Ben 30 yaşında anne oldum. Öyle büyük sorumluluk ki iyi ki çok erken yaşta olmamış diyorum. Ancak bu başkasına sorularak verilecek bir karar değil. Ben üniversiteyi bitirip, 3-4 sene çalışıp, öyle evlendim ve 2 sene sonra çocuk sahibi oldum. Sizin hayat koşullarınıza göre büyük bir sorumluluk olduğunu bilip karar verin derim.Arkadaşlar ben 24 yaşındayım 1 yıllık evliyim henüz eşimlede 5 yıldır beraberiz severek evlendik. Ben 3/4 yıl çocuk istemeyen taraftaydım eşimde böyle. Çünkü hem önce birlikte bişeyler paylaşabilmek hemde ekonomik açıdan güzel bir gelecek hazırlamak adına. Tüm bunlar yine bana mantıklı geliyor. Ama mantığıma yenik düşmeye başlıyorum bebeğim olsun istiyorum anne olmayı çocuğumla birlikte büyütmeyi hayal etmeye başladım yaklaşık 2/3 aydır böyle. Eşimle paylaştım oda konuştuğumuz gibi ekonomik olarak daha iyi noktaya gelmek istediğini söyledi. Ama standartlara baktığımız zaman suan da büyütemeyecek durumda değiliz. Biraz kaçış noktası gibi görüyorum. Bana fikir verir misiniz? Böyle hissetmem normal mi geçici mi anne olabilir miyim çok kafam karışık
Ucu ucuna diyemem ama suanda ikimizde çalışıyoruz istediğim ve beğendiğim bişeye rahatça alabiliyorum çok fazla para harcıyorum doğrusu ben bunları kıstıgımda rahatlıkla bakabiliriz diye düşünüyorum ama bilmiyorumCocuk masraf demek. Ucu ucuna yetisir diyorsaniz bekleyin. Asla yetişmez cunku.
Kesinlikle bende sürekli böyle düşünen biriydim. Güzel bir gelecek sunamadıktan sonra yapmanın hiç bir anlamı olmadığını savunuyorum hep. çevremdeki çoğu insan evli ve bebekleri var sanırım bu durumdan çok etkilenmeye başladım. Olsa nasıl olur diye düşünmekten istiyorum sanıyo olabilirim.Ben 30 yaşında anne oldum. Öyle büyük sorumluluk ki iyi ki çok erken yaşta olmamış diyorum. Ancak bu başkasına sorularak verilecek bir karar değil. Ben üniversiteyi bitirip, 3-4 sene çalışıp, öyle evlendim ve 2 sene sonra çocuk sahibi oldum. Sizin hayat koşullarınıza göre büyük bir sorumluluk olduğunu bilip karar verin derim.
Kesinlikle haklısınız Allah ne zaman nasip ederse o olur tabiki ama sadece bu duygularımı bastıramıyorum galiba. Evet calısıyorum mesleğim var işim güzel eşimde aynı şekildeÇalışıyormusun şu anda , doğru zaman diye bir şey yok aslında çocuk konusunda her ne kadar çocuk sahibi olmak elimizde olsa da elimizde olmayan bir şey isteyip de çocuğu olmayan yada istemeden hamile kalanlar var
Kesinlikle haklısınız Allah ne zaman nasip ederse o olur tabiki ama sadece bu duygularımı bastıramıyorum galiba. Evet calısıyorum mesleğim var hemşireyimÇalışıyormusun şu anda , doğru zaman diye bir şey yok aslında çocuk konusunda her ne kadar çocuk sahibi olmak elimizde olsa da elimizde olmayan bir şey isteyip de çocuğu olmayan yada istemeden hamile kalanlar var
siz çalışıyor musunuz
şu hayatta gördüğüm şey kocaya güvenip hareket etmiceksin
kendi güvencen olacak
Hakkında hayırlısı olsun biraz da birikiminiz varsa beklemeye gerek yok gibi işine dönmede de sorun yaşamazsın mesleğinden dolayıKesinlikle haklısınız Allah ne zaman nasip ederse o olur tabiki ama sadece bu duygularımı bastıramıyorum galiba. Evet calısıyorum mesleğim var işim güzel eşimde aynı şekilde
Teşekkür ederimmm umarım hayırlısı budurEğer bukadar çok istiyorsanız zamanı gelmiş ve hazırsınızdır bana göre. En az 1 yıl da evli kalmış olmanız avantaj. Az çok evliliğin tadını çıkarmış ve eşinizi tanımışsınızdır diye umuyorum. Ben de evlendikten bir yıl sonra birden bire bebek isteyip hamile kaldım. İnsanın bütün hayatı değişiyor. Geriye dönüp baktığımda bir yıl daha bekleseydim diyorum ama ne mümkün. İçimdeki bebek arzusu gitgide büyüyordu, sizin de öyle olcak muhtemelen. Belki eşinize de bulaşır hevesiniz ve heyecanınız ve çok beklemek zorunda kalmazsınızhakkınızda hayırlısı olsun.
