- 25 Ekim 2022
- 206
- 103
- 33
-
- Konu Sahibi gunbatimiveben
Kocamla kaynanam aynı kafa zaten :) Altın delisi bir aile. Utanması yok. Girmedim zaten.O nasıl koca be kaynana gibi. Hiç yakışıyor mu altınların peşinde koşmak. Sizin altınlarınızı size vermek istemiyor getir bi de sayıcam diyor çıldırma da ne yap. Bu adamın ipiyle kuyuya inilmez borca morca girmeyin sakın bundan sebep
Yani bu şekilde aile kurulmaz ki. Eşinizden ayrılıp ilerde başkasıyla da evlenseniz yine aynı şeyleri yaşarsınız, sorun sadece eşinizde değil çünkü.Bakın bizim evlilik masrafi yapacak durumumuz yoktu. Bunu söyledim evlenmeyebiliriz dedim olsun dedi. Ben çalismiyordum kredi cekemezdim. Memur olunca cekersin dedim. Daha atanmamisim kredisi konusuldu. Altınları elimden zorla alan ve benden habersiz arabaya yatiran adama guvenip kredi cekmek dogru olmazdi zaten.
Sorun eşimde. Hangi eş ya da kaç tane eş zorla altınları alir? Siz anlamiyorsunuz galiba. Demek istediginiz dökseydiniz paralari borca girseydiniz adami kul köle yapardiniz. Sizin okuma anlamada sıkıntınız var benceYani bu şekilde aile kurulmaz ki. Eşinizden ayrılıp ilerde başkasıyla da evlenseniz yine aynı şeyleri yaşarsınız, sorun sadece eşinizde değil çünkü.
Yoo okuduğumu çok iyi anlarım merak etmeyin siz. Biz de altınlarimizla ev aldık çünkü neden almayalım yani beraber oturacağız. Eşiniz essek başı mı çalışsın eve para getirsin, ailesi altın taksin ama siz hem çalışmayın hem anneniz bir şey takmasın hem de ilerde memur olunca da kredi çekmem diyin. Böyle bir ilişki yürür muydu yürümezdi tabi ki.Sorun eşimde. Hangi eş ya da kaç tane eş zorla altınları alir? Siz anlamiyorsunuz galiba. Demek istediginiz dökseydiniz paralari borca girseydiniz adami kul köle yapardiniz. Sizin okuma anlamada sıkıntınız var bence
Bu arada ceyiz masraflarinda elimden geleni fazlasiyla yaptım bana ait olanlarda ayrica altın takmayi sevmedigimi ben de annem de soyledi. Yapmayın bir sey dedik. Onlar da takmazdi biz de eşitlenirdik.Yani bu şekilde aile kurulmaz ki. Eşinizden ayrılıp ilerde başkasıyla da evlenseniz yine aynı şeyleri yaşarsınız, sorun sadece eşinizde değil çünkü.
