• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar arası taciz , kızım tacize uğradı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü işine geliyor. Eve gelen çocuk var. Odada oynuyorlar ve konu sahibi de iş yapıyor. Allah ım deli olacağım böyle insnalara. Bir insan neden 7 yaş ve 3 yaşı aynı cinsiyette değilse bir araya getirir orası garip zaten. 7 yaşındaki erkek çocuk 3 yaşındaki kız çocuğu ile ne oynayacak sanki
Canim aynı cinsiyette bile olsa oynayamazlar ki.. ilgi alanları farklı oluyo çünkü.. benim sokakta 7 8 Yaş kızlar saklambac oynarken benim kizi aralarina kattim mesela kendim de yanlarinda komsularla oturuyom yok gozunu yum anlamiyo benimki.. onlar da oyunu degisyirmek zorunda kaldi top oynadilar benimkiyle ondan da sikildilar benim ki yavas olunca.. birbirlerine ayak uyduramazlar yani.. ama o cocuga vurmasi sinir etti beni.. yarin 7 yasa gelip kizi da ayni yada benzer seyler yapsa kizinada vurur eminim.. o bir anlik ofke diyor ya ha iste o bir anlik ofkeyle kendi coxuguna da vurur bir daha yapma der gecer..

O zaman merakını kendi öz kızkardeşi ile gidersin.
sizin çocuğunuz yok herhalde!
7 yaş akıl ehliyeti olmayan bir yaş. sırf meraktan bir şeyler denemiş olabilir. eşim polis memuru. defalarca buna benzer problemleri görüyor. (yaşlar daha büyük tabi. çünkü bu yaş gurubuna gülerler :D )
sizin fikriniz ve konu sahibinin fikrindeki insanlar şikayet edilirse ciddi cezalar alıyorlar. hatta kendi çocuklarınızı bile sizden uzaklaştırabilirler!
7 yaşında oğlum var o kadar küçük ve masum ki bunu yapsa bile aklıma gelmez yani taciz falan. zaten konu sahibi bence kafasında kurmuş bunları belli yani. sürekli olarak ben küçükken yaşadım deyip duruyor.
çocuğunu da paranoyak hasta edecek maalesef.

6 yaşında bi oğlum var.
Tuvalet eğitimini öğretirken kendi mahremiyetini ve diğer insanların mahremiyetini de öğrettim. Daha 3 yaşındayken bile sadece ben ve annemle giderdi tuvalete ve kimseyi de sokmazdı. Şuanda da kimsenin yanında üstünü değiştirmez. Diğer insanlarında böyle mahremiyeti olduğunu da bilir.

Ancaaaaak...
Oğlum sonuçta bi okul çocuğu. Akranlarından ne öğreniyor ne görüyor bilemem. Bu öngörülebilecek bi durum değil.

Geçen gün arkadaşımın kızının eteğini açmış mesela ve tam o esnada arkadaşım görüp uyarmış. Sonrasında da ben konuştum güzelce. Bir daha yapacağını da sanmam. Oğlumun cevabı “şaka yapmıştım anne” oldu. Tekrar mahremiyet konusunu hatırlattım konuyu kapattım.

Eğer arkadaşım sizin gibi oğlumu dövseydi o sırada, bende onu parçalardım:KK62:

Komşunuzun oğlu 7 yaşında. Çocukta bir dürtü kontrol bozukluğu olabilir, diğer zamanlardaki davranışlarına da bakmak gerekiyor ama sizde de bi kontrol bozukluğu var.
Belli travmanızı atlatamamışsınız ve yıllar önce gösteremediğiniz tepkiyi (davranışı) 7 yaşındaki oğlan çocuğuna yansıtmışsınız. Bir an önce tedavi olmanızı özellikle EMDR uygulayan bir psikologla görüşmenizi tavsiye ederim..

