Çocuk Okulda Öğrenciler Tarafından Dövüldüğünde Napmalı?

Yıllar öncesini hatırladım. Bende "aman oğlum vurma, aman oğlum kötü söz söyleme" diye telkin ederek yetiştirmiştim oğlumu. Ne oldu? Okula başladı ve ailesinin koyverdiği bir canavar tarafından dövülmeye başladı. Dövüşmeyi ve dövmeyi bilmediği için hep dayak yiyen taraftı.
Önce öğretmenine, sonra müdüre daha sonra da çocuğun velisine kadar uzattım işleri ama maalesef sonuç çıkmadı. En sonunda okul idaresine "bende artık vur oğlum, döv oğlum diyeceğim. Eğer beni oğlunuz dövmüş diye çağırırsanız Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar her birime sizi şikayet edeceğim" dedim. Çocuğumuda artık hayatın anladığı dilden yetiştirdim. Sonuçta bir gün oğlum o çocuğun tepesine binip olay çıkarınca olay bitti. Bir daha o çocuk oğluma yaklaşamadı ve okuldan da kimse bana gık diyemedi. Aynı mahalledeyiz koskoca adam oldular. Hala ömür çocuk oğlumu görünce yolunu değiştirir.
Sonuç; hayat malesef acımasız. Sizin sarıp sarmaladığınız çocuklar bir arsız tarafından hırpalanıyor. Galiba fazla laylaylom bakmamak lazım hayata.

bizde 2000den fazla öğrenci var 180 civarı öğretmen.
Lisedeyim ve bazen bahçede 8 öğretmen oluyoruz görevli..
Biz olmasak orda kan gövdeyi götürür. Kaş'la gözle sataşıyorlar, resmen kavganın kokusunu alıyorsun
Okulda asayiş sağlam çıtları çıkmıyor, çıkışta tenhada görüyorlar işlerini..
Kaç kez ortamı koklayıp şüphelenip peşlerinden gittim.
Eskiden çete dalaşları olurdu , iyice namertliği öğrendik , şimdi 5-6 kişi bir çocuğa..

Bunları neden anlatıyorum, şiddetin küçük yasta önüne geçikmeyince bunlar oluyor büyüdüklerinde.

kalıcı çözümler üretilmeli , şiddet eğilimi ve altında yatan sebepler araştırılmalı , çoçukların evde her dedikleri doğru değil, bize de önce o vurdu, anama küfretti, Kız ark asıldı vb diye gelirler ve çoğunlukla yalandır. Anneler babalar hiç konduramıyor. Çocuğun itiraf ettiğine bile değildir, benim oğlum yspmaz, deniyor .

Biliyorum zor ama herkes kendi gerçeğinin farkına varsa, Küçük büyük demeden şiddete meyli olan çoçuklara sistematik bi şekilde yardım etse kimsenin canı yanmaz

bence çocukların kim olduğu teftiş edilip ,öğretmen tarafından aileler çağrılmalı ve uyarılmalıdır

Maalesef bu tür olaylar okullarda müdürler tarafından olabilir kabul ediliyor ve üstüne gidilmiyor taa ki kötü bir olay yaşanana dek yada sen dişini gösterene dek.
Diğer çocuğa asla zarar vermeyin. Çocukların ailesinin okula çağrılmasını talep edin. Okullarda kameralar var. Kameranın görebileceği bir açıda olay olmuşsa ordan bulunur. Her okulda şiddete meyilli çocuklar aşağı yukarı bellidir zaten. Onlara tedbir alınmazsa başka çocukların da canını yakabilirler. Ama bütün bunlara rağmen en kalıcı çözüm çocuğun kendisini savunmasını öğretmek.
Çocukları gözlemliyorum ve birbirlerine karşı hem fiziksel hem de duygusal olarak ne kadar acımasız olabildiklerine hayret ediyorum.

Günaydın kızlar

Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor

Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.

Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.

Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.

Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.

Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.

buarada onlarda 1. sınıf.

Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.

Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki

Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?

