Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim eşimde istemiyordu söylemişti en başından. Kendisi baba idi tabii, ben çocuk düşünmüyordum. Sonra hormonlar anneliği arar oldu. Eşim nasıl oldu bilmiyorum bana haksızlık olacağından bahsetti ama biliyor da acı çektiğimi ve sustuğumu. Biz istedik ortak karar ile evliliği izin 3. Senesi falan sanırım. Oğlumuz oldu rabbim bağışlasın. Eşim iyi ki yapmışız bu oğlanı der durur. Bir evladınız olsa size bırakmaz da inşallah keçi inadından döner. E birde sizi kandırmış oluyor eşiniz kocaman bir haksızlık. Şu Korona belası gitsin ondan sonra olsun bebişiniz. Sağlıcakla gelsin inşallah. Ben gebe kalmadan tüm kotrolleriminyaptırdığım halde çok sorun yaşamıştım. Şimdi hastanede gidemezsin. İçin içini yer. Oğlum ilk ama 4. Gebeliğin benim. Gelsin de sağlıcakla gelsin evinizin bereketi.Gerçekten üzüntüden günlerdir içim içimi yiyor...
Ben 33 yaşındayım, eşim 42. Mutlu bir evliliğimiz var 3 senedir, ben çocuk istediğimi dile getirmezsem tabii ki.
Eşim bin kere ölçer tartar, bir kere hareket eder. Ama 42 yaşına gelmiş bir adam da 40 senedir ölçüp tartarsa, çocuk hasretiyle yanıp tutuşan eşini deli eder.
İlk görüşmeye başladığımızda çocuğa sıcak bakmadığını belirtmişti, 37 yaşındaydı o zaman. Ben de çocuk istiyorum o zaman devam etmeyelim dediğimde yalvarıp yakarıp ne olur devam edelim ben senle çocuğa da sıcak bakarım demişti.
Bunu demeseydi yemin ederim zorlamazdım, ısrar etmezdim. Ama ben ona en başında dedim... çocuk yoksa ben de yokum diye.
Evimiz arabamız her şeyimiz var, nerdeyse tüm dünyayı dolaştık 3 senede. Mutluyuz, seviyorum onu. Ama elim böğrümde yavrusuz kalakaldım.
Bir dünya kavga ettik yine bu akşam. Şimdiki bahanesi corona var hamile kalsan nasıl doktora gideceğiz. Sanki normalde istiyordu da şimdi corona olunca istemedi...
Ne incelik...
Ailemdeki kadınların hepsi 35inden sonra üreme organlarıyla ilgili sorun yaşadı. 2 senem var belkide. Doğal yolla hamile kalabilir miyim onu bile bilmiyorum, doktor sorun gözükmüyor diyor ama denemeden bilemeyiz ki...
Açık açık dedim bu akşam. Ya senin nazın bitene kadar ben çocuk sahibi olamayacak durumda olursam ne yapacaksın? Bu vicdan azabıyla yaşayabilir misin?
Susuyor...
O sustukça ben kendi kendimi yiyorum...
Beni seviyor biliyorum ama... Ben artık soğuyorum...
Arkadaşlarımın bebekleri oldukça koklamak için peşlerinden koşmaktan yoruldum... Ve çocuk ne zaman diyenlere çocuk hasretiyle yanıp tutuşurken bizim için daha erken şu an istemiyoruz demekten.
Kimsenin yapabileceği bir şey yok, sadece içimi dökmek istedim. Helal edin hakkınızı...
Yanlis hatirlamiyorsam 40 yasindaki bir babanin cocugu 24 yasindakine gore 5 kat daha fazla sizofren olma ihtimaline sahipti .Yaş illerledikce erkeklerin sperm kalitesi ciddi derecede düşüyor.
Ahh sizi o kadar çok anlıyorum ki,çocuk denince burnumun direği sızlıyor Elbette anne olmak sizin de hakkınız,eşiniz çok bencil ve empati duygusu olmayan birisi. Ya bir ömür boyu çocuksuz yaşamayı göze alacaksınız yada eşinizden ayrılıp kendi hayatınızı kurup,bu kez çocuklu aile olarak hayatınıza devam edeceksiniz.(Ki anne olmak en doğal hakkınızdır) Çok iyi düşünün ona göre karar verin.Gerçekten üzüntüden günlerdir içim içimi yiyor...
Ben 33 yaşındayım, eşim 42. Mutlu bir evliliğimiz var 3 senedir, ben çocuk istediğimi dile getirmezsem tabii ki.
Eşim bin kere ölçer tartar, bir kere hareket eder. Ama 42 yaşına gelmiş bir adam da 40 senedir ölçüp tartarsa, çocuk hasretiyle yanıp tutuşan eşini deli eder.
İlk görüşmeye başladığımızda çocuğa sıcak bakmadığını belirtmişti, 37 yaşındaydı o zaman. Ben de çocuk istiyorum o zaman devam etmeyelim dediğimde yalvarıp yakarıp ne olur devam edelim ben senle çocuğa da sıcak bakarım demişti.