İki ayrı fikride düşündüğüm zaman kendine ait o kadar güzel duyguları var ki…Bilmiyorum sanırım beklemek en doğrusuEşimle 20 yaşında tanıştım 27 de evlendim eşim ben istersem hemen istiyordu ama ben 2.5 yıl bebek düşünmedim işe girene ve bebek fikrine hazır hissedene kadar. sadece korunduğum için korkuyodum yaş geçer çocuğum ilerde olmazsa uğraştırırsa diye ama çok şükür nerdeyse hemen hamile kaldım birkaç ay içinde 30 yaşımda kucağıma alacağım inşallah yine de korkularım var hiçbir zaman hamile kalmak için tam anlamıyla hazır hissetmedim herkesin duyguları farklı olur tabi sizin yaşınızda daha genç biraz daha bekleseniz bir şey olmaz 2 kişi olmanın tadını çıkarın diye düşünüyorum
25’te anne oldum, bence 30 yaş ideal anne olmak için. Büyük sorumluluk, en azından gençliği, evliliği doyasıya yaşarsınız
Çoğu korkumda bu yüzden aslında,çünkü ablamda aynı şekilde 4 yıl istemediler suan 32 yaşında ve yaklaşık 2 yıldır tedavidirlerBir iki yıllık evli olanlar valla hemen denemeye başlasın biz işi abarttık 4 yıl korunduk sonra 6 ay gibi bir sürede hamile kaldım o düşükle sonuçlandı üzüntüden mafolduk sonra ikincisi de kürtaj sonrası 2 ay korunma kızım da 6 ay gibi bir sürede oldu toplam 7.yılımızda kucağımıza aldık çok pişmanım şimdiki aklım olsa asla o kadar beklemezdim
Çoğu korkumda bu yüzden aslında,çünkü ablamda aynı şekilde 4 yıl istemediler suan 32 yaşında ve yaklaşık 2 yıldır tedavidirler
Umuyorum ki her şey vaktinde güzel gerçekten bu zamanlarımızın tadını daha fazla çıkarmalıyız. Hem daha çok gencimTestlerinizi şimdi de yaptırabilirsiniz, herhangi bir sorun varsa giderilir hem şimdiden. Biz 2,5 yıl sonra tüp bebek yaptırdık, çocuklarımızı çok seviyoruz ancak akşamları oturunca bazen eşimle “keşke şunu da yapsaydık, keşke buraya da gitseydik, keşke haftasonlarını evde öldürmeseydik” diye hayıflanıyoruz.
Umuyorum ki her şey vaktinde güzel gerçekten bu zamanlarımızın tadını daha fazla çıkarmalıyız. Hem daha çok gencimRabbim çocuklarınızı size bağışlasın,eminim ki onlar herseyden çok daha güzeldir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?