Zaten insanı iş güçten çocuklarla olamamaktan çok çocuğa bakıcam deyip bakamayan anneler üzüyor. Hatta kaynananın lohusa iken saçmalıklarını bile unutuyır insan ama kendi annenin yüz üstü bırakıp bi de üste çıkmasını unutamıyorsun.
Benim kafam karisti, bukadar ince hesap kitap ve denk getirmek bilemedim.Kafanizi cok fazla karistirmayin bence.Bence evi tasiyin oncelikle ve siz ise baslayin, sizin isiniz sabit ve garantili sonucta .Eve nekadar yakin olsaniz okadar iyi.Esiniz evde cocuklara baksin, onun durumu belirsiz .Daha cok iklemde kaldikca kafaniz karisir.
bende öyleyim boşanma aşamasındayım.bide tafralanıyor.aramızdaki ilişkiyi iyice yıpratıyor 2 yaşına girince kreşe vermeyi düşünüyorum kızımı.tek başıma kafamı dinleyecek raddeye doğru gidiyorum normalde hiç sevmem bunalırım yalnızken.aslında net olsa da yetecek. o da kendi açısından haklı. bakmak istiyor. torununu da çok seviyor. ama herşeyi de takıyor. mesela dolapda yemedigimiz yemekler bile sınırını bozmaya yetiyor. beni zaten beğenmezde eskiden beri. uyuşuk tembelim vs diye. esimi asla istemedi hala da asla istemez. o yüzden herşey ekstra ekstra gözüne batıyor. gerçi genel olarak da kimseyi beğenmez. kafasında belli seyker var. onun dışında olunca birşeyler sinirleri bozuluyor.
dün mesela hastane işimiz vardı. sabahtan çıktık kucikle. öğlene çocuğu yetiştiririm okula diye düşündüm. hastane işimiz uzadı. ona dedim çocuğu okula götürür müsün diye. son dakika dedim çünkü o ara kan alma vs ugrasiyorduk. ve hep yetiştirin umudu vardı. neyse tekrar aradım ir ton fırçaladi. madem ikiniz de gittiniz neden babaannesi ne demediniz hazirlasin veya bana neden demediniz vs.
kızdığı şeyde haksız demiyorum ama ne oldu da böyle olduyu asla dinlemiyor.
yani bana 1 gram faydası olacaksa 100 gram da yorgunluğu oluyor. aşırı yoruluyorum annemle. ve mutlaka 4-5 günün sonunda birbirimize giriyoruz çünkü ben de dayanamiyorum artık.
Eşin bir işe başlasın bence
İş yerinize yakın ev bakmaya devam edin şu an oturduğunuz evi siz kiraya verin
En olmadı ücretsiz izin hakkınız varsa kullanın yoksa bir seneliğine işten ayrılın
Sadece 3 4 aylık bir süre için boşuna bu kadar düşünüyor ve üzülüyorsunuz.
Burada en doğru yol işinize yakın bir yere taşınmak, eşinizin burada iş bulması ve iş bulana kadar bebeğe o ve babaannesi birlikte bakması.
Bu süreçte bakıcı da ararsınız .
Sadece üç dört aylık bir doğal gaz parası için çok tali yollara sapiyorsunuz.
Çok karışıkmış durumunuz, daha önce nasıl yapıyordunuz orada çalışırken? Özel sektörde çalışıyorsan evinize yakın iş bulsanız olmaz mı?
Kocanız evde oturuyor zaten, o baksın çocuklara annenize gerek yok ki bu durumda. Kışı bitirince yaz döneminde daha kolay ev bulursunuz. Zaten yaptığınız hesaba göre kocanızın alacağı asgari ücret hiç işe yaramayacak , yok hükmünde.
esimin aktif çalıştığı seçenekte annemin bakması bir alternatifti.
evet bugünkü görüşmedeki maaş konusu beni düşündürdü bu kadar zaten. geçici işlerden asgari ücret bekliyorduk zaten o sorun değil. ama adam hem 2-3 aylık değil uzun vadeli beklenti içinde. hem haftanın 6 günü çalışacak. hem de asgari ücretin çok az üstü olacak. aynı bedeli ben bakıcıya vereceğim. gerçekten anlamsız okuyor. bakıcıya ucuza getirme seçeneğini de hiç düşünmüyorum. yarım gün bile gelse 1500 isterler diye düşündüm. hadi diyelim asgari ücretin yarısını verdim. sigortasız korkuyorum ben. çünkü burda bir konu okumuştum. bakıcı sigorta yerine biraz daha fazla ücret istediği halde şikayet etmiş dava açılmıştı. yüklü ödeme yapması gerekiyordu. o yüzden bu türlü bir risk almak istemiyorum.