Bunu demeseydi yemin ederim zorlamazdım, ısrar etmezdim. Ama ben ona en başında dedim... çocuk yoksa ben de yokum diye.
Evimiz arabamız her şeyimiz var, nerdeyse tüm dünyayı dolaştık 3 senede. Mutluyuz, seviyorum onu. Ama elim böğrümde yavrusuz kalakaldım.
Bir dünya kavga ettik yine bu akşam. Şimdiki bahanesi corona var hamile kalsan nasıl doktora gideceğiz. Sanki normalde istiyordu da şimdi corona olunca istemedi...
Ne incelik...
Ailemdeki kadınların hepsi 35inden sonra üreme organlarıyla ilgili sorun yaşadı. 2 senem var belkide. Doğal yolla hamile kalabilir miyim onu bile bilmiyorum, doktor sorun gözükmüyor diyor ama denemeden bilemeyiz ki...
Açık açık dedim bu akşam. Ya senin nazın bitene kadar ben çocuk sahibi olamayacak durumda olursam ne yapacaksın? Bu vicdan azabıyla yaşayabilir misin?
Susuyor...
Arkadaşlarımın bebekleri oldukça koklamak için peşlerinden koşmaktan yoruldum... Ve çocuk ne zaman diyenlere çocuk hasretiyle yanıp tutuşurken bizim için daha erken şu an istemiyoruz demekten.
Kimsenin yapabileceği bir şey yok, sadece içimi dökmek istedim. Helal edin hakkınızı...
Neden istemiyoki sebep neymş?eski komsunun kocasıda istemezmişti ama kadın korunuyorm diye korunmamıstı o sekilde evlatları olmus adamda mecbur kabullenmiş ti.onun kocasıda asla istemem diyormustuGerçekten üzüntüden günlerdir içim içimi yiyor...
Ne incelik...
Susuyor...
Ama sizde açık kapı bırakmıyorsunuz ki. Bu adam çocuk yapmaz. Yaparsa da doğum sonrası çok değişebilir. Çocuk istemediği halde sırf eşi istiyor diye yapıp Doğum sonrası boşanan, aldatan, evden uzaklaşan, çocukla zerre ilgilenmeyip sen hakettin diyen insnalar gördüm. Eşim doğunca sever demişsiniz. Bilemezsiniz bunu. Evliliğiniz madem iyi siz de yA ısrar edip adamı bunaltmayacaksınız- tamam sizi kandırmıs bu kötü bir şey- ya da ayrılacaksınız sizi Kandırdığı için. Siz istiyorsunuz ki hem çocuk için verdiği sözü tutsun hem gönüllü olsun. Olmaz malesefBelli ki daha önde ayrılık tatmamışsınız. Ne mutlu size... O kadar kolay olmuyor ama al valizini çık demek ya da kendin çıkıp gitmek.
Yorum yazayım diye yazmak yerine yapıcı düşünerek fikir verseniz keşke...
Kırıcı olmak istemem ama bir an kendiniz yaşıyor gibi gözünüzde mutlu evliliğinizi sorunsuz hayatınızı ve sonrasında olabilecekleri düşünüp yazın lütfen...
Ahh sizi o kadar çok anlıyorum ki,çocuk denince burnumun direği sızlıyor Elbette anne olmak sizin de hakkınız,eşiniz çok bencil ve empati duygusu olmayan birisi. Ya bir ömür boyu çocuksuz yaşamayı göze alacaksınız yada eşinizden ayrılıp kendi hayatınızı kurup,bu kez çocuklu aile olarak hayatınıza devam edeceksiniz.(Ki anne olmak en doğal hakkınızdır) Çok iyi düşünün ona göre karar verin.
Ne alaka? evlı olup cocugu olmayanlar anlamsız evlilik mı yasıyor?Çocuk yoksa evliliğin ne anlamı olur
Umarım bir şekilde ikna edersiniz
yanlış ifade etmişim kendimi özür dilerimNe alaka? evlı olup cocugu olmayanlar anlamsız evlilik mı yasıyor?
Ama sizde açık kapı bırakmıyorsunuz ki. Bu adam çocuk yapmaz. Yaparsa da doğum sonrası çok değişebilir. Çocuk istemediği için sı
Bence o bu evlilik için söylemiş çünkü biri istiyor imkan var ama diğeri bencilce davranıyor. Kusura bakmayın ama gerçekten bu evlilik çok zor!Ne alaka? evlı olup cocugu olmayanlar anlamsız evlilik mı yasıyor?
Bosanırlar ozaman.Bence o bu evlilik için söylemiş çünkü biri istiyor imkan var ama diğeri bencilce davranıyor. Kusura bakmayın ama gerçekten bu evlilik çok zor!
Umarım olmaz eşi anlayışlı olur. Bir insanın elinden böyle bir hakkı bile isteye almakta ne biliyim?Bosanırlar ozaman.