Çocuk Okulda Öğrenciler Tarafından Dövüldüğünde Napmalı?

Günaydın kızlar

Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor

Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.

Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.

Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.

Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.

Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.

buarada onlarda 1. sınıf.

Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.

Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki

Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?

bence al çocuğunu yanına göster de annecim ben yanındayım sana birşey yapamazlar de umarım gösterirse çocuklarla konuş yapmayın falan nasıl konuştuğunu bilmiyorum çünkü ben olsam gerekirse bütün gün okulda kalip gizlice izlerdim çıkışta anne babaları aliyolardir önce anne babalarıyla konusurdum hemde öyle nazik değil ikaz ederdim bir daha yaptıkları zaman çocuk falan D inlemezdim sınıflarına dalar kulaklarını çekerdim ben vurmaya kiyamiycam elin picleri benim çocuğuma vuracak

Merak etmesinler ben 1 saate kadar okulda olucam
mudure en son saat cıkıcam
ondan oncede pusuda durucam cocuklar hala uyarılmadı halıyle
ahhh
Cnm eminim burda bana kizan çıkacak ama sana tavsiyem ne öğretmen ne müdür ile görüş , benim kızım da 1 e başladı 2 çocuk sürekli sözlü tacizde bulunup çocuğun psikolojisini bozuyordu hatta vurmaya falan başladılar aileler ile öğremen ile görüştüm sonuç sıfır .. Sonra baktım olmuyo tenefüste aldım çocukları karşıma ayırdım gözlerimi bi daha kızıma dokunmak şöyle dursun yanından geçerseniz .......... ettiğim tehditler bende kalsın :KK53: o gün oldu cocuklar kızıma dokunamıyorlar hatta benim bile yanimdan geçerken tirsik geçiyorlar .. Kimse kusura bakmasın benim çocuğumun psikolojisi bozulacağina çocuğunu otlamaya salınan mal gibi salan anneler ve cocuklar düşünsün gerisini..

Kimler yetiştiriyor bu veletleri yahu? Geleceğin hırsızı, uğursuzu, sapığı, katili işte bunlar. Ve yaptıkları her pisliğin vebali, kendilerini peydahlayıp onun bunun başına bela eden ana baba bozuntularının boynuna.
Bu benim en hassas noktalarımdan biri ve sanırım öyle olduğu içinde bu durumla imgihan edildiğim günler oldu.
O kadar pis bir durum ki, çocuğunun başında nöbet tutamayacağına göre kendi çocuğuna " evladım kendini koru, kimsenin durup dururken canını yakma ama sana vuran, canını acıtan olursa sen iki tane vur" demekten başka çare kalmıyor. Ha bir de ana babalarına gidipsizin oğlan bizimkini haşlamış diye vızıldama seçeneği var, ben daha işe yaradığını görmedim.
Derken derken zaman geçiyor, yıllar geçiyor, çocuğun büyüyor ve görüyorsun ki yediği bütün dayaklara rağmen senin çocuğun toplumda tercih edilen, saygı duyulan, arkadaşları ve öğretmenleri arasında ilgi gören biri olmuş.
Çocuğunu başkalarının haklarına saygılı olmasını öğreterek büyütmek bebeklikten çıkış -ergenliğe giriş arasında cezalandırılsa da, daha sonraki dönemlerde meyvesini topluyorsun. Ama bir anne olarak çocuğunu yaşıtlarından koruyamamanın verdiği çaresizlik ve can acısı nedir çok iyi bilirim.

Bende bu durum oldu kızım ilkokulda her gün bir erkek çocuğundan şiddet gördüğünü söyleyince hemen okula gittim öğrenciyi buldum tabi annesinide başladım bağırmaya, bütün velilerin içinde ne güzel çocuk yetiştirmişsin diye , kadınla epey tartıştık bir daha olmaması için kadınıda tehdit ettin sonra ben okuldan gittikten sonra çocuklar gitmiş öğretmenlerine durumu anlatmış oda hem annesiyle hemde çocukla kızımı barıştırmış ama tuhaf olan sonradan öğrendim kadında o okulda öğretmenmiş

Bu az bir şey değil. Egitim bilimlerinde konusu var 'akran zorbaligi'. Okul rehber ogretmeni varsa onu da katin işin içine. Çocuklar kendi arasinda çözemeyecegine göre mecbur dahil olacaksiniz olaya.

