çocuklara tahammül edemiyorum

pitirtay

whatever
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
1.028
307
118
Selamlar..

Yapım gereği çok fazla konuşmayı ve çok konuşan insanları hiçbi zaman sevemedim.Sese gürültüye falan gelemem hiç.Kendimi bildim bileli çocukları hiçbi zaman sevemedim hatta gıcık oldum diyebilirim.Hele ki yeni nesil çocuklar beni benden alıyo yani.Ailelerininin özgüvenli yetiştirmek adı altında hiçbişeye hayır diyemedikleri, kızamadıkları çocukları çocuk olmaktan çıkmış ve şımarıklığın dibine vurmuş durumda.Hepsinde bi büyümüş de küçülmüş havası çocuk gibi değiller yani hiç.

Geçen ablamlar bize geldi 5-6 yaşlarında bi yeğenim var.Gelir gelmez yapışıyo zaten bana şu oyunu aç susadım tatlı yok mu çikolota yok mu evdeki herşeyi açtırıp bikere ısırıp bi kenara koyar.Sadece bişey isticeği zaman iyi davranır.Mesela önce gelir teyzecim seni çok seviyorum der, aradan beş dakka sonra telefonu ister oyun oynamak için.Neyse salon masasında oturuyoruz masada da cips var peynirli doritos sen onları ye benim yeni beyaz kumaş sandalyelerime bütün ellerini sür kolaları dök anası da bakıyo izliyo yani aç bi ağzını bişey söyle yapma de elini falan sil ne biliyim bakıp suratına benim oğlum canım oğlum diye seviyo daha ben söyledim en son bak egecim ellerini sil dökülüyo dökme dedim kafasını salladı tmm diye silmedi zaten kimseyi takmadı.Ağzımı açıp bişey desem hemen bozuluyo ablam zaten annemle bu yüzden çok kavga ettiler.Ona göre oğluna bişey söylenmesi oğlunun sevilmediğinin göstergesi.Onlar gittikten sonra saatlerce sandalyeleri sildim çok sinirim bozuldu.

Ertesi gün bahçeli bi cafeye gidelim dedik.Neyse oturuyoruz çocuklu bi grup aile geldi 3-5 çocuk var.Başladılar çığlık çığlığa oynamaya ama böyle bişey yok yani.Yolun ortasında yakan top oynamalar top kaç kere insanlara geldi falan ya sen ana babasın bi uyar dimi çocuğunu.Tamam hepimiz çocuk olduk da kimseyi böyle rahatsız etmedik yani ben hatırlıyorum bi misafirliğe giderdik annem bi bakardı bana olduğum yerde donar kalırdım yani.Bi kafa dinleyelim dedik çığlık seslerinden duramadık.En son dayanamadım ben bağırdım çocuklara baktım uyaran yok.Biraz sessiz olun lütfen çocuklar başımız şişti dedim.Ordan birinin annesi çıkıp demesin mi "e onlar da çocuk ablası napsınlar oynamaya geldiler". e iyi de ben de dinlenmeye geldim bütün gün dinlemek zorunda değilim dedim.Ya siz de haklısınız falan dedi ama ne çocuğu uyardılar ne başka bişey biz de daha fazla sinirimiz bozulmasın diye gittik.

Bıktım ya valla her yerde bağıran yerlere yatıp ağlayan çocuklar görmekten.Bebeklerle bi sorunum yok.Ama ne zaman ki çocuk oluyolar bağırıp çağırıp düz duvara tırmanmaya başlıyolar hiççç çekemiyorum.Yarın bigün çocuğum olsa nası bakıcam diye düşünüyorum çünkü gerçekten katlanamıyorum yani yapabilceğim bişey yok.Yani çocuğunuzla evde naparsanız yapın da kimse sokakta çocuklarınızın çığlıklarını ağlamasını dinlemek zorunda değil.Çocuğun kalbini kırmicam diye anne baba olduğunu unutuyo insanlar.Valla ben çok rahatsız oluyorum yani hele üst katımızda tepinen velede ve annesinin de "çocuk işte, laf geçiremiyorum" demesine hiç değinmicem.
Bıktım yaaa bıktım offffffff çok dolmuşum :43:

Son düzenleme:
Selamlar..

Yapım gereği çok fazla konuşmayı ve çok konuşan insanları hiçbi zaman sevemedim.Sese gürültüye falan gelemem hiç.Kendimi bildim bileli çocukları hiçbi zaman sevemedim hatta gıcık oldum diyebilirim.Hele ki yeni nesil çocuklar beni benden alıyo yani.Ailelerininin özgüvenli yetiştirmek adı altında hiçbişeye hayır diyemedikleri, kızamadıkları çocukları çocuk olmaktan çıkmış ve şımarıklığın dibine vurmuş durumda.Hepsinde bi büyümüş de küçülmüş havası çocuk gibi değiller yani hiç.

