ŞakaaaValla ben hazır olduğumdan cok emindim ama hazır değilmişim bi fragman verselerdi düşünürdüm bin kez falan çocuk büyütmek çok zor
Gece 2 saat aralıklarla alarm kurun, 15 dk kadar yatakta bekleyin ve geri uyuyun ajdjfjr güzel bir gece fragmanı olur meselaŞakaaaÖyle gibiydim aslında ya fragmanıda yokki
Ayy amin inşallahHuyu suyu güzel olsun diye dua edin, eğer öyle olursa hayatınız çok da sarsılmazama en geç 2 yaştan sonra bence birşeyler oturmuş oluyor. Tabiki zorlukları var ama alışıyorsunuz
Merve evlendirene kadar mı emzirecen merveeeeThe Arkadaşımızın dediklerini ben de yaptım ama işlediği de oldu islemediği de. Pis ben de olmadım şükür. Duş alır öylr isimi yaparım gerekirse sonra bi daha duş alırım bunda yoksunluk çekmedim ama çayı artık soğuk içerim. Bazen emmek ister soldaysa okey ama sağda olması gerekince o çay soğur yani. 3 eşit yemek sofraya koyup da sırayla yediğim yeni yenidir. Çorbayı içerim bi saat sonra öbür yemek gibi. Yürümeden önce korkunçtu bence tombikti çünkü ve çok kucakçıydı. Sonrası da taşımıyosun ama koşuyosun peşinde. zaman belirtemiyoruz net.
Okurken şey dedim hee çok şükür kahveyi soğuk seviyorumThe Arkadaşımızın dediklerini ben de yaptım ama işlediği de oldu islemediği de. Pis ben de olmadım şükür. Duş alır öylr isimi yaparım gerekirse sonra bi daha duş alırım bunda yoksunluk çekmedim ama çayı artık soğuk içerim. Bazen emmek ister soldaysa okey ama sağda olması gerekince o çay soğur yani. 3 eşit yemek sofraya koyup da sırayla yediğim yeni yenidir. Çorbayı içerim bi saat sonra öbür yemek gibi. Yürümeden önce korkunçtu bence tombikti çünkü ve çok kucakçıydı. Sonrası da taşımıyosun ama koşuyosun peşinde. zaman belirtemiyoruz net.
Bu çok iyi bir fragmanGece 2 saat aralıklarla alarm kurun, 15 dk kadar yatakta bekleyin ve geri uyuyun ajdjfjr güzel bir gece fragmanı olur mesela
Yaşlarımız aynıymış sabrını veriyor allah yaŞakaaaÖyle gibiydim aslında ya fragmanıda yokki
Hadi bismillah diyeyim o zamanYaşlarımız aynıymış sabrını veriyor allah ya
Ben burada bebeğin hayatınıza bir zorluk kattığından ziyade bencil bir baba figürü ve herşeyin üstesinden gelirim anayım ben ana! Diyen çok ama çok mutsuz bir kadın gördüm.Oğlum 5 aylık olacak hala kendimi hazır hissetmediğim oluyoo sevdiğin şeylerin heeepppsiiniii ve çok çok çok daha başka bir sürü şeyi bir kenara kaldırmak demek çocuk. Hiç öyle çocukla eski hayatıma devam ediyorum diyen 3-5 kişiye inanma. Bence onlar uzaylı zaten. Ben 5 aydır kafam rahat tuvalete gitmeyi bile özledim. Yanlış anlaşılmasın bir saniye bile pişmanlık yaşamadım, oğlumu da çok seviyorum canımı veririm. Bahsettiğim özlem onsuz günlere bir özlem değil o yine olsa ama kafam da daha rahat olsa özlemi.
Senin pencerenden bakınca sen şu an kesinlikle hazır değilsin. Çocuk kocan istiyor diye yapacağın bir şey değil. Kocan sabah kapıyı çekip işe gidecek, kahvesini içecek, sohbetini edecek, sosyalleşecek, giyinip hazırlanacak, yemeğini yiyecek, tuvaletine girecek, instagramda orda burda gezinecek, akşam eve gelip 10 dk-1 saat bebeği sevecek pış pışlayacak, yatıp uyuyacak.
