- 13 Haziran 2011
- 12.659
- 7.700
- 448
- Konu Sahibi alonedark18
-
Neden hiç dsari çıkar mıyorsunuz? Buda doğru değil ki...benim evladım da o yaşlarda. .arada parka gidiyoruz kalabalık olmayan yeşillik yerlerde top oynuyoruz..zaten sürekli evdeler bunu da yapmazsak hasta ederiz çocukları...kalabalık olmayan yerlere gidin. Bebekte varmış koyun bebek arabasına..yarım saat bile olsa yürüyün meselaokullar Mart ayından beri kapalı şimdi yine kapandı ....parklara gidemiyorlar , sevdiği arkadaşlarıyla kuzenleriyle gorusemiyorlar ...ve bir çok oyun alanı etkinlik tiyatro v.s hiç biri yasayamiyorlar virüs yüzünden...hayatlarının en güzel zamanlarında ....okadar üzülüyorum ki 7 yaşındaki yawruma ...gece olunca uyu , sabah kalk geceye kadar aynı şeyler ..Mart ayından beri aynı şeyler...dört duvarlı odanın içinde...enerjisini atamamasi kurduğu hayaller camdan dışarıyı seyretmesi ....bu onlarda bir psikolojik alt yapı birakirmi? ilerisi için....hevesle alınmış kalemler boyalar önlükleryine hepsi bir kenara koyuldu veya dört duvar arasında yine onlarla başbasa kaldılar...elbette ki böyle olması onların iyiliği için , hastanelerden iyidir elbette ama bitmiyor virüs nereye kadar daha ev hapsi yaşayacaklar...bugün inanılmaz bunaldım.bebek ayrı o ayrı eşim gelincr on dk markete gidip nefes almak istedim ..ama o gelemedi ,cunku yasak var ben giderken camdan bakiyordu üzgün üzgün...ne yaşıyorlar Allah'ım bu cocukar? anneler ne yapabilir onlar için? etkinlik resim gerçekten artık kesmiyor çocuk dışarı istiyor arkadaşlarıyla parkta oynamak neler neler...gözlerinin altının morardigini farkettim..içim.cız ediyor
yanınızda dezenfektan taşıyın biz öyle yapıyoruz. parka bari çıksınlar bilmiyorum öyle tercih ediyorumama park çok tehlikeli degilmi ? bir çok bilinçsiz insan var kalabalık ve o demirlere bir çok çocuk dokunuyor
Lütfen kaygını biraz azalt. Tedirginliğin yazıya bile yansımış. Ben bunu hissettiysem çocuklar hayli hayli hisseder.benim birde bebeğim var geceleri geç dalar uykuya büyük de öyle ertesi gün geç kalkarız bu sebep...evi toparla bebeğe koş kajvalti derken yoruluyorum aslında , saat de dört de son malum cikmalwri o saate kadar akşam yemeğinin de pişmiş olması gerekiyor bı kaç saate bunları sigdiramiyorum birde bebek var şimdi javalar çok soğuk bizim buralarda hep çok eser soğuk soguk.hasta olur diye hiç çıkamıyoruz ...biraz da bebek faktörü var bende yani. he çıktığımız zamanda oldu ama hep korkarak işte hep sınırlamali..kapı koluna biri değdi mi koronali asansordeki hava ile temas ettimi of bir sürü bir sürü şeyler
apetmaninizin kendine ait bir oyun alani varmieşim işten 7.30 d geliyor ...o saatte de büyük yasak biliyorsunuz
bu kadar abartıp çocuğu eve hapseteye gerek var mı ? vakaların çok yoğun olduğu bir ilde yaşıyorum çevremde vaak üstüne vaka var ama ben çalıştığım için kızım kreşe gisiyor her gün, bizler zaten işe git gel market pazar hep dışarda birileri ile temas halindeyiz. Kızımı fırsat oldukça parkada götürüyorum ve yaz dönemi yazlıkta idi denize gittik, gezdik, tatil bile yaptık ve hastalanmadık. Ama neden dersen kişisel hijyen ve önlemlerimizi her daim alıyoruz da ondan. Yani önleminizi aldıktan sonra sıkıntı yaşamazsınız fiziki sağlık önemli EVET ama psikolojiniz bozuksa bir işe yaramaz hele ki söz konusu çocuksa temiz havaya, akranlarına, koşup