Geçen ablamlar bize geldi 5-6 yaşlarında bi yeğenim var.Gelir gelmez yapışıyo zaten bana şu oyunu aç susadım tatlı yok mu çikolota yok mu evdeki herşeyi açtırıp bikere ısırıp bi kenara koyar.Sadece bişey isticeği zaman iyi davranır.Mesela önce gelir teyzecim seni çok seviyorum der, aradan beş dakka sonra telefonu ister oyun oynamak için.Neyse salon masasında oturuyoruz masada da cips var peynirli doritos sen onları ye benim yeni beyaz kumaş sandalyelerime bütün ellerini sür kolaları dök anası da bakıyo izliyo yani aç bi ağzını bişey söyle yapma de elini falan sil ne biliyim bakıp suratına benim oğlum canım oğlum diye seviyo daha ben söyledim en son bak egecim ellerini sil dökülüyo dökme dedim kafasını salladı tmm diye silmedi zaten kimseyi takmadı.Ağzımı açıp bişey desem hemen bozuluyo ablam zaten annemle bu yüzden çok kavga ettiler.Ona göre oğluna bişey söylenmesi oğlunun sevilmediğinin göstergesi.Onlar gittikten sonra saatlerce sandalyeleri sildim çok sinirim bozuldu.

Ertesi gün bahçeli bi cafeye gidelim dedik.Neyse oturuyoruz çocuklu bi grup aile geldi 3-5 çocuk var.Başladılar çığlık çığlığa oynamaya ama böyle bişey yok yani.Yolun ortasında yakan top oynamalar top kaç kere insanlara geldi falan ya sen ana babasın bi uyar dimi çocuğunu.Tamam hepimiz çocuk olduk da kimseyi böyle rahatsız etmedik yani ben hatırlıyorum bi misafirliğe giderdik annem bi bakardı bana olduğum yerde donar kalırdım yani.Bi kafa dinleyelim dedik çığlık seslerinden duramadık.En son dayanamadım ben bağırdım çocuklara baktım uyaran yok.Biraz sessiz olun lütfen çocuklar başımız şişti dedim.Ordan birinin annesi çıkıp demesin mi "e onlar da çocuk ablası napsınlar oynamaya geldiler". e iyi de ben de dinlenmeye geldim bütün gün dinlemek zorunda değilim dedim.Ya siz de haklısınız falan dedi ama ne çocuğu uyardılar ne başka bişey biz de daha fazla sinirimiz bozulmasın diye gittik.

Bıktım ya valla her yerde bağıran yerlere yatıp ağlayan çocuklar görmekten.Bebeklerle bi sorunum yok.Ama ne zaman ki çocuk oluyolar bağırıp çağırıp düz duvara tırmanmaya başlıyolar hiççç çekemiyorum.Yarın bigün çocuğum olsa nası bakıcam diye düşünüyorum çünkü gerçekten katlanamıyorum yani yapabilceğim bişey yok.Yani çocuğunuzla evde naparsanız yapın da kimse sokakta çocuklarınızın çığlıklarını ağlamasını dinlemek zorunda değil.Çocuğun kalbini kırmicam diye anne baba olduğunu unutuyo insanlar.Valla ben çok rahatsız oluyorum yani hele üst katımızda tepinen velede ve annesinin de "çocuk işte, laf geçiremiyorum" demesine hiç değinmicem.

Hamile olduğum ve büyük konuştuğum herşey başıma geldiği icin bu konuda temkinliyim artık. Sadece şunu söylemek istiyorum, yaramaz değil ama arsız cocuklardan nefret ediyorum

Hamile olduğum ve büyük konuştuğum herşey başıma geldiği icin bu konuda temkinliyim artık. Sadece şunu söylemek istiyorum, yaramaz değil ama arsız cocuklardan nefret ediyorum

ayy onlara hiç girmedim onlar ayrı bi dünya.
benm yeğenime de küfür öğretmişler
tamam güler eğleniriz de çocuk bize küfür ediyo
annesi de gülüyo karşısında
büyükleriyle böyle konuşmaması lazım diyorum
ne var gülüyoruz diyo
şeytan diyo çarp ağzına bitane bidaha yapabiliyo mu

yaramaz ve mızmız çocukları bende hiç sevmiyorum
2 yaşında kızım var kımı zaman yapmaya yelteniyor tepki veriyorum inş arsız ve şımarık olmaz
bu yüzden çok dikkat ediyorum.

