- 17 Kasım 2016
- 8.474
- 1
- 28.688
- 548
- 42
- Konu Sahibi alonedark18
-
ev etkinliği ev hayal gücü demeyin artık bana lütfen geçen dönem yarı anasınıfı artı 1.sinif öğretmeni oldum neredeyse ..ve bunları artık çocuk istemiyor yaparken sıkılıyor ..gözü dışarda ...yeşil alanlara havalar bukadar sogumazken götürdük ama sık değil.nadir ..yetmiyor çocuklara ..söylediği şeyler beni çok üzüyorAşilar son aşamalarda artik ve marttan beri bu durumdayiz evet, yillarimiz bu şekilde geçmedi. Cocuklarin da cocuklugu gitmiş değil.
Evde de hayal gucunu calistirabilir. Ev etkinlikleri için bol bol malzeme, oyuncak alin, ben cocukken evin icerisinde cadir kurup kamp yapmayi cok severdim mesela, cocuksan hayal gucunun siniri yok. Evde bu ruh halindeyseniz cocukta hissediyordur halinizi.
Hem durum o kadar vahim değil. Parkta baska cocuklarla oynamasa bile disariya cikmak tamamen yasak değil. Yurumesi, koşmasi için yeşil alanlara goturebilirsiniz.
kaç yaşında kızınız Allah şifa versin...o durumda kalabalık ve sosyallik şart doğrudur ama korona illeti ...kim bilir daha nekadar böyle devam.edecekler evde ...aşılar ise yaramazsa !Doktorumuz kızımda konuşma geriliği olduğunu söyledi.Evde etkinlikte bir yere kadar çocuk kalabalık istiyor arkadaş istiyor.kreş önerdi ama nasıl göndereyim şu zamanda korkuyorum
dediklerinizin hepsinin bilincindeyim ....ama ortada çocukların bir senedir evde olduğu gerçeği var ...açık ceza evi gibi sanki ..arada az bı bahçe gibi biyere çıkıp geri dönmek koşa koşa ...şimdidesaat dorte kadar ...geçen sene okadar bile değildi..Hiç kimse bir yıl evden çıkmadı diye ölmez ama dışarıya çıkıp salgını yayarsak binlerce kişi daha ölecek. Ve bunlardan biri biz de olabiliriz Allah korusun evlatlarınız da olabilir. Salgının uzadığı her an sağlıkçıların virüs kapma riski de artıyor, onların da evlatları var kaç sağlıkçı öldü kaç çocuk anne babasız kaldı. Bu günler geçecek sabırlı ve umutlu olalım
Önümüzdeki ay 3 yaşına girecek.doğudan geldik çevremiz yoktu pek.Eşimle elimizden geldiği kadar ilgileniyoruz ama yetmiyor.Tam çocuğu kreşe veririz dedim bu bela başladı bitmek bilmiyorkaç yaşında kızınız Allah şifa versin...o durumda kalabalık ve sosyallik şart doğrudur ama korona illeti ...kim bilir daha nekadar böyle devam.edecekler evde ...aşılar ise yaramazsa !
çok üzüldüm oglunuza , yawrum ya iştahı bile azalmışKesinlikle katılıyorum oğlum 1. Sınıf bu sene, tam sosyalleşip oyunlar oynayacakları dönemde bunlar oldu oğlum konuşmyı azalttı 1 aydır iştahı azaldı dışarı da çıksa ihtyacı olan şey akranları. Artık hiçbiyere gitmek istemiyo ztn. Canlı derslerden 5 dk dan sonra sıkılıyo haklı olarak. Hiç zorlamoyorum ben de. Üzülüyorum bi çocuğun dünyasına ne kdr aykırı bi başlarına eve hapsolmak naapalım Allah sağlık versin canları saolsun yeter ki
Siz bu stresi korkuyu kaygiyi cocuklarin yaninda dile getirmeyinev etkinliği ev hayal gücü demeyin artık bana lütfen geçen dönem yarı anasınıfı artı 1.sinif öğretmeni oldum neredeyse ..ve bunları artık çocuk istemiyor yaparken sıkılıyor ..gözü dışarda ...yeşil alanlara havalar bukadar sogumazken götürdük ama sık değil.nadir ..yetmiyor çocuklara ..söylediği şeyler beni çok üzüyor
ben yedi senedir su dediklerinizi yapmaktan beynim sulandı zaten..hadi kendimi geçtim bubsurecte artık çocuk da istemiyor bişey ..müzik aleti de aldım inaniki elektroorg aldım notalwrinogrettim çalıyor ama nekadar beş dk sonra gozundisarda , arkadaşlarını sayikliyor ..şimdi uyudu . peki ya yarınBu pandemi süreci bence şunu gösterdi, hayatın koşturmacası içinde insanların bi çoğu ailesiyle kaliteli vakit geçirme yetisini ciddi ciddi kaybetmiş. Evet kısıtlamaların verdiği bi bunalmışlık ve tahammülsüzlük var ama olay bunun ötesinde bence.
Genel gözlemim pandemi öncesi hayatta sabah çocuklar okula, evebenyler işe bi gidiyo gidiş o gidiş. Sonra bi daha taaa akşam yemeginde herkes bir araya geliyor. Sonra tekrar bi ayrılık, evebeynler televizyon karşısına yayılır çocuklar ise tabletlerinin ya da ödevlerinin başına. Taş çatlasa 1 saat çocuğun ödevine yardım edilir. Ama gerçekte kimsenin kimseyi gördüğü yok. Üstelik bu koşulları öyle kanıksamışız ki şimdi koşullar bizi birarada kalmaya zorlayınca iki saati verimli vakit geçirsek üçüncüde birbirimize tahammülümüz kalmıyor.