zıplamaya ihtiyaçları var.okullar Mart ayından beri kapalı şimdi yine kapandı ....parklara gidemiyorlar , sevdiği arkadaşlarıyla kuzenleriyle gorusemiyorlar ...ve bir çok oyun alanı etkinlik tiyatro v.s hiç biri yasayamiyorlar virüs yüzünden...hayatlarının en güzel zamanlarında ....okadar üzülüyorum ki 7 yaşındaki yawruma ...gece olunca uyu , sabah kalk geceye kadar aynı şeyler ..Mart ayından beri aynı şeyler...dört duvarlı odanın içinde...enerjisini atamamasi kurduğu hayaller camdan dışarıyı seyretmesi ....bu onlarda bir psikolojik alt yapı birakirmi? ilerisi için....hevesle alınmış kalemler boyalar önlükleryine hepsi bir kenara koyuldu veya dört duvar arasında yine onlarla başbasa kaldılar...elbette ki böyle olması onların iyiliği için , hastanelerden iyidir elbette ama bitmiyor virüs nereye kadar daha ev hapsi yaşayacaklar...bugün inanılmaz bunaldım.bebek ayrı o ayrı eşim gelincr on dk markete gidip nefes almak istedim ..ama o gelemedi ,cunku yasak var ben giderken camdan bakiyordu üzgün üzgün...ne yaşıyorlar Allah'ım bu cocukar? anneler ne yapabilir onlar için? etkinlik resim gerçekten artık kesmiyor çocuk dışarı istiyor arkadaşlarıyla parkta oynamak neler neler...gözlerinin altının morardigini farkettim..içim.cız ediyor
işte asıl anlatmak istediğim de tam olarak bu ..uzulrugim bu...yoksa zaten arada kısa süreliğine evin önüne falan iniyoruz ..ama kısıtlı olan bir sürü şey...ve psikolojileri...alahim çocuklarıma sabır versinNe yaparsak yapalim,yasitlariyla sosyallesmelerinin yerini tutamaz. Bu gunler resmen cocuklarin hayatindan calinan gunler oldu,etkilerini onumuzdeki yillarda gorecegiz,simdi bir sorun yokmus gibi gorunuyor ama ileride hepsi takintili,asosyal bireyler olacaklar bana gore. Ben bunu engellemek icin krese gonderiyorum. Saglik bir butun cunku sadece beden sagligi yeterli degil,ruh sagligi da var isin icinde.
parka gitmekten korkmuyormusunuz ? ortak kullanım alanı ..bence tehlikeli...çocuk oralara dokunup elini agizina götürebilir ..parklar bana normalde de hiç hijyenik gelmedi hep ..zaten elimden geldigince evin önüne falan indirdim ama demek istediğim bu değil ..yinede eksik hissediyor ben yetersizim kalabalık arkadaş ortamı falan bunları istiyor akşam babasıyla gezmek istiyor falan bir sürü seybu kadar abartıp çocuğu eve hapseteye gerek var mı ? vakaların çok yoğun olduğu bir ilde yaşıyorum çevremde vaak üstüne vaka var ama ben çalıştığım için kızım kreşe gisiyor her gün, bizler zaten işe git gel market pazar hep dışarda birileri ile temas halindeyiz. Kızımı fırsat oldukça parkada götürüyorum ve yaz dönemi yazlıkta idi denize gittik, gezdik, tatil bile yaptık ve hastalanmadık. Ama neden dersen kişisel hijyen ve önlemlerimizi her daim alıyoruz da ondan. Yani önleminizi aldıktan sonra sıkıntı yaşamazsınız fiziki sağlık önemli EVET ama psikolojiniz bozuksa bir işe yaramaz hele ki söz konusu çocuksa temiz havaya, akranlarına, koşup zıplamaya ihtiyaçları var.
Sitede oturuyor iseniz sabah erken saatlerde kimse yokken çıkarın bahçeye bisikleti scoter ı varsa binsin, bahçede tur atın temiz hava alsın ya da kalabalık olmayan saatlerde parka götürün, hava zaten soğuk takın bir eldiven eline yüzüne maske,alın kolonyanınızı yanınıza , eve gelincede üst baş değiştirin hemen tamamdır bu kadar kasmayın, pandemi var EVET ama HAYATTA DEVAM EDİYOR....