Sen sabah kocan işe giderken bez değiştiriyor ya da emziriyor veya mama hazırlıyor olacaksın, o hazırlanıp parfüm sıkarken üstünde kusmuk/çiş/süt/ter lekeleri olan pijama kafanda lohusa topuzunla kocana öfkelenip kıskanacaksın. Eğer yardıma gelen kimse yoksa kocan evden çıkmadan 5 dk tuvalete girmek için ona yalvarıp tuvalette de allahım inşallah çocuk uyanıkken bir daha sıkışmam diye dualar edeceksin. Bebek ağlayacak, susmayacak oturup dinlenemeyeceksin. Ya da uyuyacak ama sen hep yanında ol isteyecek uyuduğunda bile tuvalete gidemeyeceksin. Acıkacaksın ama yemek hazırlayacak fırsatın olmayacak. Çünkü bebek uyuyorsa ses çıkarmaktan korkacaksın, uyanıksa sen yemek hazırlamaya çalışırken ya acıkacsk ya kaka yapacak ya da sıkılacak şanslıysan ağzına bi şeyler atabilirsin. Günün bunların tekrarıyla geçecek. Akşam olunca gözün pencereye kapıya kilitlenecek kocan gelsin de biraz o ilgilensin bebekle sen de dinlen işlerini hallet diye. Gelecek yemek soracak yemeğini yiyecek o yemeğini yerken sen bebeği emziriyor/uyutuyor ya da altını değiştiriyor olacaksın. Çok düşünceli bir erkekse kocan bu sırada seni bekleyebilir bilmiyorum. Sonra ben de açım diyeceksin bi zahmet 5 dk tutacak çocuğu o ara ağzına ne atarsan kar çünkü büyük ihtimalle bebek yine ağlayacak ve her annenin sinirlerini hoplatan o sözleri duyacaksın “annesiii ağlıyo bu” . Kocan bebeği sana verip tuvalete girecek sen yine bebekle yalnız kalacaksın… daha anlatırım da gerek yok.
Bazı standartları aşan örnekler dışında çoğu bebekli evde bunlar yaşanıyor. Bunlar olurken depresyona girmemen için en azından anne olmayı çok istemen lazım. Ben zorlanan bir yeni anneyim ama bebeğimi çok seviyorum ve onun için bütün bunları bile bile göze aldım. Ama ben istemesem çocuk yapmazdım hele sırf kocam istiyor diye hiç yapmazdım. Çünkü o en fazla gece uykusunda bebeğin ağlamasından rahatsız olup uyanacak ya da sosyal hayatı biraz etkilenecek ama olan sana olacak. Çocuk kocaya verilen bir hediye değil, büyğj bir fedakarlık ve sorumluluk. Eğer kocan tam zamanlı bir bakıcınız olmasını sağlayabilecek ekonomik güce sahip değilse sen kendin çocuk diye delirmeden çocuk yapma derim ben
Bebeğim sen efsane pozitif birisin varya şu negatif arkadaşa kadar gülüyordum yorumlarınızı komedi karikatür yazıları gibi okuduuumm.. elbette zorluğu oluyordur anne ve baba olmanın hayatımıza kattığı ama ben şunu söylemek istiyorum 10yıl süreç bu hasreti çektim ve tedavi olmam gerektiğini tam bu yıl nisan ayında infertilite tanısıyla öğrendimHadi bismillah diyeyim o zaman
Hanımefendi sakin olunBen burada bebeğin hayatınıza bir zorluk kattığından ziyade bencil bir baba figürü ve herşeyin üstesinden gelirim anayım ben ana! Diyen çok ama çok mutsuz bir kadın gördüm.
Tvyi açık uyutmaya alışırsanız pekâlâ yemek yapar tıkırtı rahatsız etmez, kocam ben bunlarla didinirken eminim buraya bu kadar detaylı yazdıysanız eşinize söylüyorsunuzdur Instagram da gezecek dışarı ailesi olmadan çıkıp beni o halde bırakıp sosyalleşecek?? Gündüz bebek ağlıyor diye yemek yeme fırsatı bulamayan kadın kocasına akşam yemeği menüsü çıkartıyor?? Kahvesini içip ayak uzatan kocam banada kahve yapsın karşılıklı oturup içelim bebek kollarımda ya ağzımda yada mememde değil her an? Ben o haldeyken beni evde bırakıp işe gitmek zorunda olan kocamı neden kıskanayım bir vasfım olsaydı keşke bende ev hanımı olup evde kocama fesatlanacak kadar kafa yiyeceğime işime dönmeye gün saysaydım derim? Tuvalete gidememeden epey yakınmışsınız, kangurular mevcut anne karnında hissi yaratan bir çılgınlık yaparak bunlardan herhangi birini denediniz mi acaba? Bebeğin ağlamasından RAHATSIZ OLAN BİR BABA ??? Bu tam olarak nedir?
