• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yetiştirmede yanlışlık mı yapıyorum?

Yaşları aynı değilse birlikte yatmalari uygun değil bana göre..

Ayrıca 5 yaşında ki çocuk elbette nerede yatacagina karar verme hakkına sahip.

Diğeri duvar tarafını istiyorsa o zaman o da mızmız, adı buysa .

Abiniz hem kendi cocuklarinin hem sizin çocuğunuzun bilinçaltına zarar veriyor farkında olmadan.

Bugün x yatsın , yarında y o tarafta yatar diye çözüm önerisi sunabilirdi.
i

Benim kız ve diğeri 5 yaşında büyük kız 8 yaşında. Zaten söyledim çocukların bilinç altına bu şekilde yükleme dedim.
Bir de sen 1 buçuk aydır orda yatıyorsun şimdi onlar yatacak yoksa götürürüm kendi çocuklarımı diyor 🙄

İşin özeti çocukları birbirine kıyaslayarak kendi egosunu tatmin ediyor gibi. Önceden de beni baldızıyla kıyaslardı. Ben tembel işe yaramaz o ise en iyi gibisinden
Abiniz düşüncesiz..
Cocuklarım da var,yegenlerim de.
Bir gün bile böyle birşey yasamadık,aksine birimiz cocugundan dert yansa,gececek,büyüdükçe degisecek abartma deriz.
Ne plmuş çocuk duvar tarafında yatamıyorsa?Ben de yatamam.Kardesi olacakmiş zaten.paylasmayı her türlü öğrenir

Büyük ihtimalle abiniz kendi çocuklarını düşündü ve her şeye evet demesinler hakkını savunsunlar diye düşündü. Kızınız ben orada yatacağım deyince tamam orda yat biz de burda yatalim gibi bir muhabbet olsa idi zaten ortada sorun olmazdı. Demek ki kimin nerede yatacağı konusunda bir anlaşmazlık oldu orada. Abiniz de çocuklarını bu şekilde yanlış da olsa istemediğiniz bir şey yapmayın diye koruma gereği duydu. Konu eksik geldi bana. Sadece kendi çocuğunuzun yaşı var mesela diğer iki cocugunkini yazmamışsınız? Niye? Yeğenlerinizin yaşını neden yazmadınız??
Unuttum yaşları yazmayı. Kusura bakmayın. Evet abimin yetiştirme tarzı biraz daha sertçe. Tavrı normal felemdi bana onu demek istiyorum. Biz de çocuklarla aynı ortamda kalıyoruz ama bir şekilde güzelce davranarak ve konuşarak hallediyorum sınıfta. Bir sıkıntı da çıkmıyor.

Size hatırlattığım için çok üzgünüm. Zaten tepkimi koydum ama maalesef onun kadar sert ve asabi kıyaslamacı değilim bugün diyordu senin kız çok mızmız bir dah bir yere götürmem falan. Nazlı büyütmüşsünüz dedi ben o an dedi o benim kuzum nasıl kıyarım ona. İnsan nasıl atar evladını dedim. Yok ben sana at demedim ama yanlış yetiştirmişsiniz diyor
siz neden olayi bu kadar dramatiklestiriyorsunuz, anlayamadim.
ne demek "nasil kiyarim, nasil atarim"
abiniz sizi oyle sindirmis ki kizinizin abinizin etiketledigi gibi oldugunu kabul etmissiniz resmen.

bana biri oyle demis olsa. ben bu sekilde yetistirmeyi dogru buluyorum, sen de kendine gore dogrusunu yetistir, cocugumu da ben gezdirirm ilgilenirim, kimseyi ilgilendirmez der kapatirim agzini. bu abiniz bile olsa siz yetiskin bi kadin, bi ebeveyn olarak bunu yapmalisiniz.

Unuttum yaşları yazmayı. Kusura bakmayın. Evet abimin yetiştirme tarzı biraz daha sertçe. Tavrı normal felemdi bana onu demek istiyorum. Biz de çocuklarla aynı ortamda kalıyoruz ama bir şekilde güzelce davranarak ve konuşarak hallediyorum sınıfta. Bir sıkıntı da çıkmıyor.
Yani hala cocuklarin yaşını yazmıyorsunuz :KK70:

Abinizin kızınıza tavrı nasıl peki normalde?

Her çocuk kendi çocukları gibi olmak zorunda değil.

Olumsuz düşüncelerini çocuğunuza tavır olarakta yansıtıyor ve laftanda anlamıyorsa, uzun süre aynı ev içinde vakit geçirmeyin derim.

Ben kendi kızıyla beni sürekli kıyaslayan dayımın eleştirilerine çok maruz kaldım çocukluğumdan itibaren oldukça can sıkıcı bir durum.
Anim genel olarak pek içli dışlı değil kimseyle yani çocuklarla büyük insan gibi konuşur. Bazen anlamıyor benim kız. Ben de onun seviyesine inerek tercüme ediyorum..kendi kızlarını bugün getirdi buraya ondan önce dayıcım dayıcım peşinden ayrılmıyor. Çok sevdi ama abim pek sevgisini dışa göstermiyor kendi çocuklarına bile.