Selamlar..

Bu konuda haklisin canim cocuklari padisah gibi yetistiriyorlar. Ama simdi ben de cocuk olsam bagira cagira oynamak isterim. Veya cocugum olsa deli gibi mutlu olmasini isterim. Yaptiklari cok dogal bir sey. Bence dikkatini baska yonlere vermeye calis. Cok rahatsiz oluyorsan Ablani cocugunu uyarmasi ici enine boyuna darilmayacagi gibi konus. Sandalyeyi silsen nolucak silmesen nolucak dunya mali alt tarafi sandalye.

ne var gülüyoruz diyo

Benim de en kokrtuğum sey küfür. Zaten aile ona gülüyosa o cocuk o söylediklerini asla unutmaz.

Geçen gün rüyamda küçük chuky gördüm allahımmm duvardaki raflardans allanıyo koltukların tepelerinde geziyo elinde de kola var her yere döküyo falan :D Allah esirgesin :) Sanırım dayak manyağı fln yaparım

Çocuklardan değilde canavardan bahseder gibisiniz kusuruna bakmayın ama yadırgadım tavrınızi...annesinin hiç disipline etmediği cocuklar var evetama ben o çocuğa degil ebeveynlerine kızarim o durumda..ayrıca üst kattaki çocuk içinde aynı durum geçerli laf dinlemiyorsa ne yapsın kadın dovsun mu çocuğunu mutlu olur musunuz o zaman bence büyük konuşmayın sizinde evladiniz olunca tahammülü öğrenirsiniz..

Kınadığını şey başına gelir unutma!
Bekarken bende pek ilgilenmezdim çocuklarla ama anne olunca bakış açım değişti .
Tabi cok sinartmamak lazım çocukları,ben oğlumun her dediğini yapmam,makul şeyleri yaparım.
Gerçekten bazı anneler cok sorumsuz oluyor,evlerinde kirinti dokturmezler(cunki kendileri temizliycekler) ama gittikleri yerde salarlar niye e cunki misafirliğe dinlenmeye gidiyorlar!
Ben geçen sene gorumceme gittim yemin ederim bi dakka oturmadim oldum yorgunluktan,ortalığa ve kendine zarar vermesin diye .

ne var gülüyoruz diyo

Ablanizla konuştunuzmu hiç cok sinir bozucu yaa.
Yaramazlık neysede kufurdemi ettiriyorlar ?

benim de en kokrtuğum sey küfür. Zaten aile ona gülüyosa o cocuk o söylediklerini asla unutmaz.

Geçen gün rüyamda küçük chuky gördüm allahımmm duvardaki raflardans allanıyo koltukların tepelerinde geziyo elinde de kola var her yere döküyo falan :d allah esirgesin :) sanırım dayak manyağı fln yaparım

elinde kola diyince çek geldi aklıma onun küçüklüğü olabilir mi ? :1:

Çocuğunuzun olmadığı belli olsaydı böyle konuşamazıdınız çocuklarla hayat çok farklı hiçbişey dışardan göründüğü gibi değil onlarla hayat çok güzel ayrıca inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Şimdi kırkbir bucuk kere maşallah diyelim benim oğlum ortalama bir cocuk
aşırı yaramaz değil ama evet zaman zaman koltukların tepesınde oturur yatar uyudugu bıle olur
yerı gelır ben ıs yaparken oda bır ucundan tutar :)
ben alıştım o hengameye gecenlerde birine gittik aynı apartmanda onların cocugu yok bir an ne kadar rahat diye düşündüm bayan için sonra aman be insanın canı sıkılır dedim :)
herşeye alışıyor insan

Canım mesele çocuklara tahammül edememen değil bence, başlığın çok itici olmuş.

Asıl sorun edepsiz ve nerede durması gerektiği ailesi tarafından öğretilmemiş çocuklara tahammül edememen vede haklısın.

Aynen katılıyorum. Hanımefendi almış çocuğunu yeni gelin evine gezmeye gidiyor. Çocuk evin altını üstüne getiriyor annesinin sesi çıkmıyor. Çok yanlış ve gerçekten itici.

Sen öyle bir anne olmazsın. Bende öyle bir anne olmak istemiyorum. Selamlar...

Ayyy dertli başımmmmm hele şu çocukları oynasın diye sokağa atanlara ayrı bi sinirliyim. Tamam çocuk çıksın sokakta oynasın ama yazın gece 12 ye kadar bagra bagra sokakta top oynanmaz ki. Yazın hava sıcak mecbur cam açık yatıyoruz eee bütün sokaktaki çocukların sesi evde uyuyamıyorum. Camı kapatsam sıcaktan uyunmuyo. Kaç kere sinir krizi geçiriodum valla.

