- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.304
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşimde çok sinirlendi ama mesela müdür cocuktur yaparlar deseler ben cıkıp gıtmem orada bı orada cıldırırım herhalde esım cıkıp gıdebılır.
aksı gıbı tam oglen yemegınde toplantım var . Aslında ben takıp etmek ıstıyorum beklıceksın bakalım gene olacakmı olmayacakmı 1-2 tenefus benımkıne soylıcem ama cık evladım suradayım ben bı bakayım bır daha vursunlar naparım bılıyorum kafalarını duvara vururum herhalde ya![]()
İyi de iletişim becerisi demek çıt kırıldım olmak, kibar olmak demek değil ki .. Doğru yerde doğru şekilde kendini ifade edebilmek demek...Teoride sana katılıyorum, ama uygulanabilirliği her zaman aynı olmuyo,iletişim sadece sana bağlı değil sen düzgünce anlat ses tonunla vücut dilinle son derece naif ol lakin karşı taraf öyle değilse sıkıntı, pazarda tacizeuğradım ne yapacaktım beyefendi neden popoma elliyorsunuz mu dicem kafasını yardım pişmanda değilim
Ben size vur kır parçala diyorsunuz demek istemedim sadece sizin üzerinizden örneklendirdim gözlemlediklerimi.. Zaten siz detay vermemiştiniz sizin yaşantınızı bilip de tam bir yorum yapmama olanak yoktu.şimdi iyi niyetinizden şüphem yok diyorsunuz ama sonra benim de çocuğumu zorba bilmem ne yetiştirdiğimi ima ediyorsunuz. bu konudaki yavruya vuranlar ile benim kızımı aynı şeyde tutmayın lütfen. imkanı var mı bi tane de sen patlat dememin? benim kızıma da büyük çocuklar parkta orda burda vuruyor, çocuk bunlar. ama bazı çocuk oyundan değil cidden kinle vuruyor. bir defa değil üstüste pata küte vuruyor çocuğuma. ben ne diyeyim kızıma yapma de, oradan kaç eğer hala vurursa sen de vur diyorum. ne diyim kızım sen bi de diğer yanağını uzat mı diyeyim.
İyi de iletişim becerisi demek çıt kırıldım olmak, kibar olmak demek değil ki .. Doğru yerde doğru şekilde kendini ifade edebilmek demek...
Hakkı'nda konuştuğumuz minik daha yemeğimi almayın bile diyemiyor, belki de buna Hakkı olduğunu bilmiyor, büyüklerini durumu ile ilgili bilgilendirmiyordu ..
Şiddet meselesine gelirsek fiziksel olarak , sayı olarak üstün olan hep bi şekilde alt ediyor. 100lerce şiddet vakası gördüm ; çocuk ve ergen eğitiminde..
En efendi olanı bile fiziki üstünlüğü varsa , sayıca karşı taraf fazla değilse sataşma halinde karşılığını veriyor.
Bizim için sorun bu sataşmayı engellemek, fiziksel şiddete başvuranı eğitmek, önlemek ..
Kaldı ki cute çocuğuna istediği kadar kolla kendini , bas yar desin .. Çocuk küçük koruyamaz kendini.. Ama aile gaz verirse dediğim gibi gider kendinden küçüğe musallat olur ve şiddetin doğuşu başlar demek istedim.
Senin pazar örneğini pek alakalı bulamadım.. Zaten sapıka nezaketi savunmak ..
Tecavüzcü bey cok istirham ediyorum,,
Katil amca acısız olsun,
Hırsız bey oğlum cok incesin en azından bi bileziği çalmamışsın gibi bişi olurdu ..
Çocuk yemeğin kendi hakkı olduğunu idrak edemiyorsa okul için erken demek ki, ona hazırlanmış onun yemeği, diğer çocuklar da yemeklerini yiyor, o da yiyecek annesi hazırlamış bunu anlamamak? Bilemedim, ayrıca diğer çocuklara belli ki almayın falan dedi ki vermediği için dayak yemiş, yani yemeğin kendisinin olduğunu da biliyor
Ayrıca ege niye koruyamasın kendini,diğer çocukların yaşı mı büyükmüş okumadım tüm yorumları
İnan bana her türlü anlayış ve çocuk var. Çocuk öyle bi baskı altında ki psikolojik olarak diğer çocuklar sırf daha güçlü oldukları için bile kendine ait olan şeyin onlar tarafından alınmasını normalleştirebiliyor kafasında.. Tabi bu minik öyle mi bilemem net de öylesini gördüm.