Size hatırlattığım için çok üzgünüm. Zaten tepkimi koydum ama maalesef onun kadar sert ve asabi kıyaslamacı değilim bugün diyordu senin kız çok mızmız bir dah bir yere götürmem falan. Nazlı büyütmüşsünüz dedi ben o an dedi o benim kuzum nasıl kıyarım ona. İnsan nasıl atar evladını dedim. Yok ben sana at demedim ama yanlış yetiştirmişsiniz diyor
İşte anlatmak istediğim buydu devamlı size yanlış yetiştirme, çoçuğa mız mız diyecek, her yaptığını bir eleştiri bir eleştiri bizde de aynıydı bana hep sen teksin şımarıksın diye başlar... sonları gelmezdi. Ben hep derim annemin yaşantısına, bizim yaşantımız, babamın ilğisi çok kıskanıldı onun acısını böyle çıkarıyordu. Yoksa durduk yere insan bir çoçuğa birde kendi kardeşine takmaz. Bence sizde biraz düşünseniz başka neden bulacaksınız. Mesela anneniz size daha düşkündür, torunu uzaktan geldi diye daha fazla cabalıyordur gibi gibi.... Mutlaka başka neden vardır. Bu yüzden biraz daha keskin ve net olmalısınız aslında amaç çocuk değil sizsiniz.

Abiniz düşüncesiz..
Cocuklarım da var,yegenlerim de.
Bir gün bile böyle birşey yasamadık,aksine birimiz cocugundan dert yansa,gececek,büyüdükçe degisecek abartma deriz.
Ne plmuş çocuk duvar tarafında yatamıyorsa?Ben de yatamam.Kardesi olacakmiş zaten.paylasmayı her türlü öğrenir
Diğer yeğenlerim karşı hep sizin gibi davranıyorum ben de ama abimin bu tavırları biraz irrite ediyor açıkcası

Sizin cevabınız da garip.Ne demek o benim kuzum.ben nasıl kıyarım ona?
Kıymaya nereden geldi konu?
Neden demedıniz "abi çocuklar cesit cesit hepsi bir olmaz,benim kız da biraz prensestir boşver sen bildigin gibi yetiştir"
Bana seçme saçma konusanlar bugun cocuklarıma,yetişmelerine gıptayla bakıyor.boşverin ya,onlar da kim?

7 sene kadar prensesler gibi büyüdüm dünya cidden benim etrafımda döndü her bakımdan:21: anasınıfına bir gittim neye uğradığımı şaşırdım. Anaokulu bende tramva başlangıcı oldu. Benden başka insanların oldugu ile yüzleşmek sonra kardeşim oldu aman allahım ne çilekeş günler. Şuan dahi bazen dünya benim icin donmediginde olay çıkardığım çok olur tam anlamıyla benimseyebilmiş değilim. Özel ilgili büyümek muhteşem bir şey fakat halen zararlarını görüyorum bir an evvel çocuğunuza herkesin sizin ona davrandığınız gibi davranma ihtimalinin olmadığını benimsetmeniz lazım bana kalırsa. Benim kadar geç kalmayın tek tavsiyem bu olur.

Yukarda yazdım diye gerek duymadım 1 kızı 5 ve diğer kızı 8 yaşında 🙂
Ben tüm sayfaları okumadım. Yine de dediğim gibi abiniz çocuklarını düşünüp istemedikleri bir şeyi kabil etmesinler diye alıp götürmüş. Hala orada kim nerede yatacak tartışması çıktı diye düşünüyorum. Hala eksik geliyor konu bana. Her öğretmenin de mükemmel cocuk yetistirecegini düşünmüyorum. Baya yanılgı bu. Ki ben de öğretmenim yani. Ona rağmen diyorum.

siz neden olayi bu kadar dramatiklestiriyorsunuz, anlayamadim.
ne demek "nasil kiyarim, nasil atarim"
abiniz sizi oyle sindirmis ki kizinizin abinizin etiketledigi gibi oldugunu kabul etmissiniz resmen.

bana biri oyle demis olsa. ben bu sekilde yetistirmeyi dogru buluyorum, sen de kendine gore dogrusunu yetistir, cocugumu da ben gezdirirm ilgilenirim, kimseyi ilgilendirmez der kapatirim agzini. bu abiniz bile olsa siz yetiskin bi kadin, bi ebeveyn olarak bunu yapmalisiniz.
Hah işte bu kadaaaar,alın benden de o kadar:)

İşte anlatmak istediğim buydu devamlı size yanlış yetiştirme, çoçuğa mız mız diyecek, her yaptığını bir eleştiri bir eleştiri bizde de aynıydı bana hep sen teksin şımarıksın diye başlar... sonları gelmezdi. Ben hep derim annemin yaşantısına, bizim yaşantımız, babamın ilğisi çok kıskanıldı onun acısını böyle çıkarıyordu. Yoksa durduk yere insan bir çoçuğa birde kendi kardeşine takmaz. Bence sizde biraz düşünseniz başka neden bulacaksınız. Mesela anneniz size daha düşkündür, torunu uzaktan geldi diye daha fazla cabalıyordur gibi gibi.... Mutlaka başka neden vardır. Bu yüzden biraz daha keskin ve net olmalısınız aslında amaç çocuk değil sizsiniz.
Zaten yukarıda da yazdım eskiden de benimle çok uğraştı eşiyle falan çok sorunlarımız oldu. Ben bir şey demedikçe üstüme yüklendiler. O konuyu burda yazsam farklı yerlere evrilir. Bundan sonra tepkimi net göstereceğim böyle görünüyor

Konuyu okuyunca, eltimin kızı da tek çocuk ve hep kendi istediği olsun ister istediği yapilmayinca kıyameti koparır ve maaile 3 yaşındaki çocuğun her istediğini yapmak için etrafında pervane olurlar. Ben çocuklarımla oraya gittiğimde ise sinir olup gelirim, olur olmaz her dediği yapılan çocuk bizim de onun her dediğine evet dememizi istiyor. Benim çocuklarım devamlı fedakarlık yapmak zorunda değil devamlı alttan almak zorunda da değil, benim çocuklarım da çocuk.

Abinizin üslubu çok yanlış ama buna benzer şeyler yaşıyorsa, bir de onun penceresinden bakın olaylara.

Back
X