Çocuk Okulda Öğrenciler Tarafından Dövüldüğünde Napmalı?

Günaydın kızlar

Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor

Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.

Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.

Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.

Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.

Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.

buarada onlarda 1. sınıf.

Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.

Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki

Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?

Çok geçmiş olsun başta...
Okurken bile benim içim sinir doldu deli oldum yani..
Ben oğlumu öyle görsem herhalde sinirden ağlardım...
Kesinlikle sessiz kalmayın...
Öyle pasif de olmayın..
Eşiniz de gayet ciddi bir tavırla konuşsun müdürle..
Bu çocukları ve ailelerini görmek istiyorum mümkünse yanınızda konuşalım desin..
Muhakkak konuşun ailelerle, çocukları da görün...

Oğlunuzun verdiği tepki normal kıyamam yavrum daha gitmek ister mi okula ya da molaya çıkmak ister mi?
Derslerini de kötü etkiler..
Bence gerektiği gibi alakadar olun ve oğlunuza da uygun bir dille anlatın bence bilsin ki güvende hissetsin kendini..
Hep arkasında olmayacaksınız bilmesin diyenler olmuş ama bana göre yanlış..
Zaten her "ah" dediğinde ufak bir şeyde koşa koşa okula gitmiyorsunuzdur..
Bu çok ciddi bir olay...
Bir değil iki kere yaşanmış bir de..
Oğlunuzun psikolojisini düşünemiyorum...

Bu yaşta bu ne kafa... Daha yaşınız kaç sizin?
Daha bugün okudum ya daha yaşları ufak ufak kendi yaşıtlarına neler yapmışlar 3 kişi toplanıp bir çocuğa..
Yazık günah..
Nasıl aileler var ya..
Hafife almayın derim bu mevzuyu..
Çözebileceğiz en kati bir şekilde çözün..
Daha 1. sınıf bu.. Kimbilir kaç sene aynı okulda okuyacaklar..
Böyle gitmez..

Allah bütün yavrularımızı iyilerle karşılaştırsın...
Rabbim esirgesin..
İnşallah son olsun yaşadığınız bu olumsuzluk.

Benim oglumda birinci sinifta.. Bi donem surekli okuldan mutsuz aglayarak geliodu.. Sabah gitme anne okulda kal saklan biyere beni bekle diodu.. Soruncada bisi anlatmiodu.. Sonra bi gun anlatti.. Beslenmesine koydugum yiyecekleri almaya calisiomus diger cocuklar vermeyince dovuyorlarmis minigimi :( onlar kalabalik vurmadim diyo seninki gibi ama vurmaz adim gibi biliyorum sinmis aglamistir sessiz sessiz.. Ogretmene gittim anlattim yapan cocuklari herkese desifre edince korkup bidaha vurmadilar

çok geçmiş olsun. çok korkuyorum ben de bu durumdan. o gün öğretmen arkadaşım anlattı. 1.sınıfa giden erkek çocuklar çete kurmuşlar. kız çocukları ortalarına alıp dövüyorlarmış. bizim zamanımızda bunlar lisede olurdu. bu nedir ya? ailelerin hatası bu.
hani oyunda kavga etseler, sen yendin-ben yendim diye didişseler o başka. biri saç çeker, biri tırmalar geçer gider ama bu toplaşıp dövme işi resmen pislik işi.

bence kesinlikle velilerinin çağrılmasını isteyin. çocuklarla hiç muhatap olmayın. velilere de veriş veriştirin. sizi böyle hanım edepli görünce ezmeye çalışmasınlar. oğlunuzu da spor amaçlı savunma sporlarına yönlendirin. yapmasa da kendine güveni gelsin yavrunun. ben valla üç yaşındaki kızıma "biri sana vurunca önce yapma de, bir daha yaparsa sen de vur" diye öğretiyorum. yapacak bir şey yok.
İyi niyetinizden şüphem yok ama, çocuklar şu son söylediğiniz şeyi yanlış anlıyorlar.

Çocuklara içersinde şiddet ifadesi içeren cümleler kurmak , akıllarının bir köşesine şiddetin yer etmesine sebep oluyor.

