Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Sen kızı büyüttüğün için bir bebeğin nasıl ama nasıl masraflı bir şey olduğunu unuttun, ondandır😂
masrafı daha da arttı eskiden ben ne alırsam giyiyordu yiyordu oynuyordu şimdi elmalı elektronik ürünlerden tut abiyelere swarovskilere kadar istemediği şey yok bacaksızın ama direniyorum almayacağımmm :KK53:

masrafı daha da arttı eskiden ben ne alırsam giyiyordu yiyordu oynuyordu şimdi elmalı elektronik ürünlerden tut abiyelere swarovskilere kadar istemediği şey yok bacaksızın ama direniyorum almayacağımmm :KK53:
En azından elinde ürün kalıyor.
Mama yahu mama, 2 günde biten bir kutu mama fiyatı 80 90 tl.
Bez desen tanesi 1,5 lira.
Sen hesap et...

En azından elinde ürün kalıyor.
Mama yahu mama, 2 günde biten bir kutu mama fiyatı 80 90 tl.
Bez desen tanesi 1,5 lira.
Sen hesap et...
ben 2 aydan sonra hep mama kullandım gayet biliyorum masrafını ap....l .bir ailenin mutfak masrafı gibiydi hemen dibi görünüyordu kutunun haklısın

ben 2 aydan sonra hep mama kullandım gayet biliyorum masrafını ap....l .bir ailenin mutfak masrafı gibiydi hemen dibi görünüyordu kutunun haklısın
Şuan öyle değil ceycey.
Çok şükür ki ben geçen seneden itibaren mamadan kurtuldum.
2 3 aydır mama sıkıntısı yaşanıyor, kutuları 100 tl oldu, inşallah ocak ayıyla tekrar 90 a döner.
Hatta bazı markalar 130 tl bandında.
Yani günlük çocuğun karın tokluğu 60 lira, beziyle 80 tl.
E ay bazında sadece bez ve mama masrafı 2400, hadi +/- 200 yanılma payı olsun.

Giyimi, aldığını 2 ay giyer, sürekli yenisi lazım.
Her ay düzenli doktor kontrolü ve özel aşılar sanıyorum 400 tl civarı.
Damlası var, ek gıdası, kullanacağı ürünleri söylemiyorum bile.
Ohooo, bebek aylık masrafı 3 bin tl ye dayanıyor vallahi bak.

Şuan öyle değil ceycey.
Çok şükür ki ben geçen seneden itibaren mamadan kurtuldum.
2 3 aydır mama sıkıntısı yaşanıyor, kutuları 100 tl oldu, inşallah ocak ayıyla tekrar 90 a döner.
Hatta bazı markalar 130 tl bandında.
Yani günlük çocuğun karın tokluğu 60 lira, beziyle 80 tl.
E ay bazında sadece bez ve mama masrafı 2400, hadi +/- 200 yanılma payı olsun.

Giyimi, aldığını 2 ay giyer, sürekli yenisi lazım.
Her ay düzenli doktor kontrolü ve özel aşılar sanıyorum 400 tl civarı.
Damlası var, ek gıdası, kullanacağı ürünleri söylemiyorum bile.
Ohooo, bebek aylık masrafı 3 bin tl ye dayanıyor vallahi bak.
bu şartlarda kaç kişi çocuk yetiştiriyor .ne bulurlarsa yediriyorlar çocuklara besinsiz kalmadıkları sürecede sağlıklı oluyorlar .asıl okutmak iyi yetiştirmek hobiler edindirmek çok pahalı maalesef.çocuk bir gitar bir bale kursuna gitmek istese vay haline ailenin

bu şartlarda kaç kişi çocuk yetiştiriyor .ne bulurlarsa yediriyorlar çocuklara besinsiz kalmadıkları sürecede sağlıklı oluyorlar .asıl okutmak iyi yetiştirmek hobiler edindirmek çok pahalı maalesef.çocuk bir gitar bir bale kursuna gitmek istese vay haline ailenin
Onlar hayal dünyası zaten.
Ben sadece temel ve zorunlu ihtiyaçtan bahsediyorum.
O bile dünya para.
Yani Allah annelere bol bol süt versin, mamanın eline düşmesinler.
Geçen arkadaşıma emzik aldım 70 tl olmuş emzik 😂
Parmağını emsin kıvamına geleceğiz, bu ne ya...

Onlar hayal dünyası zaten.
Ben sadece temel ve zorunlu ihtiyaçtan bahsediyorum.
O bile dünya para.
Yani Allah annelere bol bol süt versin, mamanın eline düşmesinler.
Geçen arkadaşıma emzik aldım 70 tl olmuş emzik 😂
Parmağını emsin kıvamına geleceğiz, bu ne ya...
benim kız hep aynı marka aynı model emzik kullandı 3 yaşına dek başka versek hemen anlardı mübarek :kızgın:

Fikirlerimi soyleyim:
1.Dogum yaptigimda 34 yasindaydim. Dolayisiyla yasim geciyor diye acele etme. 29 anne olmak icin gec bir yas degil.
2. Asla isini cocuk bakacagim diye birakma. Gelecegin icin, emekliligin icin isine devam et.
3. Dogum yapacagin zaman ozel saglik sigortasi yaptirirsin. Taksit taksit odersin. Ozel saglik sigortan ozel hastaneyi karsilar.
4. Su an icin en azindan taksitlerin bitmeden dogumu pek tavsiye etmem. Cunku gercekten mamasi, bezi, cocuk arabasi, yatagi, bilmem nesi gercekten ev kirasini gecer her ay.
5. Artik calisan anneler icin sıfır yaş kresleri var. Bakici bulamazsan krese verebilirsin. Ancak maasim bakici parasina gidecek, ne gerek var kendim bakarim diye isini birakma, kendi gelecegin ve evladinin gelecegi icin isinden vazgecme.
6. Yeni evlisiniz. Tadini cikarin. Hemen bebek dusunmeyin. Bebek olunca hayatiniz tamamen degisiyor cunku. Acele etmeyin. Bu arada mutluluklar dilerim.

