- 30 Kasım 2022
- 254
- 201
- 33
- 38
- Konu Sahibi Gunesim010
-
Aynı statüdeyiz. Ben kamu mensubuyum gerekirse ücretsiz izin alacağım sonra kreş vb devam etmeyi planlıyorum.Merhaba arkadaşlar,
Bu sene ilk defa anne olacağım, Allahın izni ile. Bu zamana kadar full eğitimime odaklandım ve güzel, yüksek seviyede bir mesleğim var, çok şükür.
Bundan sonrasını düşünüyorum. Eğer çalısmaya devam edersem bu benim çocuğumu ve ev düzenimi etkiler. (Hamileyim diye bir müddet şu an izin aldım)
Eğer işimi bırakırsam emeklerim 'boşa' gidecekmiş gibi ve ben hiç bir şekilde 'kendime ait' bir meşkulatım olmayacak, ve buda tabiki evdeki dinamiği etkiler.
Benimle aynı durumda olanlar var mı? Bu konuda tecrübesi olan ve tavsiye edebilen var mı?
Bu konu çoçuk sayısını da etkiliyor. Bir yandan hayalim büyük bir aile olabilmek. Diğer yandan kendimi artık saymamak ve sadece anne rolünde olmayı taşıyabilirmiyim?
Yüksek lisans yurt dışı eğitimliyim. 30+
Kac yasina kadar dusunuyorsunuz?Aynı statüdeyiz. Ben kamu mensubuyum gerekirse ücretsiz izin alacağım sonra kreş vb devam etmeyi planlıyorum.
Kendimi aciklamaktan yoruldum. Yorumun icin tesekkur ederim.İstersen cumhurbaşkanlığını bırak çocukların için, senin yerine kocan başkası için çalışıyor olacak.
Yok dişil enerji kaybı yok başkasının çalışanı olmak vs vs iyice kadınları iş dünyasından soyutlamak ve eve tıkmak için geliştirilmiş eril cümleleri tutup burda kadınlar kulübünde de yazmazsın ya. Sen ne yaparsan yap istersen evinde kocana hizmet et onun kölesi ol her türlü dünya haline sırf o diploma için hazır olduğunu sanıyorsun.
Sen kendini soyutla canım iş dünyasından. Ballerina farm gibi gir içeri çıkma bir daha sadece çocuk büyüt yüksek mesleğinle ancak kimseye geniş geniş konuşup çocuklar orda burda diyip yok enerjiyi kaybettik vs diye yargı dağıtamazsın. Feminizmin ana konusu zaten kadın ne yapmak istiyorsa onu yapabilsin erkeklerle kadınlar hak hukuk olarak eşit olsun üzerine kurulu. İster çocuk büyüt ister çalış. Ama kimseye laf etme hakkın yok.
Lafı çevirmekten başka bir açıklama görmedim ben.Kendimi aciklamaktan yoruldum. Yorumun icin tesekkur ederim.
Lafı çevirmekten başka bir açıklama görmedim ben.
Evet boyle bir imkanim zorlasam da var olacak gibi. Belki cok yeni oldugu icin cok siyah beyaz bakiyorum konuya. Ikinci cocuktan korkmaya basladim birincisini daha elime almadanÜcretsiz izin seçeneğiniz var mı mesela ben öğretmenim kızım doğduğunda ücretsiz izne ayrıldım.simdi yine doğum yaptım ve yine ücretsiz izne ayrilcam.bence çok etkilenmeyecek bı mesleğiniz varsa sınırları zorlayin ilk iki yıl bebeğinize bakin.hem bebeğinize hem size iyi gelecek.calisan çok anne var ama zorlukları çok fazla.
Kendimi yanlış ifade etmişim demekten başka neyi yanlış ifade ettiğinizi bile açıklamamışsınız. Bu kadar yüksek mevki mesleği olan eğitimli bir insanın böyle düşündüğünün anlaşılması da sorun bence, kendini açıklayabilmekte bir donanım.ogrenci hazir oldugunda ders sunulur. Ayni yerden istedigin yerden bakarsan konuya oyle olur. Hayat zor, dunya zor, kadin olmak zor. Dengesizlik, haksizlik cok
En az 1,5 yaşına dek tabi o süre zarfında da yıllık izin ve raporu da tüketmeye çalışırımKac yasina kadar dusunuyorsunuz?
Birkaç yorumuna daha istinaden detaylı yazmak istedim.Yorumun için teşekkür ederim. Allah kolaylık versin.
Kalbim klasik ev duzeni yanında. Mantığim ve strateji yönden iş hayatımı da düşünüyorum. Çok arada kaldım.