Muhtemelen Ege'ye şiddet uygulayan çoçukların aileleri de pısırık olma, sen de vur, Hakkı'nı ara diye telkinlerle çocuk yetiştiriyorlar .. Sonuç bu..

kendi gemisini kurtaran kaptan mantığı ile olaya baktığımız için çoğaldı okullarda suç oranları, akran zorbalığı.. Zaten medya tv ileri safhada destekliyor bunu

Benim oglumda birinci sinifta.. Bi donem surekli okuldan mutsuz aglayarak geliodu.. Sabah gitme anne okulda kal saklan biyere beni bekle diodu.. Soruncada bisi anlatmiodu.. Sonra bi gun anlatti.. Beslenmesine koydugum yiyecekleri almaya calisiomus diger cocuklar vermeyince dovuyorlarmis minigimi :KK43: onlar kalabalik vurmadim diyo seninki gibi ama vurmaz adim gibi biliyorum sinmis aglamistir sessiz sessiz.. Ogretmene gittim anlattim yapan cocuklari herkese desifre edince korkup bidaha vurmadilar

Ama.biraz cevval olsunlar çocuklar, bu kötü birsey değil, hakkını yedirmesin, en azından anlatabilsin, anne babaya bile anlatamıyolar yazık

Küçükken misafirliğe giderdik susardım babamın paçasına dolanırdım baba su diye, git x teyzenden rica et derdi mesela kalkıp vermezlerdi,iste rica et kendin yap,mıyır mıyır olmasın çocuklar, tabiri caizse muhallebi çocuğu yetiştirmemek lazım,bence

Küçükken misafirliğe giderdik susardım babamın paçasına dolanırdım baba su diye, git x teyzenden rica et derdi mesela kalkıp vermezlerdi,iste rica et kendin yap,mıyır mıyır olmasın çocuklar, tabiri caizse muhallebi çocuğu yetiştirmemek lazım,bence
İşte hedef iletişim becerileri yüksek, kendini yeterli ve doğru ifade edebilen, haklarını ve aynı zamanda Hakkı olmayanları da bilen bireyler yetiştirebilmek ..

Ama bunu yaparken bizim yaptığımız ne?

"Sakın dayak yeme, bitane de ben patlatırım o Zaman "

"Sana elini sürenin gözünü patlat"

"Ezileceğine ez"

Bizzat kulağımla duydum bhnları ben. Ege'yi döven çocuklar bu cümlelerle besleniyor.

Zaten insan doğası gereği şiddet enerjisi ile yüklü.. Şiddet hele ki eril bünyede köreltilmesi, törpülenmesi gereken bi özellik ..

Çocuklara haklarını dil ve ifade gücü ile medeni bir şekilde aramayı öğretmemiz lazım..

Bazı şiddet dizileri öyle saatlerde yayinlaniyorki çocuklar ses yukseldiginde tv ye bakıyor ve müziklerle efektlerle süslenmiş kahramanlık mesajı veren şiddet dizilerinden kapiyorlar böyle zorbaliklari. Kendilerini hayal dünyasında o kişilerin yerine koyuyorlar. Iki opusmeye tv yasağı getirenler silahlara elektrikle iskencelere kanlara bulanan yerlere hiç ses etmiyor yasaklamiyor ve RTÜK ceza vermiyor.sonuç bu. Kendini Kabadayı mafya sanan veletler. Nefret geldi valla

Ilkolkulda ust siniftan bir erkek ogrenci burnuma yumruk atmisti. Benimde gozunde gozluk var. Burnumu cizdi kanadi. Ben pisirik sinifa gittim agladim. Ogretmen gorur gormez once pansuman yapti. Sonra siniflari gezdi kim oldugunu buldu. Aldi ikimizide ogretmenler odasina guzelce konustu baristirdi. Cocuk aklina uygun sekilde siddetle hicbir seyi cozemeyecegimizi anlatti. Cocukta ama ogretmenim annem evde hata yapinca babam onu dovuyor dedi. Sonrasinda ben sinifa gonderildim. Konusmanin devamini bilmiyorum ancak o cocukla iyi arkadas olmustuk. Bana derslerimde yardim ederdi arada. O gun ogretmen dogru mudahale etmeseydi. Muhtemelen ben aileme filanda ses etmez pisirikligimla kalirdim. Canim hocam benim cok guzel seyler ogretti bize. O gun beni elimden tutup sinif sinif dolastirmasi bu guzel kizi kim uzdu diye sormasi bile bana guven vermisti. Allah rahmet eylesin. Emegi coktur uzerimizde. Insallah sizde cozersiniz bu sorunu. Uzuldum yasadiginiz duruma.

Hele şu pc oyunları dikkat ediyorum da hep şiddet savaş.:KK43:çocuklara o oyunlarda bunlar aşılanıyor maalesef ki:(:KK43:çok üzülüyorum.. tv lerde de aynı şekilde ha keza.. hep şiddet silah aşk meşk:KK43:
Çok şükür evimizde normal tv dizisi izlenmeyeli 3 yıl oldu.. iyikide izlemiyoruz..
en azından kızım o tü şeyleri görerek etkilenmiyor:KK43:

İşte hedef iletişim becerileri yüksek, kendini yeterli ve doğru ifade edebilen, haklarını ve aynı zamanda Hakkı olmayanları da bilen bireyler yetiştirebilmek ..

