Bana negatif ve şikayetçi diyenler olmuş düzelteyim ben bazı yönleri ve bazı günleri anlattım özellikle. Çünkü konu sahibi arkadaşımız ben çocuk istiyorum dememiş, kocam istiyor demiş. Kocasıyla ilgili bazı günler neler hissedebilir bunu bilmeli diye düşünüyorum. Pembe gözlükle izlenen mükemmel kocalar her yerde değiller
Yalnız burada bir şey belirtmek isterim ki herkes alkol ve gezme konusuna takılmış evet eşim istiyor ama bende istiyorum zaten genç anne olmak istediğimi belirttim bana yazmış olduğunuz yorum korkutucu ve çocuk çok kötü bir şey tüm hayatın değişiyor sen kendini unutuyorsun tuvalete bile gidemiyorsun ve günlerin hep böyle geçiyor özetle bu şekilde anlaşıldığı için negatif bir tutum sergilediniz tabiki çocuk olduktan sonra her şey toz pembe değil zorlukları olduğu kadar güzel yanlarınıda gözardı etmemek lazım diye düşünüyorum siz ilk defa çocuk isteyen birine tüm olumsuzlukları yazınca tepki gösterilmiş oldunuz hani insan sizin yazdığınızı okuduktan sonra nasıl ya nasıl hiç mi güzelliği yok diyor…Bana negatif ve şikayetçi diyenler olmuş düzelteyim ben bazı yönleri ve bazı günleri anlattım özellikle. Çünkü konu sahibi arkadaşımız ben çocuk istiyorum dememiş, kocam istiyor demiş. Kocasıyla ilgili bazı günler neler hissedebilir bunu bilmeli diye düşünüyorum. Pembe gözlükle izlenen mükemmel kocalar her yerde değiller
Sadece onu baz alarak bu kanıya varmadım. Siz o iki örneği verince onlar+maddiyat üzerinden yorum yaptım. O arkadaşınız öyle olabilir ama sürprizlere hazır olmalısınız. Her bebek altı ayda emmeyi kendi bırakmıyor ya da her bebek gezme konusunda uyumlu olmuyor maalesef. Siz 2-3 seneyi baştan kabullenin her ihtimale karşı, belki çok kolay bir süreç yaşarsınız orasını biz bilemeyiz.Sadece alkol ve gezme konusunu baz alarak kesin şekilde hazır olmadığımı söylediğiniz için yorumunuzu beğenmedim yani yakın arkadaşımda aynı durumdaydı ve 6 ay emzirdikten sonra çocuk kendi bırakmak istedi ve sütten kesildi o emzirme sürecinde de bıraktıktan sonrada hep geziyordu çocukla 6 ay sonra alkolde içmeye başladı sadece keşke biraz daha düşünseydim sorumluluğu çok başka diyor 19 yaşında anne oldu ama şuan inanılmaz iyi ve evine çocuğun etüdü okulu koşan evinde yemek olmadan çıkmayan ve evinde bir saç teli göremezsiniz yani bu konuyla bana kesin hazır değilsin dediğiniz için beğenmedim yorumunuzu cahil biri değilim sorumluluğunu bilen çocuğun bambaşka bir sorumluluk getirdiğini kanaatindeyim tabiki çok şükür ekonomik durumumuz var ama her şey bu kadar pahalıyken yetebilmeme kaygısına var ilk çocuğum özendiğim şeyleri almak isterim ona zaten cahil ve fakir olsaydım burada bunları yazan biri değil 7 çocuğu falan olup salya sümük büyüyen büyük olanın bir küçüğe baktığı biri olurdumBilinçli, bilgili olan çoğu kadının stresini yaşadığımı düşünüyorum çocuğa çocuk olmadan hazırlanarak ona olumsuz hiçbir enejimin geçmesini istemiyorum Aslında hepinizede teşekkür ederim çünkü yorumlardan çok isteyeninden süpriz anne olanına kadar çocuk rahme düştüğü an kadının kabullenip hazır olduğunu çıkardım
Evet haklısınız anne rahmine düştüğü andan itibaren aslında bebeğinde karakteri oluşuyor ilk 2-3 yıl istesekte istemesekte onların düzenini yaşıyoruz çocuk olumlu olursa bu süreç iyi olumsuzsa kötü geçiyor anladığımSadece onu baz alarak bu kanıya varmadım. Siz o iki örneği verince onlar+maddiyat üzerinden yorum yaptım. O arkadaşınız öyle olabilir ama sürprizlere hazır olmalısınız. Her bebek altı ayda emmeyi kendi bırakmıyor ya da her bebek gezme konusunda uyumlu olmuyor maalesef. Siz 2-3 seneyi baştan kabullenin her ihtimale karşı, belki çok kolay bir süreç yaşarsınız orasını biz bilemeyiz.