benimki 5 yaşına dek gece bezlendi psikoloğa da götürdüm olmamıştı .ırsi galiba bu iş biraz da
Direnç gösteriyor bazı çocuklar.
Benim büyük sorunsuz atlattı da küçük kaka yapmadı, çatladı çocuk bağırsakları düğümlenecekti artık, geri başladık beze.
Eve koca koliyle bez alıyoruz yıllardır ya😂
Kargo elemanları da bıktı bizim çocuk eşyası kolilerini taşımaktan, bezi, ıslak mendili, maması...

Direnç gösteriyor bazı çocuklar.
Benim büyük sorunsuz atlattı da küçük kaka yapmadı, çatladı çocuk bağırsakları düğümlenecekti artık, geri başladık beze.
Eve koca koliyle bez alıyoruz yıllardır ya😂
Kargo elemanları da bıktı bizim çocuk eşyası kolilerini taşımaktan, bezi, ıslak mendili, maması...
evet çocuk sahibi olmak pahalı ama ben asgari ücretlide olsa herkesin 1 çocuk sahibi olmasını destekliyorum evlat sevgisini tatmaları açısından.Ama 3 çocuklu çoğu tanıdıklarımın gördüklerimin.okula giden çocuğun tableti yok odası yok değil 2. yi 3. cüyü de yapmışlar.eskiden yardım ediyordum son 6 ayda karar aldım etmeyeceğim artık .benim kızımda kardeş istedi çok kere ama yapmadım maddi manevi yetemem diye.yapanı niye destekleyeyim kendi baksın kendine o kadar güveniyorsa

evet çocuk sahibi olmak pahalı ama ben asgari ücretlide olsa herkesin 1 çocuk sahibi olmasını destekliyorum evlat sevgisini tatmaları açısından.Ama 3 çocuklu çoğu tanıdıklarımın gördüklerimin.okula giden çocuğun tableti yok odası yok değil 2. yi 3. cüyü de yapmışlar.eskiden yardım ediyordum son 6 ayda karar aldım etmeyeceğim artık .benim kızımda kardeş istedi çok kere ama yapmadım maddi manevi yetemem diye.yapanı niye destekleyeyim kendi baksın kendine o kadar güveniyorsa
Maddi durumu sıkıntılı ailelere eş dost, işte senin dediğin gibi çevre ya da kurumlar bir şekilde yardım ediyor.
İşi gücü olup karı koca çalışana kim niye yardım etsin, kafa bu aslında.
Ama hayat öyle bir halde ki karı koca çalışsan da mutfak masrafına çalışıyorsun, diğerleri ne yapıyor, nasıl yaşıyor aklım inan ki almıyor.

Bir eve fırından 5 ekmek alınıyorsa orada yokluk vardır, başka açıklaması yok işte.
Ekmek ve 1 tas çorba olur başka bir şey olur, karın doyuruyorlar.

Maddi durumu sıkıntılı ailelere eş dost, işte senin dediğin gibi çevre ya da kurumlar bir şekilde yardım ediyor.
İşi gücü olup karı koca çalışana kim niye yardım etsin, kafa bu aslında.
Ama hayat öyle bir halde ki karı koca çalışsan da mutfak masrafına çalışıyorsun, diğerleri ne yapıyor, nasıl yaşıyor aklım inan ki almıyor.

Bir eve fırından 5 ekmek alınıyorsa orada yokluk vardır, başka açıklaması yok işte.
Ekmek ve 1 tas çorba olur başka bir şey olur, karın doyuruyorlar.
ama onlar da bizi müsrif buluyorlar .kendimi yargılıyorum burda yazılanlara göre ama hayatımda hiç müsriflik bulamıyorum eşimle yetiştiremediğimizi konuşuyoruz bazen .5 bin kazanan aile ev taksidi araba masrafı 3 çocuk bakımı olduğunu söylüyor ve herşeyi de aldığını söylüyor çocuklarına ben şaştıkça şaşıyorummm .o para bizim sadece mutfak ve doğalgaz hariç fatura masrafımız e gerisi ne olacakkk bir kasko ve araba bakımı kafadan yılda 5bin zatenn :kızgın:

ama onlar da bizi müsrif buluyorlar .kendimi yargılıyorum burda yazılanlara göre ama hayatımda hiç müsriflik bulamıyorum eşimle yetiştiremediğimizi konuşuyoruz bazen .5 bin kazanan aile ev taksidi araba masrafı 3 çocuk bakımı olduğunu söylüyor ve herşeyi de aldığını söylüyor çocuklarına ben şaştıkça şaşıyorummm .o para bizim sadece mutfak ve doğalgaz hariç fatura masrafımız e gerisi ne olacakkk bir kasko ve araba bakımı kafadan yılda 5bin zatenn :kızgın:
Ya elbet burada her zaman tartıştığımız şey, hayat standartları oluyor zaten.
Kimin ne beklediği, alışkanlıkları vb.
Ben yemeğin içine yarım kilo et koyuyorum, bazısı 50 100 gram.
Alışkanlıklar, içinde bulunduğumuz sosyal hayatın getirileri falan filan.
Şimdi bunu tartışmak da yersiz aslında çünkü görmediğini bilemez ve isteyemez insan.
Müsrif falan değiliz, yaşam döngüsünde bir şekilde her şeyden azar azar da olsa tadıp yaşamaya çalışan insanlarız sadece.

X