• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

olivia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
5.055
5.694
248
Merhabaaaa,
simdi cogunuzun sasirdiginin farkindayim, zira böyle kadinlardami var diye düsüneniz vardir kesin. Ama var...
Mesela ben...Hayatimda hic bir zaman cocuk yapma istegi olusmadi, oysa herseyim dört dörtlükdü ve isteseydim cocukda yapabilirdim ama yapmadim ve yapmayacagimda. Hayatim öylesine güzel ve düzgün gidiyorduki cocuk sahibi olmamanin eksikligini hic yasamadim.
Mutsuzmuyum, hayir hic mutsuz degilim, cünkü hayat o kadar güzelki, ben ancak bu güzellikleri yasamakla mesgulum. Konuyu acmamin nedeni su : her kadinin anne olma mecburiyeti yok demek istiyorum. ne zaman kendinizi hazir hissettiginizde anneligi yasayin. Ayaklari üzerinde duran, okumus, egitimli ve kendinizin gelecegi icin herseyi yapmissaniz, karsinizdaki insanda iyi bir baba olacagindan eminseniz iste o zaman cocuk yapin derim. Veya benim gibi hic yapmayi düsünmüyorsanizda, yapmayin, inanin yinede mutlusunuz yinede mutlusunuz...
Not: burasi cocuk sahibi olmayan ( tibbi yönden olamayanlar veya bilincli olmak istemeyen ) tüm kadinlarin sohbet alani !!! Anneler icin cok konular ve temalar var kadinlar kulübünde. Anne olmayanlar veya olamayanlarinda kendi aralarindada bir sohbet alani olsun !

2. Not 14.02.2015 sevgili hemcinslerim, lütfen bu topikde annelik yüksek mertebedir, cocuksuz kadin kadinmidir gibi cümleler yazarak ne bizi tahrik edin, nede iyi niyetinizle yazmis gibi kendinizi ak sütten cikmis kasik gibi masumiyet tarzinda müdafa edin.
Sadece tibbi yönden cocuklari olmayan veya olamayan bayanlar ve cocuk yapmayi düsünmeyen hemcinslerimizin yeri burasi, yani cocuksuz kadinlarin sohbet alani. Tabiki bizimle empati kuran tüm anneleride bekleriz. Ve özellikle evlat edinen anneler ki onlar bizim bas tacimiz ve bizim gözümüzde inanilmaz bir mertebede olan bu hemcinslerimi her zaman bekleriz.

Son düzenleme:
2 çocuğum var Allah eksikliklerini göstermesin. eskiden eşim derdi 'çocuk yapmak delilik' diye kızardım o zaman ama hak veriyorum da bir yandan. hayatını kendinden başka birine adamış oluyorsun , hep onları düşünmek zorunda kalıyorsun. kolay değil ama iyi ki var oğullarım herşeye rağmen

bazen eskiye dönmek istediğim oluyor zaman zaman...çocuksuz günlerime
ama diyorum ki ne kadar şükür bilmeyen bir kulum
rabbim bana gül kadar güzel 2 evlat verdi
umarım ilerde pişmanlık yaşamazsın
unutma rabbim herkesi bişeylerle imtihan ediyor belki ilerde isteyince olmayacak ne biliyorsun?

Tüm anneleri buradan kutluyorum ve anneligin cok kutsal bir görev oldugunu düsünüyorum.
Fakat ben sahsen kendi adima hic bir zaman cocuk istemedim, cünkü annelik icgüdülerim hic olusmadi. Zorakide, istemeden cocuk yapilmaz degilmi ?
Allah`tan esimde benim gibi ayni düsüncedeydi ve ikimizde hala cocuk yapmadigimiz icin ne mutluyuz diyoruz.
Her kadin anne olmak mecburiyettinde diye birsey yok. Herkes özgürdür bu konuda. Kendinizi hazir hissetmeyene kadar kimseye anne olmayi tavsiye etmem. Ama tabiki dünyaya geldikten sonra cok cok sevilen, cok cok deger verilendir. Ama cocuksuzda mutlu olunabiliyor sadece bunu demek istiyorum :)
Okypete cok tesekkür ederim, hosbuldum, eski üyelerdenim.

