Kızlar bu bir dert değil evet ama fikre ihtiyacım var. Benim 6 aylik kızım var. Önümüzdeki sene yaz a büyük ihtimal eşimle yurtdışına tatile çıkalım diyoruz.uzun zamandır tatil yapmıyoruz zira çok ihtiyacımız var. Sorum şu ki ben kızım dan ayrilamam. Kizimi da görürsek zorlanirmiyİz ? Kızım o zaman 13 14 aylik olacak. Mutlaka bunu yaşayan vardır. Tecrübeli olan. Bana da fikir verir misiniz? Nereye gittiniz çocukla ? Biz yere de karar veremedik. Bütçemizi çok asmamasi lazım. Avrupa da bi yer olur sanırım.
Kültür turu canimGidilir tabi ki neden gidilmesin...
Nasıl bir tatil planı var aklınızda? Deniz kum güneş mi, kültür turu mu yoksa ikisi birden mi?
Kültür turu canim
Bizimde aklimizda büyük ihtimal ispanya var canım. Bende orayı merak ediyorum. Tura gitmek istiyoruz aslında. Hani cocuj hasta olsa rehber bizi yönlendirir doktor konusunda vs diye. Ama turdakiler de çocuktan rahatsız olur mu bilemiyorumUygun fiyatlı olsun derseniz bulgaristan, bosna hersek, gürcistan hem gezmesi keyifli hem de çok uygun fiyatlı ülkeler.
Biraz daha acilabiliriz diyorsanız ispanya tercih ederdim ben yerinizde olsam. Almancilardan dolayı almanya küçümsenir genelde ama bence orası da gezilip görülmesi gereken muhteşem bir tarihi olan ülkelerden biri.
Aa ne güzel. İşte böyle destek verici yorumlar almak için açtım konuyu zaten yapabilecegimize dair güvenim artıyorÇok yakın bi arkadaşım tüm Avrupa'yı 3-4 aylık çocuğuyla gezmişti. Büyük kızıda 5 yaşında idi. İKi çocukla altını üstüne getirdik demişti. Çok keyifli geçti bi sıkıntı yaşamadık dedi
Bizimde aklimizda büyük ihtimal ispanya var canım. Bende orayı merak ediyorum. Tura gitmek istiyoruz aslında. Hani cocuj hasta olsa rehber bizi yönlendirir doktor konusunda vs diye. Ama turdakiler de çocuktan rahatsız olur mu bilemiyorum
Aaa öyle mi çok Mantikli esime söyliyim evet ona göre plan yaparız güzel olur. Benim yabancı dilim yok ama eşim iyi derecede ingilizce biliyor. Daha önce İtalya'ya gitmistik çocuk yoktu o zamanlar. Rehberin goturmedigi yerleri biz eşimle bulup kesfetmistik. Teşekkür ederim canım çok yardımcı oldun.Açıkçası ben turla yurtdışı gezilerini çok sevmiyorum. Bana sıkıcı geliyor. Ve kesinlikle daha çok para harcanıyor. Dil konusunda sıkıntı yoksa hiç düşünmeyin derim. Gitmeden önce yurtdışı sağlık sigortası yaptırın kalacağınız süre kadar. Oteller de yardımcı olur acil bir sağlık sorununda. Ve evet turdakiler bebekten rahatsızlık duyabilir sanki.
Biz bir ülkeye karar verdiğimiz zaman konsolosluğa ya da o ülkenin/şehrin turizm bakanlığına mail atıyoruz. Bize kargoyla tur rehberi kitapçığı gideceğimiz bölgenin haritasını gönderiyorlar. Oturup üzerinde çalışıp bir tur planı yapıyoruz. Başıboş gezmek ve tur firmasının baskılarına maruz kalmamak daha keyifli.
Evet canim haklısın. Baya bi hazırlık yapmamız gerekicekCok sikinti olmaz ama yaninizda tedbiren bircok sey goturmelisiniz.
Mesela bebegin ordaki yemeklere aliskin olmamasi, yadirgamasi ihtimaline karsin mama vs,
Hasta olabilme ihtimaline karsin ates dusurucu ilac, atesolcer, ishal ya da kabizlik ihtimaline karsin birseyler.
Rahat gezebilmek icin de baston tip bebek arabasi ve sling tavsiye ederim.
Kızlar bu bir dert değil evet ama fikre ihtiyacım var. Benim 6 aylik kızım var. Önümüzdeki sene yaz a büyük ihtimal eşimle yurtdışına tatile çıkalım diyoruz.uzun zamandır tatil yapmıyoruz zira çok ihtiyacımız var. Sorum şu ki ben kızım dan ayrilamam. Kizimi da görürsek zorlanirmiyİz ? Kızım o zaman 13 14 aylik olacak. Mutlaka bunu yaşayan vardır. Tecrübeli olan. Bana da fikir verir misiniz? Nereye gittiniz çocukla ? Biz yere de karar veremedik. Bütçemizi çok asmamasi lazım. Avrupa da bi yer olur sanırım.