Bu kadar sorun yaşamışsın hala boşanayım mi diyorsun boşan çocuk var diye hem kaynanadan hem kocandan psikolojik fiziksel şiddet görüyorsun yarın öbürgün bunlar çocuğa da yansıyacakİyi pazarlar herkese..Daha önce evliliğim hakkında 2 kez konu açtım. Çoğu kişi çok haklıydı ve ne yazık ki belki de son kez bu konuyu açacağım. Bizim eşimle 10 senedir bir tanışıklığımız vardı. Ayrı şehirlerde olduğumuz için tam olarak sevgili olamadık. Ayrılıklar da olmuştu. Sonucta 2 yıl önce sevgililik dönemimiz başladı ve evlilik teklifi aldım. Ablası ve annesiyle yaşıyor eşim, babası vefat etti. Anne oğluna düşkün. Ailecek birbirlerine hep bağlılar. Ben de annemle yaşıyorum. Benim o dönem küçük bir kredi borcum vardı. Zor bir durumdaydım. Ceyiz hazırlığı falan pek mumkun değildi. Bunu da söyledim istersen erteleyelim evliligi dedim. Eşim yardım etti ve önemli degil ben üstlenirim masrafları dedi ve nişanlandık. Fakat nişanda hani ben bu kıza yardım ettim kurdelaya takılanlar da benim hakkım gibi düşünüp kurdelayı aldı. Taktıkları 3 bilezigi de dugune kadar aldılar. Annemle ben sesimizi çıkarmadık. Benim de annem babam ayrı annemle yaşıyordum. Boşver kızım olsun bizim evimiz alt kat biraz eski çalınır falan onlarda dursun dedi fakat kurdelayı almasına cok kızdı çagırdım geri aldım. Bana dedi ki aldım hani sana bir bilezik daha yapardık dedi. Takılan zaten bin lira yoktu. Neyse annem nişanda farketti ki ailecek farklıyız. Kızım olmaz bunlarla dedi. Annem emekli kadın maddi yardım yapamadı diye eşim ve ailesi tarafından hep kenara atıldı. Nitekim ben sevgi mi bağımlilik mi takıntı mı bilmem evlendim iste..Düğünde takılanları bana verdiler evet ama başında dediler ki biz ev alicaz bize verir misiniz altınları. Anneme defalarca sormus annesi. Tamam dedim altın düşkünü degilim. Sonra tabi ev fiyatları yukseldi ev alınamadı. Altınlar bendeydi fakat annesi orda burda hep gelinimin her seyini ben yaptim diye konusmus. Kaynanam köy kökenli pomak bir kadın. Annemin bir sey takamaması esimin arkadaslarının bile malzemesi oldu. Sonra cok agladim bir sinirle keske yapmasaydı annen bilezik dedim. Alsın başına calsın dedim. 1 bilezigi kredi borcum icin satınca kıyamet koptu. Annesi farketmiş düğünde 1 eksik takınca. Bu arada ogretmenim atanmak istiyordum 1 sene sınava hazırlanirim çalışmam dedim. Eşim de atanınca kredi cekersin memura kredi çıkar ev aliriz dedi. Ihtiyacın oldugu parayı da ben veririm dedi. O da esnaf cok kazaniyor. Dedim ki ben ayda 8 10 bin para veremem. Kıyamet koptu. Bir altınları getiriversene sayıcam dedi. Aliyorum kendi kasama koyuyorum dedi. İtis kakış bağırış çağırışla günler geçti geri vermedi ve bir gün hafif bir tekme attı bacağıma ben de farketmeden yuzunu cizmişim. Beni dışarı attı. Annem geldi. Ev de kaynanama 2 dakika mesafedeydi. Adli vaka olduk. Uzaklastırma aldırdım. Benden şikayetci oldu. Uzaklaştırma sırasında hamile oldugumu ogrendim. Evi uzağa taşı yuvamizi kurtaralım dedim kabul etmedi. Bosanma davası actım. Çıktım evden 9 ay hamilelikte annemde kaldım. Gorumcem işsizsin, diploman kenarda duruyor ,kardesimden para isteme, ben devlet memuruyum. Seni keşke