Çağırın analarını babalarını eşkıya mı çocuk mu belli değil. Eğer şimdiden onları korkutmazsanız okulun sahipsiz çocuğu diyerek her fırsatta dövmeye devam edeceklerdir. 13 yaşında erkek kardeşim var annem yıllardır okula gider gelir hala kavga ederler. İlkokuldayken başta bize söylemedi okul arkadaşlarından duymuştuk okulda kavga ettiklerini sustuğu içinde dövmeye devam etmişler çıldırdık hemen okula gittik müdüre çıktık aileler geldi inanın bazı aileler sizin düşündüğünüz gibi değil asla çocuğun suçunu kabul etmiyor ama kimisi hemen yanımızda kızdı çocuğuna şimdi o çocukla çok iyi arkadaşlar ama bir tane çocuk var tam serseri. Şuan çok küçük oğlunuz, gittiniz önlemini aldınız yoksa biraz daha büyüsün okulda arkadaşları her şeye annen geliyor seni annen koruyor diyecekler bu da sizinkinin hoşuna gitmeyecek bu yüzden sizden gizleyecek. Erkek çocuklarına karşı çok büyük bir zaafım var ben büyüttüm kardeşimi lokmamı paylaştım gözümden sakındım elin serserisi aile terbiyesi almayan veleti canını acıttı. mahallede kavga etmedğim anne kalmamıştı şimdide ergenliğe girdi daha tehlikeli aklıma bazen kötü şeyler geliyor allah korusun yavrularımızı :(

Yıllar öncesini hatırladım. Bende "aman oğlum vurma, aman oğlum kötü söz söyleme" diye telkin ederek yetiştirmiştim oğlumu. Ne oldu? Okula başladı ve ailesinin koyverdiği bir canavar tarafından dövülmeye başladı. Dövüşmeyi ve dövmeyi bilmediği için hep dayak yiyen taraftı.
Önce öğretmenine, sonra müdüre daha sonra da çocuğun velisine kadar uzattım işleri ama maalesef sonuç çıkmadı. En sonunda okul idaresine "bende artık vur oğlum, döv oğlum diyeceğim. Eğer beni oğlunuz dövmüş diye çağırırsanız Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar her birime sizi şikayet edeceğim" dedim. Çocuğumuda artık hayatın anladığı dilden yetiştirdim. Sonuçta bir gün oğlum o çocuğun tepesine binip olay çıkarınca olay bitti. Bir daha o çocuk oğluma yaklaşamadı ve okuldan da kimse bana gık diyemedi. Aynı mahalledeyiz koskoca adam oldular. Hala ömür çocuk oğlumu görünce yolunu değiştirir.
Sonuç; hayat malesef acımasız. Sizin sarıp sarmaladığınız çocuklar bir arsız tarafından hırpalanıyor. Galiba fazla laylaylom bakmamak lazım hayata.

Aynen katılıyorum..
bu demek değil ki şiddet yanlısı çocuk yetiştirelim ama rn azından böyle zorbalarla karşılaştığında sinmeyecek kadar yırtık yetiştirmek lazım şu hayatta malesef

Büyük balık küçük balığı yutuyor..

Darp raporu aldiniz mi ?
O cocuklari polise sikayet edeceğiniz den degil tabii ama cocugunuzun siddet gordugune dair belge olsun elinizde.
Cocugunuzda okul fobisi olustuguna psikolojisinin bozuldugunu belgelendirin.
Cocuklarin kim oldugunu ogrenip aileleri ile konusulsn idarede olay cikartin.
cok uzuldum kendince cozum bulmus bir de tenefuse cikmam diye.
Cocugunuza vurmayi ogretin maalesef hayat acimasiz.

Günaydın kızlar

Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor

Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.

Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.

Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.

Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.

Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.

buarada onlarda 1. sınıf.

Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.

Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki

Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?
Bır ogretmen olarak bız gozumuzden sakınırken bu kucucuk cocuklar cok acımasız olabiliyor bazen. Sıze önerım bu konunun uzerınde durun aksı halde cocuk sogumakta haklı. Şiddet gormuş onuru kırılmış özguvenı zedelenmiş oğlunuzun. Bu konuda konusun ki zedelenen özguven arkadaslık ilişkilerıne ve derslerıne olumsz ysnsımasın. Cok küçük okula gıtmelerıde ayrı konu yanı. 5.5 yas ben hala dogru bulmuyorum ıfade becerılerı olmadı gerrken duzeyde degıl. Tavsıyem bu durumda medenı sakın bır sekılde cocugun hakkını savunun

bir öğretmen olarak söylüyorum git okulda çıngar çıkar
çok ciddiyim ezmesinler çocuğunu çocuk bir okuldan soğur daha toplayamazsın

