çocuklar nasıl bir psikolojinin içinde ? anneler farkında mıyız?

ben bu tavsiyeyi özellikle konu sahibi, Ftmgazel için verdim. onun çocuğu 6-7 yaşında diye düşünüyorum, ilkokulda ilk senesi diye anladım ben. O yaşta yapılabilir bir şey bu, çocuk rahatlayacaktır bir nebze de olsa. 10 yaş öNcesi için yapılabilir.

yoksa dediğiniz de doğru tabi ki. Benim oğlum da ortaokul çocuğu olduğu İçin yaşıyoruz ayrıca bu sorunları. Hele ki ergenlik esintileri bitirdi beni. Arkadaşlarıyla sosyalleşmek istiyor, durup dururken aksilik, enerji atamama, aynı evin içinde devamlı beraber olmanın getirdiği sıkıntı..

Yine de o süreyi kullanmaya çalışıyorum ben, yürüyüşe çıkmak İçin. Hafta içi 3.00 de dersi bitiyor, sonra bir yarım saat yürüyüş. Hafta sonu 1,5 saat yürüyüş. Yalnızca konuşarak yürüyüş. Park mark yok artık, caddede dolaşma yalnızca. Yine arkadaşlarıyla geçirmek istiyor tabi ki bilgisayar başında. Ama bu da oğlumla ikimizin yalnızca yürüyüş ve açılma zamanı olarak faydalı olacağını düşünüyorum.

Sonuçta evden farklı olan ve sanal olmayan bir dünyada bir şeyler görüyor. Yeni dükkan açılmış diyoruz, adam elinde tavukla dolaşıyor, bizim mahallenin köpeği farklı bir yere de geliyormuş, biraz kedi sevme, dönüşünde canı istediği bir kaç şey gibi gibi...

Bu yaştan sonra küçük çocuk gibi park salıncak değil ama nasıl tam bir yetişkin dışarıda yürüyüşe çıktığında keyif alabiliyorsa, o da aynı şekilde geziyor, dolaşıyor, arkadaş gibi.

oğluma kalsa, dokunmasam bilgisayarın başından kalkmayı akıl bile etmez o saatlerde. Kendi günümü o saatlere göre ayarlayıp emri vakiyle çıkarıyorum dışarıya.

sağlığımız için bir kaç ay daha dişimizi sıkmak, çocuklarımızı oyalamak zorundayız. 1 yıldan daha fazla bir zaman olacak belki, çok zor onlar için de bizim için de ancak hepimiz mecburuz. özellikle göz sağlığı ve hareketsizlik açısından sıkıntılı. saatlerce pc başında ders işliyorlar. daha küçükler desen sosyalleşerek öğrenmek , enerj,lerini atmak i,stiyorlar ancak bundan mahrumlar. gene de travmatik, kalıcı izler bırakacak kadar uzun bir süre değilk çok da pesimist olmamak gerek. bizim için daha travmatik bence.

ayy Koalina süpersin :) bu programı paylaşman mümkün mü özelden filan? ben kurudum çünkü aynı şeyleri yapmaktan

Yasaktan önce hemen hemen her gün,yasaktan sonra serbest olan saatlerde (canli derslerden arta kalan zamanlarda) mutlaka disari cikartiyorum.Disaridan kasit park avm degil tabi ki.Bazen piknik,bazen bisiklet,bazen sadece yürüyüş...Evet yeterli degil onlar icin ama elimizdeki imkanlarla maksimum dikkatle yapabileceklerimizi yapacagiz mecburen.

Arkadaslariyla da görüntülü konuşup oyun oynuyorlar.

Benim kız 4 yaşında. Martta kreşler kapanınca havalar da güzelleşince bol bol açık alanlara pikniklere gittik. Sadece bir aileyle görüştük. Kızımla yaşıt kızları var. Hiç sıkılmış gibi bir hali yoktu o zamanlar. Temmuz ayında tekrar kreşe başlattık. Şükür hiç sorun yaşanmadı hala kreşe devam ediyor. Ama kreşe gitmediği dönemde de evde kalmadık hiç. Baharı ve yazı insanlardan izole bir şekilde gezerek geçirdik. Arabamıza atlayıp şehir şehir de gezdik. Ve bunların hepsini tüm önlemlere dikkat ederek, insanlardan uzak gerçekleştirdik. Tamam evde kalın evet ama çocuğunuzu da uygun şekilde dışarı çıkartın lütfen

Havalar güzelken bile cocugu nadiren cikartirsaniz cocugun bunalmasi normal.
Benim etrafimdaki cocuklarin gozlerinin alti filan çökmedi, gayet mutlular, soguk havada bile anneleri sıkı giyindirip sık sık disari cikartiyor hala.

