ÇOCUK İSTEMEK VE SORUMLUĞU

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de ilk arkadaşınız gibiyim ne yağlı saçla gezdim ne de evim kirlidir ama aksi olması da çok doğal çünkü çocuk gerçekten zor bir şey

Ahahahahah bu doğru bende şey diyorum asla ayakta sallamam öyle alışmasın emzik vermem diş yapısı bozulmasın bi arkadaşım şey demişti uyusun diye boğazına kadar tıparsın emziği ayaktayı bırak tavana salıncak kurarsın hadi yaa demiştim

Arkadaşın doğru dimiş

Ben de ilk arkadaşınız gibiyim ne yağlı saçla gezdim ne de evim kirlidir ama aksi olması da çok doğal çünkü çocuk gerçekten zor bir şey
Ama bunu yapabilmekte size kalmış dimi? Yani öyle korkutuyorlar ki bi arkadaşım şey demişti çok hoşuma gitti herkesin doğumunu dinleme özeldir herkesin lohusalığıda farklıdır eşinden destek gören kadın kendini ihmal etmez ama görmeyen ihmal edecek yer arar o önce kendi olur çok hoş çok etkilenmiştim

Reactions: The
Yine de deneyin tabi siz

Hayır bebeğe kalmış. Ben eşimden destek görüyodum ama temel ihtiyaçlarımı zor karşılıyodum.

Valla hamilelik doğum bunlar bence en kolayı asıl sorumluluk doğduktan sonra başlıyor gerçekten zor hayatın tamamen değişiyor emzirmedir,düzenin uykuların vs vs ama ağlaya sızlaya bazen kahkalarla geçiveriyor günler şükür yinede çok güzel bir duygu isteyen herkese nasip etsin Allah

Yine de deneyin tabi siz
Denemek bizden takdirde Allahtan zaten öyle keskin çizgilerim yok sonuçta rahme düştükten sonra o bir birey ve onun bir karakteri var bu bilinçteyim nasıl uyumak isterse öyle uyur ben denerim uyumazsa onuda kendimi de yormam

Nasıl söylesem biraz onceliklerinize ve size bağlı sanırım. Mesela ben kendimi asla yağlı bir saçla, temiz olmayan bir evle rahat hissedemem, mutlu olamam bu şekilde. Oğlum oyun istediğinde de oğlum 2 dk şurayı toplayıp geliyorum bekle, hemen dus alıp geliyorum bekle annecim vs diye diye alistirdim şu an 2 yaşında. Yemek yiyemeyen, sıcak çay içemeyen biri de olmadım. Baktım ben yemek yaparken çok sorun çıkarıyor, onu da mutfağa kattım şimdi benden daha çok seviyor yemek karıştırmayı Bu beni kötü ve ilgisiz bir anne mi yaptı, yoo. Gayet de çocuğumla ilgili bir anneyim ama kendi önceliklerim de var.
Ve tabiki eş desteği çok önemli. Canım istemiyorsa, kötü bir gün geçirmişsem yemek falan yapmam mesela, dışardan al gel derim.

Çok güzel bir duygudur düşüncesi bile inanılmaz huzur veriyor yaşamak kim bilir nasıldır… Uykuyu çok seviyorum uyurken onu duyamamaktan çok korkuyorum ama herkes tedirgin yattığın için duyulur duyarsın diyor

Valla ben hazır olduğumdan cok emindim ama hazır değilmişim bi fragman verselerdi düşünürdüm bin kez falan çocuk büyütmek çok zor

Yaa peki şuan ne kadarlık? Kaç aydan sonra kendimize geliyoruz( hiç demeyin yapmayacam şimdi kalpten gidiciğim)
Huyu suyu güzel olsun diye dua edin, eğer öyle olursa hayatınız çok da sarsılmaz ama en geç 2 yaştan sonra bence birşeyler oturmuş oluyor. Tabiki zorlukları var ama alışıyorsunuz

Aa evet doğru diyorlar ben de uykuyu çok severdim. Ama Allah o şeyi veriyor yani duyuyorsunuz merak etmeyin

