Çocukken kardesime yaptığım en büyük hata ....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç bu konuyu açmayın sizin suçunuz değil.anne babanızın suçu hepsi.bunlara anne baba denmezde neyde.kardeşiniz geçmişi bastırdı galiba hatırlamıyor hiçbirşey.bu normal bir durum bazen çok kötü olayları unutmayo seçeriz.onun dediklerine takılmayın.7 çocuk bu şekilde büyütmüş olmuyor önemli olan hakkını vermek.

Kardeşiniz bir çok sebebten dayak yediği için o günkü dayağı da unutmuştur belki de.Hic aklında yokken hatirlatmaniz ve sebebi de rencide edici olduğu için riskli sonuçlar doğurabilir.sizinle daha az görüşmek gibi,görüştüğünde aklına olumsuz şeyler gelmesi gibi..şu an ki kardeşlik ilişkiniz zarar görebilir.gerek yok.unutun.' Ben de cocuktum' deyin kendinize.Durumunuz müsaitse EMDR tedavisi alıp anıyı duyarsizlastirabilirsiniz.

Cocuk icin yananlarin çocuğa hasret kalanlarin olmaz.Bu ana baba demeye bin şahit,cocuklarini olduresiye dovenlerin ard ardina 7 _8 tane olur.Dunyadir bu ne denir ki?Konu sahibi siz bu insanciklarla gorusuyor musunuz bayramda seyram da?

Slm kizlar

Direk konuya girmek istiyorum şuan gözlerim yaşlı yazıyorum ....

Biz 7 kardeşiz ben 5 'ciyim bir kardesim var 11 ay küçük benden erkek oda birlikte büyüdük biz ayni okula ayni sınıfa gittik birlikte sokakta oynadık yani kısaca bir elmanın yarısi gibiydik büyüdük şimdi ben 25 yaşındayım kardeşim 24 yaşında...

Az önce onunla konuştum iki kızım var benim bugün küçük kızım hiç durmadı büyüğüde oyle onlara zarar vermemek için kendimi üzdüm ve haliyle sesim çıkmayacak duruma geldim kardesimde tlf sorunca beni durumu anlattım bana söylediği bu kelime beni eskilere götürdü siddetle geçen ilgisizlikle geçen sefillikle geçen çocukluguma

"Sen iki çocuğa bakamıyorsun anne 7 çocuğa baktı "

Deyince çok sinirlendim çünkü ben hiç bir zaman annemden babamdan ilgi görmedim. Zaten 7 kardeş hiçbirimiz görmedik küçük bedenimizle çalışmadığımiz bağ bostan kalmamıştı yemedigimiz dayak tekniği kalmamıştı bunu birde dönüp nasıl söyler bakımsızlıkta en üst safada (annem titizdi çok titiz demek istediğim giyim konusunda temizde olsa hep eskiydi okul konusunda kalem defter falan beddua edile edile alinirdi falan) neyse geçmişten kısa bir özet gectim anlatsam film olur yani hemde en üst düzeyde dramatik bir film ...

Kardeşimin sözünden sonra geçmişi bir turladim ilk 5 yaşında aklımın aldığı yasadiklarimdan düşünceler geldi aklıma birden 7 yaşında yaşadığım iki play geldi aklıma birtanesi şuydu"kardeşim kavga etmiştik babamın beni dövüp dovmedigini hatirlamiyorum ama kardesimi çok kötü bayılmıştı kardesimin kafasını bacaklarının arasından geçirmeye çalışıyordu babam bi yandanda çok zorluyordu bi yandanda kardesimi dövüyordu sonra yapamayinca onu havaya kaldirdi yere atti orda kardeşim bayıldı ha o ana kadar annemden tepki yok kardeşim bayılınca oğlumu öldürdün dedi yani ondan önce kurtarma falan yok zaten hangimizi babam bizi döverken elinden almaya kalktiki kendiside başka odada otururdu bayılma veya iş çok ciddi olsa müdahale ederdi oda rezil olmamak için....