Bence okula gidip cocugunun arkasinda oldugunu belli et o cocuklarida bul ve korkut. Cunku bu yaptiklari cocukluk degil birileri korkutmazsa devami gelecektir.

bu olayla ilgili önceden ailesine bilgi vermişmiydiniz.. haklısın ama yukarıda büyük puntoyla vurguladığım yazınızda çok vahim resmen beddua etmişsiniz..
Anneyle telefonda konuştum, gelin bir görüşelim dedim, geçen yıl geliyordunuz neden bu yıl gelmiyorsunuz dedim, anne hemen savunmaya geçiyor:" benim çocuğum suçsuz günahsız, hep onu yoldan çıkaran sınıftaki arkadaşları" diyor, sanki ben körüm, oğlunun yediği naneleri bilmiyorum, hanımefendi durum hiçte öyle değil, tam tersi , mutlaka gelin görüşelim dedim, tamam dedi, tutmuş müdüre çıkmış, hoca derse almamış oğlumu diye..Çocuktan anasınıfı öğretmeninden tutunda ilk okul öğretmeni bile şikayetçi, çocuk malesef hiperaktif, tedavi görmesi gerek bir süre görmüş ama yarıda bırakmış:( Aynı sınıfta onca çocuğun hakkını yiyor , onu kontrol edecem derken ders işleyemiyorum, sinir krizi geçiriyorum resmen, elim kolum bağlı, o sınıfa girmek bile istemiyorum, canım çok sıkkın,Bugün o kadar üzüldümki, müdürün çağırıp benle konuşması o kadar zoruma gitti ki, bütün gün üzüldüm, sistem öyle hal aldıki, önümde istediği edepsizliği yapsada, kurallara uymasada, öğrencidir deyip idare etmeyi bilmem gerekiyor, diğer öğrencilerim onun yüzünden mağdur oluyor, 5 soru çözecekken bunun gibi veletler yüzünden bir soru çözüyorum ne yazıkki:(

Son düzenleme:
Benim kardeşim okulda birini dövse bu şekilde, beni okula çağırmayan müdürü ben gebertirim şahsen.Evegittiğimizdede kardeşimi gebertirim öyle dövülmez böyle dövülür diye.Çünkü o çocuklarınki artık resmen haydutluk. Ne kadar ayıp bişey.Bence eşiniz gitmeli müdürün odasına çıkılmalı ve mutlaka o çocuğun ailelerine bildirilmeli. MUTLAKA. Dayağı yiyende olsa DÖVENDE olsa çocuğum omüdür beni çağırıcak yani. Terbiysini eksik vermişim demekki diye düşünmektende kahrolurum.Aksini düşünen bir veliyle karşılaşırsanız zaten dert anlatmaya çalışmayın hiç öyle insanlara.
Çok üzüldüm yaa.

çok kötü bir durum bir kız çocuğu annesiyim ve benim kızımda çok sessiz çok sakin bir çocuktur geçen gün biri vurmuş sırtına nası üzülmüş korkmuş,bu yaşta çocuk kendinide savunamıyorsa çok etki eder çağırın anasını danasını gelip kendileri ilgilensinler veletleriyle öyle çocuk yetiştiriyorki kimi aileler çocuk değil ali kıran baş kesen misali dolanıyolar ortada..
ne yapcaklarsanada kendileri yapsın, ama sessizde kalmayın yazık yavru ya kimbilir nasıl korkmuştur...

Ama.biraz cevval olsunlar çocuklar, bu kötü birsey değil, hakkını yedirmesin, en azından anlatabilsin, anne babaya bile anlatamıyolar yazık
Miy miy olsun istemiorum ama siddete meyilli bi cocuk olsunda istemiorum. Benim oglum cok arkadas canlisi sevgi dolu bir cocuk. Babasi ava gittigi icin babasina tepki gosterior. Bi tanidgimz sana vurana sende vur demis buda dogru degil. Bazi cocuklarda fazla siddete meyilli. Cocuk yetistirmek zor is ya her yasta baska bi sorun