almasaydık nikahtan once bitseydi gibi mesajlar attı. Halbuki 10 yıllik çalisma hayatım var.neyse esim Kontrollere falan goturdu ilgilendi ama o kadar. Sonra dogum yaptigim gun anasiyla ablası bebegi gormeye geldiler cicek cikolata almislar kiyafet falan ben istemedim ama annem ayıp kabul et dedi. Bu insanlar beni 9 ay arayip sormadi. Neyse sonra beni cocukla annemin evine biraktilar. Bu surec icinde konustuk ettik bebegini gormeye geldi ihtiyaclarini aldı. Sonra kayinvalidemle de bir iki defa gorustuk. Sonra dedim ki bir gun siz ne istiyorsunuz? Evimiz yok ne olacak bu? Ev açılacak mı? Dusunceniz nedir dedim? Aramizda kalsın ogluma soyleme ama bu evi sana birakicaz kucuk bebeginiz var dedi ben planı yaptım dedi cunku kayinvalidem bizim eski ev boşalınca esyalarımı kendi evine almisti. Ev kuruluydu zaten. O da kizinin yanina lojmanda kalacakmis. Tabi şaşırdım. Ev bu arada gorumcenin ustune. Altınları da arabaya yatırmış onu ogrendim. Neyse biz belli zaman sonra gectik eve. Davayı veri cektim. Ozel derslerim var, bebege bakmak icin arada geliyordu fakat surekli mutfaga girip şu yemegi yiyin, bunu yapın Oglum bu yemegi sever. Beni anneme şikayet etmeye başladı. Annem de tabi aktardı mecburen. Sonra sabrettim bir süre bir gün geldi kayınvalidem dedim anne neden yüzüme söylemiyorsunuz, anneme söylemeyin ben düzeltirim mutfakta bir eksik varsa. Yok efendim annem neden bana bunu söylemis? Anneme utanmaz karı dedi. Bu sekilde konusamazsiniz dedim. Beni buraya cagirmayın dedi. Dedim anne eşim tavuk yemiyor aman efendim tavuk nasıl yemezmis? Biz onun yemegini neden yememişiz? Hemen yapıştırmişım ben cocugu neden hemen hamile kalmışım? Ben ona bu ev icin yalvarmışım. Iyice sinirlendim. Sonra bana elini kaldırdı. Ben ogluma benzemem seni pataklarım dedi. Hafif posetini ayagimla ittim. Yuzume tukurdu. Anlaticam ogluma bana neler yaptigini dedi ve gitti eşim geldi. Dedim ki biz bu evde yapamayız. Tamam kiralik ev bakicam dedi. Tabi o iş olmadı. Annem eve iş yapmaya geldikce eşim evde aksakliklar var, çamasirları şöyle yikayin böyle asın dedi ve artık patladım. Eve gelicekler torunlarını ozlemisler annemler dedi. Dedim gormek istemiyorum beni dovmeye kalkti dedim. Gelcekler sanane dedi. Kavga ettik. Ne beyinsizliğim kaldı ne salaklığım. Önceki gece yine tekme attı bacağım morardı. Evli kadınlar cok güzel yemekler yaparmis ben de yapıcakmisim..Ogrenicekmisim..yapoyorum zaten, 6 aylık oglum var. Gücum kalmadı artık bitirmek istiyorum..Evin her işi oluyor yaranamiyorum. Annem de ben de..Atanıp gitmeli miyim? Artık bitirmek istiyorum..Cok uzun oldu hakkınızı helal edin..
Bakın altın istemedim ben. Biz de ev alacaktik fiyatlar yukseldi. Benimle de evlenmeseydi. Onlar gosteris icin dugun yaptilar. Altinlari da geri aldilar. Araba aldilar merak etmeyinYoo okuduğumu çok iyi anlarım merak etmeyin siz. Biz de altınlarimizla ev aldık çünkü neden almayalım yani beraber oturacağız. Eşiniz essek başı mı çalışsın eve para getirsin, ailesi altın taksin ama siz hem çalışmayın hem anneniz bir şey takmasın hem de ilerde memur olunca da kredi çekmem diyin. Böyle bir ilişki yürür muydu yürümezdi tabi ki.