Sorumlu tuttuğunuz çocuk daha 7 yaşında. evet aile bu terbiyeyi vermemiş daha ama en başta sorun sizde. Nasıl 7 yaşında ki bir erkek çocukla kızınızın bu kadar çok vakit geçirmesine müsade edebilirsiniz? Çocuktan önce kendinizi suçlamanız gerekiyor.
Cogu çocuk aynı benzer şeyleri yapmış bende kendimi hatırladım simdi hepimiz terbiyesiz miyiz.. ne terbiyesi verecek kadin

sizin çocuğunuz yok herhalde!
7 yaş akıl ehliyeti olmayan bir yaş. sırf meraktan bir şeyler denemiş olabilir. eşim polis memuru. defalarca buna benzer problemleri görüyor. (yaşlar daha büyük tabi. çünkü bu yaş gurubuna gülerler :D )
sizin fikriniz ve konu sahibinin fikrindeki insanlar şikayet edilirse ciddi cezalar alıyorlar. hatta kendi çocuklarınızı bile sizden uzaklaştırabilirler!
7 yaşında oğlum var o kadar küçük ve masum ki bunu yapsa bile aklıma gelmez yani taciz falan. zaten konu sahibi bence kafasında kurmuş bunları belli yani. sürekli olarak ben küçükken yaşadım deyip duruyor.
çocuğunu da paranoyak hasta edecek maalesef.
Tamam. Umarım bir de kızınız olur, oğlunuz kızınıza yapar. Aman canım çocuk işte der geçersiniz. Bunu diliyorum sizin için :))

Nasıl anlatılır bilmiyorum.
Kafam bir dünya.
Kızım üç yaşında ve 7 yaşında oyun arkadaşı var. Alt komşumuz ve uzaktan akrabamız.
Uzun zamandır gözetimimde kızımın odasında veya evin genelinde oynarlar. Ve bulundıkları odanın kapısını kapamak yasaktır. Sürekli kontrol ederim , gerek gizli gerek kendimi belli ederek onları izlerim.
Kulağım sürekli onlarda olur sesleri kesilince kontrol ederim vs. Neden bu kadar kontrolcü olduğumu merak edenler için belirteyim ; küçükken tacize uğradığım için bende paranoya oluştu.

Neyse yanlış birşey yakalamadım onca zamandir. Güzel vakit geçirdikleri için bende mutluydum tabi.

Ta ki bir buçuk iki hafta öncesine kadar. Kızım ve çocuk yine odadaydı kapısının kapandığı duydum odasına gittim kapıyı açtım ve ikisini kızımın yatağında uzanırken gördüm. Çocuğa çok kızdım bir daha asla böyle birşey yapmamasını söyledim.

Bugün kızımın odasında oynuyorlardı. Yemek yapıyordum. Sesleri kesildi. Elimi yıkadım Hemen odaya gittim kızımın pijamasının arka kısmı nerdeyse yarıya kadar inmiş. O hırsla çocuğu dövdüm. Evine gönderdim. Annesini aradım çağırdım. Olanları anlattım. Yüzü düştü yok TV den ne görürlerse yapıyorlar daha çok dovseydin iyi yapmışsın iyice korkutsaydin bı daha cesaret edemez vs. İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden zor tuttum kendimi dedim. Ben gördüğüm yerde bı daha uyaricam dedim. Konu kapandı.

Sakinlesince kızımla konuştum neden pijaman açıktı dedim o aç dedi bana dedi. Kızıma da güzel bir şekilde bu şeylerin ayıp olduğunu vs anlatmaya çalıştım.

Şimdi napicam bilmiyorum keşke polisi arasaydim cezai herhangi bir islem uygulanır mı yarın şikayetçi olmak istiyorum ne yapabilirim. Beynim durdu nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Neden ya neden kahroluyorum ben mahfoldum zaten hayatım bitik çocukluğum bitik benzer şeyleri evladım yaşarsa ölürüm diyordum ölüyorum sanki vücudum sıkışıyor nefes alamıyorum nolur yardım edin
keşke 3 yaşında daha kendini ifade edemeyen bir çocugu başka bir çocukla baş başa bırakmasaydınız.

Hem çocuğu dövüp hem ölüsü çıkar mı dedin annesine.Annesi de sana iyi yapmışsın mı dedi?
Eğer benim çocuğuma yapmış olsaydın bunu dayak yemek nasılmış görürdün.(not:şiddet yanlisi bi insan değilim.hayatimda da ağız tartışması dışında kimseyle kavgam da olmamıştır ama net döverdim bu durumda)

sanki 15-16yasinda ergenden bahsediyoruz.7 yaşında adı üstünde çocuk o.yanliz bırakmayacaksın çocuğunu madem öyle bi endişen var.kiz erkek hiç farketmez çocuklarımı kendi yaşıtlarıyla dahi oynasalar sürekli gözümün önünde tutarım.siz dikkat edeceksiniz önce...