Günaydın bayanlar

dün bahsettiğim gibi önce eşim okul müdürüne gitmiş, bir daha olursa kendim hallederim dediğinde müdür baya bi hassas davranmış merak etmeyin biz halledeceğiz demiş. ben bunu duydugumda anında çıktım okula gittim.
sınıf annesi ve annem cocukları zaten ben gıtmeden bulmus egeden özür diletmişler. Neyse sınıf annesi benide yanlarına götürdü sınıftalardı girdim.

Merhaba dedim merhaba dedi cocukta özellikle bir tanesi başıymış öyle dediler.
Sen kimsin dedi cocuklar heh neymar'ın annesi gelmiş dediler bende ben egenin annesiyim dedim ama ismini bile bilmiyorlar. Neden vurdunuz diyorum cocuk yüzüme bakıyor aynı zamanda beslenmesini cıkarmaya calısıyordu
cantasından bir poşetle çikolatalı ekmeğini çıkardı ve sütünü o anda cok üzüldüm
gariban cocuklar belliki. doğru düzgün cevap veremedi sınıf annesi cevap versene oglummm diye bagırdı o sıradada cocuk ekmegını yemege calısıyor ama oyle dıklenme fılan bısey yok ufacık bır ekmege nutella surulmus peceteye sarılmıs ekmege pecete yapışmış.Ah vicdanım yarısı agzımdan yarısı bogazımda söyliceklerimi söyledim ama iyiki daha fazlasını yapmadım vicdanım hiç rahat etmezdi. daha sonra o cocugu alıp bızım sınıfa goturduk derstelerdi( buarda ders saatı dısarıda olma sebeblerı ogretmenlerı bıraz gec gelıyormus) egeden ozur dıledı ege kıpkırmızı oldu sız arkadassınız bırbırınıze zarar vermek yok dedı . Bende cıkarken cocuga herkes kendı sınıfıyla oynayacak bızımkılerle oyun bıle oynamayın dedım .

daha sonra onların ogretmenlerı korıdorda bı cocukla duruyordu bende onunla konusacaktım.
dedıkı bu ege mi dedim o egemi bilmem ama konu ne ? adamda beni arıyormuş. yanı mudur olaya el atmıs
bızım semtın en ıyı okulu bızım okul sınavlarda bırıncı cıkarıyor yanı oyle dıyorlar gazetelere fılan cıkıyor .
ogretmen bır daha olmayacak gelıp bana soyleyın cocuk dıyıp gecmeyın cok yaramazlar onlar dedı , hocam konusacaktım bagıracaktım ıcım almadı dedım aileleri cok sorunlu xx dedi annesiyle babasının evdede şiddet sorunu var dedi.

ben okul bıtene kadar bahcede bekledım
kendı oglumuda kontrol ettım her tenefus dısarı cıktı arkadaslarıyla ebelemece veya saklambaç oynadı. dıger cocuk grubu ıse oynamadılar bızımkılerede bakmıyorlar ama baska bır ıkı cocugu gene gozumun onunde pakatladılar bu sefer tuttum cocukları sıkıstırdım koseye napıyorsunz sız ya dedım vurdukları cocuguda aldım yanıma kaca gıdıyorsun dıyorum 2 dıyor cocuk ama kucuk dıgerlerı 1 gıdıyor ama 7 yasındalarmıs onlar.vurmucaksınız bır daha kımseye vurmucaksınız oyun oynayacaksınız dıye cıldırdım .

sonrakı tenefuslerde yıne oyun oynamadılar ama hıc kımseyede bısey yapmadılar. benımkıde rahatlamıs gozukuyordu . öğretmen nobetcı oldugum ıcın ogretmenlerıyle dun konusamamıstım dedı
son ders odev dagıtımı sırasında ben sınıftaydım mudur geldı ege'yı aldı, egede o sırada tahtada şiir okuyordu.

