Çocuk Okulda Öğrenciler Tarafından Dövüldüğünde Napmalı?

İlkokul çocuğunun ilkokul çocuğuna vurması hiç hoş değil. Ama eğitim durumu doktora yazan birinin; sebep ne olursa olsun ilkokul çocuğuyla bahsettiğiniz şekilde muhatap olması benim için yorumsuz.
Anladigi dilden konusmali,bir daha benim cocuguma bulasmasin bana yeter.gene olsa gene yaparim.hic pisman degilim.

anlıyorum.. hiperaktivite bir hastalıktır. yani yaptığı davranışlar edepsizlikten değil tamamen kendini kontrol edememesinden kaynaklıdır. veli tedaviyi bırakmakla çok hatalı tabi. ama siz anaokul öğretmenine kadar olan bütün olayları nereden biliyorsunuz onu anlayamadım..
ben sizi anlıyorum ama hiç hiperaktivite ile ilgili bişeyler okudunuz mu ne olduğunu nasıl davranılması gerektiğini biliyormusunuz.. bence bir öğretmen olarak bunları bilmeniz gerek anne baba cahilse siz ışık tutun o zaman yollarına..
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama galiba genç bir öğretmensiniz.. daha ne çocuklarla karşılaşıcaksınız.. bu meslek bu yüzden kutsal sizler 2. anne babalarısınız bu yavruların..
ben sizin yerinizde olsam hiperaktiviteyi biraz araştırırdım..
bizim okul hem ilkokul hemde ortaokul, çocuk hep aynı okulda okuduğu için çocuğun anasınıfı öğretmeni ve sınıf öğretmeni ile hala aynı bina içindeyiz, sık sık yüz yüze gelme imkanımız oluyor.tek tek ikisiylede konuştum, ondan olayları biliyorum.
Anne baba cahil değil, tedaviye başlamışlar, çocuk ilaçlarını kullandığı zaman gayet iyi ama ilaçlar olmadığı zaman dur durak bilmiyor, kendini kontrol edemiyor, sonrasında ailesi ilaçlar vücuduna bünyesine zarar verir ne de olsa kimyasal maddedir deyip , ilaç tedavisini bırakmışlar, hocaları bi hal çare bulsun diye düşünmüşler sağolsunlar...Hiperaktif çocukların davranışları genelde görmezden gelinir ama bu hafif düzeyde olursa böyle , bu bahsettiğim çocuğu görmezden gelmek mümkün değil, hiperaktif oluşunun yanında hem ukala, hem saygısız, hem arkadaşlarıyla çok geçimsiz

bizim okul hem ilkokul hemde ortaokul, çocuk hep aynı okulda okuduğu için çocuğun anasınıfı öğretmeni ve sınıf öğretmeni ile hala aynı bina içindeyiz, sık sık yüz yüze gelme imkanımız oluyor.tek tek ikisiylede konuştum, ondan olayları biliyorum.
Anne baba cahil değil, tedaviye başlamışlar, çocuk ilaçlarını kullandığı zaman gayet iyi ama ilaçlar olmadığı zaman dur durak bilmiyor, kendini kontrol edemiyor, sonrasında ailesi ilaçlar vücuduna bünyesine zarar verir ne de olsa kimyasal maddedir deyip , ilaç tedavisini bırakmışlar, hocaları bi hal çare bulsun diye düşünmüşler sağolsunlar...Hiperaktif çocukların davranışları genelde görmezden gelinir ama bu hafif düzeyde olursa böyle , bu bahsettiğim çocuğu görmezden gelmek mümkün değil, hiperaktif oluşunun yanında hem ukala, hem saygısız, hem arkadaşlarıyla çok geçimsiz
yazık o aileye... hiperaktivite ilaçsız çok anca çok özel bi okul olacak.. devlet okulunda bu tabi imkansız.. bence sen aileyi ilaca devam yönünde ikna et.. eğitim hayatını kötü etkileyeceğini anlar hele ergenliğe gelince bu yavru hiç tutamazlar ellerinde..
keşke bu çocuklara özel okullar olsa ama bizim milletimizin etiketleme yapmakta üstüne yok.. çok zeki olurlar hiperaktiv çocuklar ama işte evde doğru iletişim + ilaç+ okul desteği ile ..
umarım bi çıkar yol bulursunuz..

Günaydın kızlar

Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor

Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.

Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.

Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.

Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.

Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.

buarada onlarda 1. sınıf.

Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.

Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki

Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?

