çocuk kucukken çalışmak ayrı dert buyukken ayri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atandıysanız taşınmanız daha mantıklı tabi. Bence hiç başka birini düşünme, başkasının kahrını çekeceğine annenin kahrını çek. Komşu olmaz, bebeği evine de götürebilir, ergenlik yaşında çocuğu var onu eleyin. Bakıcılarla uğraşmak ayrı dert. En mantıklısı anneniz bence.

ücretsiz izindeyim zaten. daha hakkım yok. şu yarım maaş yarım gün çalışma çıkarsa işime yarayabilir. o da çok belirsiz kaç yıldır çıkmadı.

evimi kiraya vereceğim ama 750 fln anca ediyor. bir de burası biraz sorunlu bir bölge. kirasını düzenli ödeyecek birini bukurum inşallah.burda evi olup kiracı sorunu yaşayan çok yakınım oldu. o yüzden buraya göre plan yaparsam açıkta kalırım diye buranın kirasını hesaba katmiyorum. ev de eskiyor. masrafı falan olursa kiradan gelen oraya gidebilir.
Küçüğü kaç aylık.. Büyüğünü okuldan kendi çocuğuyla beraber alıp ilgilenebilecek Bi komşu yok mu.. Küçüğe de bu kış bitene kadar anneniz baksın birkaç ay.. Eşinizin iş durumu da netleşir o ara.. Aksi takdirde 2 bin bakıcıya verileceğine eşiniz baksın daha iyi.. Gidiş geliş mi 4 saat.. Ben de aynı durumdayım iş yerim farklı bir ilde o yüzden 2.ye cesaret edemiyorum

esimin aktif çalıştığı seçenekte annemin bakması bir alternatifti.

evet bugünkü görüşmedeki maaş konusu beni düşündürdü bu kadar zaten. geçici işlerden asgari ücret bekliyorduk zaten o sorun değil. ama adam hem 2-3 aylık değil uzun vadeli beklenti içinde. hem haftanın 6 günü çalışacak. hem de asgari ücretin çok az üstü olacak. aynı bedeli ben bakıcıya vereceğim. gerçekten anlamsız okuyor. bakıcıya ucuza getirme seçeneğini de hiç düşünmüyorum. yarım gün bile gelse 1500 isterler diye düşündüm. hadi diyelim asgari ücretin yarısını verdim. sigortasız korkuyorum ben. çünkü burda bir konu okumuştum. bakıcı sigorta yerine biraz daha fazla ücret istediği halde şikayet etmiş dava açılmıştı. yüklü ödeme yapması gerekiyordu. o yüzden bu türlü bir risk almak istemiyorum.
Küçüğü 3 yaşındaysa kreş düşünebilirsinşz

Ben asla çocuğu 1. sınıfın ortasında başka okula almanızı önermem

Sizin yerinizde olsam eylül de taşınır çocuğu da işime yakın yerde okula verirdim

İzin bitince de eşin babaanne bakardı dönüşümlü

Şimdi yaza kadar bekle bari ikinci sınıfta değişsin okul

Bebeğe de yeni taşınacağın yerde bakıcı bulursun belki

Evde babaane olunca daha ucuza gelen olabilir iş az olur gibi babaane oynar oyalar vs

Eşinizin düzenli bir işe girmesi uzun vadede aile bütçeniz için daha iyi olacaktır. Evde babaanne var ve uzun süreli bakamayacaksa, yarım gün bakıcı mantıklı olur. Öğle saatlerinde gelip, siz gelene kadar çocuklarla ilgilenip, yemek falan yaparsa babaannede çok yorulmamış olur. Taşınma işini bir süre erteleyemezmisiniz, en azından bakıcı masrafı ortadan kalkana kadar.

Küçüğü kaç aylık.. Büyüğünü okuldan kendi çocuğuyla beraber alıp ilgilenebilecek Bi komşu yok mu.. Küçüğe de bu kış bitene kadar anneniz baksın birkaç ay.. Eşinizin iş durumu da netleşir o ara.. Aksi takdirde 2 bin bakıcıya verileceğine eşiniz baksın daha iyi.. Gidiş geliş mi 4 saat.. Ben de aynı durumdayım iş yerim farklı bir ilde o yüzden 2.ye cesaret edemiyorum

annem uzakta oturuyor. bakarsa gelip bakması gerekir. yatılı kalması gerekir yani. o geldikten sonra hersekilde ikisine de bakar.

küçük 2 yasinda. geliş gidiş evet toplamda 4-5 saat arası. trafiğe göre.