Tamam. Umarım bir de kızınız olur, oğlunuz kızınıza yapar. Aman canım çocuk işte der geçersiniz. Bunu diliyorum sizin için :))
gerçekten kalbiniz kapkara sizin. ne deyim ufacık çocuklara beddua edecek kadar çirkin kalbiniz.
Allah o kara kalbinize göre versin.
olur da öyle bir şey olursa oğlumla güzelce konuşur problemi çözerim. sizin gibi cahil cahil hareketlerde bulunmam!
mesela benim oğlum oraya buraya sürtünüyordu. pedagoga götürdüm! sizin gibi sapık sapık düşüncelere kapılmadım. pedagog bunların normal olduğunu, çocuklara tepki verilmemesi gerektiğini, dikkatini dağıtmak gerektiğini söyledi. aksi takdirde sizin gibi karacahillik yaparsak! çocuğun cinsel hayatının ileride sıkıntılı olacağını söyledi.

Ne güzeldi değil mi?
Üç yasındaki çocuğunuz saatlerce gıkı çıkmadan oynuyordu, siz de işinize bakıyordunuz.
Odada oynamalarının başka hiçbir açıklaması yok. Neden salonda yanınızda değillerdi?
Siz kendi suçunuzu bildiğiniz, bu konuda suçlu olduğunuz için dövdünüz o çocuğu.
Siz kendi kızınızı korumadınız, hatanızın bedelini ödettiniz çocuğa. Ve bunu çok iyi biliyorsunuz.

Allah kahretsin ya bu nasıl zihniyet taciz hepimizin zayıf noktası ama bu 7 yaşında çocuk ÇOCUK.
Bu kadar hassastınız madem komşu çocuğu nedir?
Merak eder tanımak ister belkide kendi evinde gördüğü bişeyi direk taklit eder bunu hiç mi duymadınız?
Çocuk bi kendinizin oluncamı çocuk oluyor?
Bide polisi arıycakmışsınız ne yapsınlar diye hayal ettiyseniz artık.
O anneyede yazıklar olsun nerden gördüm konuyu sabah sabah offf

6 yaşında bi oğlum var.
Tuvalet eğitimini öğretirken kendi mahremiyetini ve diğer insanların mahremiyetini de öğrettim. Daha 3 yaşındayken bile sadece ben ve annemle giderdi tuvalete ve kimseyi de sokmazdı. Şuanda da kimsenin yanında üstünü değiştirmez. Diğer insanlarında böyle mahremiyeti olduğunu da bilir.

Ancaaaaak...
Oğlum sonuçta bi okul çocuğu. Akranlarından ne öğreniyor ne görüyor bilemem. Bu öngörülebilecek bi durum değil.

Geçen gün arkadaşımın kızının eteğini açmış mesela ve tam o esnada arkadaşım görüp uyarmış. Sonrasında da ben konuştum güzelce. Bir daha yapacağını da sanmam. Oğlumun cevabı “şaka yapmıştım anne” oldu. Tekrar mahremiyet konusunu hatırlattım konuyu kapattım.

Eğer arkadaşım sizin gibi oğlumu dövseydi o sırada, bende onu parçalardım:KK62:

Komşunuzun oğlu 7 yaşında. Çocukta bir dürtü kontrol bozukluğu olabilir, diğer zamanlardaki davranışlarına da bakmak gerekiyor ama sizde de bi kontrol bozukluğu var.
Belli travmanızı atlatamamışsınız ve yıllar önce gösteremediğiniz tepkiyi (davranışı) 7 yaşındaki oğlan çocuğuna yansıtmışsınız. Bir an önce tedavi olmanızı özellikle EMDR uygulayan bir psikologla görüşmenizi tavsiye ederim..
Birsey soracağım.
Bunu nasıl yaptınız yani o eğitimi nasıl verdiniz?
Mutlaka verilmesi gereken bir eğitim çünkü ve sizi takdir ettim

