• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket çocuk istemeyen var mı?

çocuk yapma konusundaki düşünceleriniz

• çocuk yapacağım

OY: 45 46,9%
  • ancak uygun şartlar oluşursa çocuk yaparım

OY: 26 27,1%
  • çocuk yapmayı düşünmüyorum

OY: 25 26,0%

• Ankete Katılan
    96
ben çocuk istemiyorum sanırım.sevmediğimden değil,sorumluluğu çok büyük...

ben bi kere uykuma çok düşkünüm,ayrıca evleneceğim kişi sabancının torunu da olsa geleceği beni korkutuyor...çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmıyoruz...

çocuklara çok iyi bakarım,kuzenlerimin 2.annesi gibiyim ama iş gerçek anne olmaya gelince değişiyor,çocuk benim için ömür boyu çekeceğin bir sorumluluk demek

Benim 1 tane oğlum var..
Evet çocuk istemiyorum.. yani 2. asla! istemiyorum..
__Sabırlı değilimm
__çocukları fazla sevmiyorum (kendi çocuğum başka tabiki)
ve evlilik çocuk yapmakdan ibaret olmamlı..
Eşimi oğlumu seviyorum yetiyor.. 2. gerek yok..
Rabbim olmayanlara versin.. onlara tattırsın..

sizlere hak vermeye çalışıyorum ama olmuyor malesef,onun sorumluluğunu alamam filanbence siz rahatınızı düşünüyorsunuz.sosyal yaşantınızın biteceğinden,kısacası özgürlüğünüzün kısıtlanacağından,
dünyada evlat kadar tatlı bişi varmı (yoooooooookkk) allahın bir mucizesi sizinle hayat bulan bir varlık.
kabul ediyorum annelik hayat boyu emekli olmadan çalışmaya benziyor, ama tarifi mümkün olmayan mutluluklarıda beraberinde.

sizlere hak vermeye çalışıyorum ama olmuyor malesef,onun sorumluluğunu alamam filanbence siz rahatınızı düşünüyorsunuz.sosyal yaşantınızın biteceğinden,kısacası özgürlüğünüzün kısıtlanacağından,
dünyada evlat kadar tatlı bişi varmı (yoooooooookkk) allahın bir mucizesi sizinle hayat bulan bir varlık.
kabul ediyorum annelik hayat boyu emekli olmadan çalışmaya benziyor, ama tarifi mümkün olmayan mutluluklarıda beraberinde.

Açıkçası, sosyal hayatımın kısıtlanacağını düşündüğüm doğru..
Ayrıca özgürlüğüme çok düşkünüm,sürekli çocukla ilgilenemem,onu heba ederim çünkü kendimle ilgilenmeyi iş,arkadaş çevresi vs. daha çok severim..
Ama bunun size sakıncası nedir onu anlamadım..

Açıkçası, sosyal hayatımın kısıtlanacağını düşündüğüm doğru..
Ayrıca özgürlüğüme çok düşkünüm,sürekli çocukla ilgilenemem,onu heba ederim çünkü kendimle ilgilenmeyi iş,arkadaş çevresi vs. daha çok severim..
Ama bunun size sakıncası nedir onu anlamadım..

benim için hiçbir sakıncası yokk.istediğiniz gibi hayatınıza yön verirsiniz tabiki
ama yaş kemale erince keşke dememek için bir kez daha düşünmekte yarar var.
sizi asla yargılamıyorum ben sadece fikrimi acıkca dile getirdim.
peki benim düşüncelerim sizi neden bu kadar rahatsız etti?

benim için hiçbir sakıncası yokk.istediğiniz gibi hayatınıza yön verirsiniz tabiki
ama yaş kemale erince keşke dememek için bir kez daha düşünmekte yarar var.
sizi asla yargılamıyorum ben sadece fikrimi acıkca dile getirdim.
peki benim düşüncelerim sizi neden bu kadar rahatsız etti?

Yok estağfurullah beni rahatsız etmedi,sadece merak ettiğim için sordum.
Çocuk sahibi olmak istememenin sebepleri bellidir..
Siz de bunları yeniden dile getirmişsiniz..
Ben de "evet doğru,ne var bunda?" demek istedim sadece..
Özgürlüğümü istemenin,bir çocukla ilgilenmek yerine kariyer yapmak,sosyal çevreyle daha sık beraber olmak istememekteki sıkıntı nedir yani?
Arkadaşlar keşke der mi bilemem ama ben kendimi bildiğim için pişman olmayacağımdan eminim..
Ama hep dualarımdadır Allahım her isteyene hayırlı evlat versin inşallah.. Korunduğu halde istemeyene de gebelik nasip etmesin inşallah..

