• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk olunca - Louder’ın bebekli iş günlüğü

… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?

Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..

Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?

bu sorunun cevabını etkileyen çok fazla değişken var, sizin sağlığınız, bebeğin mizacı eşinizin insanlık seviyesi, aile desteği, ekonomik durum vb.
ama şunu söyleyeceğim insanlar dert yanmayı seviyor, herkesin çocuğu yaramaz, herkes keşke evlenmeseydim diyor ama maaşallah yine doğuruyor veya boşanmıyor. yani bi kısım şikayet gerçek bi kısmı nazar değmesin diye abartı bence :)

yine benim tecrübemden bahsedeyim, normalde evden açlışmıyorum ama pandemiyle birlikte geçen yıl evden çalışma imkanım oldu. bebeğim 20 günlükken işe döndüm. şu anda normal mesaimle çalışıyorum. bebeğim 15 aylık.
evet elbette üstünde bir minik insanın bakım ve yetiştirme sorumluluğu olduğu için yaşamın kuşkusuz değişiyor ama yukarıda saydığım çşitli koşullar uygunsa uyumlanıyorsun. pişman değilim ne anne olduğuma ne de işe döndüğüme.

Ben de tam tersi düşünüyorum. Yani eğer çocuk bir gün düşünülüyorsa bence geçe koyup ilerleyen yaşlara atılmamalı. Geç evlenmek veya istediği halde olmaması harici tabiki Yani ben 30 lu yaşlarımı yanımda 6-7 yaş çocuğumla gezmek isterim. Çünkü erken de doğsa geçte doğsa aynı zorluklar aynı uykusuzluk vs. olacak o yüzden yaşım ilerlemeden kaç çocuk düşünüyorsam yapmak ve 30 lu yaşlarımı rahat geçirmek tek düşüncem. Sizin durumunuz için aynen dışarda çalışıyormuşsunuz gibi bir yardımcınız olursa gayette çalışırsınız. Yardımcı olmayacaksa imkansıza yakın, bilgisayar vs varsa çocuğunuzun kucağınız harici bir yerde durması. İş hayatınızı bitirip çocuk yapmayı düşünmüyorsanız yani bir şekilde devam edecekse geçe koymak sadece yaşı ileletiyor

Hamileyken neden evden calisilmasin? Sagligin el veriyorsa tabii.. oturmak bile batiyorsa zor.. gunde bir kac saat olabilir belki.. tamamen gebelik durumunla ilgili…

Cocuk doguncada biri daha soylemis yardimci tut o cocuga baksin gozunun onunde sende calis..

Hamileliği evde çalışarak geçirmek ödül gibi bir şey bence sen onlara takılma.
Hem çocuk şöyle zor böyle yapmazdım derler hem de hani ya çocuk yok mu diye sorarlar. :D Tezat insanlarız valla takılma sen onlara herkesin yetiştirme tarzı, sabır düzeyi farklı sonuçta

elbette bu durum cocugun huyuna, suyuna, saglik durumuna gore degisir.
Bazen isler kotu gidebilir.

Ama normal duzende konusursak, ilk emzirme donemi olan 2 yil zor bir surec. Yardimciniz yoksa calismaniz mumkun degil bu surecte.
2 yil sonrasi icin de gerci yine yardimci veya kres gerekecektir, ama yine cocuk da kendi zaman gecirmeye baslayacaktir.

2 cocugum var, 2 si de 24 aylik krese basladilar. Ilk cocugumda daha erken ise dondum, babaannesi bakti, ikincide direk kres yasinda ise dondum.
asla eski calisma duzenine donemezsin denmesini anlamadim.

bu sorunun cevabını etkileyen çok fazla değişken var, sizin sağlığınız, bebeğin mizacı eşinizin insanlık seviyesi, aile desteği, ekonomik durum vb.
ama şunu söyleyeceğim insanlar dert yanmayı seviyor, herkesin çocuğu yaramaz, herkes keşke evlenmeseydim diyor ama maaşallah yine doğuruyor veya boşanmıyor. yani bi kısım şikayet gerçek bi kısmı nazar değmesin diye abartı bence :)

yine benim tecrübemden bahsedeyim, normalde evden açlışmıyorum ama pandemiyle birlikte geçen yıl evden çalışma imkanım oldu. bebeğim 20 günlükken işe döndüm. şu anda normal mesaimle çalışıyorum. bebeğim 15 aylık.
evet elbette üstünde bir minik insanın bakım ve yetiştirme sorumluluğu olduğu için yaşamın kuşkusuz değişiyor ama yukarıda saydığım çşitli koşullar uygunsa uyumlanıyorsun. pişman değilim ne anne olduğuma ne de işe döndüğüme.