Acik havaya parka ormana cikarabilirsiniz buna engel yokki ben firsat buldukca cikariyorum cocugumu cikmayinca cok bunaliyor garipler üzülüyorum ve cikariyorum hava sogukta olsa nasil seviniyor :/

Yazdıkların çok doğru ama anneleri bu halde olursa çocuklar ne yapsın. Biraz dirayetli olun. Gündüzleri 13-16 arası dışarı çıkarın, hiç yoktan iyidir.
benim birde bebeğim var geceleri geç dalar uykuya büyük de öyle ertesi gün geç kalkarız bu sebep...evi toparla bebeğe koş kajvalti derken yoruluyorum aslında , saat de dört de son malum cikmalwri o saate kadar akşam yemeğinin de pişmiş olması gerekiyor bı kaç saate bunları sigdiramiyorum birde bebek var şimdi javalar çok soğuk bizim buralarda hep çok eser soğuk soguk.hasta olur diye hiç çıkamıyoruz ...biraz da bebek faktörü var bende yani. he çıktığımız zamanda oldu ama hep korkarak işte hep sınırlamali..kapı koluna biri değdi mi koronali asansordeki hava ile temas ettimi of bir sürü bir sürü şeyler

kücügu guzelce giydirin bisey olmaz
evi afedersiniz b.kta götürse önce cocuklarin temiz hava ihtiyacini karsilayin
eviniz cok yuksek katlar degilse mesela bebek arabasini asansore koyun siz yuruyerek inin cocuklarla, digeri yurumuyorsa kucaklayin
ben benim kizin asagi inecek esyalarini asansorle yollayip kendim merdivenlerden iniyorum
kapi kollarina dokunursanizda hemen kolonyalayin ellerinizi

ama park çok tehlikeli degilmi ? bir çok bilinçsiz insan var kalabalık ve o demirlere bir çok çocuk dokunuyor

küçük dört aylık ama bu sert hava ağır gelmez mi bilemedim ki ama yarın Allahtan bişe olmazsa mutlaka cikaricam buyugumu ..gerçi artık ondan da pek mutlu olmuyor gibi yetmiyorki ...eve çıkmak istemiyor daha yetmedi oynayacak diyor bir sürü çene ...sürekli benle olmaktan da sıkıldı galiba

kucugun uyku saatine denk getirin pusetinin uzerini cadirindan battaniyeyle ortun ruzgari yemez
varsa kalin tulum giydirin onemli olan kulaklari ayaklari ve gögsü buralari koruyun

kucugun uyku saatine denk getirin pusetinin uzerini cadirindan battaniyeyle ortun ruzgari yemez
varsa kalin tulum giydirin onemli olan kulaklari ayaklari ve gögsü buralari koruyun
peko insalah usutmem, o değil normal hastalıkta artık çok korkutuyor ucu yine koronaya dokunuyor çünkü , hastanelere hiç girmek istemiyoruz

peko insalah usutmem, o değil normal hastalıkta artık çok korkutuyor ucu yine koronaya dokunuyor çünkü , hastanelere hiç girmek istemiyoruz
üşüyen cocuk hasta olmaz aslında soguk havada mikroplar daha cabuk uredigi icin hasta olurlar ama tabi kalabalik alanlarda olmaniz gerekir
birde şoyle dusunun bağışıklik sistemimizin guclu olmasi icin bedenimizin cesitli bakterilere mikroplarada ihtiyaci vardir
cocuklari hic disari cikarmaz surekli steril bir ortamda tutmaya calisirsaniz bu daha buyuk sorun olur cabuk hasta olurlar.
ben pandemide ilk zamanlar disari cikinca kizim kaydiraga binse kolonya sıkardim sallansa kolonya sikardim bazen hic biseye dokunmasa yine sikardim buda zararli mesela.
zaten maskesi agzinda elinide agzina goturmuyor daha seyrek kullanmaya basladim kolonyayi ama biz genelde ikimiz oluyoruz
cocuklarin saglikli gelisimleri icin temiz havayada bakteriyede mikrobada ihtiyaci var
suan dikkat etmeniz gereken sey covitten dolayi maske mesafe ve ortak kullanim alani olan alanlar asansor apartman korkuluklari kapilar vs. bunu koruduktan sonra birakin istedigi gibi oynasin dolaşsın dışarda.

o morluk teknoloji bagimliligindan.. isi gucu birakip cocuklariyla ilgilenecek evdeki anneler su surecte.. yapacak bir sey yok. cocuklarin bu cagi geri gelmeyecek.

Serbest olan saatte yuruyuse cikmak iyidir. Hasta olmak bir risk ve kotu bir risk ama gozlerinin alti moraracak kadar uzgunse eger bunu yapmamak lazim. Tedbirli cikmali.

Aksam yemegini bir onceki akşam yapsaniz.
Gunduz yapmayi canim istemiyor benim,corba sebze vs geceden pisiriyorum.
Sofrayi hazirlarken bir taraftan yemegi koyuyorum ocaga,yeyip toparlayincaya kadar pisiyor.
Cocuklarin isi gercekten cok zor.
1 gun degil 5 gun degil,ne olacagi da belli degil=/
Gececek deyip dik durmaya calisiyoruz.
Kucuk cocuklar hele daha cok etkilendiler,dusunsenize 1 yil onlar icin cook uzun ve onemli,ruhsal ve bedensel gelisimleri acisindan.
Benim cocuklarim büyük, onlarda darlandilar artik,sigmiyorlar eve ama mecburuz.
Onceligimiz canimizi kurtarmak,sevdiklerimizle bu kabustan sag cikmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…