Zaten şiddet gören bazı çocuklarda şiddet uygulayanlara karşı nefret ve saygı birlikte olabiliyor .. Onun yerinde olmak o da dövmek istiyor.. İş kısır döngüye giriyor maalesef ..
Ege evet 5,5 yasında diğer çocuklar 7 ve onlar sayıca çoklar .. En nefret ettiğim şiddet türü..
Çocuğunu ne kadar iyi eğitirsen eğit , pata küte eğitilmiş birinin karşısında mutlaka şiddet görüyor.
Bir taraf asla şiddete başvurma diyor , diğer taraf mutlaka hakkını al nasıl alırsan al diyor.
Çocuklar böyle ayrı eğitim gördüklerinden dolayı çatışıyorlar.
Ne yaparsanız yapın önüne geçemezsiniz.
Naif yetiştirdiğiniz bir evladınız böyle birşey yaşadığında " o sana vuruyorsa sende vur " dense bu defa da içiyle çatışma yaşayacak ve hakkını nerede savunması ve ne şekilde davranması gerektirdiğini algılayamayacak ve büyük ihtimal ters tepecek.
Neresinden tutarsan kopuyor.
Çocuklar böyle bir durum yaşadıklarında anne babanın kalbi ateş gibi oluyor. Karşısında ki çocuk olsa bile ofkelenir insan, tutamaz kendini.
Nöbetçi öğretmenler, öğrenciler daha dikkatli olmalı. Okullarda şiddetin yanlışlığı ve doğru iletişim üzerine dersler ve seminerler verilmeli.
Her okulda kamera olmalı.
Çocuklar yaşadıkları bir olumsuzluk karşısında şikayet etmeyi öğrenmeliler.
Onlara birşey yapıldığında okulu ayağa kaldırsınlar. Anne babalarını arasınlar.
O yanlış yapan oğrenciyi şikayet etmekten korkmasınlar v.s
Başka çözüm gelmiyor aklıma.
...
Konuyu okuyunca içim burkuldu. Bu durum çok zor.
bu olayla ilgili önceden ailesine bilgi vermişmiydiniz.. haklısın ama yukarıda büyük puntoyla vurguladığım yazınızda çok vahim resmen beddua etmişsiniz..Öğretmenleri suçlamayın arkadaşlar, bende öğretmenim, çoğu olaya sessiz kalmak zorundayım.Daha yeni yaşadığım bir olayı size anlatayım , benimde sınıfımda hiperaktif bir öğrencim var, çocuk dur durak bilmiyor, söz hakkı almadan konuşmasını geçtim, sürekli ayakta dolanıyor, otur yawrum, sus yawrum demekten ders işleyemiyorum, arkadaşlarına da zarar veriyor, derstte bile benim önümde arkadaşlarıyla atışıyor,neyse artık ben dayanamadım, bigün bağırdım çağırdı, hafta sonu kursuma da kendini düzeltene kadar gelme dedim, velin okula gelsin onunla da görüşcem dedim, veli benle konuşmadan müdüre çıkmış, benide gerekli mercilere şikayet edecekmiş, oğlu düz duvarada tırmansa derse oğlunu almak zorundaymışım, sesimi ona yükseltemezmişim, falan filan, bi ton yaygara koparmışlar...Allahlarından ve evlatlarından bulsun böyle aileler, oğlunu alıp tedavi ettireceğine benimle uğraşıyorlar, Yazıklar olsun!!! Bu öğretmenler gününde moralim sıfır, ne öğrenciyi uyarabiliyoruz, ne kızabiliyoruz, ne cezalandırabiliyoruz, hiç bir yaptırım gücümüz yok, sadece görmezden geliyoruz, müdüre gidin, olayı o çözebilirse çözsün, öğretmenleri bu duruma düşürenlerin Allah belasını versin, mesleğimden iğreniyorum artık, edepsiz öğrenciler her haltı yiyor , diğer yawrulara zarar veriyor, sesini çıkardığında suçlu öğretmen oluyor işte