Evet. Zor bir bebek de olsa, sıkılıp bunalsak bile geçici zaten, bir şekilde dayanıyoruz. Öyle güzeller ki…Evet haklısınız anne rahmine düştüğü andan itibaren aslında bebeğinde karakteri oluşuyor ilk 2-3 yıl istesekte istemesekte onların düzenini yaşıyoruz çocuk olumlu olursa bu süreç iyi olumsuzsa kötü geçiyor anladığım
Geçenlerde saçımı açıp makyaj yaptım. Güzel giyindim, dışarı çıkacaktık. Oğlum dedi ki vaaav anne ne güzel oldun böyle, eskiden hep böyle yapıyordun saçlarını. Üzdü.Çocuktan önce haftada en az 5 gün spor yapar, saçlarımı yapmadan işe gitmezdim. Kıyafetlerim hep özenli ve şık, makyajımı da yapardım. Şu an kızım 2,5 yaşında, ben hala eski günlere dönemedim. Kişisel vaktim çok çok az. Akşam silmeye üşendiğim için gündüz makyaj yapmıyorumsaçlarımı yıkayıp çıkıyordum sadece ,şimdi kış geldi diye ekstra bi kurutuyorum işte, geçen gün aylar sonra düzleştirdim topuklu ayakkabı giymeyeli ne kadar oldu hatırlamıyorum. Ben gerçekten hem fiziken hem ruhen yoruluyorum. Yoksa bunlar çok zaman alan şeyler değil belki ama içimden gelmiyor. Kimisi de hastaneden bile full makyaj çıkıyor.
Ben sizin konuyu açarkenki mesajınızdan “ben emin değilim isteyip istemediğime kocam için çocuk doğursam mı” gibi bi anlam çıkardığım için işin o tarafını yazdım. Yazdıklarımın da hepsi yaşanmış ve çoğu evde yaşanan şeyler. Ama çocuk bir korku filmi değil bunları yaşamak da korkunç değil sadece zor. Üstelik çocuk bir oyuncak da değil nihayetinde bir insan yetiştiryorsun ve emin olmayan bu zorlukları da kaldıramayacak birinin üç değil üçyüz kere düşünmesi gerektiği taraftarıyım. Annelik güzel ama romantik değil. Beklentiler gerçekçi olmalı ki kucağınızda bebeğinizle bı sefer çok çok ağır bi depresyon yaşamayasınız. Ben sizi romantik güzellemelerle oyalarsam kendimi size haksızlık yapmış hissederdim. Güzellikleri herkes yazıyor bunları da yaşayabilirsiniz bilin istedim.Yalnız burada bir şey belirtmek isterim ki herkes alkol ve gezme konusuna takılmış evet eşim istiyor ama bende istiyorum zaten genç anne olmak istediğimi belirttim bana yazmış olduğunuz yorum korkutucu ve çocuk çok kötü bir şey tüm hayatın değişiyor sen kendini unutuyorsun tuvalete bile gidemiyorsun ve günlerin hep böyle geçiyor özetle bu şekilde anlaşıldığı için negatif bir tutum sergilediniz tabiki çocuk olduktan sonra her şey toz pembe değil zorlukları olduğu kadar güzel yanlarınıda gözardı etmemek lazım diye düşünüyorum siz ilk defa çocuk isteyen birine tüm olumsuzlukları yazınca tepki gösterilmiş oldunuz hani insan sizin yazdığınızı okuduktan sonra nasıl ya nasıl hiç mi güzelliği yok diyor…
Evren demiş ki alll sanaa 5 gün sporluk bebe.Çocuktan önce haftada en az 5 gün spor yapar, saçlarımı yapmadan işe gitmezdim. Kıyafetlerim hep özenli ve şık, makyajımı da yapardım. Şu an kızım 2,5 yaşında, ben hala eski günlere dönemedim. Kişisel vaktim çok çok az. Akşam silmeye üşendiğim için gündüz makyaj yapmıyorumsaçlarımı yıkayıp çıkıyordum sadece ,şimdi kış geldi diye ekstra bi kurutuyorum işte, geçen gün aylar sonra düzleştirdim topuklu ayakkabı giymeyeli ne kadar oldu hatırlamıyorum. Ben gerçekten hem fiziken hem ruhen yoruluyorum. Yoksa bunlar çok zaman alan şeyler değil belki ama içimden gelmiyor. Kimisi de hastaneden bile full makyaj çıkıyor.