Her bahane olup sızlandığınız dert yandığınız konunun asıl başlangıcı sizden başlıyor. Eşinize hiç babalık yapması için görev vermemiş görev dağılımı yapmamışsınız ki? Ik demiş almışsın, vık demiş kaldırmışsınız? Eşiniz tam olarak bu ailede biyolojik olarak bebeğin dünyaya gelmesi dışında hangi vasıfla o evde? Yanlış anlamayın şuan gebeyim, tüp bebekte olumsuz sonuçlarda kocamla hüngür hüngür ağlayıp, günlerce izin alıp evde birbirimize deliler gibi vakit ayırmış iki insanız.. 3 patili bebeğimiz var, geçenlerde köpüş olanımız parvo virüs atlattı, serumları ilaçları ve manevi yükü çok olduğu için eşim işten izin alarak evimizde ve patili bebeğimizin yanındaydı? Kedişimiz, bağırsaklarını üşüttüğü için probiyotik ve antibiyotik tedavisi gördü, eşimin internetten kefir nasıl mayalanır yazılarını araştırıp kefir mayası alıp evde mayaladığını gördüm?? Kedi köpek için yapıyor bunları hani birde sizin anlatımınızdaki bizden doğma bizden olma bebek değiller bunlar?
Ay şu her dendiğinde rahatlıyorum he. Annem her ameliyatında hastanede yatarken sondasını boşaltmam gerekiyor, zaten 3 litrelik serum takıldığı için aşırı sık doluyor. Saat başı alarm kurup kontrol ediyorum dolduysa kalk boşalt dolmadıysa az daha uyu falan benim için bi hastane rutini bu. Oluyo mu hocam yapabilir miyim bi bebeGece 2 saat aralıklarla alarm kurun, 15 dk kadar yatakta bekleyin ve geri uyuyun ajdjfjr güzel bir gece fragmanı olur mesela
Yorumumun nesini beğenmediniz?Evet hatta planlı gebelik ise folik asit kullanımı ve beslenme,uyku düzeni gibi temel kavramları hayatımıza dahil etmemiz gerekiyormuş aslında hazırım ama ülke durumundan kaynaklı da bilmiyorum yetememe korkusu beni korkutuyor ona iyi bir gelecek sunabilir miyim? Yetebilir miyim çok istiyorum hazır olduğumu nasıl anlarım mesela aslında olduğunda iyi bir anne olabileceğimi düşünüyorum hayali bile güzel bilmiyorum nasıl anlayacağım hazır olduğumu?
Ahahah gece rutinine hazirsin demek ki. Bir de bunun gündüz rutini var ama ona hazırlanmak mümkün değil yap gitsinAy şu her dendiğinde rahatlıyorum he. Annem her ameliyatında hastanede yatarken sondasını boşaltmam gerekiyor, zaten 3 litrelik serum takıldığı için aşırı sık doluyor. Saat başı alarm kurup kontrol ediyorum dolduysa kalk boşalt dolmadıysa az daha uyu falan benim için bi hastane rutini bu. Oluyo mu hocam yapabilir miyim bi bebe
Teşekkürler hocam başlıyorum birazdan çalışmalara djgjgAhahah gece rutinine hazirsin demek ki. Bir de bunun gündüz rutini var ama ona hazırlanmak mümkün değil yap gitsin
Yeteri kadarı ne bilmiyorum ama hiç destek almadığım doğrudur. Eşim de aslında burda abarttığım kadar kötü bir baba değil ama evden sabah 7de çıkıp eğer mesaisi uzamazsa ancak tekrar akşam 7de evde olabiliyor ve oldukça yorucu bi işi var. Hafta içleri de bu yorgunluğun üzerine çocuğa benim verdiğim bakımı vermesini beklemek doğru gelmiyor. Rahatsız olmaktan kastımı da tekrar anlatayım biz bebeğin nefes alışı değilse uyanıp ilgileniyoruz ya eşim ya da çoğu erkek diyeyim bebek çığlık çığlığa ağladığında ancak ne oldu nesi var diyorlarYazdıklarınızdan yeteri kadar destek almadığınızı düşündüm ben. Bebek ağlıyor diye gece rahatsız olacak adamın alnını karışlarim şahsen. Yahut annesi ağlıyor bu diyecek rahatlığı ona siz vermiş olabilir misiniz? Çünkü biz anneler bebeği kendimize doğurmuyoruz yahu.. evet baba olmak ve anne olmak farklı şeyler ama kendi çocuğuna parmak ucuyla dokunacak baba benim için ciddi sinir bozucu olur.