Biz toplum olarak artık herşeyi olsun da nasıl olursa olsun moduna getirdik. Evleneyim de nasıl olursa olsun karışmdaki insan bana insan kıymeti verse de oluuur vermesede oluuuur yeter ki evleneyim psikoloji. İnsanlar nezdinde evli tescili almak için evlilikler yapıyor insanlar. Çocuklarım olsun da nasıl olursa olsun. Ben iyi bir anne olabilir miyim eşimle buna ikimiz de hazır mıyız hiiiiiiç önemli değil, yeter ki evli çocuklu desinler. Bunlar hep KENDİ KENDİMİZİ İNSAN YERİNE KOYMADIĞIMIZDAN. SONRADA EŞİM BANA KIYMET VERMİYOR ÇOCUĞUM SÖZÜMÜ DİNLEMİYOR. KIZLAR NE OLUR BİR DÖNÜP KENDİMİZE BAKALIM KENDİ KENDİMİZİ İNSAN YERİNE KOYALIM YAHUU! KİMSE KENDİ KENDİNE KIYMET VERMYORSA EŞİNDEN NİŞANLI YADA ERKEK ARKADAŞINDAN DEĞER BEKLEMESİN, İYİ BİR ANNE OLMAYI HİÇ BEKLMESİN!

Cok Dogru Canan, cok güzel mesajlar vermissin burada.
Ama ben benim gibi düsünen kadinlarla burda sohbet etmek istiyorum. mutlulugu yakalamak icin illede cocuk olmasini gerekmedigini, kendi kendimize yettigimizi vs vs.
Yani hala cocuksuz mutlu evlilikler olduguna toplumumuz alismis degil. sadece bunu anlatmak ve benim gibi olan bayanlarla sohbet etmek isterim.
Nasilki anneler kendi aralarinda sohbet ediyorsa. Bende burda cocugu olmayan bayanlarla sohbet etmek istiyorum :)

Merhabaaaa,
simdi cogunuzun sasirdiginin farkindayim, zira böyle kadinlardami var diye düsüneniz vardir kesin. Ama var...
Mesela ben...Hayatimda hic bir zaman cocuk yapma istegi olusmadi, oysa herseyim dört dörtlükdü ve isteseydim cocukda yapabilirdim ama yapmadim ve yapmayacagimda. Hayatim öylesine güzel ve düzgün gidiyorduki cocuk sahibi olmamanin eksikligini hic yasamadim.
Mutsuzmuyum, hayir hic mutsuz degilim, cünkü hayat o kadar güzelki, ben ancak bu güzellikleri yasamakla mesgulum. Konuyu acmamin nedeni su : her kadinin anne olma mecburiyeti yok demek istiyorum. ne zaman kendinizi hazir hissettiginizde anneligi yasayin. Ayaklari üzerinde duran, okumus, egitimli ve kendinizin gelecegi icin herseyi yapmissaniz, karsinizdaki insanda iyi bir baba olacagindan eminseniz iste o zaman cocuk yapin derim. Veya benim gibi hic yapmayi düsünmüyorsanizda, yapmayin, inanin yinede mutlusunuz yinede mutlusunuz...
çocuksuz mutlu olunmaz diye bi kural yok ama eşinle beraber canınızdan bi cana sahip olunca ben eskiden mutlu olduğumu düşünüyodum ama gerçek mutluluk buymuş deniyo.onu ilk kucağına aldığındaki o duygu bu dünyada hiç yaşamadığın bi duygu sana anne demesi herşeyden ama herşeyden daha özel. karnında ilk hissettiğin zaman ultrosonda kalp atışını gördğünde... kısacası mutluluk dereceli bu mutluluğun en üstü sevginin en safı en özeli. ben lise mezunuyum açık öğretimle üni okuyorum evlendkten snra okumaya başladm evlendiğim ilk gün hamile kaldım plan yapmadm olsun olmasın demedim bnce gerçek mutluluğu yaşamadığın için ona ihtiyacın yok gibi geliyo. tüm bu kariyer iş planlarından sonra bi gün istediğinde olmazsa ve bu mutluluğu hiç tadamazsan hep yarım bi mutluluk yaşamış olursun.

Sunu hic unutmamak lazim, bazen kadinlar cocuk istese bile olmayabiliyor. Bu benim icin gecerli degil ama böyle durumlarda olan kadinlar var, o zaman o kadinlar ömür boyu mutsuzmu olmasi gerekiyor?
Cocuk yapmadanda mutlu olmak diye birsey var, belki cogunuz cocuklari var ve bu gercegi kabul etmek istemiyorsunuz ama ben ve benim gibi olan bir sürü kadinlar cocuksuz mutlu yasamasini biliyoruz,
Aslinda ben burda bu konuyu acmakla benim gibi cocuksuz olanlarla sohbet etmek istiyorum. tabiki yeni actim bu konuyu ve zamanla sadece cocuksuz evli bayanlarla güzel sohbet zamanimiz olacaktir diye düsünüyorum.

bende 1 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum..çocuksuz mutlu olunur mu sorusuna benim cevaım hayırr oluyorr...ALALH ım daha fazla aratmasınn ama nasip olmazsa da eksikliğini hep hisederim bir yanım heop eksik kalır beniim....