Kendime de güveniyorum. Bir kaç sene sonra yine mücadele edip istediğim yere gelebilirim Allahın izni ile.
Şimdi de kreş, bakıcı vs imkanlar var ama sıcak bakmıyorum.
İnsan psikolojisine de yatkınım. Benim evde olmam eşim ve benim aramı nasıl etkiler diye de düşünüyorum. O 'cool' tarafım çok arka planda olacak endişem de var.
Abla maşallah yürüyen ego, zaten her şeyin en doğrusunu da biliyor niye burada fikir istiyorum diye gelmiş anlamadım. Herkes hayatına , kişiliğine, bakış açısına en uygunu nasılsa öyle yapıyor. Kadın olmak hayatta var olma çabasıyla annelik iç güdüsü arasında sıkışıp kalmış bir türlü hangi kimliği üzerine alsa bilemeyen bi varlık. Allah yardımcımız olsun.
Dövülmesende , aldatılmasanda mükemmel bir evliliğin bile olsa sadece evde çocuk bakıyorsun ne iş yapıyorsun ki küçümsemesi bile yeter,Neden böyle düşünüyorum ? Dövülen, aldatılan,boşanmanın ayıp olduğunu düşünüp arkasında ailesi durmayan, bir mesleği olmadığı için tüm bunlara katlanan, evden cesedi çıkan ama çocuklarını alıp kapıyı çıkamayan kadınlar olduğu için. Forumu biraz gezin bakalım neden katlanıyorlar berbat evliliklerine? Neden çocukların psikolojisi bozuk büyüyor?
İş feminenlik mi sizce? Kocanız bir gün delirip sizi dövse, yada ben aşık oldum herkes yoluna gitsin dese, aldatılsanız, psikolojik/ekonomik şiddete maruz kalsanız ne yapacaksınız? Gerçekten söyleyin, varsayalım arkanızda ailenizde yok, nereye gidiceksiniz? Kadın sığınma evine mi? 6 ay sonra ne olacak? Binlerce işsiz insan varken eğitimsiz, tecrübesiz birini kim işe alacak?
Her Kadın çalışmak zorunda değil bu “her kadınlar” pasif geliri olan, kendini geliştirmiş ve tek başınada var olabilen kadınlar. Kocası elini çektimi ortada kalacak olan kadınlar değil.
Başkası için çalışmıyoruz kendimiz için geleceğimiz için çalışıyoruz, çocuklarımıza kızlarımıza güzel bi örnek olmak için çalışıyoruz, dişil enerjimizi sömürecek, erkek gibi davranmak erkeğin sorumluluklarını almak zorunda bırakacak erkeklerle evlenmiyoruz.
Ben sağlıkçıyım, mesleğimede kocama aşık olduğum gibi aşığım. İnsan beşer şaşar demişler, günün sonunda sizi yarı yolda bırakmayacak, çocuklarınıza gelecek sağlayacak ve siz istemedikce sizi asla terk etmeyecek olan tek şey mesleğinizdir.
Umarım sizde bu bilince ulaşabilirsiniz bir gün.
Cok tesekkur ederim cok faydali bir yorum oldu. Iki defa okudum:) daha fazla tavsiye almak isterim. Özel konusma oluyormu?
Ben kendimi bu işlerin uzmanı görmüyorum ama sorunuz olursa bilgim dahilinde cevaplarım elbette.Benim isyanim bu kapitalist dunya duzenine. Burda herkes beni yanlis anlamak istiyor, onu fark ettim.
İmkanınız varsa, maddi ve manevi destek bulabiliyorsanız bakıcı tutmak, eve yardımcı almak, annelerin yakında yaşaması gibi, mümkün olan en kısa zamanda işe dönün bence. Bende bunların hiç birisi yok, daha yolun başından en az iki yıl çalışamayacağımı bilerek çocuk yaptım. Buna kendimi hazırladığımı düşünüyordum ama hala ara ara "herkes bebeğini doğurdu, biraz büyüttü, hayata geri döndü, bir tek ben böyle yapayalnız kaldım" diye ağlıyorum. Geceleri uyuyamıyorum, iş ilanlarına bakıyorum sürekli. Bebeğim çok tatlı, eşim evden çalışıyor ve bebek bakımında neredeyse benim kadar katılımcı ama buna rağmen çalışmıyor olmak beni çok yıprattı. Mesela ilk doğduğunda bebeği kimsenin kucağına veremezdim, göğsümden ayırmazdım, bırakıp dışarı çıkmazdım bunların hepsi çok güzel ama hatalı şeylermiş, anne bebek makul ölçülerde birbirlerinden ayrı da kalabilmeliymiş aslında. Mesela babasında uyuyabilmeli, anneannesi sen yemek yiyebilmeli, ben kuaföre gittiğimde beni bekleyebilmeli vs. bunların hiç birisi bizde yok. Gece gündüz yapışığız. Biliyorum o büyüdüğünde iyi ki gece gündüz yapışıkmışız diyeceğim, her şey düzelecek ama yine de işimi ve kendimi bu kadar bırakmamış olmayı dilerdim.Merhaba arkadaşlar,
Bu sene ilk defa anne olacağım, Allahın izni ile. Bu zamana kadar full eğitimime odaklandım ve güzel, yüksek seviyede bir mesleğim var, çok şükür.