Ikinci olayda şuydu "bizim bahçede birde ayrı bi tuvalet vardi ben o tuveleti kullandım afedersiniz söyleyecegim şey iğrenç ama yaptığım büyük tuvaletimi orda bıraktım yıkamadım benden sonra babam gitti tuvalete o pisliği orda görünce çok kızdı kim yaptı diye o sırda kardeşim tuvaletin çevrenindeydi babam onu görünce "senmi yaptin "dedi kardesim ne kadar ben yapmadim desede inanmadi aldi eline bir cubuk pislige batırmışti sonra onu kardeşimin ağzına sürdü bu olayi yıllar gecmesine rağmen beni "Affet ben hatalıyım diyemedim söylemek istiyorum acı çekiyorum her hatiladigimda ne olur ne yapmaliyim nasıl anlatmalıyım af dilemeliyim dilesem affet beni diye affederdi yoksa benden nefret eder mi?
allahım nasıl anne babalar var.Bana kızmayın ama böyleleri uçkuruna sahip çıkamayıp çocuk yapıyolar sonra o cocuklardan nefret edercesine davranıyolar.O ZAMAN yapmayacaksınız.Hele son okuduğum cümle iğrenç

bende kucukken abimin bir oyuncagini aldigi gun kirdim yanlislikla.
ben abim beni dover diye korkarken annem oyuncagi kirdi diye dovdu diyemem biraz hirpaladi abimi korkudan ben kirdim diyemedim icimden de cikmadi ama gecen sene soyledim abime sadece boşver yazdi bana demekki oda unutmamis o günü
sonra oyuncagin bir benzerini alip hediye ettim ona 36 yasinda adam cok guldu bana
sizde soyleyin rahatlayin derim ben
ananiz babaniz da iyi vicdansizmis yanliz

Tüylerim diken diken oldu. Hele son anlattığınız kısım bildiğimiz işkence. Çok üzüldüm. Bence içiniz rahat edecekse anlatın, özür dileyin. Kardeşiniz affeder mi bilemem ama ben olsam affederdim. Öyle kahramanlıklar filmlerde olur. Küçücük çocukmuşsunuz. Aklınız çıkmıştır dayak yerim diye. Dayak da tam dayak yani. Bir tokatlık bir şey değil.
Çocukluk yaraları kapanmaz ama umarım hayatınız hep mutluluk ve huzur dolu geçer. Yanınızda olsam size içten sarılmak isterdim.

Kardeşiniz bir çok sebebten dayak yediği için o günkü dayağı da unutmuştur belki de.Hic aklında yokken hatirlatmaniz ve sebebi de rencide edici olduğu için riskli sonuçlar doğurabilir.sizinle daha az görüşmek gibi,görüştüğünde aklına olumsuz şeyler gelmesi gibi..şu an ki kardeşlik ilişkiniz zarar görebilir.gerek yok.unutun.' Ben de cocuktum' deyin kendinize.Durumunuz müsaitse EMDR tedavisi alıp anıyı duyarsizlastirabilirsiniz.
EMDR tedavisi nedir?

Slm kizlar

Direk konuya girmek istiyorum şuan gözlerim yaşlı yazıyorum ....

Biz 7 kardeşiz ben 5 'ciyim bir kardesim var 11 ay küçük benden erkek oda birlikte büyüdük biz ayni okula ayni sınıfa gittik birlikte sokakta oynadık yani kısaca bir elmanın yarısi gibiydik büyüdük şimdi ben 25 yaşındayım kardeşim 24 yaşında...

Az önce onunla konuştum iki kızım var benim bugün küçük kızım hiç durmadı büyüğüde oyle onlara zarar vermemek için kendimi üzdüm ve haliyle sesim çıkmayacak duruma geldim kardesimde tlf sorunca beni durumu anlattım bana söylediği bu kelime beni eskilere götürdü siddetle geçen ilgisizlikle geçen sefillikle geçen çocukluguma

"Sen iki çocuğa bakamıyorsun anne 7 çocuğa baktı "

Deyince çok sinirlendim çünkü ben hiç bir zaman annemden babamdan ilgi görmedim. Zaten 7 kardeş hiçbirimiz görmedik küçük bedenimizle çalışmadığımiz bağ bostan kalmamıştı yemedigimiz dayak tekniği kalmamıştı bunu birde dönüp nasıl söyler bakımsızlıkta en üst safada (annem titizdi çok titiz demek istediğim giyim konusunda temizde olsa hep eskiydi okul konusunda kalem defter falan beddua edile edile alinirdi falan) neyse geçmişten kısa bir özet gectim anlatsam film olur yani hemde en üst düzeyde dramatik bir film ...

Kardeşimin sözünden sonra geçmişi bir turladim ilk 5 yaşında aklımın aldığı yasadiklarimdan düşünceler geldi aklıma birden 7 yaşında yaşadığım iki play geldi aklıma birtanesi şuydu"kardeşim kavga etmiştik babamın beni dövüp dovmedigini hatirlamiyorum ama kardesimi çok kötü bayılmıştı kardesimin kafasını bacaklarının arasından geçirmeye çalışıyordu babam bi yandanda çok zorluyordu bi yandanda kardesimi dövüyordu sonra yapamayinca onu havaya kaldirdi yere atti orda kardeşim bayıldı ha o ana kadar annemden tepki yok kardeşim bayılınca oğlumu öldürdün dedi yani ondan önce kurtarma falan yok zaten hangimizi babam bizi döverken elinden almaya kalktiki kendiside başka odada otururdu bayılma veya iş çok ciddi olsa müdahale ederdi oda rezil olmamak için....

