- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.166
hiç profesyonel bir tavsiye olmayacak şimdiden eleştirileri kabul ediyorum ama kendi deneyimimden yola çıkarak böyle durumları da çok saklamamak mı gerek acaba diye düşünüyorum...
kızım 3 yaşında ben de çok dikkat ettim onu büyütürken onu korkutacak hiçbir öğe ile karşılaşmamasına ama şimdi sıkıntı yaşıyorum.
herşeyden korkuyor çok fanus içinde mi büyüttüm diye kendimi sorguluyorum...
gölgeden korktu uzun bir süre sonra duvarda ellerimizle kuş köpek şekli yaptık alışır gibi oldu.
gürültüden uzak tutarak büyüttüm şimdi makine gürültüsünde deliye dönüyor dün ilk defa oyunla gırgırla "hadi saçlarımız dansetsin" diye uzaktan uzağa biraz saçlarını kurutabildim.
annemlerde komşudan matkap sesi gelmiş diye bir hafta sonra bile annemlere gitmek istemiyordu.
kreşi hiç anlatmayayım çocuk yemekhaneye bile gitmekten korkuyor merdivenlerdeki uğultudan, gürültüden...
arada bir neden-sonuç ilişkisi var mı bilemiyorum ama çocuklara karşılaşacakları olumsuzlukları da anlatarak mı benimsetsek bilemiyorum.
mesela kreşe gitmek istemedi bir gün sebebini sordum "merdivenlerden çok korkuyorum çocuklar aaa diye bağırıyor" dedi. ben de hem o an hem de başka zamanlar çocukların eğlenirken de bağırabileceklerini anlatmaya çalıştım.
arkadaşları o kadar iyi davranıyorlar ki uzaktan izliyorum hemen etrafını sarıp sarılmak öpmek istiyorlar ama kızım kalabalık halde üstüne gelen çocuk grubundan kaçıyor.
korkunun üstüne gitmek meselesini ters tepkiye yol açmadan uygulamalı ama riskli bir durum tabii ki
ayrıca 2-3 yaş dünyayı daha iyi tanıyıp bilmedikleri şeylerden korkma dönemi diye biliyorum.
mesela düşünüyorum o kitap bizde olsaydı normalleştirmeye çalışırdım sanırım, köpeklerden bahsederdim "köpekler ne der? hav hav" filan gibi, ya da fil ne kadar büyük bir hayvan di mi? diyerek dikkatini dağıtır masalı kendime göre yorumlardım. sonuçta masalın içeriğini anlayabilecek yaşta değil.
beyaz yalanlar
köpekten korktuysa ve bu iş çözülmeden kapatılırsa ilerde anlamsız bir köpek korkusu da oluşabilir mi acaba? of ben yine paranoyaklaştım
kafanızı şişirdim kusura bakmayın
deneyim bir çok şeyden önce gelir.
lütfen paylaşın, çünkü ben de tam kararsızım. Kitapları sakladım, ama hergün onları soruyor.
Muhtemelen vermedikçe ağlamaya başlayacak.
bir de içeriği anlıyor, şu an 2 yaş 4 aylık.
aslında ben okuduktan sonra babası okudu, o da diyor ki belki senden etkilenmedi ama ben kızgın fili falan kızgın şekilde seslendirdim diyor. belki benden etkilenmiştir diyor.