büyüğü okula getirip goturdukten sonrasi sıkıntı değil. babaannesi var evde. hatta babaannesi ödevlerini de yaptırıyor yemeğini de yediriyor. giydiriyor hazırlıyor. bir tek o olsa sadece birisi getirsin götürsün diye anlasirdim sorun olmazdı. ama küçüğü de var. ve ikisi bir aradayken benim için bile çok zor.

kvmin yaşı disinca bacak damarlarında sıkıntı var. şimdi yine şişmiş davul gibi olmuş damarları. ev ve namazı bile oturarak yap demisti doktor. ben evde olduğum halde çocuklarla oynuyor ilgileniyor ama uzun süreli o bakamaz.

Eşinizin düzenli bir işe girmesi uzun vadede aile bütçeniz için daha iyi olacaktır. Evde babaanne var ve uzun süreli bakamayacaksa, yarım gün bakıcı mantıklı olur. Öğle saatlerinde gelip, siz gelene kadar çocuklarla ilgilenip, yemek falan yaparsa babaannede çok yorulmamış olur. Taşınma işini bir süre erteleyemezmisiniz, en azından bakıcı masrafı ortadan kalkana kadar.

taşınma bize hersekilde gerekli. benim evim 2+1. 3+1 bakıyorum. kv dem bizle yaşıyor. artık eve sigmak daha zor olmaya başladı. çocuk okula başladı bir de ayrı odası olsun istiyorum.
normalde ben de dediğiniz gibi düşünüyordum. kvalidem idare eder diye. hatta bakıcı değil de yarım gün temizlik artı büyüğü okula götürme gibi düşünmüştüm.
ama kayinvalidemin sağlığı iyi değil. ayakta kalamiyor. bacağı çok kötü olmuş yine. sanırım yarım.gun bakıcı olayını da elemem gerekiyor.

5-6 ay sonra daha iyi gelirli bir isi olacağını düşünüyor. bana göre o belirsiz ama o emin. proje sundu kabul edildi sadece uygulama zamanı için otelediler diyor.

yazı atlattiktan sonra inşallah daha düzenimiz olur belki. yazin da annemde kalabilirim kendi evinde bakınca sıkıntı yapmıyor . ocak- Haziran arası sıkıntı .

ben şu an tasinana kadar ki kısmı dert ettim. taşınınca da net bir çözümün yok. sadece büyük oğlum tam zamanlı olacak ve servise vereceğim. küçüğü napicam onu net düşünmedim. belki isyerime yakın kreş bakabilirim.

Ben asla çocuğu 1. sınıfın ortasında başka okula almanızı önermem

Sizin yerinizde olsam eylül de taşınır çocuğu da işime yakın yerde okula verirdim

İzin bitince de eşin babaanne bakardı dönüşümlü

Şimdi yaza kadar bekle bari ikinci sınıfta değişsin okul

Bebeğe de yeni taşınacağın yerde bakıcı bulursun belki

Evde babaane olunca daha ucuza gelen olabilir iş az olur gibi babaane oynar oyalar vs

dediginizde haklısınız..ben de bu şekilde düşünüp bu geçtiğimiz Eylül'de ise dönecek şekilde izin alacaktım. sonra izni uzat birinci sınıf destek olman da önemli diyen oldu isyerimden. bir kaç sınıf öğretmeni arkadaşımla görüştüm. çocukların okul değişiminden çok etkilenmesini kolay adapte olduklarını vs söylediler. ilk dönem destek olmanın daha iyi olacağını söylediler. zaten benim maaşım kira artı bakıcıya gideceği için bana da mantıklı geldi sonuna kadar aldım izni.

evde babaannesi olmasa işyerinin tam karşısında tam gün okul olan bir ilkokul var. ama bu yaşta onu da iki saat yollarda surundurmeyeyim diye düşündüm. benle ise gelirse sabah 7 evden çıkacak akşam 6:15 eve girecek. taşındığımdaki saatler böyle olacak. ama evde babaannesi var. servisle gelse evde 3 de olur dinlenir. o yüzden işyerimin ordaki okuldan vazgeçtim.

küçüğü belki yakınıma kreşe veririm diye dusundum.

henüz bakıcı araştırmadım fiyatları bilmiyorum ama bakalım. buradayken bakıcı bulmak mantıksız hem kısa süreli hem sürekli değişim olacak.

buradayken esimin bakması daha mantıklı geliyor su an. ben ise başlayana kadar en azından calisabilse iyi olurdu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X