ÇOCUK İSTEMEK VE SORUMLUĞU

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Huyu suyu güzel olsun diye dua edin, eğer öyle olursa hayatınız çok da sarsılmaz ama en geç 2 yaştan sonra bence birşeyler oturmuş oluyor. Tabiki zorlukları var ama alışıyorsunuz
Ayy amin inşallah evet genel olarak 2 yıl unut diyorlar demek bu doğru oturma evresi 2 yıl çocuğa ve kişiye göre değişir tabii

Merve evlendirene kadar mı emzirecen merveeee
( belki şu sıralar en duyduğun cümledir )

Okurken şey dedim hee çok şükür kahveyi soğuk seviyorum eeee bu anlatılanlardan kilo falanda kalmaz üstelik hamile kaldığın kilodan daha az kiloya düşersin hem aktivite hem yavaş yemek falan baya iyi

Ben burada bebeğin hayatınıza bir zorluk kattığından ziyade bencil bir baba figürü ve herşeyin üstesinden gelirim anayım ben ana! Diyen çok ama çok mutsuz bir kadın gördüm.
Tvyi açık uyutmaya alışırsanız pekâlâ yemek yapar tıkırtı rahatsız etmez, kocam ben bunlarla didinirken eminim buraya bu kadar detaylı yazdıysanız eşinize söylüyorsunuzdur Instagram da gezecek dışarı ailesi olmadan çıkıp beni o halde bırakıp sosyalleşecek?? Gündüz bebek ağlıyor diye yemek yeme fırsatı bulamayan kadın kocasına akşam yemeği menüsü çıkartıyor?? Kahvesini içip ayak uzatan kocam banada kahve yapsın karşılıklı oturup içelim bebek kollarımda ya ağzımda yada mememde değil her an? Ben o haldeyken beni evde bırakıp işe gitmek zorunda olan kocamı neden kıskanayım bir vasfım olsaydı keşke bende ev hanımı olup evde kocama fesatlanacak kadar kafa yiyeceğime işime dönmeye gün saysaydım derim? Tuvalete gidememeden epey yakınmışsınız, kangurular mevcut anne karnında hissi yaratan bir çılgınlık yaparak bunlardan herhangi birini denediniz mi acaba? Bebeğin ağlamasından RAHATSIZ OLAN BİR BABA ??? Bu tam olarak nedir?
Her bahane olup sızlandığınız dert yandığınız konunun asıl başlangıcı sizden başlıyor. Eşinize hiç babalık yapması için görev vermemiş görev dağılımı yapmamışsınız ki? Ik demiş almışsın, vık demiş kaldırmışsınız? Eşiniz tam olarak bu ailede biyolojik olarak bebeğin dünyaya gelmesi dışında hangi vasıfla o evde? Yanlış anlamayın şuan gebeyim, tüp bebekte olumsuz sonuçlarda kocamla hüngür hüngür ağlayıp, günlerce izin alıp evde birbirimize deliler gibi vakit ayırmış iki insanız.. 3 patili bebeğimiz var, geçenlerde köpüş olanımız parvo virüs atlattı, serumları ilaçları ve manevi yükü çok olduğu için eşim işten izin alarak evimizde ve patili bebeğimizin yanındaydı? Kedişimiz, bağırsaklarını üşüttüğü için probiyotik ve antibiyotik tedavisi gördü, eşimin internetten kefir nasıl mayalanır yazılarını araştırıp kefir mayası alıp evde mayaladığını gördüm?? Kedi köpek için yapıyor bunları hani birde sizin anlatımınızdaki bizden doğma bizden olma bebek değiller bunlar?

Hadi bismillah diyeyim o zaman
Bebeğim sen efsane pozitif birisin varya şu negatif arkadaşa kadar gülüyordum yorumlarınızı komedi karikatür yazıları gibi okuduuumm.. elbette zorluğu oluyordur anne ve baba olmanın hayatımıza kattığı ama ben şunu söylemek istiyorum 10yıl süreç bu hasreti çektim ve tedavi olmam gerektiğini tam bu yıl nisan ayında infertilite tanısıyla öğrendim
Bahsettiğin kötü yada seni mutlu eden zararlı alışkanlıkların şuan vazgeçilmez geliyor ama şunu soracağım hangimiz bile bile kor bir sobaya elimizi süreriz? Bunları kesinlikle dengeleyebilecek güçte bir kadınsın.
Ay yeri geliyor aynada kendimizi sevmiyoruz ne suratsızsın bugün be diyoruz içimizden
Kaygıların çok yerinde ve seninle kesinlikle aynı fikirdeyim korkuyor insan yetersiz olabilmekten anneliği hakkıyla yapamamaktan. Mesela yarın 2li taramam var 12+0 ım ama şuan binlerce senaryo var kafamda. Hamile kalacakmıyım stresi bitti keseyi görecekmiyim, HCG normal artacak mı, kalbi atacakmı, hareket edecek mi, büyüdümü, şimdi acaba herşey yolunda olacak mı stresi var doğunca da bunlaaar büyüyüp elbet gidecek.
Sen şu içindeki minik çocukla enerjinle varya herşeyin üstesinden gelirsin üstelik eşin bu yükümlülüklere hazırsa en çok onun hayallerini ve isteklerini içinde sen ve miniğinizin olduğu hikayeleri ondan dinleyerek bu kaygılarından kurtulacaksın

