• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukla yurtdışı

Elbet gidilir. Kızım 3 aylıktı ilk tatilimizde. Sorun yaşamadık. Barcelona,madrid,valencia olabilir. Roma,venedik,floransa olabilir(favorim). Amsterdam(ama çocuksuz) belki kek yersiniz :))
Korkmayın gidin,anın tadını çıkarın.
Çok sağol canım. Roma Floransa Venedik gittik. Amsterdam a gidelim diyorum eşim ordan hazetmiyor :) sanırım ispanya olacak ya da belki bi balkan turu

O zamana kadar bir yaşını geçmiş olacak kızın. Yani Mısır, Hindistan, Suudi Arabistan gibi bir yere gitmiyorsanız onun sağlığı açısından sakıncası olacağını sanmıyorum. Eğer sorunun küçük çocukla rahat edip edemeyeceğinse elbette eşinle baş başa olduğun kadar rahat olmayacaksın ama emin ol onunla gezmenin zevki de bir başka olacak. Eğer tatiliniz gerçekten uzun sürecekse o kadar ayrı kalmayın zaten minicik çocuktan. Her şeyi bir kenara bırak iki yaşına kadar meme emecek o çocuk. Bir de yaşı anneden uzun süre ayrı kalmak için daha çok minik. Minik bebeğin tatil ücretinize ekstra bir etkisi olmaz çünkü oteller de ulaşım araçları da ücretsiz oluyor o yaşta çocuklar için. Üstelik Avrupa'ya gidecekseniz emin ol gideceğiniz yerlerde çocukların bakımı için günlük imkanlar Türkiye'den çok daha fazla ve yine genelde ücretsiz.
Evet canim bend le böyle düşünüyorum. Çocuğum da psikolojik olarak onu bırakıp gitmem bir travma etkisi yaratabilir bunu istemiyorum. O da gelecek. Bol.bol fotoğraf cektirip ilerde bize ani olsun istiyorum.

Bizimde aklimizda büyük ihtimal ispanya var canım. Bende orayı merak ediyorum. Tura gitmek istiyoruz aslında. Hani cocuj hasta olsa rehber bizi yönlendirir doktor konusunda vs diye. Ama turdakiler de çocuktan rahatsız olur mu bilemiyorum :KK66:
aynen bencve turdakıler laf edebılır turla gıtmeyın bencede

tabi ki gidilir neden gidilemesin. yabancılar 3-4 aylık bebekleriyle taylandlarda geziyor. ama tur konusu biraz sıkıntılı. bence tur yerine dilde çok sıkıntınız yoksa kendiniz ayarlayın. daha uzun da süre var önünüzde. çünkü tur saatli filan oluyor, kasılırsınız onu yakaıycam derken.

pek cok gidayi aliyor olacak. insallah yuruyecek de bence dusunme bile tabii ki gidilir.

sıkılma korkma. avrupada salgın yok, güzel bir kanguru al. ve başla:))
biz de seneye sonbahar gibi amerika düşünüyoruz kızım 16 aylık falan olacak, inşallah ikimizde gezer geliriz.

Çok sağol canım. Roma Floransa Venedik gittik. Amsterdam a gidelim diyorum eşim ordan hazetmiyor :) sanırım ispanya olacak ya da belki bi balkan turu
Amsterdam kesinlikle çocuksuz olmalı :) ispanya güzeldir. Çocuğuda dert etme,stres yapma akışına bırak. Kızım şimdi 11 aylık yaza doğru amerika yada japonya düşünüyoruz. Tek sıkıntım yolculuk çok uzun :)

tabi ki gidilir neden gidilemesin. yabancılar 3-4 aylık bebekleriyle taylandlarda geziyor. ama tur konusu biraz sıkıntılı. bence tur yerine dilde çok sıkıntınız yoksa kendiniz ayarlayın. daha uzun da süre var önünüzde. çünkü tur saatli filan oluyor, kasılırsınız onu yakaıycam derken.
Evet canim sanırım tursuz gitmek daha mantikli