Ikinci olayda şuydu "bizim bahçede birde ayrı bi tuvalet vardi ben o tuveleti kullandım afedersiniz söyleyecegim şey iğrenç ama yaptığım büyük tuvaletimi orda bıraktım yıkamadım benden sonra babam gitti tuvalete o pisliği orda görünce çok kızdı kim yaptı diye o sırda kardeşim tuvaletin çevrenindeydi babam onu görünce "senmi yaptin "dedi kardesim ne kadar ben yapmadim desede inanmadi aldi eline bir cubuk pislige batırmışti sonra onu kardeşimin ağzına sürdü bu olayi yıllar gecmesine rağmen beni "Affet ben hatalıyım diyemedim söylemek istiyorum acı çekiyorum her hatiladigimda ne olur ne yapmaliyim nasıl anlatmalıyım af dilemeliyim dilesem affet beni diye affederdi yoksa benden nefret eder mi?
Kiyamam ya rabbim ne zorluklarla buyumussunuz hala icinden atamamissin kardesinin yasadigi olaylari eger cok kafana takiyorsan anlat ama sonucta cocuklukta olan bişey affetmeyecegi bir durum degil gibi ama uzuldum

Annen de,baban da resmen sevişgen ama doğurduğu çocuklardan bir haber bir karı koca madem sefillik içinde yaşatacaksın ne diye 7 tane sabinin kanına giriyorsun böylelerine devlet tüp bağlatma, kalıcı doğum kontrolü falan uygulamalı ki üremesinler aşırı gerildim yemin ederim doğum kontrolü bilmeyen merhametsiz cahil cühela iki manyak bunlar sizinde bir suçunuz yok, siz de babanızdan korktuğunuz için birşey diyememişsiniz aslında sizin pişmanlık duyduğunuz o konunumda müsebbibi babanız olacak canavar

ben ne okudum az önce yaa
ben kaşağı gibi bir kitap yazdığı için erişkinliğime kadar ömer seyfettinden nefret ettim
meğer neler varmış adam yine yumuşak yazmış.

ama kardeşinizin mantığını hiç anlamadım? sanırım aynı anılar onda yok ya da tramva sonrasında bilinç altında kalmış hatırlamıyor.

Teşekkür ederim😊
Psikolog ya da terapistler tarafından bazı tekniklerle uygulanan sizi etkileyen acı veren anılara karşı duyarsizlasmanizi sağlayan yöntem.aniyi unutmuyorsunuz ama acı çekmiyor ya da değersizlik hissetmiyorsunuz hatirladiginizda..siradanlasiyor anı sizin için.

Bunda vicdan azabi cekeceginiz bisey yok cekekcek biri varsa oda babaniz bu nasil bi insanlik ya kardesinizle aranizda nasil bi bag var bunu anlatmaya korkuyorsunuz olabilir ozman cocuksunuz ve korkudan ki korkmakta cok hakliymisisiniz kardesiniz bunun kini ni tutacak bi insanmi. Bide merak ettim anne babaniz suan yasiyormu suan nasillar sizlere karsi ve gecmisi hic konusuyormusunuz
evet yaşıyorlar çokta yaşlıda değiller zaten arada arar sorarim izine gitsem 10 gün kalırım o kadar zaten 5 yılda bir kez tek izine gittim icimden gelmiyorda
Kardeşlerimle aram iyi özellikle ablamlarla aram çok iyi çok şükür ama onlarla çok konusuruz geçmişi ve büyük ablam çok kötü şekilde takılmış durumda babamla konuşmaz hiç sevmezde ölse fatiha okumam der o kadar yani

Ayyy.... İçim gitti. Bence anlatma. Senin suçun yok. O iğrenç tepkiyi veren dilim demeye varmasa da "baba" nizin suçu. Allah bildiği gibi yapsın o adamı ne diyeyim ya

Bence kardeşin kafasına aşırı derecede darbe aldığı için nasıl büyüdüğünü yaşadıklarını unutmuş. Baksana annem 7 çocuğa baktı sen 2 taneye bakamıyorsun dediğine göre demek ki hatırlamıyor. Bence de hatırlamasın bunlar çok ağır şeyler. Böyle anne baba mı olur? Hele baba onları yaparken anne nasıl başka odaya gidip oturur nasıl izler? Şu an çok şaşkınım ve üzgünüm.

Böyle bir ailenin elinden sağ salim nasıl çıkabildiniz merak ettim doğrusu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X