Sağlıcakla kalın....
maleseffff ah olsaydı , sadece otopark var içi araba dolu.. 7 yaşındaki çocuk orda nekadar mutlu olabilirapetmaninizin kendine ait bir oyun alani varmi
neden korkayım ki???? zaten size dedim takın eline eldiven eve gisince çıkarır yıkar yada plastık eldiven ise atarsınız sadece yüzünü ağzını burnunu ellemesin yeter ki yaş olarak bunları da uyarınca yapmayacak yaşta. babasıyla da akşam olmasada haftasonu gezsinler kalabalık yerlere gitmemek şartıyla ne var ki bunda.. arkadaş içinde varsa kuzeni vs yaşıtı arda görüştürün zaten virüs gelecekse gelecek bir şekilde.parka gitmekten korkmuyormusunuz ? ortak kullanım alanı ..bence tehlikeli...çocuk oralara dokunup elini agizina götürebilir ..parklar bana normalde de hiç hijyenik gelmedi hep ..zaten elimden geldigince evin önüne falan indirdim ama demek istediğim bu değil ..yinede eksik hissediyor ben yetersizim kalabalık arkadaş ortamı falan bunları istiyor akşam babasıyla gezmek istiyor falan bir sürü sey
Benimki 6 aylık kalin tulumunu giydirip her gün yürüyüşe çıkartıyorum. Ama tabii yağmurlu havalarda evdeyiz.küçük dört aylık ama bu sert hava ağır gelmez mi bilemedim ki ama yarın Allahtan bişe olmazsa mutlaka cikaricam buyugumu ..gerçi artık ondan da pek mutlu olmuyor gibi yetmiyorki ...eve çıkmak istemiyor daha yetmedi oynayacak diyor bir sürü çene ...sürekli benle olmaktan da sıkıldı galiba
kaykayi falwn varmi?maleseffff ah olsaydı , sadece otopark var içi araba dolu.. 7 yaşındaki çocuk orda nekadar mutlu olabilir
yetmiyorki yarım saat ,sizinkine yetiyormu?Neden hiç dsari çıkar mıyorsunuz? Buda doğru değil ki...benim evladım da o yaşlarda. .arada parka gidiyoruz kalabalık olmayan yeşillik yerlerde top oynuyoruz..zaten sürekli evdeler bunu da yapmazsak hasta ederiz çocukları...kalabalık olmayan yerlere gidin. Bebekte varmış koyun bebek arabasına..yarım saat bile olsa yürüyün mesela
siz de yürüyüş yapmak istediğiniz için hergun çıkarıyorsunuz sanırım altı aylık bebeği...aslında bebeklerin hergun çıkmasına gerek var mı ki ?Benimki 6 aylık kalin tulumunu giydirip her gün yürüyüşe çıkartıyorum. Ama tabii yağmurlu havalarda evdeyiz.
6 aylık bebek bile evde bunaliyor bence.
var canım o sebep kaykay da aldık bisiklette bu yaz olabildince indirdim..ama yetiyormu hayır...şimdi dörde kadar hangi birini yapacağımı bilmiyorum...kaykayi falwn varmi?
simdi kizlarin kullandigi iki teker kaykaylar var degisik bisey bisikleti falan varsa bisikletini indirin sürsün enerji atarol olmadi bi paten falan alin sursun
birakin kendisi ne ile neyle oynamak istiyorsa onla oynasinvar canım o sebep kaykay da aldık bisiklette bu yaz olabildince indirdim..ama yetiyormu hayır...şimdi dörde kadar hangi birini yapacağımı bilmiyorum...
Bu hanımefendi sürekli tedirgin zatenLütfen kaygını biraz azalt. Tedirginliğin yazıya bile yansımış. Ben bunu hissettiysem çocuklar hayli hayli hisseder.
Valla doktoru her gün temiz havaya cikar hem alışsın hem de cisimleri 3 boyutuyla görsün dedisiz de yürüyüş yapmak istediğiniz için hergun çıkarıyorsunuz sanırım altı aylık bebeği...aslında bebeklerin hergun çıkmasına gerek var mı ki ?
valla hergun küçük bebekle dolaşmaya fırsatınız ve haliniz varsa çok iyi tabiValla doktoru her gün temiz havaya cikar hem alışsın hem de cisimleri 3 boyutuyla görsün dedi
Tabii bu gezintiler sosyal mesafeye uygun oluyor, hafta içi is saatlerinde sahil boşken ordayiz, haftasonu kent ormanina falan gidiyoruz.
Ben de onunla gezip ferahlamis oluyorum tabii ki
haklısınız :) bebek olmasa bende pek durmam da evde benim çocuğun evde kalmsinin sebeplerinden biri de bebek ..neyse yine elimden geldikçe çıkarmaya çalışacağım her nekadar yetmese de onabirakin kendisi ne ile neyle oynamak istiyorsa onla oynasin
elini agzina yuzune goturmemesi gerektigini soyleyin yeter.
kısıtlamayın kalabalikta degilseniz acik alanda dokundugu yerden virus bulasma ihtimali baya düşük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?