6 yaşında bi oğlum var.
Tuvalet eğitimini öğretirken kendi mahremiyetini ve diğer insanların mahremiyetini de öğrettim. Daha 3 yaşındayken bile sadece ben ve annemle giderdi tuvalete ve kimseyi de sokmazdı. Şuanda da kimsenin yanında üstünü değiştirmez. Diğer insanlarında böyle mahremiyeti olduğunu da bilir.
Ancaaaaak...
Oğlum sonuçta bi okul çocuğu. Akranlarından ne öğreniyor ne görüyor bilemem. Bu öngörülebilecek bi durum değil.
Geçen gün arkadaşımın kızının eteğini açmış mesela ve tam o esnada arkadaşım görüp uyarmış. Sonrasında da ben konuştum güzelce. Bir daha yapacağını da sanmam. Oğlumun cevabı “şaka yapmıştım anne” oldu. Tekrar mahremiyet konusunu hatırlattım konuyu kapattım.
Eğer arkadaşım sizin gibi oğlumu dövseydi o sırada, bende onu parçalardım
Komşunuzun oğlu 7 yaşında. Çocukta bir dürtü kontrol bozukluğu olabilir, diğer zamanlardaki davranışlarına da bakmak gerekiyor ama sizde de bi kontrol bozukluğu var.
Belli travmanızı atlatamamışsınız ve yıllar önce gösteremediğiniz tepkiyi (davranışı) 7 yaşındaki oğlan çocuğuna yansıtmışsınız. Bir an önce tedavi olmanızı özellikle EMDR uygulayan bir psikologla görüşmenizi tavsiye ederim..