ÇOCUK İSTEMEK VE SORUMLUĞU

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

superissi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2023
25
15
26
Merhaba, 3-4 yıllık evliyim ve artık çocuk düşünüyoruz eşim yaşından gereği benden daha istekli aslında benimde genç anne olarak hayalim olduğundan bende çok istiyorum ama bazı endişelerim var. Dünya’ya sana uzun yıllar bağımlı olacak bir birey getiriyorsunuz. Her annenin yaşadığı o korkuyu yaşıyorum ”Yetememek”, Ülke şartları ve ekonomi… Çocuğuma olumsuz hiçbir enerjiyi vermek istemiyorum. Benimle aynı durumu yaşamış kadın arkadaşlarım var mı?

Son düzenleme:
Ben bi süre sonra şeyi anladım, çocuğa hiçbir zaman yüzde yüz hazır olunmuyor. Ben geçen ay istemiyordum bu ay istiyorum bi sonraki ay belki yine hazır hissetmeyeceğim. Hatta gün içinde çok uykum gelince az kestiriyorum, hah o zamanlarda da çocuk istemiyorum mesela :)) Alkol ben de alıyorum normalde ama çocuk düşünüyoruz dediğim günden beri içmedim, kahvaltı yapma alışkanlığım yok ona başladım. Bilmiyorum her anne adayında var mıdır bilmiyorum ama evime gelen misafiri iyi ağırlamak isterim, o bebeğin de sizin karnınızda 9 ay misafir olacağını düşününce en iyi şekilde ağırlamak istiyorsunuz. Yüzde yüz hazır olunmasa da o "hah" dediğiniz zaman bunları bırakma konusunda tereddütünüz varsa biraz daha erteleyebilirsiniz.

Peki şuan çocuğunuz var mı? Süreç olduktan sonra nasıl? Deneyimleyebildiniz mi?

Sadece hamilelikte değil, emzirirken de alkol ve sigara tüketilmemesi gerekiyor. Bana da hazır gibi gelmediniz. Genç anne olmayı boşverin, sağlıklı anne olmak daha önemli.
Evet hatta planlı gebelik ise folik asit kullanımı ve beslenme,uyku düzeni gibi temel kavramları hayatımıza dahil etmemiz gerekiyormuş aslında hazırım ama ülke durumundan kaynaklı da bilmiyorum yetememe korkusu beni korkutuyor ona iyi bir gelecek sunabilir miyim? Yetebilir miyim çok istiyorum hazır olduğumu nasıl anlarım mesela aslında olduğunda iyi bir anne olabileceğimi düşünüyorum hayali bile güzel bilmiyorum nasıl anlayacağım hazır olduğumu?

Hazır olduğumu nasıl anlayabilirim peki? Aslında hazırım çocuk kokusu, varlığını düşünmek içimi dolduruyor ama bazı endişelerim var yetememe gelecek kaygısı gibi

Asla hazır değildim evliliğimin 5.yılında hamile kaldım şuan 20aylık çoğu zaman hayatı sorguluyorum. İnsanın çocuğunun olması inanılmaz güzel bir duygu bunu kimse anlatamaz yaşanması lazım kesinlikle. Ama çok zor gerçekten o zorluk hamilelikte başlıyor ve sanırım artık hiçte bitmeyecek bir durum bu herşeyi ile çok zor. Bende alkolü sigarayı kullanan biriyim 6.ayında memeyi bıraktı bebeğim geri kullanmaya başladım zaten hamilelikti çocukla ilgilenmekti derken ilk aylarda onlar aklınıza bile gelmiyor. Bence çoğu insan anneliğe hazır olmadan hamile kalıyor zaten hiç bilmediğimiz bir şeye kendimizi nasıl hazırlayabiliriz ki

Hazır olduğumu nasıl anlayabilirim peki? Aslında hazırım çocuk kokusu, varlığını düşünmek içimi dolduruyor ama bazı endişelerim var yetememe gelecek kaygısı gibi
O endişeler elbette olacak. Ben tüp bebekte transfere giderken bile ulan acaba dedim yani. Elbette sorgulayacaz telaşlanacaz. Yakınınızda bebek büyüten oldu mu?

Öncelikle yargısız yorumunuz için çok teşekkür ediyorum Aslında bende aynı şeyi düşünüyorum dünyaya bir birey geliyor sizin sayenizde ve uzun yıllar boyunca size muhtaç ilk zamanlarda siz yemek verirseniz yiyor yıkarsanız temiz oluyor ilgilenirseniz bir şeyler öğreniyor yani bu bambaşka bir şey ve evet sanırım çoğu anne hazır olmadan hamile kalıyor belkide bu durumları bile içinde yaşarken sorguluyor lohusa sendromuna giriyor belki anlamıyor çok haklısınız

O endişeler elbette olacak. Ben tüp bebekte transfere giderken bile ulan acaba dedim yani. Elbette sorgulayacaz telaşlanacaz. Yakınınızda bebek büyüten oldu mu?
Çoook neredeyse tüm arkadaşlarımın çocuğu var ama kendilerini çok salmaları her gün makyajlı gezen arkadaşımı topuzlu sıfır makyaj tişörtünde süt kusmuğu ile gördüğümde beynimden vurulmuşa dönmüştüm nasıl nasıl yani dedim

Ben hiç bi zaman tam olarak hazır olunduğunu düşünmüyorum. Yapıyosunuz ve bence doğumdan sonra başlıyor değişim ben öyle gözlemledim yani hamilelik işin en tatlı yanı… benim o sürecim bile kötüydü erken doğum yaptım ve başka sağlık sorunları yaşandı derken neyse hala daha ağlıyorum zorluklarla karşılasınca( bebeğim 21 aylık) bir yerden giriliyor demem o ki bir insan büyütmek çok güzel sizin canınızdan bide hayırlısı olsun hakkınızda

O zaman hazırlığa kaşlarımızı almayı seyrelterek başlıyoruz Herkesin yapısı farklı. Hemen dedikodu yapıcam. Bugün komşum 7 yaş 1.5 yaş ve 4 aylık bebeyle sarma sardı buzluğa attı arada tiktok çekti kusursuz aylaynırıyla 3 5 tane hepsini instagramdan izledim. Ben peki? Banyo yıkıyorum 15 dk ya hızlı hızlı. kapıda ağlıyo 2 yaş bebe Komşu yarın öbür gün mantı da yapar atar belli olmaz. Peki ben çorbamı soğutmadan içebilecek miyim hala belli degil

Sasirmaniza şaşırdım ne bekliyordunuz ki?

Huhuuuu sen komşunun elinden su iç kız siz gidin o bacım gelsin bana kendisi tam bir ayaklı moral izlerken iki tane doğurur insan çocukları sakin mi? Öyle mi alıştırmış resmen kıskandım tebrik ediyorum

Sasirmaniza şaşırdım ne bekliyordunuz ki?
Bir arkadaşım doğumdan sonra ilk gün duşa girememişti ve sonra saçları yağlı bile görmedim yamuk yuluk eyeliner çekerdi yine evide kendide çok temizdi bu arada hamile kalmadan önce çok makyaj yapan biri değildi bu bahsettiğim arkadaşım hep makyaj yapan biriydi yani ben öyle diğerini görmeyi düşünürdüm

Reactions: The
Ya sakin bence. Biraz da pasaklı yalan yok. Ne kadar ilgilenirseniz o kadar bitiyosunuz. Ve şunu bilmek gerekiyo assssla asla ve asla hic bir plan ön bilgi işe yaramıyo. Her şey doğaçlama. Asla elimde kaşık peşinden koşmam diyodum şimdi yapıyorum mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…