Çoook teşekkür ederimBebeğim sen efsane pozitif birisin varya şu negatif arkadaşa kadar gülüyordum yorumlarınızı komedi karikatür yazıları gibi okuduuumm.. elbette zorluğu oluyordur anne ve baba olmanın hayatımıza kattığı ama ben şunu söylemek istiyorum 10yıl süreç bu hasreti çektim ve tedavi olmam gerektiğini tam bu yıl nisan ayında infertilite tanısıyla öğrendim
Bahsettiğin kötü yada seni mutlu eden zararlı alışkanlıkların şuan vazgeçilmez geliyor ama şunu soracağım hangimiz bile bile kor bir sobaya elimizi süreriz? Bunları kesinlikle dengeleyebilecek güçte bir kadınsın.
Ay yeri geliyor aynada kendimizi sevmiyoruz ne suratsızsın bugün be diyoruz içimizden
Kaygıların çok yerinde ve seninle kesinlikle aynı fikirdeyim korkuyor insan yetersiz olabilmekten anneliği hakkıyla yapamamaktan. Mesela yarın 2li taramam var 12+0 ım ama şuan binlerce senaryo var kafamda. Hamile kalacakmıyım stresi bitti keseyi görecekmiyim, HCG normal artacak mı, kalbi atacakmı, hareket edecek mi, büyüdümü, şimdi acaba herşey yolunda olacak mı stresi var doğunca da bunlaaar büyüyüp elbet gidecek.
Sen şu içindeki minik çocukla enerjinle varya herşeyin üstesinden gelirsinüstelik eşin bu yükümlülüklere hazırsa en çok onun hayallerini ve isteklerini içinde sen ve miniğinizin olduğu hikayeleri ondan dinleyerek bu kaygılarından kurtulacaksın
Sadece alkol ve gezme konusunu baz alarak kesin şekilde hazır olmadığımı söylediğiniz için yorumunuzu beğenmedim yani yakın arkadaşımda aynı durumdaydı ve 6 ay emzirdikten sonra çocuk kendi bırakmak istedi ve sütten kesildi o emzirme sürecinde de bıraktıktan sonrada hep geziyordu çocukla 6 ay sonra alkolde içmeye başladı sadece keşke biraz daha düşünseydim sorumluluğu çok başka diyor 19 yaşında anne oldu ama şuan inanılmaz iyi ve evine çocuğun etüdü okulu koşan evinde yemek olmadan çıkmayan ve evinde bir saç teli göremezsiniz yani bu konuyla bana kesin hazır değilsin dediğiniz için beğenmedim yorumunuzu cahil biri değilim sorumluluğunu bilen çocuğun bambaşka bir sorumluluk getirdiğini kanaatindeyim tabiki çok şükür ekonomik durumumuz var ama her şey bu kadar pahalıyken yetebilmeme kaygısına var ilk çocuğum özendiğim şeyleri almak isterim ona zaten cahil ve fakir olsaydım burada bunları yazan biri değil 7 çocuğu falan olup salya sümük büyüyen büyük olanın bir küçüğe baktığı biri olurdumYorumumun nesini beğenmediniz?Hiçbir zaman tam hazır hissetmedim ben kendimi. O endişeler hep var, anne olduktan sonra bile devam ediyor. Ama siz diyorsunuz ki alkolü, gezmeyi çok seviyorum. Bu tereddütün olmaması lazım bi kere. Hayatınızın en az iki üç senesi sekteye uğrayacak. Bunu kabul ederek başlayın. Maddi durumunuzu bilemiyorum ama bunun için kaygılandığınıza göre çok da fena değildir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemizde maddi durumu düşünmeden üreyenler genelde fakir sjdkjsks. Ülke şartları ne olursa olsun, her kadının bir kere de olsa anneliği tatmak istemesi, bir evladının olması çok da lüks değil bence.