"anasıda oyle bakıyo" dedıgınız sızın ablanız sanırım.o yaramazda yegenınız.yadırgadım bu konuşma seklını.yegenınızden kıymetlımı ortuler,msalar,koltuklar:53:
arsızlıgı bende sevmem.ama cocuklardan zıyade annelerıne kızarım.ne bıçım yetıştırmışler dıye.ama kalkıpta gurultu yapıyorlar dıye bagırmam kafa dınlemeye geldıysem kalkar baska yere gıderım.bence fazla anlayışsızsınız.Annelerının kalkıp ıkı kelıme edıp kızmamasında haklısınız ama sız abartmışsınız.

Seni cok iyi anliyorum ve kesinlikle hak veriyorum. Benim actigim konuya bi bak istersen ust kat diye bi konum vardi
Cocuk gurultu yapiyor demeye ciktim pisman oldum annesi ne yapayim cocuk iste dedi cikti isin icinden
Hala ayni hala ayni guriltuyu cekiyoruz maalesef :(((
Artik duymamaya calisiyorum zaten sinavimda gecti sayelerinde adam gibi derste calisamadim gurultuden
Ama hakkimi helal etmiyorum.
Sen haklisin bence . Yadirgayanlar olacaktir ama ben sana hak veriyorum
Yrni nesil cocuklar degil tuhaf olan aslında
Yeni nesil anneler bir baska bence.

Çocuklardan değilde canavardan bahseder gibisiniz kusuruna bakmayın ama yadırgadım tavrınızi...annesinin hiç disipline etmediği cocuklar var evetama ben o çocuğa degil ebeveynlerine kızarim o durumda..ayrıca üst kattaki çocuk içinde aynı durum geçerli laf dinlemiyorsa ne yapsın kadın dovsun mu çocuğunu mutlu olur musunuz o zaman bence büyük konuşmayın sizinde evladiniz olunca tahammülü öğrenirsiniz..

laf dinletsin o zaman bunu nasıl yaptığı beni ilgilendirmez.çocuksa çocuk ben her gün üstümde tepinmesini dinlemek zorunda değilim ki yani.

Ve cocukların hepsi zaman zaman küfür ediyorlar
ne olduğunu bilmeden ne kadar ayıp bişey olduğunu bilmeden şimdi biz gencecik insanlarız konusma arasında o.c desek ne akdar ayıp etmiş oluruz dimi onlar bilmiyor işte

gecenlerde benimkide eşek ç. dıyor yukarıda yazdıgımı demeye calısıyor sanırım dısarıdan yasca buyuk arkadas ortamlarından duyuyorlar
ben ona sakın kufur etme cok ayıp bısey ınsanlar senı ayıplar tamammı sakın deme fılan dıyorum ve tbaıkı hıc hosuma gıtmıyor
ama agzınada cakmıyorum caksam belkıde dedıgım kufuru hakederım bence

"anasıda oyle bakıyo" dedıgınız sızın ablanız sanırım.o yaramazda yegenınız.yadırgadım bu konuşma seklını.yegenınızden kıymetlımı ortuler,msalar,koltuklar:53:
arsızlıgı bende sevmem.ama cocuklardan zıyade annelerıne kızarım.ne bıçım yetıştırmışler dıye.ama kalkıpta gurultu yapıyorlar dıye bagırmam kafa dınlemeye geldıysem kalkar baska yere gıderım.bence fazla anlayışsızsınız.Annelerının kalkıp ıkı kelıme edıp kızmamasında haklısınız ama sız abartmışsınız.

Bu konuda size katılmıyorum. Para kolay kazanılmıyor, insanlar binbir emek veriyorlar ve bir çocuğun bu emeğe saygı görtermesi gerektiğini bilmesi lazım.

Yanlışlıkla olur amenna ama bilerek bir kişinin malına zarar vermeye kimsenin hakkı yok, çocuk dahi olsa...

evet ablam ve yeğenim.ama bir değil iki değil o çocuk her seferinde bir huzursuzluk çıkarıp insanları rahatsız etmeyi başarıyor.her geldiğinde ya bişeyler kırılıyo ya lekeleniyo ya da o an evde dondurma yok mesela akşamın 11 inde dondurma diye bi saat susmadan ağlayıp herkesin huzurunu ve sinirini bozuyo.yani bir değil iki değil her seferinde öyle.

Back