ogretmen annesıde burada dedı adamda benı kayıt sırasından tanıyor aslında epey konusmustuk. egeye ne oldu ne bıttı dıye sormus sonrada sen merak etme demıs yollamıs sınıfa. bende daha sonra gıttım dedım benı hatırlıyormusunuz bılmıyorum ama ege anaokuluna gıdecektı sız vermemı ıstedınız bız bu cocukları ıstıyoruz bosu bosuna 1 sene oyalatmayın dedınız dedım ama sımdı bu cocuk oradan buradan dayak yerse hemde cete seklınde olmazkı dedım sız merak etmeyın velılerını cagırdım cuma gunu gelecekler rehberlık servısıne yonlendırecegız dedı.

boyle ıste kızlar

Nasıl oluyor bılmıyorum bızım sınıfın genelının maddı durumu ıyı cocukların ustu bası temız hepsının beslenmesı sulugu kuruyemıslerı kap kacagı var. ama o sınıf baskaydı banamı oyle geldı bılmıyorum masa ortulerı yoktu bılıyorsunuz bunları velıler yapıyor. o cocugun beslenmesı yoktu kabı bılmem nesı soyle dursun
Egenın beslenmesınde bızde cıkolatalı ekmek elbette koyuyoruz ancak bır kap ıcınde oluyor mınık mınık , bezı oluyor sutu oluyor meyvesı oluyor kuruyemısı oluyor ıslak mendılı selpagı fılan ne bılım kendı kendıem ıyıkı daha fazla ılerı gıdıp bagırmadın dıyor . Cocugun ayakkabısının burnuda acılmıstı. Öyle yanı bu olayın sonunda kım uzuldu bılemedım sımdı :(

Nasıl oluyor bılmıyorum bızım sınıfın genelının maddı durumu ıyı cocukların ustu bası temız hepsının beslenmesı sulugu kuruyemıslerı kap kacagı var. ama o sınıf baskaydı banamı oyle geldı bılmıyorum masa ortulerı yoktu bılıyorsunuz bunları velıler yapıyor. o cocugun beslenmesı yoktu kabı bılmem nesı soyle dursun
Egenın beslenmesınde bızde cıkolatalı ekmek elbette koyuyoruz ancak bır kap ıcınde oluyor mınık mınık , bezı oluyor sutu oluyor meyvesı oluyor kuruyemısı oluyor ıslak mendılı selpagı fılan ne bılım kendı kendıem ıyıkı daha fazla ılerı gıdıp bagırmadın dıyor . Cocugun ayakkabısının burnuda acılmıstı. Öyle yanı bu olayın sonunda kım uzuldu bılemedım sımdı :KK43:
ay canım yaa:(inan okurken benimde tüylerim diken diken oldu::(sen de ben gibisin.. nerdeyse o çocuk için üzülecek duruma gelmişsin.. Haklısın çok üstüne gitmemekle.. demek ki sorunlu bir ailedeymiş çocuk da:(off Allahım yaa.. bir yandan egeye üzüldüm bir yandan o çocuğa da içim buruldu:(Umarım aileleler ile görüşülünce herşey çözülmüş olur..
ama o çocuğun seni bile görmesi yetmiştir..bir daha olacağını düşünmüyorum..inş da tatlıya bağlanır biter bu mevzu:(

ay canım yaa:KK43:inan okurken benimde tüylerim diken diken oldu::KK43:sen de ben gibisin.. nerdeyse o çocuk için üzülecek duruma gelmişsin.. Haklısın çok üstüne gitmemekle.. demek ki sorunlu bir ailedeymiş çocuk da:KK43:off Allahım yaa.. bir yandan egeye üzüldüm bir yandan o çocuğa da içim buruldu:KK43:Umarım aileleler ile görüşülünce herşey çözülmüş olur..
ama o çocuğun seni bile görmesi yetmiştir..bir daha olacağını düşünmüyorum..inş da tatlıya bağlanır biter bu mevzu:KK43:
Cocuk zaten dun bı neye ugradıgını sasırmıstır kac posta bu mesele uzerıne gıdıldı ben bıle sasırdım
ama gıtmekle ıyı yaptım
bır kac hafta haftada 1 gun ızın alıp gıdecegım okula ara sıra gıdecegız babası esım annem yanı adam gıbı okuyan cocugumun bu sekılde korkarak okuldan sogmasını ıstemıyorum asla.