Eminim ki eğitimci arkadaşlar bunu çözmenin yolunu bilirler
Ama ben böyle konularda o çözümlere inanmıyorum
Ailelerini okula çağırıp, çocuklarının gözü önünde pataklayacaksın görecekler bi b.. olmadıklarını
Daha 1. sınıfta çete olup da, başka bir çocuğu sıkıştırıp dövebilen güruh adam olmaz, onlara çocuk gözüyle bakmıyorum
Yaşadığımız zamanda, naiflik, çocuk psikolojisi falan maalesef anlamını yitirdi, çocuğa bu yaptığın şey kötü bir şey evladım desen, pabuç kadar cevap alırsın. O yüzden dinsizin hakkından imansız gelir, onları bu hale getirip sokağa salan ana babayı eşek sudan gelene kadar döveceksin

Of bu konu hep benim kafami allak bullak eder. Daha anne olmadan bu konuya kafa patlatiyorum hep. Cocuk yapmaktan korkuyorum bu yuzden ya. Cocugum olsa, nasil yetistirecegim bilmiyorum. Olmasi gerektigi gibi yetistirsem, cocugum ezilecek, zarar gorecek, obur turlu yetistirsem, zarar verecek. Okul cocuklarini gordukce kanim donuyor. Ufacik cocuk, oyle kufurler ediyor ki, Allahim nasil cocuk getirelim bu dunyaya diyorum. Bizim toplum olarak acilen ve siddetli bir bicimde, bilinclenmeye ihtiyacimiz var. Anneler babalar cocuk yetistirme konusunda bilinclendirilmeli ama nerde....

Kaç yaşında ki bu çocuklar, çete gibi hareket etmişler?? (okuyamadım her sayfayı). Yavrum ya nasıl korkmuştur. Bazen dayak cennet çıkma diyorum da uygulayan yok yani!!!!

oğluma yinede sana vurana sende vur , seni döverlerse sende döv diyemeyeceğim galiba
napıcaz beni böyle :(

Rabb'im yardım etsin evlat olunca insanın yüreği sızlıyor ... Bence hiç sadece uyarıyla bırakma bak çocuğun psikolojisini nasılda etkilemişler...bence eşinizle sizde gitmeliydiniz beraber hem öğretmenlerle hemde müdürle konuşup o tarafların aileleriyle çağrılıp görüşülmesi en sağlıklısı olur ... Yoksa inanın devamı gelebilir Allah muhafaza ....

Arkadaşım, benim çocuk kreş de arkadaşını ısırmış oyuncağı vermiyor diye hem de çok fena...Eve gelince kendisi anlattı yoksa haberim olmazdı ertesi gün öğretmeniyle görüştüm çocuğum özür diledi bir daha yapmayacağım dedi benim içim yine de rahat etmedi ısırılan çocuğun annesini aradım özür diledim çocuk okula gelmekten çekinmiş konuştular barıştılar vs....Sizin çocuğu döven öğrencilerden biri eminim grubu gaza getirip başı çekiyordur çocukların öğretmeni ve aileleriyle irtibata geçilmeli diye düşünüyorum çünkü öğrenciler eğer sizin çocuğun arkasında desteklyecek birinin olmadığını görürlerse devam ederler...Allah kolaylık versin okulda rehber öğretmen yok mu onlar daha profesyonel yaklaşırlar..

Yukarıdakılere cocugunuzun tırnagı kırılsa neler yapabılecegınızı hıssettırın.. Onları egıten ogretmenlerını de guzelce uyarın cocuklarıda ... Bır daha boyle bısey gerceklesırse neler olabilecegını anlasınlar hıc degılse..

Cocugunuza aynı zamanda kendısını nasıl koruyabılecegını ogretın.. Savunmayı ogrenmek ıcın gerekırse karete vb.. spor dallarına yonlendırın..5 Kısıyle mucadele etmesı zor tabı ama bır daha basına boyle bısey gelırse en azından koruyabılecegını bılsın.. Ozguvenını zedelemesın..

bu sabah oğlumu okula ben bıraktım
arabadan indik okulun bahçesine girdik
3 çocuk geliyordu yan tarafımdan biri ortada iri yarıca kabadayı omuzlar gere gere geziyor yanında da iki tane silik çocuk hepside heybetli heybetli açılın ulan biz geliyoruz der gibi önce bi afalladım noluyoruz yaaa dedim kendi kendime sonra suratlarına baka baka yürüdüm onlarda bana ne bakıyon der gibi yürüdü daha 2 bilemedin 3. sınıf bebesi bunlar yaa gelmiş birde çete olmuşlar.

Çocuğa bunu yaşatmaya ne hakları var, çocuk değil canavar onlar... Okulunu değiştirseniz gene sarsılacak psikolojisi, o çocukları müdüriyete çekip bir şekilde cezalandırmaları gerekiyor. yaptıkları hatalarla yüzleşmeliler ve bir süre dışlanmalılar da ki birdaha yapmasınlar!!! bu çocuklar büyüyecek bir de ya!!!

bu sabah oğlumu okula ben bıraktım
arabadan indik okulun bahçesine girdik
3 çocuk geliyordu yan tarafımdan biri ortada iri yarıca kabadayı omuzlar gere gere geziyor yanında da iki tane silik çocuk hepside heybetli heybetli açılın ulan biz geliyoruz der gibi önce bi afalladım noluyoruz yaaa dedim kendi kendime sonra suratlarına baka baka yürüdüm onlarda bana ne bakıyon der gibi yürüdü daha 2 bilemedin 3. sınıf bebesi bunlar yaa gelmiş birde çete olmuşlar.

