Çocukken kardesime yaptığım en büyük hata ....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu yazdıklarının gerçek olmamasını çok isterdim. Vicdan merhamet gibi şeyler bazı insanlarda nasıl yok aklım almıyor.

Senin bi hatan yok kardeşine hiç bişey deme. Hatalı olan babandı...

Açıkça onlarında hem maddi hem manevi eksikliklerinin olduğu ortada

Yapmayın. Dibine kadar maddi sıkıntıyı yaşamış biriyim,doğduğum günden evlendiğim güne kadar...
Kışın bir oda bir salon 5 çocuk,7 kişi üstü akan bir evde doğup büyüdüm. Orayı bize yuva eden de annem babamdı. Yokluk vardı ama ne ben ne kardeşlerim ağzımıza b.k sürülerek cezalandırılmadık hiç.

urda doğru yada yanlış diye tartişmıyorum burda bir gerçek var onlar konu ashibinin
Yapmayın. Dibine kadar maddi sıkıntıyı yaşamış biriyim,doğduğum günden evlendiğim güne kadar...
Kışın bir oda bir salon 5 çocuk,7 kişi üstü akan bir evde doğup büyüdüm. Orayı bize yuva eden de annem babamdı. Yokluk vardı ama ne ben ne kardeşlerim ağzımıza b.k sürülerek cezalandırılmadık hiç.
açıkçası ben yokluk açlık sıkıntı ömrüm boyunca hiç görmedim annem babam bizi hep el üstünde tutardı bırakın bu şekilde bir dayak yemeyi bir tokat bile görmemişimdir ailemden. Ben sadece konu sahibinin onu üzen anılarını geçmişte bırakması için ,olan olmuş bir durum olduğu için ve daha fazla etkilenmemesi için kardeşinin de annem 7 çocuğa baktı sözü ile doğru orantılı iyi anılarının da olduğunu düşünmek istedim. Çünkü onlar 7 tane çocuğun anne ve babası bu anlatılanlar yanlış evet hemde çok yanlış

Kizlar yazdiklarinizin hepsini okudum tsk ederim yorumlariniz icin.
Biz maddi olarak çok iyidik babam bize bakmak yerine yeğenleri ve abisine kendi ailesine odaklandığı için bizim her kuruşumuz göze batardi bana normal gibi gelen bi hayat yasıyormuşum meğer ama normal degilmis hiç biri keşke o zamana gitsemde onları ihbar edebilsem ama geçti artık Allahım var gördüklerini tek tek yazdırdığı Rabbime şükürler olsun bu arada hatırlatın diyende olMus büyük ablam defalarca hatirlatiyorda ne oluyor biz anne ve babayız deyip üstüne üstelik küsuyorlar

çocukken yapılmış şeyler bence bunları dıllendırmenın kımseye bır faydası olmaz en guzelı anın tadını çıkartmak ve kardeşinize onu sevdığınızı hıssettırmek.

Hayvan herif resmen hasta...
Siz hayatınıza bakın geçmişi silin. Kardeşinizde bi tuhafmış ettiği lafa bak. Çok matah ya ana baba.
Unutun bunları evlatlarınızla eşinizle mutlu mesut yaşayıp gidin.

Konu sahibesi bence konuyu gecmişte bırakın
Bi tanıdıgım cocuklugunda yasadıgı tüm kötü seyleri sildigini söylüyor
Gercektende su söyle olmustu ya diye söyledigin hic birseyi alla alla ben nasıl hatırlamıyorum diye sasırıyordu
Belliki kardesinizde annenize babanıza hak vererek gecmişte yasadıgı kötü olayları beyninin bi köşesinden silmiş
Tekrar hatırlatmaya calısmanın anlamı yok

Slm kizlar

Direk konuya girmek istiyorum şuan gözlerim yaşlı yazıyorum ....

Biz 7 kardeşiz ben 5 'ciyim bir kardesim var 11 ay küçük benden erkek oda birlikte büyüdük biz ayni okula ayni sınıfa gittik birlikte sokakta oynadık yani kısaca bir elmanın yarısi gibiydik büyüdük şimdi ben 25 yaşındayım kardeşim 24 yaşında...