Bu arada eve düzenli gelen yardımcım yok, pandemi sürecinde ara verdim çünkü. Ailelerden farklı bir şehirdeyiz anneanne-babaanne yok. Sadece eşimle birlikte baktık bugüne dek.
Mümkün olan düzeyde iyi bir planlama ve ev işlerini dert etmeyecek genişlik bize yetti 🤣

Valla bebeği sakin, doğru düzgün ağlamayan, uyumlu ve gaz problemi yaşamamış bir bebeğim olmasına rağmen zor diyorum. Yardım alırsanız olur ama tek başınız zor.
Gaz sorunu nasil yasanmaz bi anltiver bacim😐

Yahu ne kadar klişe bir toplumuz biz gerçekten !! Çalışan milyonlarca anne var hatta dünyada milyarlarca anne çalışıyor , ne alaka ?
Çalışırken gününüzü düzgün organize eder , çalıştığınız saatlerde bakıcı tutarsanız çalışırsınız elbette , hiçbirimiz yenidoğan bebeğimizi alip ise gitmiyoruz zaten , birkaç ay izinliyiz , o süre bitince tütün bir bakıcı , bakıcı bebekle ilgilenirken gidin odanıza çalışın
Herhalde sorduğunuz soru kucağımda bebekle çalışabilir miyim değildir dimi?

Gaz sorunu olmayan bebek var , benim oğlan gazdan ölürdü kızım ise bir gün bile gazlanmadi , oğlanı saatlerce kucakta ziplatirdik gaz çıkarsın diye , kızımı emzirdikten sonra yatağa koyardım kendi kendine çıkarırdı gazını , hepsi farklı bir versiyon bunlarin

Gaz sorunu olmayan bebek var , benim oğlan gazdan ölürdü kızım ise bir gün bile gazlanmadi , oğlanı saatlerce kucakta ziplatirdik gaz çıkarsın diye , kızımı emzirdikten sonra yatağa koyardım kendi kendine çıkarırdı gazını , hepsi farklı bir versiyon bunlarin
Benimkilerin hepsi gazliydi ortaligi yikarlardi.. yani iyi gecirmisim o gunleri diyorum bazen.. hic susmayan bebek dusun.. masaj yapiyordum tabii ama ise yariyor mu onu bile o an anlamiyorsun bazen.

Boşver bakma millete bence. Cocuk yapmayınca da çocuğun olmuyor zannedip evlat kokusu başka keşke sen de yapsaydın derler. Benim 6 sene tedavi görüp çocuğu olan bir arkadaşım var. Beni her gördüğünde asla cocuk yapma cnmmmm asla diyor, 2 dakika sonra da 2.çocuk için tedaviye başlayacağından bahsediyor😆

Valla yaşamadık tontriko ya. Dişler başlayana kadar mışıl mışıl uyurdu benim yavrum. Ben ekstra bir şey yapmadım da yani, şanslıydım bence. emdikten sonra gazını kendi çıkartıyordu. Hiç gaz da çıkartmazdım ben. Gaz çıkarmayı bilmiyorum yani bebekten.

Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?

Hamileyken mesleki kariyerimin de ilk yıllarıydı yani aman evde oturup dogurayim sonra çalışırım diyemedim. Saat 5:45 koda koşa servise binip akşam saat 20:00 civarı da eve geliyordum. Bazen saati 15dk sonrasına kurup tuvalette uyuyordum. Yani zor ama imkkansiz değil. Çocuk doğduktan sonraki ilk 1 yıl çalışmak zorlar ama sonra düzene girer.
Bir sürü çalışan anne var, sizce hepsi hamilellikte ise gitmemiş doğumdan sonra 2 yill bebeğini büyütmüş olabilir mi? Onllar yapıyorsa siz evden çalışırken daha bile rahat yaparsınız takmayın kafanıza.

Valla yaşamadık tontriko ya. Dişler başlayana kadar mışıl mışıl uyurdu benim yavrum. Ben ekstra bir şey yapmadım da yani, şanslıydım bence. emdikten sonra gazını kendi çıkartıyordu. Hiç gaz da çıkartmazdım ben. Gaz çıkarmayı bilmiyorum yani bebekten.
Masallah💞 kizmiydi senin bebek? Cok sanslisin o zaman ama 2. Zor bi bebek olursa baya farkli gelecek sana😐 benim hepsi ayni oldugu icin zombi gibi gezdim hepsinde ilk 2 yil.. yani acaba hic cikarmayinca kendi kendine ogreniyor olabilir mi gaz cikarmayi?