Evet canim. Bende görmüştüm zaten Avrupalılar çok yapıyor bunu. Ailecek geziyorlar. Allah nasip ederse biz ilk defa yapıcaz ondan heyecanlıyımvalla ben gitmedim ama yurtdışında çok gördüm bırak bebeği 4 çocukla gezen vardı biri bebek, alman bi aile... bol foto çekersiniz ona da güzel anılar kalmış olur, ama çok yoğun dönemlerde gitmeyin bence, bir de uçak biletlerini iyi ayarlamak lazım, bekleme olasılıklarını daraltmak için
O zamana kadar bir yaşını geçmiş olacak kızın. Yani Mısır, Hindistan, Suudi Arabistan gibi bir yere gitmiyorsanız onun sağlığı açısından sakıncası olacağını sanmıyorum. Eğer sorunun küçük çocukla rahat edip edemeyeceğinse elbette eşinle baş başa olduğun kadar rahat olmayacaksın ama emin ol onunla gezmenin zevki de bir başka olacak. Eğer tatiliniz gerçekten uzun sürecekse o kadar ayrı kalmayın zaten minicik çocuktan. Her şeyi bir kenara bırak iki yaşına kadar meme emecek o çocuk. Bir de yaşı anneden uzun süre ayrı kalmak için daha çok minik. Minik bebeğin tatil ücretinize ekstra bir etkisi olmaz çünkü oteller de ulaşım araçları da ücretsiz oluyor o yaşta çocuklar için. Üstelik Avrupa'ya gidecekseniz emin ol gideceğiniz yerlerde çocukların bakımı için günlük imkanlar Türkiye'den çok daha fazla ve yine genelde ücretsiz.Kızlar bu bir dert değil evet ama fikre ihtiyacım var. Benim 6 aylik kızım var. Önümüzdeki sene yaz a büyük ihtimal eşimle yurtdışına tatile çıkalım diyoruz.uzun zamandır tatil yapmıyoruz zira çok ihtiyacımız var. Sorum şu ki ben kızım dan ayrilamam. Kizimi da görürsek zorlanirmiyİz ? Kızım o zaman 13 14 aylik olacak. Mutlaka bunu yaşayan vardır. Tecrübeli olan. Bana da fikir verir misiniz? Nereye gittiniz çocukla ? Biz yere de karar veremedik. Bütçemizi çok asmamasi lazım. Avrupa da bi yer olur sanırım.
egerkı sakın bır cocuksa gayette guzel tatıl yapılır ama yurt dısı gezılerı bıraz aktıvıte acısından hızlı tempoda gectıgınden cocukla rahat edemeyebılırsınız...Kızlar bu bir dert değil evet ama fikre ihtiyacım var. Benim 6 aylik kızım var. Önümüzdeki sene yaz a büyük ihtimal eşimle yurtdışına tatile çıkalım diyoruz.uzun zamandır tatil yapmıyoruz zira çok ihtiyacımız var. Sorum şu ki ben kızım dan ayrilamam. Kizimi da görürsek zorlanirmiyİz ? Kızım o zaman 13 14 aylik olacak. Mutlaka bunu yaşayan vardır. Tecrübeli olan. Bana da fikir verir misiniz? Nereye gittiniz çocukla ? Biz yere de karar veremedik. Bütçemizi çok asmamasi lazım. Avrupa da bi yer olur sanırım.
Başbaşa gitsek tabı bizim açımızdan daha romantik ve eğlenceli olur. Ama kızım dan da ayrilamiyorumegerkı sakın bır cocuksa gayette guzel tatıl yapılır ama yurt dısı gezılerı bıraz aktıvıte acısından hızlı tempoda gectıgınden cocukla rahat edemeyebılırsınız...
bence cocugunuzu aıle buyuklerınden bırıne bırakıp basbasa gıtsenız daha eglencelı olur sızın ıcın..
Aynen canım cok doğru söylüyorsun; )biz geçen ay 17 aylık oğlumla Fransaya gittik. yani eşin de yardımcı olacaksa hiç sıkıntı olmuyor tek başına çocuğnu herşeyine yetişmek çok zor çünkü. büyük bir sırt çantası alırsın yanına içine 3-4 kat çamaşır, bolca bez, yiyecek ve içecek bişeyler koyarsın. ama en önemlisi bebek arabasını yanına al, evladınla tatilden güzel şey var mı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?