Çocukken kardesime yaptığım en büyük hata ....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay korku filmi gibi Allah,'ım Allah'ım.
Söylesen ne olacak ki, olanlar olmuş yıllar geçmiş.
Hayatta basaramadıkları / hırslarını alamadıkları ebeveynler evlatlarına böyle davranıyor.

Her olayin kendi sartlari icinde deģerlendirilmesi gerektiğini dusunen biriyim.

Ancak babaniz bir cani gibi davranarak hicbir hoşgörüyü hak etmiyor.

Benimde annem baba tarafindan cok fazla zorluk gormus kendi ulkesini birakip kendi ailesinin nefret ettigi bir ulkeye bir millete gelin gelmis.
Yine burada esinin ailesi tarafindanda bir türlü kabul gorememiş bir kadın.

Daha fazla icinizi kinle doldurmak istemiyorum o yuzden uzatmayacagim ama zorluk yasadim diye böyle canice davranip hirsini benden alan bir annem olsaydi suan anne kabul etmezdim.

Yardim alin lutfen. Tek kabahatli aileniz. Sizde cocuktunuz unutmayın.

Oradaki suç, daha çoçok olduğu için korkan sizin degil, maalesef işkenceci olan anne babanızin.

Anlattığınız şeyler eski dönem işkence hapishanelerinde yapılan hareket ve asagilamalar.

Hiç suçu üstlenmeyin. Kendi suçunuz olarak gormekten de vazgeçin. Yillar sonra Hala vicdan yapıyorsunuz.bu sizin iyi bir inşan oluğunuzu gösterir.

Kardeşinize söylerseniz o da sizi suçlar. Babanızin yaptıgibi bir pislik yüzünden kendi aranızdaki ilişkiyi bozmayın.

Normal anne baba davranisini söyleyeyim. Oğlum tuvalete alısirken, haliya bile kaka yaptı. Hiç kızmadım.en başta suçlunun siz olmadığınızı fark edip, kendinizle barışın.

Slm kizlar

Direk konuya girmek istiyorum şuan gözlerim yaşlı yazıyorum ....

Biz 7 kardeşiz ben 5 'ciyim bir kardesim var 11 ay küçük benden erkek oda birlikte büyüdük biz ayni okula ayni sınıfa gittik birlikte sokakta oynadık yani kısaca bir elmanın yarısi gibiydik büyüdük şimdi ben 25 yaşındayım kardeşim 24 yaşında...

Az önce onunla konuştum iki kızım var benim bugün küçük kızım hiç durmadı büyüğüde oyle onlara zarar vermemek için kendimi üzdüm ve haliyle sesim çıkmayacak duruma geldim kardesimde tlf sorunca beni durumu anlattım bana söylediği bu kelime beni eskilere götürdü siddetle geçen ilgisizlikle geçen sefillikle geçen çocukluguma

"Sen iki çocuğa bakamıyorsun anne 7 çocuğa baktı "

Deyince çok sinirlendim çünkü ben hiç bir zaman annemden babamdan ilgi görmedim. Zaten 7 kardeş hiçbirimiz görmedik küçük bedenimizle çalışmadığımiz bağ bostan kalmamıştı yemedigimiz dayak tekniği kalmamıştı bunu birde dönüp nasıl söyler bakımsızlıkta en üst safada (annem titizdi çok titiz demek istediğim giyim konusunda temizde olsa hep eskiydi okul konusunda kalem defter falan beddua edile edile alinirdi falan) neyse geçmişten kısa bir özet gectim anlatsam film olur yani hemde en üst düzeyde dramatik bir film ...

Kardeşimin sözünden sonra geçmişi bir turladim ilk 5 yaşında aklımın aldığı yasadiklarimdan düşünceler geldi aklıma birden 7 yaşında yaşadığım iki play geldi aklıma birtanesi şuydu"kardeşim kavga etmiştik babamın beni dövüp dovmedigini hatirlamiyorum ama kardesimi çok kötü bayılmıştı kardesimin kafasını bacaklarının arasından geçirmeye çalışıyordu babam bi yandanda çok zorluyordu bi yandanda kardesimi dövüyordu sonra yapamayinca onu havaya kaldirdi yere atti orda kardeşim bayıldı ha o ana kadar annemden tepki yok kardeşim bayılınca oğlumu öldürdün dedi yani ondan önce kurtarma falan yok zaten hangimizi babam bizi döverken elinden almaya kalktiki kendiside başka odada otururdu bayılma veya iş çok ciddi olsa müdahale ederdi oda rezil olmamak için....