Alkol almayı gezmeyi hayatı yasamayı seviyorum 7 aylık hamileyim hiç aramadım bu evrede ki zaten sosyal iciciyiz genelde biraz ara verdik bunlar bebek doğduktan emdikten sonra da yapılır biraz ara vermek bedenimize de iyi geldi kafa dinledim şu süreçte
Elbet sorumluluk çok büyük hepsini düşündüm ben de ama bu hayatta tek sıfatım anne olmak değil bireysel bir hayatımda var , çocuğumun çıkarlarını gözeterek kendi yaşam alanıma da zaman ayırabilirim..

Hanımefendi sakin olun benim amacım hazır olmayan bir arkadaşı anneliğin bazı yönlerini hissettirmekti. Bu arada ben avukatım vasfı olmayan bir ev hanımı değil ha ev hanımı olsaydım şu dönemde anladım ki bunu da hakkıyla yapabilmek bir vasıf. Ayrıca bebek kolik olursa gün geliyor anlattıklarım yaşanıyor. Annelik çok güzel bir şey ama her zaman gül bahçesi değil. Hatta espirisi bile yapılır bunun annelik çok güzel ama imkanı olan baba olsun diye. Ve eşiniz açısından çok şanslısınız sizin adınıza çok sevindim, benim de eşim her gün burda anlattığım gibi değil ve sosyalleşmekten kastım işyerinde geçirdiği zamanlar bazen insan o kadar sosyalleşmeyi bile arayabiliyor.
Tuvalet ve kanguru meselesine geleyim bebek bu günü gününü tutmuyor kanguruyla da çok gittim tuvalete kanguru da kendini parçalayana kadar ağladığı günler de oldu. Ve tv açıksa o bebek kafayı çevirip o ekrana bakıyor haberiniz olsun eninde sonunda o tv kapanıyor . Ha ses olsun diye başka şeyler açıyosunuz ama gürültüye uyanan bebek arkadaki farklı sese yine uyanıyo. Daha yazardım da bebek emmeyi bıraktı ben de birazcık daha uyuyayım. Neyse siz yine de sakin olun bebeğinizin sizin sakinliğinize ihtiyacı var. Anlayışlı ve fedakar kocanız için sizi tebrik ederim. Bir de unutuyordum bizim de aşırı mide rahatsızlıkları olduğu için digestive mamaya dahi midesi tepki gösteren bu yüzden sürekli kusan dikkatli beslenmesi ilaçları takip edilmesi gerekene bir kedimiz var onunla da bebeğimizle de gık demeden ilgileniyoruz.

Bana negatif ve şikayetçi diyenler olmuş düzelteyim ben bazı yönleri ve bazı günleri anlattım özellikle. Çünkü konu sahibi arkadaşımız ben çocuk istiyorum dememiş, kocam istiyor demiş. Kocasıyla ilgili bazı günler neler hissedebilir bunu bilmeli diye düşünüyorum. Pembe gözlükle izlenen mükemmel kocalar her yerde değiller

Gece 2 saat aralıklarla alarm kurun, 15 dk kadar yatakta bekleyin ve geri uyuyun ajdjfjr güzel bir gece fragmanı olur mesela
Ay şu her dendiğinde rahatlıyorum he. Annem her ameliyatında hastanede yatarken sondasını boşaltmam gerekiyor, zaten 3 litrelik serum takıldığı için aşırı sık doluyor. Saat başı alarm kurup kontrol ediyorum dolduysa kalk boşalt dolmadıysa az daha uyu falan benim için bi hastane rutini bu. Oluyo mu hocam yapabilir miyim bi bebe

Yorumumun nesini beğenmediniz? Hiçbir zaman tam hazır hissetmedim ben kendimi. O endişeler hep var, anne olduktan sonra bile devam ediyor. Ama siz diyorsunuz ki alkolü, gezmeyi çok seviyorum. Bu tereddütün olmaması lazım bi kere. Hayatınızın en az iki üç senesi sekteye uğrayacak. Bunu kabul ederek başlayın. Maddi durumunuzu bilemiyorum ama bunun için kaygılandığınıza göre çok da fena değildir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemizde maddi durumu düşünmeden üreyenler genelde fakir sjdkjsks. Ülke şartları ne olursa olsun, her kadının bir kere de olsa anneliği tatmak istemesi, bir evladının olması çok da lüks değil bence.