Daha once baska topiclerde gordum cocuk dogar dogmaz nar suyu verirsen 1 cay kasigi gazi olmaz dediler.. ama ben hic birinde cesaret edemedim.. zaten mevsimi degildi hepsinde

Masallah💞 kizmiydi senin bebek? Cok sanslisin o zaman ama 2. Zor bi bebek olursa baya farkli gelecek sana😐 benim hepsi ayni oldugu icin zombi gibi gezdim hepsinde ilk 2 yil.. yani acaba hic cikarmayinca kendi kendine ogreniyor olabilir mi gaz cikarmayi?

Daha once baska topiclerde gordum cocuk dogar dogmaz nar suyu verirsen 1 cay kasigi gazi olmaz dediler.. ama ben hic birinde cesaret edemedim.. zaten mevsimi degildi hep
Erkek aslında. Ben gaz çıkartmadım çnkü hep kendi çıkartıyordu yani zorunluluktan değil. Emer ve memeyi bırakır bırakmaz geğirir ya da popodan çıkartırdı. Doğuştan bu infoyla doğmuş kendisi, default yani:)

Erkek aslında. Ben gaz çıkartmadım çnkü hep kendi çıkartıyordu yani zorunluluktan değil. Emer ve memeyi bırakır bırakmaz geğirir ya da popodan çıkartırdı. Doğuştan bu infoyla doğmuş kendisi, default yani:)
Masallah diyelimde nazar degmesin minik pasaya💞 ben annenin hamileligi nasil gecerse cocugun durumuna etkisi oldugunu dusunuyorum.

Ben hic yatmazdim.. bos durmazdim vs. Stresli gebeliklerde gecirmistim.. cocuklarim hepsi aglak bebekler oldu.

Çalışma temponu bilmediğim için işe yeteri kadar vakit ayırabilirsin ya da ayıramazsın diyemem. Ve evet dinlenmiş hissetmek, uykumu almak gibi şeyler çocuklardan sonra rafa kalktı. Şimdi ki aklımla da o zaman ki aklımla da en az beş sene yapmam diyordum ki evlendikten iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim 😂😂

Hamileyken neden evden çalışamayasın ki? Pek çok kadın iznimi bebeğimle kullanayım diye 9 ay metrobüsle aktarma yapa yapa işe gidiyor da bana mısın demiyor. Neden hamileyken evden calisilmazmis?
Ayrıca her bebek kendine özgüdür. Kimi koliktir, ağlamadan saniyesi geçmez,kimi sakin bir bebektir. 3-4 yaşlarında kimi TV ,telefon bağımlısı olur, ağzı açık ekrana bakar saatlerce salya Akita Akita. Kimi de geveze olur her saniye bir şeyler anlatır,sorar,cevap almak ister, kiminin enerjisi boldur her gün park bahçe kosturman gerekir...
Senin piyangondan ne çıkacağını bilmiyorsun ki
En kötü eve bakıcı çağırirsin yarım gün, o evdeyken bir odaya geçer işlerini tamamlarsin. Çocuk seni rahat bırakmazsa da bir kafeye gdiip işlerini tamamlarsin

5 yildir evden çalışıyorum 3 senesi çocukla geçti. Bilgisayar basında oturup çalışmam gerekiyor. Hamileykende oturup çalıştım. Doğum iznim bittikten sonra yine oturup çalıştım. Ilk zamanlar zaten daha bebek altını temizle, karnini doyur arada kucakta ara sira yerde buyudu bir sekilde..Sonrasında da uyku saatlerinde falan yaptım işlerimi. Ev temizliği yemek onları kızım uyanıkken yaptım. Bazen kangruya koydum bazen yürütece koydum ama yaptım. Şimdi 3 yasına girecek is bilgisayarıma şimdiye kadar hic dokunmadı hep söyledim buna dokunmayalım diye. Şimdi o oyun oynarken veya akşamları erken uyuyor uyuduktan sonra yapiyorum. Disari da cikiyoruz gün içinde, kursa etkinliğe de gidiyorum. Yorucu oluyor mu evet ama yapılıyor yani. Kendi düzenini kurduktan sonra neden yapamayasın. Tek tavsiyem uyku düzenlerine dikkat et. Belli bir uyku düzeni de oluşturursan işlerini yapmak içinde bir sürü vaktin olur.

İki çocuğum var. Araları 22 ay. İkisine de hamileliklerimde doğuma 10-15 gün kalaya kadar çalıştım. Yani hamileyken ekstra bir sağlık sorunu olmazsa evde/ofiste çalışabilirsiniz.

Ancak bebek doğduktan sonra işler biraz değişir. Çünkü dikkatiniz dağılır. Sizden ilgi ve bakım bekleyen biri varken bir işe odaklanmak çok zor olur. Bu sebeple yanınıza yardımcı almanızı öneririm. En azında sizin mesai saatlerinizde bebek bakımına yardımcı olur, işinize odaklanırsınız.

Bebek ve iş yorucu mu, tabi ki yorucu :) Ama olur mu, tabi ki olur.

Back