Ikinci olayda şuydu "bizim bahçede birde ayrı bi tuvalet vardi ben o tuveleti kullandım afedersiniz söyleyecegim şey iğrenç ama yaptığım büyük tuvaletimi orda bıraktım yıkamadım benden sonra babam gitti tuvalete o pisliği orda görünce çok kızdı kim yaptı diye o sırda kardeşim tuvaletin çevrenindeydi babam onu görünce "senmi yaptin "dedi kardesim ne kadar ben yapmadim desede inanmadi aldi eline bir cubuk pislige batırmışti sonra onu kardeşimin ağzına sürdü bu olayi yıllar gecmesine rağmen beni "Affet ben hatalıyım diyemedim söylemek istiyorum acı çekiyorum her hatiladigimda ne olur ne yapmaliyim nasıl anlatmalıyım af dilemeliyim dilesem affet beni diye affederdi yoksa benden nefret eder mi?

herkes anne baba olmasın
yedi çocuk insanı delirtir öylyse yapmasınlar cahillik ne kötüdür
maddi manevi zordur bilinçsizce yapılan çocuklar ve onların ruhunda bırakılan izler
ne denilir bilmiyorum unutmak istiyorum okuduklarımı

ben normal demiyorum ama onlar anne baba değil diye ağır bir yorumda yapmıyorum eminim onlarda böyle olmasını istemezlerdi. Açıkça onlarında hem maddi hem manevi eksikliklerinin olduğu ortada
Bazı insanlar gereksiz yersiz duyar kasmayi dikkat çekmek için yapıyor bence. Bu ne ya böyle iğrenç canileri korumaya çalışmanın onlardan biri olmaktan ne farkı var. Lütfen bi kendinize gelin.

Bunda vicdan azabi cekeceginiz bisey yok cekekcek biri varsa oda babaniz bu nasil bi insanlik ya kardesinizle aranizda nasil bi bag var bunu anlatmaya korkuyorsunuz olabilir ozman cocuksunuz ve korkudan ki korkmakta cok hakliymisisiniz kardesiniz bunun kini ni tutacak bi insanmi. Bide merak ettim anne babaniz suan yasiyormu suan nasillar sizlere karsi ve gecmisi hic konusuyormusunuz

Bazı insanlar gereksiz yersiz duyar kasmayi dikkat çekmek için yapıyor bence. Bu ne ya böyle iğrenç canileri korumaya çalışmanın onlardan biri olmaktan ne farkı var. Lütfen bi kendinize gelin.
ben kimseyi korumuyorum zaten benim ne haddim ne görevim konu sahibine evet annen baban kötü insanlar diyince tüm sıkıntı ortadan kalkmayacağı için biyolojik olarak annesi ve babası ve halen yüz yüze oldugu için daha fazla üzülmesin diye geçmişi unutması için ılımlı bir yorum yaptım ve gerçek hayatta da sorunları pozitif yönümle çözen bir insanım

çocukken yaptığınız bir hatadan dolayı özür dilemenize gerek yok çünkü çocuksunuz...
çok affedersiniz ama baba kılığında evinize yerleşmiş şeytan dilesin özrü...

Sok gecirdim okurken af dilemesi gereken pisman olmasi gereken asla siz degilsiniz kendinizi suclamayin lutfen o insan kilikli anne baba bile denmicek mahluklar utanip yerin dibine girmeli ama haysiyet oldugunu dusunmuyorum...

Slm kizlar

Direk konuya girmek istiyorum şuan gözlerim yaşlı yazıyorum ....

Biz 7 kardeşiz ben 5 'ciyim bir kardesim var 11 ay küçük benden erkek oda birlikte büyüdük biz ayni okula ayni sınıfa gittik birlikte sokakta oynadık yani kısaca bir elmanın yarısi gibiydik büyüdük şimdi ben 25 yaşındayım kardeşim 24 yaşında...

Az önce onunla konuştum iki kızım var benim bugün küçük kızım hiç durmadı büyüğüde oyle onlara zarar vermemek için kendimi üzdüm ve haliyle sesim çıkmayacak duruma geldim kardesimde tlf sorunca beni durumu anlattım bana söylediği bu kelime beni eskilere götürdü siddetle geçen ilgisizlikle geçen sefillikle geçen çocukluguma

"Sen iki çocuğa bakamıyorsun anne 7 çocuğa baktı "

Deyince çok sinirlendim çünkü ben hiç bir zaman annemden babamdan ilgi görmedim. Zaten 7 kardeş hiçbirimiz görmedik küçük bedenimizle çalışmadığımiz bağ bostan kalmamıştı yemedigimiz dayak tekniği kalmamıştı bunu birde dönüp nasıl söyler bakımsızlıkta en üst safada (annem titizdi çok titiz demek istediğim giyim konusunda temizde olsa hep eskiydi okul konusunda kalem defter falan beddua edile edile alinirdi falan) neyse geçmişten kısa bir özet gectim anlatsam film olur yani hemde en üst düzeyde dramatik bir film ...