Ahahah gece rutinine hazirsin demek ki. Bir de bunun gündüz rutini var ama ona hazırlanmak mümkün değil yap gitsin

Yeteri kadarı ne bilmiyorum ama hiç destek almadığım doğrudur. Eşim de aslında burda abarttığım kadar kötü bir baba değil ama evden sabah 7de çıkıp eğer mesaisi uzamazsa ancak tekrar akşam 7de evde olabiliyor ve oldukça yorucu bi işi var. Hafta içleri de bu yorgunluğun üzerine çocuğa benim verdiğim bakımı vermesini beklemek doğru gelmiyor. Rahatsız olmaktan kastımı da tekrar anlatayım biz bebeğin nefes alışı değilse uyanıp ilgileniyoruz ya eşim ya da çoğu erkek diyeyim bebek çığlık çığlığa ağladığında ancak ne oldu nesi var diyorlar

Reactions: The
Çoook teşekkür ederim Telefondan olmasına rağmen karşıdaki insandan nasıl pozitiflik ve enerji alınabilirse o şekilde geçti bana enerjiniz Kesinlikle aynı fikirdeyiz gelen bazı yorumlarda çocuktansa eş desteği alamamış kadın arkadaşlarımı gördüm ve dünyaya gelen minik sadece anne istediği için gelmiyor annenin hayatı değişirken baba sadece çalışıp para getirmekle sorumlu olmamalı ve bir anne mutsuzsa o evdeki herkeste mutsuz olur çocuk bir süre sonra kendini yük hisseder bu geçer çocuğa ne yazık ki benim korkum gelecek, yetebilmek, iyi bir anne olabilmek ve sanırım tüm annelerin yaşadığı durumu yaşıyorum şuan ama nedense sadece eşimin istediği, alkol, gezme konularım baz alındı aslında korkum tam olarak bu değil eşim bana çok destek olan biri hasta olduğumda yemek yapan, evi temizleyen biri hasta olduğumda gece kalkıp ateşimi kontrol eden ilacımı getiren biri ama burada yorumları okuyunca bambaşka yerlere gitti konu hani çocuk olunca değişir mi diye sorguladım evet değişir ama bana daha çok destek olmak için o da daha iyi baba olmak için değişir buna inanıyorum onu tanıyorum

Sadece alkol ve gezme konusunu baz alarak kesin şekilde hazır olmadığımı söylediğiniz için yorumunuzu beğenmedim yani yakın arkadaşımda aynı durumdaydı ve 6 ay emzirdikten sonra çocuk kendi bırakmak istedi ve sütten kesildi o emzirme sürecinde de bıraktıktan sonrada hep geziyordu çocukla 6 ay sonra alkolde içmeye başladı sadece keşke biraz daha düşünseydim sorumluluğu çok başka diyor 19 yaşında anne oldu ama şuan inanılmaz iyi ve evine çocuğun etüdü okulu koşan evinde yemek olmadan çıkmayan ve evinde bir saç teli göremezsiniz yani bu konuyla bana kesin hazır değilsin dediğiniz için beğenmedim yorumunuzu cahil biri değilim sorumluluğunu bilen çocuğun bambaşka bir sorumluluk getirdiğini kanaatindeyim tabiki çok şükür ekonomik durumumuz var ama her şey bu kadar pahalıyken yetebilmeme kaygısına var ilk çocuğum özendiğim şeyleri almak isterim ona zaten cahil ve fakir olsaydım burada bunları yazan biri değil 7 çocuğu falan olup salya sümük büyüyen büyük olanın bir küçüğe baktığı biri olurdum Bilinçli, bilgili olan çoğu kadının stresini yaşadığımı düşünüyorum çocuğa çocuk olmadan hazırlanarak ona olumsuz hiçbir enejimin geçmesini istemiyorum Aslında hepinizede teşekkür ederim çünkü yorumlardan çok isteyeninden süpriz anne olanına kadar çocuk rahme düştüğü an kadının kabullenip hazır olduğunu çıkardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…