Çok geçmiş olsun .onlar nasıl birinci sınıf çocuğu imiş öyle yazık valla.bu okul işleri çok zormus gerçekten.benimkide anasinifina başladı bu sene başlarda iki çocuk oğlumu dövmüş yavrum gitmek istemedi günlerce ağladı rüyasına bile girdi yemin ederim.benim çocuğum hayatta vuramaz biri ona vurduğunda.öğretmene söyledim haberimiz var korumaya aldık oglunuzu dedi ben gene de annelerinede söyledim güzellikle sonra çocuklara söyledim opturdum oğlumu çocuğum biraz rahatladı.Şimdi okuldan almışlar ikisinide çok şükür rahatladı çocuklar sınıfta dovmedik çocuk bırakmamışlar çok şikayet gelince mudur aileleriyle konuştu .sizde peşini bırakmayın mutlaka müdürü haberdar edin.

Benim kizimi bi cocuk dovmustu .direk cocugu buldum.bir daha dokunursa hesaplasacagimizi evine kadar gelip ailesiyle de gorusecegimi soyledim.ustune bi kukredim,bi daha bilasamaz.aynisini yapin.

Cirkeflik edin.
Ciddiyim.
Birinci sinif cocugu oglun gibi olur, digerlerinden anca ipsiz sapsiz tipler cikar. Ne ara okul acildi ne ara arkadas oldunuz ne ara cete oldunuz. Nefret ediyorum boyle cocuklardan da onlari yetistiren ailelerden de. Tenhada kistir sen dov hepsini diyecegim de olmaz o.
Mudure gidin, tum ogretmenlerle de konusun, aileleri cagirilsin.
Gozleri korksun yani.
Yilanin basini kucukken ezeceksin.
Olayi buyutebildigin kadar buyut.
Evet bende katılıyorum. Çocuklarin sınıfları değiştirilip ayrilabilirler. Müdürle ogretmenleri ne diyecek bakalim. Daha oncede eminim buna benzer olaylar yasanmistir. Nasil cozuyorlarmis boyle sorunlari. Bire bir problem yasasalar neyse ama bire karşı beş olmuşlar. Eğer bu konuda hem yönetim hem de aileler sert tepki vermezlerse bu çocuklar böyle böyle zorba olur. Çok geçmiş olsun çok üzüldüm.

Benim kizimi bi cocuk dovmustu .direk cocugu buldum.bir daha dokunursa hesaplasacagimizi evine kadar gelip ailesiyle de gorusecegimi soyledim.ustune bi kukredim,bi daha bilasamaz.aynisini yapin.
İlkokul çocuğunun ilkokul çocuğuna vurması hiç hoş değil. Ama eğitim durumu doktora yazan birinin; sebep ne olursa olsun ilkokul çocuğuyla bahsettiğiniz şekilde muhatap olması benim için yorumsuz.

Geçmiş olsun arkadaşim öncelikle.Benim oglumda 2.sınıfa gidiyor ve 1,5 ay önce sınıfından başka bir çocuk teneffüste benim oğlum ayakta iken arkadan kafasını tutup çelme ile yüz üstü düşürmüş öyle şiddetle düşmüş ki ön iki üsteki kalıcı dişleri kırıldi.Bu çocukta benim oğlumun yarısinda ama benim oğlum arkası dönük savunmasız olduğu için çok feci kafasının üstüne düşmüş.Burayada konu acmistim bu arada.Bir ayda zor atlattım bu olayı.Çocuğun annesini dövmemek için zor dayandım.Sadece öğretmenin hatrina darp raporu alıp büyütmedim olayı artık.Bu olayı sadece benim çocuğuma yapmamış bu arada öğretmeni dedi.Çocuğun annesi cirkefin tekiydi tamda böyle kadından böyle çocuk çıkar yani çocuk durmadan arkadaşlarına saldırıyor.okul aile birliği idarede bişey yapamayız diyorlar.Çocuklarımız allaha emanet.Benim çocuğum tek çocuk kavga etmeyi bilmez el bebek gül bebek büyüttük.Idarede ne dese beğenirsiniz çocuğunuz kendini savunacakti dediler delirdim iyice arkadan çelme at,,kafasından tut yere firlat.Aynı dövüş sporlarındaki gibi koskoca adamlar böyle saldırıda kendini savunamaz.Benim çocuk kendini savunacakmis.Bilseydim okula deyil dövüş sporlarina gönderirdim dedim.hepimizin çocuklarını böyle çocuklardan korusun allah.

Back
X