- 11 Haziran 2010
- 7.641
- 13.787
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Küçüğü kaç aylık.. Büyüğünü okuldan kendi çocuğuyla beraber alıp ilgilenebilecek Bi komşu yok mu.. Küçüğe de bu kış bitene kadar anneniz baksın birkaç ay.. Eşinizin iş durumu da netleşir o ara.. Aksi takdirde 2 bin bakıcıya verileceğine eşiniz baksın daha iyi.. Gidiş geliş mi 4 saat.. Ben de aynı durumdayım iş yerim farklı bir ilde o yüzden 2.ye cesaret edemiyorumücretsiz izindeyim zaten. daha hakkım yok. şu yarım maaş yarım gün çalışma çıkarsa işime yarayabilir. o da çok belirsiz kaç yıldır çıkmadı.
evimi kiraya vereceğim ama 750 fln anca ediyor. bir de burası biraz sorunlu bir bölge. kirasını düzenli ödeyecek birini bukurum inşallah.burda evi olup kiracı sorunu yaşayan çok yakınım oldu. o yüzden buraya göre plan yaparsam açıkta kalırım diye buranın kirasını hesaba katmiyorum. ev de eskiyor. masrafı falan olursa kiradan gelen oraya gidebilir.
Küçüğü 3 yaşındaysa kreş düşünebilirsinşzesimin aktif çalıştığı seçenekte annemin bakması bir alternatifti.
evet bugünkü görüşmedeki maaş konusu beni düşündürdü bu kadar zaten. geçici işlerden asgari ücret bekliyorduk zaten o sorun değil. ama adam hem 2-3 aylık değil uzun vadeli beklenti içinde. hem haftanın 6 günü çalışacak. hem de asgari ücretin çok az üstü olacak. aynı bedeli ben bakıcıya vereceğim. gerçekten anlamsız okuyor. bakıcıya ucuza getirme seçeneğini de hiç düşünmüyorum. yarım gün bile gelse 1500 isterler diye düşündüm. hadi diyelim asgari ücretin yarısını verdim. sigortasız korkuyorum ben. çünkü burda bir konu okumuştum. bakıcı sigorta yerine biraz daha fazla ücret istediği halde şikayet etmiş dava açılmıştı. yüklü ödeme yapması gerekiyordu. o yüzden bu türlü bir risk almak istemiyorum.
Küçüğü kaç aylık.. Büyüğünü okuldan kendi çocuğuyla beraber alıp ilgilenebilecek Bi komşu yok mu.. Küçüğe de bu kış bitene kadar anneniz baksın birkaç ay.. Eşinizin iş durumu da netleşir o ara.. Aksi takdirde 2 bin bakıcıya verileceğine eşiniz baksın daha iyi.. Gidiş geliş mi 4 saat.. Ben de aynı durumdayım iş yerim farklı bir ilde o yüzden 2.ye cesaret edemiyorum
Eşinizin düzenli bir işe girmesi uzun vadede aile bütçeniz için daha iyi olacaktır. Evde babaanne var ve uzun süreli bakamayacaksa, yarım gün bakıcı mantıklı olur. Öğle saatlerinde gelip, siz gelene kadar çocuklarla ilgilenip, yemek falan yaparsa babaannede çok yorulmamış olur. Taşınma işini bir süre erteleyemezmisiniz, en azından bakıcı masrafı ortadan kalkana kadar.
Ben asla çocuğu 1. sınıfın ortasında başka okula almanızı önermem
Sizin yerinizde olsam eylül de taşınır çocuğu da işime yakın yerde okula verirdim
İzin bitince de eşin babaanne bakardı dönüşümlü
Şimdi yaza kadar bekle bari ikinci sınıfta değişsin okul
Bebeğe de yeni taşınacağın yerde bakıcı bulursun belki
Evde babaane olunca daha ucuza gelen olabilir iş az olur gibi babaane oynar oyalar vs