- 11 Eylül 2011
- 1.833
- 4.146
- 333
… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..
Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?
bu sorunun cevabını etkileyen çok fazla değişken var, sizin sağlığınız, bebeğin mizacı eşinizin insanlık seviyesi, aile desteği, ekonomik durum vb.
ama şunu söyleyeceğim insanlar dert yanmayı seviyor, herkesin çocuğu yaramaz, herkes keşke evlenmeseydim diyor ama maaşallah yine doğuruyor veya boşanmıyor. yani bi kısım şikayet gerçek bi kısmı nazar değmesin diye abartı bence :)
yine benim tecrübemden bahsedeyim, normalde evden açlışmıyorum ama pandemiyle birlikte geçen yıl evden çalışma imkanım oldu. bebeğim 20 günlükken işe döndüm. şu anda normal mesaimle çalışıyorum. bebeğim 15 aylık.
evet elbette üstünde bir minik insanın bakım ve yetiştirme sorumluluğu olduğu için yaşamın kuşkusuz değişiyor ama yukarıda saydığım çşitli koşullar uygunsa uyumlanıyorsun. pişman değilim ne anne olduğuma ne de işe döndüğüme.