- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.694
-
- Konu Sahibi captain price
Şu anki evde hem alt hem üst gürültülü. Hatta bazen yan taraf da gürültülü. Bilmiyorum bundan daha kötüsü olur mu :/ Üst kattakiler kavga ediyor. Alt kattakilerin çocuğu var. Çocuk severken cildiriyorlar. Pazar günü sabah dokuzda başlıyorlar çığlık atmaya. İnanılmaz sesli bir aile. Yani anlatılmaz cidden her duyan şaşırıyor bu ne diye. Oyuncak korna gibi sesi var kadının. Hatırlayıp sinirlendim yine.
Para birikmez geliriniz iyi borclaninca bı şekilde ödeniyor ama para biriktirip kenarı konulmuyor o yüzden ev al demeye geldim.Captain sen de ne kararsızsın, her şeyi bize soruyosun demezseniz eğer, yine ben :)
Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...
biliyorum defalarca soruldu ama ben de kendi durumumdan bahsetmek ve fikir almak istiyorum. 2019 ağustos ayında evlendik. yani 1,5 senedir evliyiz. öncesinde de 1,5 yıllık sevgililik var. yaşlar ben 29, eşim 27. buçukluyuz hatta. evliliğimizle ilgili hiç bi sorun yok. eşim benden çok yemek...www.kadinlarkulubu.com
Şöyle bir konu açıp çocuk konusunda fikir almıştım. Geneli 'yap gitsin şeklindeydi'. Fikre biraz daha alışmak ve bu süre içinde de kilo vermek için çocuk fikrini yıl sonuna erteledim. Hemen olur mu olmaz mı meçhul ancak en azından denemelere başlayacağız. Bu arada o konuya ek yapayım. Yakın bi zamanda çocuk konusu açıldı. Kayınvalidem ben bakarım tabi ki, bunu düşünmeyin siz dedi.
Şimdiki sorum ise evle alakalı. Önceki konumda evi sevmediğimi ama kiradan kiraya taşınmak mantıklı gelmediği için taşınmadıgımı söylemiştim. Birikim olmadığı için ev alamadığımı da. Aslında 4bin ödeme ile 300.000lik eski bir ev alınabiliyor ama eşim hem o kredi bizi eksiye sokar hem de eski ev mutlu etmez diyor. Çok düşündük az buçuk ısrar da ettim ama sonuç olumsuz :) eşimin kafasindaki fikir çocuk olduktan sonra üç sene filan birikim yapmak, sonrasında ev almak.
Şu anki maddi durumdan bahsedeyim.
Eşim 8.000 TL alıyor. Ben 3.500 TL. Benim senede iki maaş ikramiye, eşimin de bir kere yarım maaş ikramiyesi var. Ben ayda 500 TL civari mesai alıyorum genelde.
2.500 TL araba kredisi dahil 7.000 TL civarı sabit gider . Artı Mutfak masrafı, eğlence, kedi şu bu derken tüm para gidiyor. Ayda 1000-2000 TL kenara koyarsak kar sayıyoruz.ekstra da bir 6000 TL boşta paramız var.
Şu anki kira 1100 TL. İstediğimiz evler 2000 TL. Ortası yok inanın. Şu an oturduğumuz evin bir oda fazlası evler 1500 civarı. Bizim baktığımız evler yeni, hatta sıfır. Taşınma masrafının da 10.000 TL tutacağını tahmin ediyoruz.
Evden memnun muyuz? Değiliz. Eski tip. Çocuk olunca sığar miyiz? Çoook zor. Zaten malum kedi dediğimiz canlıya da bir oda gerekiyor neredeyse. Gelirimiz artıyor, niye hayat kalitemiz artmasin diyoruz. Onu diyoruz bunu diyoruz ama işte insan düşünüyor hem kira artışı hem de taşınma masrafı sebebiyle.
Aslında önceden ev delisi insan değildim ama dediğim gibi hem kiradan kiraya geç hem masraf yap hem kiran artsın, pek mantıklı gelmiyor. Eşim de ev alamıyoruz diye senelerce beğenmediğimiz evde mi oturacağız diyor.
Öyle işte. Sanırım biraz gaz almak istiyorum. Ne dersiniz?