Ama bunu yaparken bizim yaptığımız ne?

"Sakın dayak yeme, bitane de ben patlatırım o Zaman "

"Sana elini sürenin gözünü patlat"

"Ezileceğine ez"

Bizzat kulağımla duydum bhnları ben. Ege'yi döven çocuklar bu cümlelerle besleniyor.

Zaten insan doğası gereği şiddet enerjisi ile yüklü.. Şiddet hele ki eril bünyede köreltilmesi, törpülenmesi gereken bi özellik ..

Çocuklara haklarını dil ve ifade gücü ile medeni bir şekilde aramayı öğretmemiz lazım..

Kodum mu oturt tarzı elbette değil ama mesela çocuğun beslenmesinden yiyecek almak istiyorlar vermeyince dövüyorlar hayır alamazsınız diyip ortalığı da ayağa kaldırsın yani, öğretmene gitsin bana söylesin, çocuğun gıkı çıkmıyor, kırlent gibi çocuk olmasın

İlerde ne oluyo okuyoruz işte burda 10 senedir aynı yerdeyim maaşım aynı benden sonra giren şu kadar maaşla başladı vs vs

Bence cirlayin mudure.Onlar kimse bulun aileleri cagirilsin cocuklarinin psikolojisi bozuk

Kizim 8 yasinda. Hareketli bir cocuk. Tenefuslerde futbol oynuyormus erkek cocuklarla. Vucudu hep morluk icinde. Gecen geldi sirti komple morarmis. Arkadasi itmis. Sirti tasa gelmis. Iki gun once de tek boynuzlu at olarak dondu okuldan. Yine ayni arkasi itmis. Kafasi oturaga gelmis. Artik bi vucudunda ki kacinci yara ben sayamiyorum. Ama hep ayni cocuk. Kac kez anneyi arayip soyledik. Okul muduru ve sinif ogretmeniyle konustuk. Cocuk zaten evde siddet goruyormus. Sonuc degismedi. Ama ben degistim. Onceden kizima aman kizim kimsenin canini yakma vs. derdim. Simdi canini biri yakarsa uyar devam ederse giris tekme tokat diyorum.

Kodum mu oturt tarzı elbette değil ama mesela çocuğun beslenmesinden yiyecek almak istiyorlar vermeyince dövüyorlar hayır alamazsınız diyip ortalığı da ayağa kaldırsın yani, öğretmene gitsin bana söylesin, çocuğun gıkı çıkmıyor, kırlent gibi çocuk olmasın

İlerde ne oluyo okuyoruz işte burda 10 senedir aynı yerdeyim maaşım aynı benden sonra giren şu kadar maaşla başladı vs vs
O dediğin şeyin adı iletişim eksikliği .. Kendini savunma ile ilgili değil aslında..

Zaten milletçe genele baksak bileğimiz kuvvetli o noktada eksik değil fazlamız var ama miniğinden büyüğüne iletişim becerilerimiz zayıf ve kendimizi doğru ifade edemiyoruz.

Bahsettiğin konudaki miniğin bu yönde bi eğitime alınması, okuldaki psikolojik danışmanın bunu aile ile işbirliğine girerek halletmesi gerekiyor ..

Doğru tedavi için doğru teşhis şart

O dediğin şeyin adı iletişim eksikliği .. Kendini savunma ile ilgili değil aslında..

Zaten milletçe genele baksak bileğimiz kuvvetli o noktada eksik değil fazlamız var ama miniğinden büyüğüne iletişim becerilerimiz zayıf ve kendimizi doğru ifade edemiyoruz.

Bahsettiğin konudaki miniğin bu yönde bi eğitime alınması, okuldaki psikolojik danışmanın bunu aile ile işbirliğine girerek halletmesi gerekiyor ..

Doğru tedavi için doğru teşhis şart

Teoride sana katılıyorum, ama uygulanabilirliği her zaman aynı olmuyo,iletişim sadece sana bağlı değil sen düzgünce anlat ses tonunla vücut dilinle son derece naif ol lakin karşı taraf öyle değilse sıkıntı, pazarda tacizeuğradım ne yapacaktım beyefendi neden popoma elliyorsunuz mu dicem kafasını yardım pişmanda değilim

Gidin okulu karıştırın ben olsam nasıl bu çocuğa göz kulak olamazsınız hakkını savunmasının diye ortalığı karistirirdim ben çocuğumu buraya dayak yesin diye değil eğitim görsün diye gönderiyorum o çocuklarında gözünü korkuturdum ne kadar doğru olmasada yapardım çirkeflik var bende bu tarz konularda kardesimi arkadaşları döndüğünde bende onları doverdim :D