Kardeşimin sözünden sonra geçmişi bir turladim ilk 5 yaşında aklımın aldığı yasadiklarimdan düşünceler geldi aklıma birden 7 yaşında yaşadığım iki play geldi aklıma birtanesi şuydu"kardeşim kavga etmiştik babamın beni dövüp dovmedigini hatirlamiyorum ama kardesimi çok kötü bayılmıştı kardesimin kafasını bacaklarının arasından geçirmeye çalışıyordu babam bi yandanda çok zorluyordu bi yandanda kardesimi dövüyordu sonra yapamayinca onu havaya kaldirdi yere atti orda kardeşim bayıldı ha o ana kadar annemden tepki yok kardeşim bayılınca oğlumu öldürdün dedi yani ondan önce kurtarma falan yok zaten hangimizi babam bizi döverken elinden almaya kalktiki kendiside başka odada otururdu bayılma veya iş çok ciddi olsa müdahale ederdi oda rezil olmamak için....

Ikinci olayda şuydu "bizim bahçede birde ayrı bi tuvalet vardi ben o tuveleti kullandım afedersiniz söyleyecegim şey iğrenç ama yaptığım büyük tuvaletimi orda bıraktım yıkamadım benden sonra babam gitti tuvalete o pisliği orda görünce çok kızdı kim yaptı diye o sırda kardeşim tuvaletin çevrenindeydi babam onu görünce "senmi yaptin "dedi kardesim ne kadar ben yapmadim desede inanmadi aldi eline bir cubuk pislige batırmışti sonra onu kardeşimin ağzına sürdü bu olayi yıllar gecmesine rağmen beni "Affet ben hatalıyım diyemedim söylemek istiyorum acı çekiyorum her hatiladigimda ne olur ne yapmaliyim nasıl anlatmalıyım af dilemeliyim dilesem affet beni diye affederdi yoksa benden nefret eder mi?
Valla her şey bir yana kardeşiniz şimdi nasıl, psikolojisi yerinde mi ?Keyfi nasıl, mutlu mu?

O anne - babaya hala ana baba diyor musunuz?

öyle demeyin allah bilir onlarda anne ve babalarından neler gördüler.
Onlar anne babalarından görmüşlerse eğer,tam tersini yapmaları gerekmiyormuydu ?
Biz şimdi ne diyoruz hep ben görmedim çocuğum görsün,ben yaşamadım evlâdım yaşasin demiyormuyuz?Ailelerimizin bizlere yaptıklarını yapmamaya çalışmıyormuyuz?
Şiddetin heleki bu denli şiddettin görmemislikle,görmüşlükle,teknolijle,gelismikle l,bilinçle v.s hiç bir alakası olamaz olmamalı!
Sadece vicdanla merhametle,akilla,fikirle,Allah korkusuyla alakalı bir durum olabilir ancak.

Babalığı muntazam, öylesine sevmiş ki 7 defa baba olmuş. 7 ayrı vebal, 7 ayrı trajedi. Kardeşler olarak hepinizin psikolojileriniz sağlıklıdır umarım.
Sahi onlar napıyor şuan? Bir de nine dede oldular.. Düşman başına..

Korkmussunuz soyleyememissiniz cok normal geldi bana cocukmussunuz daha. Kim olsa korkardi unutun bu olayi..
Babaniz ve annenizonlarin vicdani ne durumda acaba?? Soyleyecek soz bulamadim onlara..

Ikinizde cocukmussunuz o durumda korkudan sesinizi cikartamamissiniz..artik yetiskin insanlarsiniz eskileri dusunupde kendinizi uzmeyin ama boyle anne ve baba ilede gorusmezdim ben hatta babam boyle olsaydi sokaklarda surunse donup bakmam yaptiklari igrenc

ben kimseyi korumuyorum zaten benim ne haddim ne görevim konu sahibine evet annen baban kötü insanlar diyince tüm sıkıntı ortadan kalkmayacağı için biyolojik olarak annesi ve babası ve halen yüz yüze oldugu için daha fazla üzülmesin diye geçmişi unutması için ılımlı bir yorum yaptım ve gerçek hayatta da sorunları pozitif yönümle çözen bir insanım
Kendiniz yazmışsınız annem babam el üstünde tutardı beni yokluk sıkıntı dayak görmedim diye. Kusura bakmayın ama zaten böyle ailesinden yana bu şekilde sıkıntı yaşamamış insanlar genelde pozitif olun,geçmiş güzel günlere odaklanın,sevmek çok güzel,yaşasın sevgi falan diyorlar. İnsanda en derin yarayı açan ailedir. Ben de genel olarak pozitif bir insanım ama birisi gelip bana mesela “babandır o senin olsun atandır yine de iyi davran” derse ağız dolusu küfür ederim. Çünkü benim yaşadığımın yarısını yaşasa o insan,bir bunalımdan çıkar diğerine girer. Öyle iyi yönünden bak demekle yaşanılan buhranlar silinmiyor.
Boş yere yazdınız buraya yani. Tepki gördünüz boş yere. Sizin bu durumu anlamamanız çok normal asla yargılamıyorum. Ama lütfen pozitif bakın onlar da ne yaşadı kim bilir gibi saçmalamalara girmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X