Amsterdam kesinlikle çocuksuz olmalı :) ispanya güzeldir. Çocuğuda dert etme,stres yapma akışına bırak. Kızım şimdi 11 aylık yaza doğru amerika yada japonya düşünüyoruz. Tek sıkıntım yolculuk çok uzun :)
İnşallah canım güzelce egeniş geliriz sizde bizde inşallah Csnim :)

sıkılma korkma. avrupada salgın yok, güzel bir kanguru al. ve başla:))
biz de seneye sonbahar gibi amerika düşünüyoruz kızım 16 aylık falan olacak, inşallah ikimizde gezer geliriz.
İnş canim bol bol anılar biriktirip inşallah :)

çocuğunu bırakanlara lafım yok ama bir arkadaş bırakmıştı. skype da kızıyla görüşünce: ben size ne yaptım da beni almadınız dedi:( kıyamam

bu arada balkanlar çok güzelmiş

çocuğunu bırakanlara lafım yok ama bir arkadaş bırakmıştı. skype da kızıyla görüşünce: ben size ne yaptım da beni almadınız dedi:KK43: kıyamam

bu arada balkanlar çok güzelmiş
Oyyy yerim onu kıyamam. İşte bende üzerinde travma yaratır diye bırakmam.

Aynen canım cok doğru söylüyorsun; )

ha bu arada büyükçe bir sırt çantası derken tabi bu uçakta yanına almak için çünkü yolda terliyor, kirletiyor, üstünü sık değiştirmen gerekiyor yoksa onun seyahat çantası ayrıydı koca bir valizi onun eşyaları için ayırmıştır. iyiki yanıma o kadar çok eşya almışım orada çok lazım oldu her zaman yıkamaya vaktin olmayabilir sonuçta. direk uçuş olmadığı için 2 kerede uçak değiştirdik bu arada hep terledi vs çok sık kıyafet değiştirmek durumunda kaldım.

Aynen canım cok doğru söylüyorsun; )

ha bu arada büyükçe bir sırt çantası derken tabi bu uçakta yanına almak için çünkü yolda terliyor, kirletiyor, üstünü sık değiştirmen gerekiyor yoksa onun seyahat çantası ayrıydı koca bir valizi onun eşyaları için ayırmıştır. iyiki yanıma o kadar çok eşya almışım orada çok lazım oldu her zaman yıkamaya vaktin olmayabilir sonuçta. direk uçuş olmadığı için 2 kerede uçak değiştirdik bu arada hep terledi vs çok sık kıyafet değiştirmek durumunda kaldım.

Çocuğu da götürün lütfen :anne:onun da tatile ihtiyacı var.ben çocuğu bırakıp tatile gidenleri görünce üzülüyorum.sıkıntıları olur belki ama çocuğu ayırmış kenara atmış gibi oluyor :110:

Evet bunlar aklımda olsun bide her zaman yıkamaya vakit olmayabilir bol bol eşya almalıyım yanima

Çocuğu da götürün lütfen :anne:onun da tatile ihtiyacı var.ben çocuğu bırakıp tatile gidenleri görünce üzülüyorum.sıkıntıları olur belki ama çocuğu ayırmış kenara atmış gibi oluyor :110:
Onsuz gezemem ki zaten öyle baglanmisim ki zilliye ağlarım gelene kadar heralde :)

2 yasina girmeden gidin,2 yas cocuguyla markete gitmek bile bazen zulum olabiliyor..sonrada 3 yasini doldurdugu vakit rahat rahat gidersiniz istediginiz yere.
biz oglum 2 yasindayken portekiz`e gitmistik,tabiri caizse agzimizdan burnumuzdan gelmisti,ben daha kapinin disina cikmam bu cocukla diye tovbe etmistim ama buyudukce durum farklilasiyor.
budapeste-viyana-prag turlari oluyor,fiyatlari genelde uygun.

Dubai de rahat edebilir miyim peki ? Hani çöl sıcağı vs çocuk bunalir mi

Back
X