Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Günaydın kızlar
Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor
Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.
Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.
Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.
Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.
Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.
buarada onlarda 1. sınıf.
Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.
Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki
Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?
Cnm eminim burda bana kizan çıkacak ama sana tavsiyem ne öğretmen ne müdür ile görüş , benim kızım da 1 e başladı 2 çocuk sürekli sözlü tacizde bulunup çocuğun psikolojisini bozuyordu hatta vurmaya falan başladılar aileler ile öğremen ile görüştüm sonuç sıfır .. Sonra baktım olmuyo tenefüste aldım çocukları karşıma ayırdım gözlerimi bi daha kızıma dokunmak şöyle dursun yanından geçerseniz .......... ettiğim tehditler bende kalsınMerak etmesinler ben 1 saate kadar okulda olucam
mudure en son saat cıkıcam
ondan oncede pusuda durucam cocuklar hala uyarılmadı halıyle
ahhh
ay canım yaaNasıl oluyor bılmıyorum bızım sınıfın genelının maddı durumu ıyı cocukların ustu bası temız hepsının beslenmesı sulugu kuruyemıslerı kap kacagı var. ama o sınıf baskaydı banamı oyle geldı bılmıyorum masa ortulerı yoktu bılıyorsunuz bunları velıler yapıyor. o cocugun beslenmesı yoktu kabı bılmem nesı soyle dursun
Egenın beslenmesınde bızde cıkolatalı ekmek elbette koyuyoruz ancak bır kap ıcınde oluyor mınık mınık , bezı oluyor sutu oluyor meyvesı oluyor kuruyemısı oluyor ıslak mendılı selpagı fılan ne bılım kendı kendıem ıyıkı daha fazla ılerı gıdıp bagırmadın dıyor . Cocugun ayakkabısının burnuda acılmıstı. Öyle yanı bu olayın sonunda kım uzuldu bılemedım sımdı![]()
Cocuk zaten dun bı neye ugradıgını sasırmıstır kac posta bu mesele uzerıne gıdıldı ben bıle sasırdımay canım yaainan okurken benimde tüylerim diken diken oldu:
sen de ben gibisin.. nerdeyse o çocuk için üzülecek duruma gelmişsin.. Haklısın çok üstüne gitmemekle.. demek ki sorunlu bir ailedeymiş çocuk da
off Allahım yaa.. bir yandan egeye üzüldüm bir yandan o çocuğa da içim buruldu
Umarım aileleler ile görüşülünce herşey çözülmüş olur..
ama o çocuğun seni bile görmesi yetmiştir..bir daha olacağını düşünmüyorum..inş da tatlıya bağlanır biter bu mevzu![]()
Ah cute verdikleri zararın boyutu muazzam ama onlar da 7 yasında ...Günaydın bayanlar
dün bahsettiğim gibi önce eşim okul müdürüne gitmiş, bir daha olursa kendim hallederim dediğinde müdür baya bi hassas davranmış merak etmeyin biz halledeceğiz demiş. ben bunu duydugumda anında çıktım okula gittim.
sınıf annesi ve annem cocukları zaten ben gıtmeden bulmus egeden özür diletmişler. Neyse sınıf annesi benide yanlarına götürdü sınıftalardı girdim.
Merhaba dedim merhaba dedi cocukta özellikle bir tanesi başıymış öyle dediler.
Sen kimsin dedi cocuklar heh neymar'ın annesi gelmiş dediler bende ben egenin annesiyim dedim ama ismini bile bilmiyorlar. Neden vurdunuz diyorum cocuk yüzüme bakıyor aynı zamanda beslenmesini cıkarmaya calısıyordu
cantasından bir poşetle çikolatalı ekmeğini çıkardı ve sütünü o anda cok üzüldüm
gariban cocuklar belliki. doğru düzgün cevap veremedi sınıf annesi cevap versene oglummm diye bagırdı o sıradada cocuk ekmegını yemege calısıyor ama oyle dıklenme fılan bısey yok ufacık bır ekmege nutella surulmus peceteye sarılmıs ekmege pecete yapışmış.Ah vicdanım yarısı agzımdan yarısı bogazımda söyliceklerimi söyledim ama iyiki daha fazlasını yapmadım vicdanım hiç rahat etmezdi. daha sonra o cocugu alıp bızım sınıfa goturduk derstelerdi( buarda ders saatı dısarıda olma sebeblerı ogretmenlerı bıraz gec gelıyormus) egeden ozur dıledı ege kıpkırmızı oldu sız arkadassınız bırbırınıze zarar vermek yok dedı . Bende cıkarken cocuga herkes kendı sınıfıyla oynayacak bızımkılerle oyun bıle oynamayın dedım .
daha sonra onların ogretmenlerı korıdorda bı cocukla duruyordu bende onunla konusacaktım.
dedıkı bu ege mi dedim o egemi bilmem ama konu ne ? adamda beni arıyormuş. yanı mudur olaya el atmıs
bızım semtın en ıyı okulu bızım okul sınavlarda bırıncı cıkarıyor yanı oyle dıyorlar gazetelere fılan cıkıyor .