Sadece ilk sayfayı okudum.
varya ben o 7 yaşındaki çocuğun annesi olacağım, sen hem çocuğunu oyalasın diye evine çağıracaksın ,hem döveceksin travma yaşatacaksın, üstüne bir de yüzüme ölüsü çıkardı burdan diyeceksin. Bir yapışırım saçına senin ölün çıkar burdan bir daha çocuğuma dokunursan diye.
çok şaşırdım kadın nasıl ses etmemiş.
daha kimin neden nasıl yaptığının bir kanıtı yok, o çocuğun canı yok mu?
sen travma yaşamışsın zaten, gitmişsin bir de elin çocuğuna yaşatmışsın. Yazıklar olsun

gerçekten kalbiniz kapkara sizin. ne deyim ufacık çocuklara beddua edecek kadar çirkin kalbiniz.
Allah o kara kalbinize göre versin.
olur da öyle bir şey olursa oğlumla güzelce konuşur problemi çözerim. sizin gibi cahil cahil hareketlerde bulunmam!
mesela benim oğlum oraya buraya sürtünüyordu. pedagoga götürdüm! sizin gibi sapık sapık düşüncelere kapılmadım. pedagog bunların normal olduğunu, çocuklara tepki verilmemesi gerektiğini, dikkatini dağıtmak gerektiğini söyledi. aksi takdirde sizin gibi karacahillik yaparsak! çocuğun cinsel hayatının ileride sıkıntılı olacağını söyledi.
Madem bu kadar normal, sinirlenmemeniz lazım.

Bakın ben çocuklara beddua etmem, empati yapmanızı sağlamaya çalışıyorum.

Hani çok normal ya bu olay, bunu neden beddua olarak görüyorsunuz? Doğal bir şey dilemiş oluyorum size. Madem doğal.

Bana göre doğal değil. Allah kimsenin çocuğuna yaşatmasın. Konu sahibine çok üzüldüm.

Ama size göre doğalsa başınıza gelmesinde sorun yok

Sadece ilk sayfayı okudum.
varya ben o 7 yaşındaki çocuğun annesi olacağım, sen hem çocuğunu oyalasın diye evine çağıracaksın ,hem döveceksin travma yaşatacaksın, üstüne bir de yüzüme ölüsü çıkardı burdan diyeceksin. Bir yapışırım saçına senin ölün çıkar burdan bir daha çocuğuma dokunursan diye.
çok şaşırdım kadın nasıl ses etmemiş.
daha kimin neden nasıl yaptığının bir kanıtı yok, o çocuğun canı yok mu?
sen travma yaşamışsın zaten, gitmişsin bir de elin çocuğuna yaşatmışsın. Yazıklar olsun
Muhtemelen eve gidince anne babasından da dayak yedi.
Ve yanlış davranış birden ortadan kalktı! Heyyoooo.

Birsey soracağım.
Bunu nasıl yaptınız yani o eğitimi nasıl verdiniz?
Mutlaka verilmesi gereken bir eğitim çünkü ve sizi takdir ettim
aamir khanın bunla ilgili videosu var Google yazın çıkar.
ben de verdim bu eğitimi. önümüz(pipi) arkamız (popo) ve gövdemiz özel alanlarımızdır. anne baba haricinde kime dokunamaz. doktor bile sen izin vermezsen dokunamaz dedim.
velev ki birisi dokundu hemen çığlık atıyorsun dedim. deneme yaptık bastı yaygarayı :D
en yakınında ben ya da baban ya da anneannen kim varsa hemen gelip anlatıyorsun dedim. şimdi 7 yaşında babasının yanında bile banyoya hazırlanmaz. sadece bana rahat davranır

Tebrik ederim siz de 7 yaşındaki bir çocuğa travma yaşatmışsınız. Travmalarınızdan kurtulmak istiyorsanız bir psikolağa gideceksiniz, tedavi olacaksınız. Kendi psikolojik travmalarınızın acısını başkalarının ana kuzularından çıkartmayın. 7 yaşındaki bir çocuğun cezai ehliyeti yoktur. Ancak sizin cezai ehliyetiniz var. Umarım o çocuğun annesi burayı okuyordur da, birazcık bilinçlenip hakkınızda suç duyurusunda bulunur. Gerçi o da “keşke biraz daha dövseydin” diyecek kadar cahilmiş, pek de beklentiye girmemek lazım..