Ne günlere geldik ya Rabbim ...
Büyük konuşmak istemiyorum bir çocuğum var kız olmasına rağmen daha kreşe gidiyor ama onun anlıyacağı şekilde bazı konularda uyarıyorum her gün her gün hiç sıkılmadan ...
Bazı insanları da görüyorum çocuk bakımsız sizin dediğiniz gibi sanki efeler gibi göğüslerini yara yara dolaşıyorlar etraflarındaki arkadaşlarına teHdit ediyorlar çok üzülüyorum Nasıl bir ailede yetişiyorlar ki çocuklar bu davranışları normal bir şekilde yapıyorlar???? İnanın yurt dışındayım burada bazı Türk anneleri görüyorum inanın saçını başını yolasın geliyor geçen okula çocuğu bırakıyor.. Çocuk okula gitmek istemiyor bilemiyor tabi ne yaşadığını ama annesi çocuğun kolunu sıkıyor gideceksin mecbursun sabah sabah uğraştırma beni yeter artık falan çocuğu azarladı... Gel şimdi bu çoçuktan iyilik bekle en merhametli olarak bilinen anne bile bu çocuğa böyle davranıyorsa çocukta kendince bu şekilde savunma alıyor Allah yardım etsin yavrularımızı böyle insanlardan uzak eylesinN işimiz çok zorR

Çocuklar bazen masumiyeti elden bırakabiliyorlar dediğimde bana montessoriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diye
çemkirenleri bu konuya davet ediyorum.

Onlar her şeyi çok bilir malum.

Bu ciddi sorunu anında çözerler eminim :)
Hanisiniz?
Buyrunnnn:KK14:

Günaydın kızlar

Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor

Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.

Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.

Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.

Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.

Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.

buarada onlarda 1. sınıf.

Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.

Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki

Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?

mudure cikip aileler ile gorusme talep edilmeli. Allah korusun yavrunuzu, Hak erenlere emanet.

Ben bu konuda ogrrtmenleri suclu buluyorum sonucta he rkoridorda n[betci bukunuyor..benim yigenim okulun cikisinda cocuklarin itmesi sonucunda merdivenlerdn yuvarlanmis burnu kirik.şis.. Kan revan surati.. Buda yetmwzmis gibi ezip gecmisler ustunden.. Kime ne soyliyceksin..

Ben bu konuda ogrrtmenleri suclu buluyorum sonucta he rkoridorda n[betci bukunuyor..benim yigenim okulun cikisinda cocuklarin itmesi sonucunda merdivenlerdn yuvarlanmis burnu kirik.şis.. Kan revan surati.. Buda yetmwzmis gibi ezip gecmisler ustunden.. Kime ne soyliyceksin..

Koridor ya da bahçe büyüklüklerinden haberiniz var mı sizin acaba?
Bir uçtan diğer uca ışınlanma gibi bir yeteneğimiz yok kusura bakmayın.
Gezerek takip halindeyiz.

Kaza dediğiniz de göz kapatıp açıncaya kadar malum.
Azıcık mantığa davet ediyorum sizleri.

Koridor ya da bahçe büyüklüklerinden haberiniz var mı sizin acaba?
Bir uçtan diğer uca ışınlanma gibi bir yeteneğimiz yok kusura bakmayın.
Gezerek takip halindeyiz.

Kaza dediğiniz de göz kapatıp açıncaya kadar malum.
Azıcık mantığa davet ediyorum sizleri.
kesinlikle katılıyorum aynı evde bazen bir çocukla baş edemiyorum öğretmenler bilmem kaç kişi ile aynı anda nasıl baş etsin ayrıca fotosentez yapmadığınıza göre ihtiyaçlarınızda var saygılar

kesinlikle katılıyorum aynı evde bazen bir çocukla baş edemiyorum öğretmenler bilmem kaç kişi ile aynı anda nasıl baş etsin ayrıca fotosentez yapmadığınıza göre ihtiyaçlarınızda var saygılar

Aklın yolu bir, azıcık düşünen doğruyu bulur da işte suçlu arayan düşünmeden
suçlayıverince böyle mantıksız sonuçlar çıkıyor ortaya.

Bir annenin gözü önünde tek çocuğu düşüyor yahu.
Gözü önünde, yanı başında.

O anne suçlu o zaman en başta öyle mi?

Kocaman koridor bir sürü çocuk, hepsi hareketli, oynadıkları oyunlar bile birbirlerine zarar veren cinsten.
Biri düşse onu kaldırırken diğeri merdivenden yuvarlanmış vay arkadaş öğretmen suçlu!!

Yok yaa cidden bu işin yapılacak tarafı kalmadı.

Back
X