Ciddi bi hobi ve aktivite kültürü eksiğimiz varmış. Eğitici, ögretici ve keyifli vakit geçirmek özellikle de birlikte vakit geçirmek nedir bilmiyormusuz ya da unutmusuz ülkecek onu anladım.
Sonuç olarak kalemler boyalar boşa gitmesin, bazen kendi kendine bazen sizinle sonuna kadar kullansın o kalemleri.
Önlüğünü giymek istiyorsa giysin mesela arada, bi nevi okulculuk oynayın, yaş grubuna uygun bi şeyler ögretin oyun sırasında.
Kendi kendine keyif alabilecegi bi seyler bulun sonra, puzzle ya da maket yapabilir. Geçen youtube da cocuklara farklı müzik aletleri çalmayı ögreten bi kanal vardı kuzenlerimden birinin cocugu icin bakmıstık ama ismi aklımda degil. Öyle bi şey olabilir. Demek istediğim çocuğa kendi başına da eglenip ögreneceği bi aktivite arastırın. O onunla ilgilenirken siz kendinize ve bebege vakit ayırın. Ihtiyacı olan yerde devreye girin sadece. Bırakın zorlasın, çabalasın ama olduğu kadar bitirsin basit bi maketi, başarısını takdir edin sonra. Evin güzel bi köşesine koyun. Yenisini yapmak için azmi olsun.
Evet arkadaşlarıyla oynayamaz ama sizinle yürüyüp temiz hava alabilir mesela. Birlikte yürüyüşe çıkın. Annem sonbaharda renk renk yaprak toplamaya götürürdü beni o geldi aklıma, süsleme yapardık sonra onlarla. Tabi o çalışırdı ben okuldaydım ama haftasonlarını, mesai sonralarını pas geçmezdik hic. Yolda sürekli konuşurdu benimle. Ciddi ciddi sohbet ederdik nasıl hoşuma giderdi, 6-7 yaş civarındaydım herhalde.
Ki siz annesiniz, benden çok daha yaratıcı seyler bulabileceğinize eminim. Hazır hayatın koşturması azalmışken kötüsüne değil iyisine odaklanın. Çocukluğu gidiyor mu diye endiselenmeyin, aksine hazır evdeyken onunla cocuk olun iste. Eglenin, ögrenin, oynayın, anneliğin keyfine varın.
evet böyle tüm dünyada ..bende bu gerçek için , çocuklar için çok üzülüyorum yerlerinde olmak hiç istemezdimSiz bu stresi korkuyu kaygiyi cocuklarin yaninda dile getirmeyin
Hatta tlfda bile yakinlarinizla bu kaygiyla konusmayin cocuklar diger odada bile olsa inanin duyuyorlar bizleri
Cocuklar evet sıkılıyor ama bu sadece size veya bana degil nerdeyse tüm dünya da böyle
ev etkinliği ev hayal gücü demeyin artık bana lütfen geçen dönem yarı anasınıfı artı 1.sinif öğretmeni oldum neredeyse ..ve bunları artık çocuk istemiyor yaparken sıkılıyor ..gözü dışarda ...yeşil alanlara havalar bukadar sogumazken götürdük ama sık değil.nadir ..yetmiyor çocuklara ..söylediği şeyler beni çok üzüyor
dışarı neden cıkarmıyorsunuz?okullar Mart ayından beri kapalı şimdi yine kapandı ....parklara gidemiyorlar , sevdiği arkadaşlarıyla kuzenleriyle gorusemiyorlar ...ve bir çok oyun alanı etkinlik tiyatro v.s hiç biri yasayamiyorlar virüs yüzünden...hayatlarının en güzel zamanlarında ....okadar üzülüyorum ki 7 yaşındaki yawruma ...gece olunca uyu , sabah kalk geceye kadar aynı şeyler ..Mart ayından beri aynı şeyler...dört duvarlı odanın içinde...enerjisini atamamasi kurduğu hayaller camdan dışarıyı seyretmesi ....bu onlarda bir psikolojik alt yapı birakirmi? ilerisi için....hevesle alınmış kalemler boyalar önlükleryine hepsi bir kenara koyuldu veya dört duvar arasında yine onlarla başbasa kaldılar...elbette ki böyle olması onların iyiliği için , hastanelerden iyidir elbette ama bitmiyor virüs nereye kadar daha ev hapsi yaşayacaklar...bugün inanılmaz bunaldım.bebek ayrı o ayrı eşim gelincr on dk markete gidip nefes almak istedim ..ama o gelemedi ,cunku yasak var ben giderken camdan bakiyordu üzgün üzgün...ne yaşıyorlar Allah'ım bu cocukar? anneler ne yapabilir onlar için? etkinlik resim gerçekten artık kesmiyor çocuk dışarı istiyor arkadaşlarıyla parkta oynamak neler neler...gözlerinin altının morardigini farkettim..içim.cız ediyor
Eğer çocuğunuzun ders programı müsaitse 13.00-16.00 arası muhakkak dışarı çıkarmaya çalışın. Parka gitmek zorunda değilsiniz. Hatta parkı görmeyeceği yollardan giderek, yürüyüş yapabileceğiniz alanlar seçin. Bir yeşillik varsa, en güzeli. Biraz mandalin, su ve sofra bezi alın yanınıza. Mümkünse bir oyuncak veya kitap. Böyle yarım saat bile çok kıymetli ve rahatlatıcı çocuk İçin. Enerjisini bir miktar atacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?