Nasıl anlatılır bilmiyorum.
Kafam bir dünya.
Kızım üç yaşında ve 7 yaşında oyun arkadaşı var. Alt komşumuz ve uzaktan akrabamız.
Uzun zamandır gözetimimde kızımın odasında veya evin genelinde oynarlar. Ve bulundıkları odanın kapısını kapamak yasaktır. Sürekli kontrol ederim , gerek gizli gerek kendimi belli ederek onları izlerim.
Kulağım sürekli onlarda olur sesleri kesilince kontrol ederim vs. Neden bu kadar kontrolcü olduğumu merak edenler için belirteyim ; küçükken tacize uğradığım için bende paranoya oluştu.

Neyse yanlış birşey yakalamadım onca zamandir. Güzel vakit geçirdikleri için bende mutluydum tabi.

Ta ki bir buçuk iki hafta öncesine kadar. Kızım ve çocuk yine odadaydı kapısının kapandığı duydum odasına gittim kapıyı açtım ve ikisini kızımın yatağında uzanırken gördüm. Çocuğa çok kızdım bir daha asla böyle birşey yapmamasını söyledim.

Bugün kızımın odasında oynuyorlardı. Yemek yapıyordum. Sesleri kesildi. Elimi yıkadım Hemen odaya gittim kızımın pijamasının arka kısmı nerdeyse yarıya kadar inmiş. O hırsla çocuğu dövdüm. Evine gönderdim. Annesini aradım çağırdım. Olanları anlattım. Yüzü düştü yok TV den ne görürlerse yapıyorlar daha çok dovseydin iyi yapmışsın iyice korkutsaydin bı daha cesaret edemez vs. İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden zor tuttum kendimi dedim. Ben gördüğüm yerde bı daha uyaricam dedim. Konu kapandı.

Sakinlesince kızımla konuştum neden pijaman açıktı dedim o aç dedi bana dedi. Kızıma da güzel bir şekilde bu şeylerin ayıp olduğunu vs anlatmaya çalıştım.

Şimdi napicam bilmiyorum keşke polisi arasaydim cezai herhangi bir islem uygulanır mı yarın şikayetçi olmak istiyorum ne yapabilirim. Beynim durdu nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Neden ya neden kahroluyorum ben mahfoldum zaten hayatım bitik çocukluğum bitik benzer şeyleri evladım yaşarsa ölürüm diyordum ölüyorum sanki vücudum sıkışıyor nefes alamıyorum nolur yardım edin
Kızınızı korumaya çalışırken onun psikolojisini nasıl etkilediginizin farkındamısınız aşırı korumacilik çocuklarda özgüven eksikliği yapıyor bunu çok belli etmeden yapman gerekiyor. o 7 yaşındaki çocuğa da üzüldüm hata sızın çocuğu ya uygun bir dille uyaracaktın yada evine almiyacaksin 7 yaşındaki çocuk 3 yaşındaki çocukla ne oynayabilir

Tamam yaşadığınız şey sizi korkuttu
7 yaşında oğlan çocuğu 3 yaşında ki kiz ile zaten çok uyumlu oyun oynayamaz aradaki yaş farkı nedeni ile
Çocuğunuzu onunla oynamasına izin vermeyin
Yaş grubu ile oynayın
Durum varsa kreşe gönderin
Kendinizin yaşadığı olay üzücü cok etkiliyorsa hayatınızı dra gidin.gecmis olsun

Konu sahibi size de şunu söylemek istiyorum
O gerçekten küçük bir çocuk
Hani ergenlik çağındaki bir birey olsa işin rengi degisir ve öfkenizi anlarım ama daha 7 yaşında ve gerçekten zarar vermek niyetli yapmış olamaz.
Tabiki bu hassasiyetinizi çok iyi anlıyorum ama lütfen başka birinin yaptığı kötülüğü küçük bir çocuktan çıkartmayın.
Kaldı ki şikayet etmek filan bunlar olabilecek şeyler değil
Bence siz en büyük hatayi ilk bu durumla karşılaştığınızda yine görüşmelerine izin vererek yapmışsınız
Evinize sokmayın
Küçücük çocuklar nedendir bilmiyorum bu tarz konulara çok meraklı oluyor.
İki bebeğin dudak dudağa birbirlerini optuklerine şahit olmusumdur yani oluyor bunlar ne yazık ki
Bu tarz bir yaklaşım bu yaşta bir çocuk için doğru değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back