- 1 Ağustos 2024
- 38
- -8
- 34
- Konu Sahibi Gunesim010
Çalışmak istemeyebilirsiniz o ayri konu ama bu başkası için çalışma argümanı o kadar sıktı ki artık. Başkası için çalışmıyor kimse, bir iş yapıyor ve emeğinin karşılığını alıyor. Babasının hayrına gidip çalışmıyor yani. Kendine çalışmış oluyor.
Küçük çocuğu olan kadınlar çalışsa da çalışmasa da yorgun olur zaten. Siz de bebeğiniz doğduğunda anlayacaksınız. Evde olunca gözünüzden yaşam enerjisi fışkırmayacak.
Hemen yine çocuklar orda burda laflarına başlamışsınız. Çocukların orda burda olmasını belirleyen şey annenin çalışıp çalışmaması değil. Ailenin sosyo ekonomik ve sosyo kültürel düzeyi.
Ailede yeterli eğitim ve para varsa bakıcının da kreşin de alasını ayarlıyor ve fıstık gibi yetişiyor o çocuklar. Ha ekonomik koşullar yüzünden daha düşük ücretlerle çalışmak zorunda olan ailelerin çocukları için malesef bırakacak yer olsun mantığı işliyor. Ama o anne evde olsaydı da çocuğunu günlerde, tv karşısında filan büyütecekti zaten.
Femin memin laflarına işe diyecek hiçbir şey yok benim gözümde. Tek kelime ile zırva.
Benim isyanim bu kapitalist dunya duzenine. Burda herkes beni yanlis anlamak istiyor, onu fark ettim.