Az önce onunla konuştum iki kızım var benim bugün küçük kızım hiç durmadı büyüğüde oyle onlara zarar vermemek için kendimi üzdüm ve haliyle sesim çıkmayacak duruma geldim kardesimde tlf sorunca beni durumu anlattım bana söylediği bu kelime beni eskilere götürdü siddetle geçen ilgisizlikle geçen sefillikle geçen çocukluguma

"Sen iki çocuğa bakamıyorsun anne 7 çocuğa baktı "

Deyince çok sinirlendim çünkü ben hiç bir zaman annemden babamdan ilgi görmedim. Zaten 7 kardeş hiçbirimiz görmedik küçük bedenimizle çalışmadığımiz bağ bostan kalmamıştı yemedigimiz dayak tekniği kalmamıştı bunu birde dönüp nasıl söyler bakımsızlıkta en üst safada (annem titizdi çok titiz demek istediğim giyim konusunda temizde olsa hep eskiydi okul konusunda kalem defter falan beddua edile edile alinirdi falan) neyse geçmişten kısa bir özet gectim anlatsam film olur yani hemde en üst düzeyde dramatik bir film ...

Kardeşimin sözünden sonra geçmişi bir turladim ilk 5 yaşında aklımın aldığı yasadiklarimdan düşünceler geldi aklıma birden 7 yaşında yaşadığım iki play geldi aklıma birtanesi şuydu"kardeşim kavga etmiştik babamın beni dövüp dovmedigini hatirlamiyorum ama kardesimi çok kötü bayılmıştı kardesimin kafasını bacaklarının arasından geçirmeye çalışıyordu babam bi yandanda çok zorluyordu bi yandanda kardesimi dövüyordu sonra yapamayinca onu havaya kaldirdi yere atti orda kardeşim bayıldı ha o ana kadar annemden tepki yok kardeşim bayılınca oğlumu öldürdün dedi yani ondan önce kurtarma falan yok zaten hangimizi babam bizi döverken elinden almaya kalktiki kendiside başka odada otururdu bayılma veya iş çok ciddi olsa müdahale ederdi oda rezil olmamak için....

Ikinci olayda şuydu "bizim bahçede birde ayrı bi tuvalet vardi ben o tuveleti kullandım afedersiniz söyleyecegim şey iğrenç ama yaptığım büyük tuvaletimi orda bıraktım yıkamadım benden sonra babam gitti tuvalete o pisliği orda görünce çok kızdı kim yaptı diye o sırda kardeşim tuvaletin çevrenindeydi babam onu görünce "senmi yaptin "dedi kardesim ne kadar ben yapmadim desede inanmadi aldi eline bir cubuk pislige batırmışti sonra onu kardeşimin ağzına sürdü bu olayi yıllar gecmesine rağmen beni "Affet ben hatalıyım diyemedim söylemek istiyorum acı çekiyorum her hatiladigimda ne olur ne yapmaliyim nasıl anlatmalıyım af dilemeliyim dilesem affet beni diye affederdi yoksa benden nefret eder mi?
Sen babanda korktugunda soyleyemedin o nasi bi baba korkunc yaa

öyle demeyin allah bilir onlarda anne ve babalarından neler gördüler.

Saçmalamayin, *ok yemeyimi gördüler? Vicdan ve evlat sevgisi denilen birsey var. Insanlik denilen birsey var. Hadi babasi hoyrat, annesi niye hiçbirseye müdahale etmiyor?

Meyyal Hayyal Meyyal Hayyal Kardesine anlatmadan önce kendin yasadiklarini psikolojikmen atlatman lazim, bir yer vermen lazim. Utanilcak birsey yapmadin. Cocuktun, korkuyordun, kim olsa aynisini yapardi. Suç siddet uygulayan baba sifatindaki (ama baba olmayan) adam. Acilen psikolojik destek al canim.

Ailede gördüğünüz şiddet hem sizi hemde kardeşinizi çok ağır şekilde etkilemiş.Siz kendinizi suçluyorsunuz kardeşinizde geçmişi güzelmiş gibi düşünmeye çalıştığı için sizin daha kötü annelik yaptığınızı iddia ediyor.
Tıpkı tacize uğrayan bazı çocukların utanıp kendilerini suçlaması gibi.(((
Kardeşinize geçmişte ilanları anlatmayın.sizde çocuktunuz dayaktan korktuğunuz için bunu yapmışsınız.
Suçlanacak birileri varsa oda anne ve babadır.
Anne-baba sadece biyolojik olarak anne baba iste..
Özellikle baba tam bir canavarmış..çok üzüldüm yasadiklariniza.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X