çocukları da bebekleri çok sevmiyorum severim ama delisi değilim...
24 yaşındayım eşim 33 başlarda çok istekliydi çocuk konusunda 1 yıldır evliyiz. çocuk konusunu erteliyoruz hiç çocuğumuz olmasa üzülür müsün diye sorduğum da hayır diyor... belki evlat edinebiliriz yada o da olmazz...
benim sebeplerim..
korkuyorum.. iyi bir gelecek sunamaktan...
iyi bir anne olmamaktan bir gün kızıpta bu evliliği bitirirsem eşim yada ben ölürsek ya annesiz yada babasız kalamasından...
beni fazla kısıtlayacağından.
ve köpekleriminde düzenini bozacağından.2 tane köpüşüm var bizimle yatıp kalkıyorlar biri rott biri de miyatür pincher. harika vakit geçiriyoruz onlarla mutluyuz. bebek olunca kısmen de olsa kısıtlanıp kıskanmalarını istemiyorum. belki onlar hayatımızdan sessiz sedasız gözlerini yumarlarsa... ben kendimde anne olacak kapasiteyi görürsem olabilir... ama hiç içimden gelmiyor.
evlilik demek çocuk demek değil. iki kişi de bir ailedir bebek sahibi olunca tamamlanıyoruz diye birşey yok. bizimde çevremizde çok sık soruyolardı bir ara aşırıydı. eşinin de yaşı var yapın bir tane büyütülür. anneler de genç ya bakarlar diyip iyice abartıyolardı.bende iki kızımız var üçüncüyü düşünmüyoruz diyordum artık soran yok... evde de konuşmalarımız hep haniii heraa baban yada suzi koş annene gibi geçtiğinden :) mutluyuzz...
çocukları da bebekleri çok sevmiyorum severim ama delisi değilim...
24 yaşındayım eşim 33 başlarda çok istekliydi çocuk konusunda 1 yıldır evliyiz. çocuk konusunu erteliyoruz hiç çocuğumuz olmasa üzülür müsün diye sorduğum da hayır diyor... belki evlat edinebiliriz yada o da olmazz...
benim sebeplerim..
korkuyorum.. iyi bir gelecek sunamaktan...
iyi bir anne olmamaktan bir gün kızıpta bu evliliği bitirirsem eşim yada ben ölürsek ya annesiz yada babasız kalamasından...
beni fazla kısıtlayacağından.
ve köpekleriminde düzenini bozacağından.2 tane köpüşüm var bizimle yatıp kalkıyorlar biri rott biri de miyatür pincher. harika vakit geçiriyoruz onlarla mutluyuz. bebek olunca kısmen de olsa kısıtlanıp kıskanmalarını istemiyorum. belki onlar hayatımızdan sessiz sedasız gözlerini yumarlarsa... ben kendimde anne olacak kapasiteyi görürsem olabilir... ama hiç içimden gelmiyor.
evlilik demek çocuk demek değil. iki kişi de bir ailedir bebek sahibi olunca tamamlanıyoruz diye birşey yok. bizimde çevremizde çok sık soruyolardı bir ara aşırıydı. eşinin de yaşı var yapın bir tane büyütülür. anneler de genç ya bakarlar diyip iyice abartıyolardı.bende iki kızımız var üçüncüyü düşünmüyoruz diyordum artık soran yok... evde de konuşmalarımız hep haniii heraa baban yada suzi koş annene gibi geçtiğinden :) mutluyuzz...
şimdi gecenin bi yarısı böyle konuşuyoruz yarın bizi büyük bi çoğunluk topa tutabilir gibi
bi his var içimde.
tamam seviyorum çocukları ama sadece sevmek yetmez bunun da bilincinde olucak
kadar mantıklı düşünüyorum. belki de dengeleri alt üst edecek bi bireye hazır değilim
sen şanslısın valla. eşin de senin gibi düşünüyor. ben de köpek baktım çok uzun süre. onu kaybetmek çok acı verici. sen yazınca yine o acıyı yaşadım sanki. çok kıskanırlar sanırım. benimki arkadaşım gelince bile çıldırırdı.
hepinizin kaygılarını anlıyorum arkadaşlar...herkes kendince haklı...bende 1,5 yıllık evliyim aralıkta 8 haftalık bir bebeğimi kaybettim..şimdi çok istiyorum bir daha hamile kalıp sağlıklı bir çocuğumun olmasını..ben de öğretmenim....lisede hemde...yani ergen gençlerin ne halde olduğunu yakınen biliyorum...ama ben şöyle düşünüyorum...çivisi çıkmak üzere olan bu dünyaya güzellikler katacak bir birey getirmek ve yetiştirmek istiyorum...doğurmuş olmak için doğurmak...çocuğu var desinler, soyum devam etsin diye doğurmak...bana çok uzak...ben kendim için değil, söylediğim gibi kendini bilen, sapasağlam, dünyaya küçücük bir güzellik katabilecek bir insan getirmek istiyorum...dünyadaki görevim bittiğnde geride güzel bir miras bırakmak istiyorum...ve ben hazırım maddi manevi bunu yapabileceğime, sonuna kadar inanıyorum...ve biliyorum ben dünyaya insan yetiştirmek için gelmişim...öğretmen olduğumda bunu daha iyi anladım...
dilerim hayatlarımız hepimizin istediği gibi olur ben çok istiyorum ama istemediğiniz için sizi yargılayamam.....
aa şakamı bu yaa sen benmisin yoksaasempatiksalakcinnikaydirigubbakcemile3
bizde evlendimizde bi rott birde minyatür pincher istiyoruz aramızda yatırıcamız:asigim:
onlar bizim çocuklarımız olucak diyoruz :asigim:kaydirigubbakcemile5
çok sevindim:)) rott sahibi olmak da minyatür pinher sahibi olmakda harika bir duygu. zaten köpek beslemek hayvan sahibi olmak bambaşka bir keyif:) inşaallah dilediğiniz zaman kavuşursunuz köpüşlerinize. annemin evinde bıraktığım bir de goldenim var:)
ben bu aralar birde yorkiee istiyorum:) :kedi:
yalnız rott aranızda yatamazz... çünkü o iki kişilik yer kaplıyor. yanına biriniz sıkışırsınız ancaa:) yada benim yarm gül kızım fazla rahat yattığından hayatta üçümüz yatamayız.boshayallersmile
Böyle insanlar var mı hala ? Ne kadar ayıp !.. Millete dert oluyor herhalde.Millet ne meraklı doğurtturmaya.Madem çok istiyorsunuz ,siz yapın bir tane de biz sevelim ,diyeceksin öylesine.Ben cevabı yapıştırıyorum doğrusu.
Anne-baba olmak kolay değil.Millet doğurmayı marifet sanıyor.O çocuğu hakkıyla bakıp bakamayacağını bile düşünmeden tavuk gibi sıralıyorlar çocukları.Yanlış ,çok yanlış...Nasıl bir dünyaya çocuk getirdiklerinin farkında olmayanlar var.Rızkıyla gelir çocuk diye bakamayacakları çocuğu neden yaparlar,bilmiyorum.Cahil cesareti bana göre.:jeyyar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?