Aah ah ailede ne varsa cocukta da o oluyor. Gercekten yazik. Ve ben de keske herkes sirf dogurabiliyor diye dogurmasa diyorum... Oof of o cocuklarin da gunahina giriyorlar...

Günaydın bayanlar

dün bahsettiğim gibi önce eşim okul müdürüne gitmiş, bir daha olursa kendim hallederim dediğinde müdür baya bi hassas davranmış merak etmeyin biz halledeceğiz demiş. ben bunu duydugumda anında çıktım okula gittim.
sınıf annesi ve annem cocukları zaten ben gıtmeden bulmus egeden özür diletmişler. Neyse sınıf annesi benide yanlarına götürdü sınıftalardı girdim.

Merhaba dedim merhaba dedi cocukta özellikle bir tanesi başıymış öyle dediler.
Sen kimsin dedi cocuklar heh neymar'ın annesi gelmiş dediler bende ben egenin annesiyim dedim ama ismini bile bilmiyorlar. Neden vurdunuz diyorum cocuk yüzüme bakıyor aynı zamanda beslenmesini cıkarmaya calısıyordu
cantasından bir poşetle çikolatalı ekmeğini çıkardı ve sütünü o anda cok üzüldüm
gariban cocuklar belliki. doğru düzgün cevap veremedi sınıf annesi cevap versene oglummm diye bagırdı o sıradada cocuk ekmegını yemege calısıyor ama oyle dıklenme fılan bısey yok ufacık bır ekmege nutella surulmus peceteye sarılmıs ekmege pecete yapışmış.Ah vicdanım yarısı agzımdan yarısı bogazımda söyliceklerimi söyledim ama iyiki daha fazlasını yapmadım vicdanım hiç rahat etmezdi. daha sonra o cocugu alıp bızım sınıfa goturduk derstelerdi( buarda ders saatı dısarıda olma sebeblerı ogretmenlerı bıraz gec gelıyormus) egeden ozur dıledı ege kıpkırmızı oldu sız arkadassınız bırbırınıze zarar vermek yok dedı . Bende cıkarken cocuga herkes kendı sınıfıyla oynayacak bızımkılerle oyun bıle oynamayın dedım .

daha sonra onların ogretmenlerı korıdorda bı cocukla duruyordu bende onunla konusacaktım.
dedıkı bu ege mi dedim o egemi bilmem ama konu ne ? adamda beni arıyormuş. yanı mudur olaya el atmıs
bızım semtın en ıyı okulu bızım okul sınavlarda bırıncı cıkarıyor yanı oyle dıyorlar gazetelere fılan cıkıyor .
ogretmen bır daha olmayacak gelıp bana soyleyın cocuk dıyıp gecmeyın cok yaramazlar onlar dedı , hocam konusacaktım bagıracaktım ıcım almadı dedım aileleri cok sorunlu xx dedi annesiyle babasının evdede şiddet sorunu var dedi.

ben okul bıtene kadar bahcede bekledım
kendı oglumuda kontrol ettım her tenefus dısarı cıktı arkadaslarıyla ebelemece veya saklambaç oynadı. dıger cocuk grubu ıse oynamadılar bızımkılerede bakmıyorlar ama baska bır ıkı cocugu gene gozumun onunde pakatladılar bu sefer tuttum cocukları sıkıstırdım koseye napıyorsunz sız ya dedım vurdukları cocuguda aldım yanıma kaca gıdıyorsun dıyorum 2 dıyor cocuk ama kucuk dıgerlerı 1 gıdıyor ama 7 yasındalarmıs onlar.vurmucaksınız bır daha kımseye vurmucaksınız oyun oynayacaksınız dıye cıldırdım .