Eskiden bebek sahibi olmak istemeyen kadınlar için "fıtratları bozulmuş" derdim, o zamanki fikrimce kadın belli bir yaşa geldikten sonra içindeki biyolojik saat ötmeye başlardı ve kadınlar "ben de bebek istiyorum" diye istek duyarlardı, duymaları gerekirdi... Ama şimdi büyüdükçe, dünyayı gördükçe kimseyi sorgulamıyorum, yargılamıyorum, çünkü sorumluluk algılarım değişti. Bir bebeğe kendini verebilmek aslında bir yerde kendinden vazgeçmek gibi oluyor, o yüzden "biz bu hayatı kendimiz için yaşamak istiyoruz" diyenleri artık az çok anlayabiliyorum.

ınsanlar kendilerinin farkında olarak ve bilinçli bir şekilde kararlarının arkasında duruyorken kadınlara damızlık insan gözüyle bakan zihniyete de büyük öfke duyuyorum, ve bu fikirlerini dile getiriş yöntemleri de bunun dozunu artırıyor hep. Üzerlerine vazife olmayan şeylere karışan insanlara saygı duyamıyorum. Kaldı ki bu çok hassas bir konu "daha neyi bekliyorsunuz çocuk yapmak için?" diye resmen hesap sorulan çift uzun zamandır deniyor ve bebek sahibi olamıyor belki de.. ınsanlar nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor bilmiyorum.

Evli arkadaşlarım var, sevdiğim iki insanın yavrusunun olması fikri benim içimi bir hoş yapıyor ama çocuk konusunu açan taraf asla ben olmam, kimsenin ne istediğini, ne yaşadığını tam olarak bilemem, hayırlısı ne ise o olsun derim. Yakın olduğum insanlara yaklaşımım böyleyken dış kapının mandallarının kadınları bu konuda resmen taciz etmesini terbiyesizlik olarak görüyorum, öyle bir şeye şahit olursam o soruları kibarca sahiplerinin ağzına tıkıyorum.

Bana gelecek olursak, çocuklara çok fazla düşkünüm. Hayat neleri getirir neleri götürür bilemiyorum ama şimdikine yakın hayat standartlarım olursa ben çocuk sahibi olmayı isterim. Ruhen buna hazırım, ama bakalım ona hak ettiği yaşamı sunabileceğim konusunda kendime güvenim de olacak mı o zaman, bunu şimdiden bilemiyorum.

Allah herkesin gönlüne göre versin. Bir de tabi herkese meraklı melahatlara tahammül etme gücü versin, o daha yıpratıcı olabiliyor biliyorum.

böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum...Allah ın gücüne gitmesin aratmasın da..
ki ben bebekleri ve çocukları çok ama çok severim.. o duyguyu tatmayı çok isterim...ama o çocuğa mutlu rahat bir hayat veremiceksem, benim çektiğim sıkıntıları çekecekse( ki gittikçe TR nin şartları ağırlaşıyor: benim bir memur olabilmek için üniv. mezunu halimle canım çıktı hala da bir ohh demedim) ne hakkım var onu bu dünyaya getirmeye.sadece kendi evlat sahibi olma duygumu tatmin için bu dünyaya bir canlı getirmek inanılmaz büyük bir sorumuluk..ben bunu kaldıramam..o çocuk doğacak ama hep bebek kalmicak ki..büyüdüğünde ne olacakk.nasıl bir hayat beklicek onu.
ve ben çocuk sahibi olup olmama konusunda bu şekilde düşünen insanların çok özel olduğuna inanıyorum.
Ve bu konular açıldığı zzaman içimden diyorum ki; çocuklarım için en güvenli yer karnım..orada kalsınlar.:)

Özgürlüğümü istemenin,bir çocukla ilgilenmek yerine kariyer yapmak,sosyal çevreyle daha sık beraber olmak istememekteki sıkıntı nedir yani?
Arkadaşlar keşke der mi bilemem ama ben kendimi bildiğim için pişman olmayacağımdan eminim..
Ama hep dualarımdadır Allahım her isteyene hayırlı evlat versin inşallah.. Korunduğu halde istemeyene de gebelik nasip etmesin inşallah..