Malesef bu hep olan bir durum:( Dövmese bile bu sefer de "dalga geçerek" birbirlerinin psikolojilerini etkiliyorlar..1 ve 5. sınıf arası çok tehlikeli dönemler gerçekten.. Ben bile bazen aklıma geliyor diyorum ay neler yapmışım küçükken ne salakmışım. Gidip müdüre şikayet edin ve birkaç gün gizliden takip edin bence. Çocukları yakalarsanız da gidip kızın çok ciddiyim. Küçük kız kardeşim 2.sınıftayken bir erkek sınıftan onunla dalga geçip tekmeliyordu. Annem en son gidip çocuğa "Bana bak senin pipini koparırım bir daha benım kızımla uğraşma" dedi :D Çocuk bir daha yapamadı..:D

İyi niyetinizden şüphem yok ama, çocuklar şu son söylediğiniz şeyi yanlış anlıyorlar.

Çocuklara içersinde şiddet ifadesi içeren cümleler kurmak , akıllarının bir köşesine şiddetin yer etmesine sebep oluyor.

Muhtemelen Ege'ye şiddet uygulayan çoçukların aileleri de pısırık olma, sen de vur, Hakkı'nı ara diye telkinlerle çocuk yetiştiriyorlar .. Sonuç bu..

kendi gemisini kurtaran kaptan mantığı ile olaya baktığımız için çoğaldı okullarda suç oranları, akran zorbalığı.. Zaten medya tv ileri safhada destekliyor bunu

şimdi iyi niyetinizden şüphem yok diyorsunuz ama sonra benim de çocuğumu zorba bilmem ne yetiştirdiğimi ima ediyorsunuz. bu konudaki yavruya vuranlar ile benim kızımı aynı şeyde tutmayın lütfen. imkanı var mı bi tane de sen patlat dememin? benim kızıma da büyük çocuklar parkta orda burda vuruyor, çocuk bunlar. ama bazı çocuk oyundan değil cidden kinle vuruyor. bir defa değil üstüste pata küte vuruyor çocuğuma. ben ne diyeyim kızıma yapma de, oradan kaç eğer hala vurursa sen de vur diyorum. ne diyim kızım sen bi de diğer yanağını uzat mı diyeyim.

Günaydın kızlar

Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor

Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.

Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.

Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.

Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.

Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.

buarada onlarda 1. sınıf.

Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.

Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki

Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?

Çok üzüldüm ya. Böyle bir işin insanın başına küçükken gelmesiyle büyükken gelmesi aynı değil. Küçükken yaşananlar tüm hayatı etkiliyor. Travma yaşamış hem de iki kez. Yorumları hiç okuyamadım. Mutlaka birisi demiştir. Önemini belirtmek için bir de ben yazayım. Mutlaka ama mutlaka iyi bir çocuk psikoloğuna götürün. Böyle bir şeyi yetişkinler yaşasa bile gitmeleri gerekir. 5.5 yaşındaki yavrucak mutlaka gitmeli. Ne yapmalısınız psikoloğa danışın. Belki okul değiştirmenizi bile söyler. Bu arada benim fikrimce bunu yapan çocuklar ceza almalılar ki böyle şeyler yaparak paçayı sıyırabileceklerini düşünerek büyümesinler. Bunu yapmayacak okulda çocuğunuzu tutmayın bile. Ayrıca ortada bir suç var ve bence polise vs. de gidilmeli ama dediğim gibi iyi bir çocuk psikoloğu bulup (internetten vs. hakkında yazılan yorumları okuyup ona göre seçip veya eş dost tavsiyesiyle bulup) psikolog ne derse onu yapın. Çok geçmiş olsun.

Çocuğun beslenmesini sabote ediyorlar dövüyorlar çocuk versin mi olay çıkmasın diye, aç mı dursun, bence yapması gereken gidip anında öğretmenine söylemesi öğretmen otoritesini kursun yahu, 1.sınıfta baş edemezse 2 3 4 5 ne olacak

Cirkeflik edin.
Ciddiyim.
Birinci sinif cocugu oglun gibi olur, digerlerinden anca ipsiz sapsiz tipler cikar. Ne ara okul acildi ne ara arkadas oldunuz ne ara cete oldunuz. Nefret ediyorum boyle cocuklardan da onlari yetistiren ailelerden de. Tenhada kistir sen dov hepsini diyecegim de olmaz o.
Mudure gidin, tum ogretmenlerle de konusun, aileleri cagirilsin.
Gozleri korksun yani.
Yilanin basini kucukken ezeceksin.
Olayi buyutebildigin kadar buyut.

Bu arkadaşa da katılıyorum. Oğlunuz da bu durumlarda sinilmeyeceğini, hak aranacağını, böyle bir durumda çaresiz olmadığını öğrenmiş olur.

Back
X