ogretmen bır daha olmayacak gelıp bana soyleyın cocuk dıyıp gecmeyın cok yaramazlar onlar dedı , hocam konusacaktım bagıracaktım ıcım almadı dedım aileleri cok sorunlu xx dedi annesiyle babasının evdede şiddet sorunu var dedi.
ben okul bıtene kadar bahcede bekledım
kendı oglumuda kontrol ettım her tenefus dısarı cıktı arkadaslarıyla ebelemece veya saklambaç oynadı. dıger cocuk grubu ıse oynamadılar bızımkılerede bakmıyorlar ama baska bır ıkı cocugu gene gozumun onunde pakatladılar bu sefer tuttum cocukları sıkıstırdım koseye napıyorsunz sız ya dedım vurdukları cocuguda aldım yanıma kaca gıdıyorsun dıyorum 2 dıyor cocuk ama kucuk dıgerlerı 1 gıdıyor ama 7 yasındalarmıs onlar.vurmucaksınız bır daha kımseye vurmucaksınız oyun oynayacaksınız dıye cıldırdım .
sonrakı tenefuslerde yıne oyun oynamadılar ama hıc kımseyede bısey yapmadılar. benımkıde rahatlamıs gozukuyordu . öğretmen nobetcı oldugum ıcın ogretmenlerıyle dun konusamamıstım dedı
son ders odev dagıtımı sırasında ben sınıftaydım mudur geldı ege'yı aldı, egede o sırada tahtada şiir okuyordu.
ogretmen annesıde burada dedı adamda benı kayıt sırasından tanıyor aslında epey konusmustuk. egeye ne oldu ne bıttı dıye sormus sonrada sen merak etme demıs yollamıs sınıfa. bende daha sonra gıttım dedım benı hatırlıyormusunuz bılmıyorum ama ege anaokuluna gıdecektı sız vermemı ıstedınız bız bu cocukları ıstıyoruz bosu bosuna 1 sene oyalatmayın dedınız dedım ama sımdı bu cocuk oradan buradan dayak yerse hemde cete seklınde olmazkı dedım sız merak etmeyın velılerını cagırdım cuma gunu gelecekler rehberlık servısıne yonlendırecegız dedı.
boyle ıste kızlar
Ege ılk tenefus dısarı cıkmamıs ama babasınında okulda oldugunu bılmıyormus.Ah cute verdikleri zararın boyutu muazzam ama onlar da 7 yasında ...
Dünde aynı şeyi savundum hep aileden kaynaklı oluyor, şiddeti kanıksamış çocuklar..aile onları etkilemiş onlar da okuldaki çocukları etkileyecek , sorun deliği her gecen gün büyüyecek ..
Çare senin de gidip Bi tane patlatman değil; bunu zaten görmüşsün kendin..
Sen fırsat buldukça uğra okula , süreci takip et bence.. Okul rehberlik servisi başarılı ise cok yararlı olur. Öğretmenler de umarım daha dikkatli olur.
Ege Nasıl bu arada?
anlıyorum.. hiperaktivite bir hastalıktır. yani yaptığı davranışlar edepsizlikten değil tamamen kendini kontrol edememesinden kaynaklıdır. veli tedaviyi bırakmakla çok hatalı tabi. ama siz anaokul öğretmenine kadar olan bütün olayları nereden biliyorsunuz onu anlayamadım..Anneyle telefonda konuştum, gelin bir görüşelim dedim, geçen yıl geliyordunuz neden bu yıl gelmiyorsunuz dedim, anne hemen savunmaya geçiyor:" benim çocuğum suçsuz günahsız, hep onu yoldan çıkaran sınıftaki arkadaşları" diyor, sanki ben körüm, oğlunun yediği naneleri bilmiyorum, hanımefendi durum hiçte öyle değil, tam tersi , mutlaka gelin görüşelim dedim, tamam dedi, tutmuş müdüre çıkmış, hoca derse almamış oğlumu diye..Çocuktan anasınıfı öğretmeninden tutunda ilk okul öğretmeni bile şikayetçi, çocuk malesef hiperaktif, tedavi görmesi gerek bir süre görmüş ama yarıda bırakmışAynı sınıfta onca çocuğun hakkını yiyor , onu kontrol edecem derken ders işleyemiyorum, sinir krizi geçiriyorum resmen, elim kolum bağlı, o sınıfa girmek bile istemiyorum, canım çok sıkkın,Bugün o kadar üzüldümki, müdürün çağırıp benle konuşması o kadar zoruma gitti ki, bütün gün üzüldüm, sistem öyle hal aldıki, önümde istediği edepsizliği yapsada, kurallara uymasada, öğrencidir deyip idare etmeyi bilmem gerekiyor, diğer öğrencilerim onun yüzünden mağdur oluyor, 5 soru çözecekken bunun gibi veletler yüzünden bir soru çözüyorum ne yazıkki
![]()