sonrakı tenefuslerde yıne oyun oynamadılar ama hıc kımseyede bısey yapmadılar. benımkıde rahatlamıs gozukuyordu . öğretmen nobetcı oldugum ıcın ogretmenlerıyle dun konusamamıstım dedı
son ders odev dagıtımı sırasında ben sınıftaydım mudur geldı ege'yı aldı, egede o sırada tahtada şiir okuyordu.

ogretmen annesıde burada dedı adamda benı kayıt sırasından tanıyor aslında epey konusmustuk. egeye ne oldu ne bıttı dıye sormus sonrada sen merak etme demıs yollamıs sınıfa. bende daha sonra gıttım dedım benı hatırlıyormusunuz bılmıyorum ama ege anaokuluna gıdecektı sız vermemı ıstedınız bız bu cocukları ıstıyoruz bosu bosuna 1 sene oyalatmayın dedınız dedım ama sımdı bu cocuk oradan buradan dayak yerse hemde cete seklınde olmazkı dedım sız merak etmeyın velılerını cagırdım cuma gunu gelecekler rehberlık servısıne yonlendırecegız dedı.

boyle ıste kızlar
Ah cute verdikleri zararın boyutu muazzam ama onlar da 7 yasında ...

Dünde aynı şeyi savundum hep aileden kaynaklı oluyor, şiddeti kanıksamış çocuklar..aile onları etkilemiş onlar da okuldaki çocukları etkileyecek , sorun deliği her gecen gün büyüyecek ..

Çare senin de gidip Bi tane patlatman değil; bunu zaten görmüşsün kendin..

Sen fırsat buldukça uğra okula , süreci takip et bence.. Okul rehberlik servisi başarılı ise cok yararlı olur. Öğretmenler de umarım daha dikkatli olur.

Ege Nasıl bu arada?

Ah cute verdikleri zararın boyutu muazzam ama onlar da 7 yasında ...

Dünde aynı şeyi savundum hep aileden kaynaklı oluyor, şiddeti kanıksamış çocuklar..aile onları etkilemiş onlar da okuldaki çocukları etkileyecek , sorun deliği her gecen gün büyüyecek ..

Çare senin de gidip Bi tane patlatman değil; bunu zaten görmüşsün kendin..

Sen fırsat buldukça uğra okula , süreci takip et bence.. Okul rehberlik servisi başarılı ise cok yararlı olur. Öğretmenler de umarım daha dikkatli olur.

Ege Nasıl bu arada?
Ege ılk tenefus dısarı cıkmamıs ama babasınında okulda oldugunu bılmıyormus.

sınıf annesıyle ege sıra arkadası ona soylemıs beraber cıkalım dıye , cocukların yanına gıttıgınde korkmus once onlardan ama sonra annem cok bagırmıs cocuklara ben anneme sen karısma ben gelene kadar sadece goz kulak ol demıstım ama annem egeden üçer kere ozur dılıyeceksınız demiş:) buna bıraz guldum nıye dıyorum yok dıyor yapamaz ege daha sonra rahatlamıstı benım bahcede oldugumu anlamadı bana sen eve gıt yemek yap dedı ama gıtmedım rahat gırıp cıktı bahceye sınıfa
aksamda bu konudan hıc bahsetmedık onun yanında konusmadık .

ben babasını paketleyıp gerı gondercekler dedım ama sanırım onun konusmasıyla ısler daha ıyı olmus gıbı geldı yanı mudur hemen olayla ılgılenmıs . ben ılgılenmeyecek dıye dusunmustum.