Ekleme : çocuk olunca birikim yapariz derken zaten birikim yapıyoruz şu an. Birikime devam ederiz. Çocuk 3 yaşına filan gelince yani yaklaşık 4-5 sene sonra ev konusunu tekrar gündeme getiririz gibi düşünebilirsiniz. O ara ne biriktirirsek artık.
aynen öyle, Sevgi ve ilgiden başka bir ihtiyaçları yok ki, kalanı bütçene göre ayarlarsın. A'nın bütçesi muayenesi 300 olan dr için uygundur B dev. hastanesinde kontrole götürür. H&Mde giyse semt pazarından da giyse hızla büyüyor çocuk. sağlıklı olsun da, bebeğin masrafı halledilir.Her hafta kaz ciğeri yemeden ya da en lüks kursa göndermeden de buyur çocuk. Bu kadınlar kulübünde çocuk : para yiyici bir parazit algısı çok ilginc geliyor bana.
böyle olduğunuzu düşünmediğim için yazdım mesajıSiz benim yazdıklarımdan çocuğum kuru emekle büyür diyecek biri olduğumu mu cikariyorsunuz?
Ben kendi hayat standardımı yükseltme derdindeyim, çocuk için de aynısını düşünürüm. Ya da benim standardim neyse çocuk da ona uyar. Her hafta kaz ciğeri yemeden ya da en lüks kursa göndermeden de buyur çocuk. Bu kadınlar kulübünde çocuk : para yiyici bir parazit algısı çok ilginc geliyor bana.
Kaldı ki sorum o değildi.
4000 TL mi gidiyor çocuğa aylık?
Lamba, halı,perdenin kişisel olduğunu düşünmüyorum. Yeni taşındığımız evde kendi lambalarımızı götürmemize rağmen 3 yere daha ihtiyaç çıktı. Halı belki inisiyatife bağlı halısız yaşamayı seven almayabilir ama mesela çocuk odası halım olmasına rağmen yeni evde çok küçük kaldı. Bunun dışında temizliğe 500 verdik sıfır ev ve inşaat temzliği olduğu için ki 2. Temizliği dip köşe biz yaptık. Avize almadan yaşamak mümkün mü? İyi lambasız otururuz diyem var mı acaba? Perde de takmayalım nolcak afişe oluruz en fazla millete diyen var mı acaba? Abonelik kapatırken geri iade oluyor da eee o para o an elinden çıkıyor değil mi? Hadi şimdi kapatmadan iademi istiyorum diyebilir misin? Bizim asıl masraf 30bini aştı zaten ekstralarıyla. Ben zorunlu masrafı yazdım 25bin diye.İzmirdeyim ben. Depremden sonra her şeyin fiyatı arttı. Eşyam da normal 3+1 evlik kadar. Yani buranın normali bu. 1200ye kamyon kiralayamazsın burda.
Yap caniko cocuguSanırım biraz gaz almak istiyorum.
Söylediğiniz şeyi aklınız kesiyor mu ya? Yorum yapmak için boş boş yazıyorsunuz. Farkındaysanız konumda çocuk mu yapayım yoksa tasinayim mi demedim. Önceki konum çocukla alakali olduğu ve çocuk planım da olduğu için taşınmak mantıklı mı diye sordum. Okuduğunuz şeyi anlasaydiniz bu yorumu yazmazdiniz.çocuk yapma (ki bu terimden nefret ederim) konusunda bu kadar kararsizsaniz, sürekli bir şeyleri bebek ile karşı karşıya getirip, oylama yapıyorsanız hazır değilsiniz demektir. yakında robot süpürge mi alsam vs vs vs yoksa bebek mi yapsam diye konu açarsanız şaşırmam.
ben okuduğum şeyi gayet anlıyorum. siz önce kendi attiginiz başlığı yüksek sesle okuyun, anlayın. ve ondan sonra yorum yapanlara çatınSöylediğiniz şeyi aklınız kesiyor mu ya? Yorum yapmak için boş boş yazıyorsunuz. Farkındaysanız konumda çocuk mu yapayım yoksa tasinayim mi demedim. Önceki konum çocukla alakali olduğu ve çocuk planım da olduğu için taşınmak mantıklı mı diye sordum. Okuduğunuz şeyi anlasaydiniz bu yorumu yazmazdiniz.
Yani siz sadece başlığı okuyorsunuz ona göre cevap veriyorsunuz. Hmmm peki. Türkçe öğretmeninize sevgiler.ben okuduğum şeyi gayet anlıyorum. siz önce kendi attiginiz başlığı yüksek sesle okuyun, anlayın. ve ondan sonra yorum yapanlara çatın
Yani siz sadece başlığı okuyorsunuz ona göre cevap veriyorsunuz. Hmmm peki. Türkçe öğretmeninize sevgiler.
Cevap yazmakla uğraşmayın. Görünmez yapıyorum sizi. İyi günler.
Lamba da olur. O da mı yok?Sİz yazınca fark ettim 10 yıldır avizesiz yaşadığımı