Bundan sonrasını düşünüyorum. Eğer çalısmaya devam edersem bu benim çocuğumu ve ev düzenimi etkiler. (Hamileyim diye bir müddet şu an izin aldım)
Eğer işimi bırakırsam emeklerim 'boşa' gidecekmiş gibi ve ben hiç bir şekilde 'kendime ait' bir meşkulatım olmayacak, ve buda tabiki evdeki dinamiği etkiler.
Benimle aynı durumda olanlar var mı? Bu konuda tecrübesi olan ve tavsiye edebilen var mı?
Bu konu çoçuk sayısını da etkiliyor. Bir yandan hayalim büyük bir aile olabilmek. Diğer yandan kendimi artık saymamak ve sadece anne rolünde olmayı taşıyabilirmiyim?
Yüksek lisans yurt dışı eğitimliyim. 30+
Benim icin en faydali ve aradigim yorum oldu. Cok tesekkur ederim. Hayatinizda her konuda basarilar dilerim.Birkaç yorumuna daha istinaden detaylı yazmak istedim.
Kendinizi çok güzel ifade ediyorsunuz ama henüz düşüncelerinizi yaşamadığınız o hayatın içinde olmadığınız için yanılgılarınız var .
Öncelikle çalışan bir anneyim,mesleğim ögrermenlik.
Belkide çalışma şartlarımdan dolayı tam gün çalışanlara nazaran eve erken gelebiliyorum.
Desteksiz çocuk büyüttük.
3 yaşına kadar bakıcı daha sonra kreş anaokulu..Şimdi büyük kızımı kendi okuluma aldırdım.
Küçüğüm kreşte.
Çok güzel bir düzenimiz var.
Mesleğinden gözlemlediğim çalışan annelerin çocukları kesinlikle daha disiplinli,planlı ve çalışkan.
Daha dün ev hanımı olan arkadaşımla oturdugumuzda bana imrendigini,nasıl bu kadar düzenli olduğumu sordu.
Evim 2 çocuklu ev gibi asla değil.
Çocuklarım oynasa bile toplamayı bilir,kendileri yer kendileri toplar.
Ödev sorumlulukları çok iyi.
Ben yıllardır çalıştığım için düzenim var,
Yogurdumdan kemik sularıma kadar evde herşeyi kendim yapıyorum.
Gelişimlerini ihmal etmedim hiç.
Belli bir zaman sonra bebekle sürekli evde kaldığınız için mutsuzluk yansıyacak sizede hanenizede.
Kadın mutluysa esas enerjisi o zaman oluyor.
İş yerine giderken bile süslenmem,üç beş arkadaşımla kahve içmem, sohbet etmek arada akşamları buluşmak,çevre edinmek,kalabalığa karışmak ruha iyi gelen şeyelr.
Ev hanımı olsaydım kesinlikle bu imkanlarım olmaz kendimi körelmiş hissederdim.
Ben böyle görüyorum,ev hanımı olduğu dönemlerde oldu.
Evde olmayıda seviyorum ama kesinlikle çalışınca daha planlı verimli yaşıyorum,yoruluyorum evet sorumluluklar fazla oluyor.Ama çocuklar büyüyor,gün gelecek iyice bağımsız olacaklar,onlar bizde kopacaklar.
Bir kadının tüm hayatını eşine çocuğuna adamasıni hiç bir zaman doğru bulmadım,bunun adı fedakarlık değil,esas fedakarlık gelecekte çocuklarına yük olmadan yaşayabilmeyi göze alan,onları daha iyi maddi imkanlar içinde büyütmeye çalışan annelerin yaptığı daha kutsal benim gözümde.
Keza annemin çalısan anne olmasını gerçekten çok isterdim birçok anlamda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?