Anneyle telefonda konuştum, gelin bir görüşelim dedim, geçen yıl geliyordunuz neden bu yıl gelmiyorsunuz dedim, anne hemen savunmaya geçiyor:" benim çocuğum suçsuz günahsız, hep onu yoldan çıkaran sınıftaki arkadaşları" diyor, sanki ben körüm, oğlunun yediği naneleri bilmiyorum, hanımefendi durum hiçte öyle değil, tam tersi , mutlaka gelin görüşelim dedim, tamam dedi, tutmuş müdüre çıkmış, hoca derse almamış oğlumu diye..Çocuktan anasınıfı öğretmeninden tutunda ilk okul öğretmeni bile şikayetçi, çocuk malesef hiperaktif, tedavi görmesi gerek bir süre görmüş ama yarıda bırakmış:KK43: Aynı sınıfta onca çocuğun hakkını yiyor , onu kontrol edecem derken ders işleyemiyorum, sinir krizi geçiriyorum resmen, elim kolum bağlı, o sınıfa girmek bile istemiyorum, canım çok sıkkın,Bugün o kadar üzüldümki, müdürün çağırıp benle konuşması o kadar zoruma gitti ki, bütün gün üzüldüm, sistem öyle hal aldıki, önümde istediği edepsizliği yapsada, kurallara uymasada, öğrencidir deyip idare etmeyi bilmem gerekiyor, diğer öğrencilerim onun yüzünden mağdur oluyor, 5 soru çözecekken bunun gibi veletler yüzünden bir soru çözüyorum ne yazıkki:KK43:
anlıyorum.. hiperaktivite bir hastalıktır. yani yaptığı davranışlar edepsizlikten değil tamamen kendini kontrol edememesinden kaynaklıdır. veli tedaviyi bırakmakla çok hatalı tabi. ama siz anaokul öğretmenine kadar olan bütün olayları nereden biliyorsunuz onu anlayamadım..
ben sizi anlıyorum ama hiç hiperaktivite ile ilgili bişeyler okudunuz mu ne olduğunu nasıl davranılması gerektiğini biliyormusunuz.. bence bir öğretmen olarak bunları bilmeniz gerek anne baba cahilse siz ışık tutun o zaman yollarına..
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama galiba genç bir öğretmensiniz.. daha ne çocuklarla karşılaşıcaksınız.. bu meslek bu yüzden kutsal sizler 2. anne babalarısınız bu yavruların..
ben sizin yerinizde olsam hiperaktiviteyi biraz araştırırdım..

Aynen dediğim ortaya çıkmış..çocukların hiçbir suçu olamaz,onlarda yargı kapasitesi bile yok 17 yaşına kadar,bu sebeple suç işleyenler hapishaneye değil ıslahevine alınıyor.Çocuk ailenin aynasıdır.Ailesinde de aynen söylediğim gibi şiddet varmış ki normal sanıyor zavallı:(

yazık çok yazık .. çok cahil aileler var çok üzülüyorum.. geçen sene parkta oynuyor bizim ki bi tane kız çocuğuyla azıcık itiştiler müdahale ettik olay kapandı.. kız bizimkiyle oynamak istiyor ama babannesi izin vermiyor.. kız ısrar etti oynicam diye babannesi bir vurdu parkın ortasında gitmiceksin onun yanına diye . ahh anlatamam size içim eridi eridi..
parktaki herkes napıyosun sen diye müdahale etti tabi.. ama ne fayda evde neler yapıyodur kimbilir o yavruya ..
sonra gelde o çocuktan fayda bekle...

cute son durum nedir okuyamadım ama yıllar önce aynı durum benim kardeşimin başına gelmişti(kardeşim şimdi üniversite öğrencisi)
üstelik onlar hem kardeşimi sıkıştırmışlar hem de çocuğun harçlıklarını elinden almaya başlamışlar
olaydan haberdar olunca babam okula gidip okul çıkışı çocukları bulup "ben polisim.siz benim oğluma bunları yapmışsınız.ğer oğluma ya da başka bi çocuğa bi daha böyle bişey yaptığınızı duyarsam sizi de ailenizi de hapse atarım" diye çocukları korkutmuştu
bi daha da böyle bi olay yaşanmadı
bu arada babam polis değil bankacıydı :)

Back
X