Oğlum 5 aylık olacak hala kendimi hazır hissetmediğim oluyo o sevdiğin şeylerin heeepppsiiniii ve çok çok çok daha başka bir sürü şeyi bir kenara kaldırmak demek çocuk. Hiç öyle çocukla eski hayatıma devam ediyorum diyen 3-5 kişiye inanma. Bence onlar uzaylı zaten. Ben 5 aydır kafam rahat tuvalete gitmeyi bile özledim. Yanlış anlaşılmasın bir saniye bile pişmanlık yaşamadım, oğlumu da çok seviyorum canımı veririm. Bahsettiğim özlem onsuz günlere bir özlem değil o yine olsa ama kafam da daha rahat olsa özlemi.
Senin pencerenden bakınca sen şu an kesinlikle hazır değilsin. Çocuk kocan istiyor diye yapacağın bir şey değil. Kocan sabah kapıyı çekip işe gidecek, kahvesini içecek, sohbetini edecek, sosyalleşecek, giyinip hazırlanacak, yemeğini yiyecek, tuvaletine girecek, instagramda orda burda gezinecek, akşam eve gelip 10 dk-1 saat bebeği sevecek pış pışlayacak, yatıp uyuyacak.
Sen sabah kocan işe giderken bez değiştiriyor ya da emziriyor veya mama hazırlıyor olacaksın, o hazırlanıp parfüm sıkarken üstünde kusmuk/çiş/süt/ter lekeleri olan pijama kafanda lohusa topuzunla kocana öfkelenip kıskanacaksın. Eğer yardıma gelen kimse yoksa kocan evden çıkmadan 5 dk tuvalete girmek için ona yalvarıp tuvalette de allahım inşallah çocuk uyanıkken bir daha sıkışmam diye dualar edeceksin. Bebek ağlayacak, susmayacak oturup dinlenemeyeceksin. Ya da uyuyacak ama sen hep yanında ol isteyecek uyuduğunda bile tuvalete gidemeyeceksin. Acıkacaksın ama yemek hazırlayacak fırsatın olmayacak. Çünkü bebek uyuyorsa ses çıkarmaktan korkacaksın, uyanıksa sen yemek hazırlamaya çalışırken ya acıkacsk ya kaka yapacak ya da sıkılacak şanslıysan ağzına bi şeyler atabilirsin. Günün bunların tekrarıyla geçecek. Akşam olunca gözün pencereye kapıya kilitlenecek kocan gelsin de biraz o ilgilensin bebekle sen de dinlen işlerini hallet diye. Gelecek yemek soracak yemeğini yiyecek o yemeğini yerken sen bebeği emziriyor/uyutuyor ya da altını değiştiriyor olacaksın. Çok düşünceli bir erkekse kocan bu sırada seni bekleyebilir bilmiyorum. Sonra ben de açım diyeceksin bi zahmet 5 dk tutacak çocuğu o ara ağzına ne atarsan kar çünkü büyük ihtimalle bebek yine ağlayacak ve her annenin sinirlerini hoplatan o sözleri duyacaksın “annesiii ağlıyo bu” . Kocan bebeği sana verip tuvalete girecek sen yine bebekle yalnız kalacaksın… daha anlatırım da gerek yok.
Bazı standartları aşan örnekler dışında çoğu bebekli evde bunlar yaşanıyor. Bunlar olurken depresyona girmemen için en azından anne olmayı çok istemen lazım. Ben zorlanan bir yeni anneyim ama bebeğimi çok seviyorum ve onun için bütün bunları bile bile göze aldım. Ama ben istemesem çocuk yapmazdım hele sırf kocam istiyor diye hiç yapmazdım. Çünkü o en fazla gece uykusunda bebeğin ağlamasından rahatsız olup uyanacak ya da sosyal hayatı biraz etkilenecek ama olan sana olacak. Çocuk kocaya verilen bir hediye değil, büyğj bir fedakarlık ve sorumluluk. Eğer kocan tam zamanlı bir bakıcınız olmasını sağlayabilecek ekonomik güce sahip değilse sen kendin çocuk diye delirmeden çocuk yapma derim ben

Yaa peki şuan ne kadarlık? Kaç aydan sonra kendimize geliyoruz( hiç demeyin yapmayacam şimdi kalpten gidiciğim)
The Arkadaşımızın dediklerini ben de yaptım ama işlediği de oldu islemediği de. Pis ben de olmadım şükür. Duş alır öylr isimi yaparım gerekirse sonra bi daha duş alırım bunda yoksunluk çekmedim ama çayı artık soğuk içerim. Bazen emmek ister soldaysa okey ama sağda olması gerekince o çay soğur yani. 3 eşit yemek sofraya koyup da sırayla yediğim yeni yenidir. Çorbayı içerim bi saat sonra öbür yemek gibi. Yürümeden önce korkunçtu bence tombikti çünkü ve çok kucakçıydı. Sonrası da taşımıyosun ama koşuyosun peşinde. zaman belirtemiyoruz net.

Ha yemek yapabilme işi de 1 yastan sonra 3 cesite çıkabildi. 6 aydan önce tek çeşit. 6-12 ay arası 2 çeşitti tşk

Yazdıklarınızdan yeteri kadar destek almadığınızı düşündüm ben. Bebek ağlıyor diye gece rahatsız olacak adamın alnını karışlarim şahsen. Yahut annesi ağlıyor bu diyecek rahatlığı ona siz vermiş olabilir misiniz? Çünkü biz anneler bebeği kendimize doğurmuyoruz yahu.. evet baba olmak ve anne olmak farklı şeyler ama kendi çocuğuna parmak ucuyla dokunacak baba benim için ciddi sinir bozucu olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…