Sunu hic unutmamak lazim, bazen kadinlar cocuk istese bile olmayabiliyor. Bu benim icin gecerli degil ama böyle durumlarda olan kadinlar var, o zaman o kadinlar ömür boyu mutsuzmu olmasi gerekiyor?
Cocuk yapmadanda mutlu olmak diye birsey var, belki cogunuz cocuklari var ve bu gercegi kabul etmek istemiyorsunuz ama ben ve benim gibi olan bir sürü kadinlar cocuksuz mutlu yasamasini biliyoruz,
Aslinda ben burda bu konuyu açmakla benim gibi cocuksuz olanlarla sohbet etmek istiyorum. tabiki yeni actim bu konuyu ve zamanla sadece cocuksuz evli bayanlarla güzel sohbet zamanimiz olacaktir diye düsünüyorum.

Aslında gayet uygun, olması gereken ve gerekli bir konu açmışsınız ama maalesef her konuda olduğu gibi, burada da konuyla ilgisi olmayanlar veya sadece olumsuz yorum yazarak konuları baltalamaya çalışanlar çıkıyor.! Neyse..

Konuya dönersek, ben de sizinle aynı fikirdeyim..
Kendimi hiçbir zaman karnı büyümüş, çocuk bekleyen veya bebeği, çocuğu olan bir kadın olarak düşünemedim.
Gerçi bekarken birçok kadın bunları düşünüyor ama benim duygularım daha yoğun sanırım..
Ve özellikle 30undan sonra hatta evlenirsem, 35inden sonra hamile kalmayı düşünmek de riskli bana göre..
Sadece sağlık açısından değil, çocuk açısından daha önemli bir durum..
Mesela evlendiğimi ve 36 yaşımda bebek olduğunu varsayalım.. Ben 50 yaşıma geldiğimde o çocuk ergenlik çağında olacak..
50 yaşında biri 14 yaşındaki bir çocuğun peşinden ne kadar koşabilir, üstelik böyle bir dönemde..!
Yıllardır çalışan biri olarak, bazen su içmeye dahi halim kalmadığı, koltuğa yığılıp kaldığım şu yaştan sonra..
Bir bebek, kendini tamamen ona adamayı gerektirir..
Oysa ki ben, eğer grip olursam bana kim bir tas çorba yapabilir diye düşünürüm bazen.. Çünkü benim griplerim çok ağır ve zor geçer, bünye zayıf olduğu için.. Ya da adet olduğumda yerimden kalkamadığım için(2-3 ayda bir olduğumdan) kim bana ağrı kesici alır.?
Yani daha kendime dahi bakamazken, bir bebeğe bakmak, bir çocuk yetiştirmek çok zor..
İnsan evcil hayvan alırken bile 40 kere düşünmez mi, ona bakabilecek miyim diye?..
Oysa ki bir "insan" yapmak, onu doğurmak, büyütmek ve son nefesinizi verene kadar onun yanında kalabilmek..!
Elbette ki yapanları yadırgamıyorum, çok da takdir ediyorum! Kolay değil hatta oldukça ağır bir sorumluluk..
Fakat bu durumu basite indirgeyenlere de sinir oluyorum, kusura bakmayın..!
Geçen bir programda bir sunucu, "hayvan alacağınıza, gidin bir tane doğurun, ona bakın" dedi mesela..
Ne kadar sığ ve duyarsızca bir düşünce.. Hayvanla "insan" bir mi? Doğurmak bu kadar alaycı bir durum mu?
"Gidin pazardan bir tane kavun alın" der gibi.. çok terbiyesizce geldi bana..!
Sonra başka bir programda, yaşlı bir çift.. Tam 52 yıldır evliler.. Birbirlerine hanım ve bey diye hitap ediyorlar..
Hani Barış Manço'nun bir şarkısı vardı. 'Sakız hanım ile Mahur bey' diye..
Aynı onlar gibi, o kadar tatlılardı ki.. hiç çocukları olmamış ama bunu hiç birbirlerinin yüzüne dahi söylememişler.. Tedavi olsalar da, çocuk olmamış.. "Birbirimize can yoldaşı olduk.. evlat sevgisini yeğenlerimizden giderdik" dediler..
Hani, görünce insanı gülümseten, "aşk-sevgi-saygı-mutluluk varmış" dedirten nadide çiftlerden..!
Şayet evlenirsem, böyle bir eşim ve böyle bir evliliğim olsun isterim.. Aksi takdirde evlenmeyi de düşünmem.!

