- 22 Kasım 2014
- 3.217
- 4.661
- 133
- 38
- Konu Sahibi alonedark18
ben bu tavsiyeyi özellikle konu sahibi, Ftmgazel için verdim. onun çocuğu 6-7 yaşında diye düşünüyorum, ilkokulda ilk senesi diye anladım ben. O yaşta yapılabilir bir şey bu, çocuk rahatlayacaktır bir nebze de olsa. 10 yaş öNcesi için yapılabilir.ama bunu belirli bir yaş üstünde uygulamak mümkün değil
zaten çocuk tüm gün hatta tüm yıl anne ile seninle gitmek istemiyor ki
daha önce dışarı alışkanlığı anne ile gidilen yerlerle sınırlı olan 5 yaşa kadar çocuklar için bu bir aktivite ama ortaokul çocuğu boş sokakta dolaşacağına arkadaşı ile online bilgisayarda takılmayı tercih ediyor
yoksa dediğiniz de doğru tabi ki. Benim oğlum da ortaokul çocuğu olduğu İçin yaşıyoruz ayrıca bu sorunları. Hele ki ergenlik esintileri bitirdi beni. Arkadaşlarıyla sosyalleşmek istiyor, durup dururken aksilik, enerji atamama, aynı evin içinde devamlı beraber olmanın getirdiği sıkıntı..
Yine de o süreyi kullanmaya çalışıyorum ben, yürüyüşe çıkmak İçin. Hafta içi 3.00 de dersi bitiyor, sonra bir yarım saat yürüyüş. Hafta sonu 1,5 saat yürüyüş. Yalnızca konuşarak yürüyüş. Park mark yok artık, caddede dolaşma yalnızca. Yine arkadaşlarıyla geçirmek istiyor tabi ki bilgisayar başında. Ama bu da oğlumla ikimizin yalnızca yürüyüş ve açılma zamanı olarak faydalı olacağını düşünüyorum.
Sonuçta evden farklı olan ve sanal olmayan bir dünyada bir şeyler görüyor. Yeni dükkan açılmış diyoruz, adam elinde tavukla dolaşıyor, bizim mahallenin köpeği farklı bir yere de geliyormuş, biraz kedi sevme, dönüşünde canı istediği bir kaç şey gibi gibi...
Bu yaştan sonra küçük çocuk gibi park salıncak değil ama nasıl tam bir yetişkin dışarıda yürüyüşe çıktığında keyif alabiliyorsa, o da aynı şekilde geziyor, dolaşıyor, arkadaş gibi.
oğluma kalsa, dokunmasam bilgisayarın başından kalkmayı akıl bile etmez o saatlerde. Kendi günümü o saatlere göre ayarlayıp emri vakiyle çıkarıyorum dışarıya.