çocuk sahibi olmak istememenin sebepleri sadece bunlar değildir ben kısaca yazdım.evet dile getirdim çünki tekrar vurgulamak istedim(bana göre yanlış olan düşüncelerinizi.bu benim kişisel fikrim,ben nasıl size saygı duyarak yazdıklarınızı okuyorsam sizde bana saygı duymalısınız diye düşünüyorum)hayat sadece kariyerden ibaret değildir yada yazdıklarınızdan ibaret.bu konu böyle uzar ve gider neyse sizin fikirleriniz sizi bağlar benimkilerde beni.

kızlar benim 1 tane oğlum var.12 yaşında .2.istemiyorum yani ona bakacak sabrımın olduğunu sanmıyorum.hayat çok yıpratıyor insanı.etrafımdaki insanlardan bıktım özellikle kocakarılar çocuk yap diye başımın etini yiyolar.artık ne cevap vereceğimi şaşırdım.1 çocuk hiç çocuk diyolar moralimi bozuyolar.sizce 2.için geç değilmi ben kendimi yaşlı hissediyorum artık.ALLAH olmayanlara versin.çocuklarımızada hayırlı ömürler versin.

sonuna kadar katılıyorum lalişsempatiksalakcinni
ayrıca isteyip istememek bizi bağlar,
konu sahibi arkadaşın öğrenmek istediği "onun gibi düşünenler var mıdır?"
ben istemeyenlerinde bu fikirlerinin yanlış olduğunu düşünmüyorum:delphin:
pişmanlık çekeceksede insan kendi çeker :delphin:

benim gibi düsünenlerin var oldugunu görmek beni mutlu etti acikcasi

etrafima bakiyorum sanki kadinlar resmen yarisa grmis dogurmak icin cogununda etraftan geri kalmamak icin evlat sahibi olmak istediklerini düsünüyorum onun var benimde olsun zihniyeti :)

benim istememe sebeplerime gelince

1.Sirf kendi egomu tatmin etmek icin neden geleceginin nasil olacagini bilmedigim bir cocuk dünyaya getireyim.Onun yerine gider kimsesiz bir cocuk evlat edinirim.Diceksinizki onun geleceginin nasil olacagini biliyomusun.Elbette bilmiyoum ama en azindan yetistirme yurdunun sunabilecegi imkanlardan daha güzel bir hayat sunacagim garanti.

2.Ben daha ne görmüsümki o cocuga ne vericem.Daha hindistani,japonyayi,havai adalarini görmedim :)
Bu dünyanin bütün nimetlerini ben tatmadimki bir de hic yoktan bir cocuga servet degerinde masraf acayim.

3.Dogurdum diyelim hersey cok güzel gidiyor.Ya ben aniden ölürsem o cocuk anasiz ne yapar.
Ya da onu kaybettim diyelim neden acilarin en büyügünü yasama gibi bir risk alayim hayata 1 kere geliyorum onuda evlat acisiyla mahvetmek istemiyorum.

bu sayi uzarda gider kisacasi cocuk sahibi olmak bi bakima kendinden vazgecmek
hayat cocuksuzda güzeldir bana göre hic gerek yok kendini baska bi insana adamaya

lalee senin çoçukla ilgili büyük problemlerin var sanırm
herkese dua edip kendin istemezsin nedir doğrular

lalee senin çoçukla ilgili büyük problemlerin var sanırm
herkese dua edip kendin istemezsin nedir doğrular

Tam okumadınız galiba..
Problemimi açıkça yazdım ya..
Neyse bir daha yazim; Özgürlüğüme,iş,arkadaş ve sosyal çevreme olan düşkünlüğüm nedeniyle çocuk sahibi olmak günahsız bir bebeğe ve bana büyük bir problem teşkil edecek..

senin o dediklerin çoçukla yapılmıyormu hem. o zaman çalışan hanımların hiçbiri coccuk yapmazdı.. var var bi nedeni

çocuk istiyorum diyipte adam gibi çocuğuna bakmayanlardansa,aslında çocuk istemediğini farkedenlerdense,burda açık açık istemiyorum diyenler daha saygıdeğer gözümde.kendini tanıyan insanların olması ne güzel..

fakat bebekleri seviyorsunuz demeyin yapmayın böle insanlarıda yanlış yönlendiriyosun

Ben mi yanlış yönlendirmişim?akannehir
Kime demişim çocuk yapmayın ya da hemen çocuk yapın diye?
Bana ne canım insanların hayatından?
Hiç sevmediğim iştir başkasına karışmak!

senin o dediklerin çoçukla yapılmıyormu hem. o zaman çalışan hanımların hiçbiri coccuk yapmazdı.. var var bi nedeni

Tabii yapıyorlar..
İstemişler ki çocuk sahibi olup çalışmaya,gezmeye devam etmişler..
Ne güzel di mi?
Yeter ki herkes istediği hayatı yaşasın!:lepi:

Back
X