biz de 4 yıl sonra karar verdik,çok şükür ALLAH a bebişimiz de geldi
ama 2. bebek için hiç gücüm yok,inşallah bebişimizi sağlıkla büyütürüz
gerçekten zor,hem madden hem manen yetebilmek gerekli
o yüzden çocuk düşünmeyenleri saygıyla karşılıyorum

PembeKristal yorumunu zevkle okudum. Cok duyarli ve gercekten ne istedigini bilen birisisin. Iste benim istegimde bu herseyi cok iyi tartmak, düsünmek, zamanina göre davranmak. Bazen bakiyorumda sirf herkes ayni seyi yapmak icin yapiyor ama kendi icini sorgulamadan. Sunu cogu bilmiyorki, belki bende degisik, hepimiz herkes ayni olmak zorundamiyiz ? Yani herseyden önce bir an önce koca bulayim ve hemende cocuk yapayim. Yahu sen daha kendini tanimiyorsunki? Hele bir dur, egitimini yap, calis, ayaklarin üzerinde dur, karsindaki esinde ayaklari üstünde dursun sonra elele verip tabiki evleninde, cocukda yapin. Ama sirf görümcem, eltim veya kizkardesim dogurdu diye hemen bunu bir baski unsuru sanip istesede istemesede doguranlar var.
Kimse sunun farkinda degil, peki bu zor isin altinda kalkabilecekmiyim? Maddi ve manevi yeterlimi ?
Ben sahsen hayatimda hic bir Zaman acaba cocugum yok, ben mutsuzmu olacagim diye korkularim olmadi. Ve hicde pisman degilim dogurmadigima.
Özellikle doguramayan kadinlarmiza sunu söylemek istiyorum : hayatta mutlu olmak icin illada cocuk lazim degil. Madem her seyi denediniz yinede olmuyorsa, bilinki önemli olan hayat arkadasiniz, ona sarilip hayatinizi güzel yasayin.
Her kadin doguracak diye mecburiyet yok.

sizi tebrik ederim. en azından neyi istemediğinizin farkındasınız.
bende mesela çocugum olmasaydı ömrü billah can bedende cıkana kadar dünya üzerinde tek meram ve arzum sanırım gözleri bana benzeren bir cocugum olması olurdu.
bende onu öyle seviyorum
yazmak istedim

Çok güzel bir konu gerçekten..bende hiçbir zaman çocuklarım olsun die düşünen biri değildim..Lise yıllarımda ya nasıl daa zor bişey ben kendimle zor ilgilenirken , nasıl da ileride kendim hazırlanırken bide başkasını hazrlamak doyurmak zor olduğunu düşünürdüm..şimde 5 aylık evliyim ve 5 yıllık bir ilişkimdi..Şuanlık sevgiliyken en az bir yıl cocuk düşüneyeceğiz demiştik onu uyguluyoruz..ama sonrası içinde hazır olduğumu hissetmiyorum eğitimimi devam edeceğim..sadece kafama takılan yaa istediğimizde olmazsa düşüncesi bunun sebebide burdaki konuları okuduğumdan :KK43: Allah herkese istediği zaman aratmasın İnşallah...Yanii Fedakar olmaya hazır olmak gerek..

Zeynepcik, egitimini bitirkdikten sonra veya sonuna dogru niye cocuk yapmayi düsünmeyesinki? Tabi istiyorsan...ama egitimini su an sakin yarida birakma.
Evet cnsnzdmr hatta teyzen gibi hic evlenmeyi düsünmeyen kadinlar var ve yinede Hayati dolu dolu yasiyordur eminim. Yani neymis, herkes icindeki sesi dinleyecek, toplumun baskisi degil. Kötü bir evlilik yapacagima hic yapmayayim demistir teyzen. Bravo teyzeni kutluyorum, ne istedigini bilen ve kendisine yeten bir insanmis,
Kaynanam istiyor diye veya komsum dogurdu diye cocuk yapilmaz, kadin kendisi kendisini ilk önce taniyacak, hedeflerine ulasacak ve arkasindan tabikide cocugunu yapacak veya cani istemiyorsa cocuk yapmadanda hayat arkadasiyla mutlu mutlu yasayabilecek.

Back