Neyse siz kendinizin püripak olduğunuza inanmışsınız zaten diyecek bir şey yok. Döner annenizle mutlu mesut yaşarsınız artık eşinizle devam etmenize imkan yok. İki taraf da dönülmez şeyler yapmış.Bakın altın istemedim ben. Biz de ev alacaktik fiyatlar yukseldi. Benimle de evlenmeseydi. Onlar gosteris icin dugun yaptilar. Altinlari da geri aldilar. Araba aldilar merak etmeyin
Ben ona borc öde diye yalvarmadım, benim annemin bir sey yapamayacagini bile bile evlendi benimle. Afedersiniz totosuna guvenmeyen adam yuva kurmayacak. Bu insanlar hirsiz ve dolandirici. Kizin kurdelası alınmaz. Nişanda bile kadının hukuki hakları var. Yorumunuz icin tesekkurler
Evlenirken çalışma sınava hazirlan diyen eşimdi. Evlilik kredisi konusuldu fakat 8 bin 10binler konusulmamisti. Sonucta gidecegim yerde ben de kira verecektim benim de masraflarım olacaktım. O kadar yuksek miktarlı bir kredi cekmemi sonradan istedi. Kadını erkegi var. Kadından ev istenmez bir de taleo de ettiler o zaman ben de eşimin evi yok evlenmem derdim. Ev önemli degil kirada da huzur saglanirdi olmadıTotosuna güvenmeyen kişi yuva kurmayacak. Kadını erkeği yok bunun. Bekarlık borcunuzu evleneceğiniz adam ödeyecek, evlenirken ne anneniz ne siz maddi yardımda bulunacaksınız, üstelik evlenince çalışmayacaksınız atanmak için uğraşacaksınız, atanırsanız ortak alacağınız evin kredisi konuşulmuş olmayan maaşı bile vermem demişsiniz. Kimse kafanıza silah dayanmamış. Siz de bilerek evlenmişsiniz. Evlilik iki kişinin isteğiyle olur.
Beni döven adamla yasayacağıma annemle yasarın tabi ki. Siz şiddet olayini es geçip ve altınları elimden zorla almalarini hak gorup beni suçlayıcı yorum yapabiliyorsanız ısrarla bir de, benim de size başka diyecek bir seyim yok.Neyse siz kendinizin püripak olduğunuza inanmışsınız zaten diyecek bir şey yok. Döner annenizle mutlu mesut yaşarsınız artık eşinizle devam etmenize imkan yok. İki taraf da dönülmez şeyler yapmış.
Şiddet olayıyla ilgili yorum yapmayacağımı baştan yazdım. Ben olayın buralara kadar getirilmesini hiç anlamadığım için o konuda yorum yazmam. Ayrıca siz şiddeti affedip döndükten sonra bana ne demek düşer ki, kendi değerinizi gostermissiniz zaten. Ben sizin baştan beri yaptığınız farklı bir hatayı ve sürekli onu savunmanizi eleştirdim sadece. Millete altın seviyorlar dolandırıcı vs demeden önce insan kendine bakar çünkü biraz.Beni döven adamla yasayacağıma annemle yasarın tabi ki. Siz şiddet olayini es geçip ve altınları elimden zorla almalarini hak gorup beni suçlayıcı yorum yapabiliyorsanız ısrarla bir de, benim de size başka diyecek bir seyim yok.
ŞIddet olayı ilk oldugunda hamile oldugumu bilmiyordum. Annelik duygusuyla eşim de babalık duygusuyla hatalar oldu aradan 1 sene gecince acaba yeniden denesek mi diyerek denedik. Bebek olması bir seyleri değiştirmiyormus ayrıca sevgi yeterli degil bunu anlamış oldum geri döndugum ve bir kez daha denedigim icin pisman degilim evet avukatımın da söyledigi gibi eşimin yaptığı bir çeşit hırsızlık. Altın sevmeseler dugun gecesi altın saymazlar sade nikah yeterli dedigim halde altın icin gösteris yapmayabilirlerdi. Sizin düşüncelerinizi degistiremem kendime bakiyorum evetŞiddet olayıyla ilgili yorum yapmayacağımı baştan yazdım. Ben olayın buralara kadar getirilmesini hiç anlamadığım için o konuda yorum yazmam. Ayrıca siz şiddeti affedip döndükten sonra bana ne demek düşer ki, kendi değerinizi gostermissiniz zaten. Ben sizin baştan beri yaptığınız farklı bir hatayı ve sürekli onu savunmanizi eleştirdim sadece. Millete altın seviyorlar dolandırıcı vs demeden önce insan kendine bakar çünkü biraz.
Evlenirken çalışma sınava hazirlan diyen eşimdi. Evlilik kredisi konusuldu fakat 8 bin 10binler konusulmamisti. Sonucta gidecegim yerde ben de kira verecektim benim de masraflarım olacaktım. O kadar yuksek miktarlı bir kredi cekmemi sonradan istedi. Kadını erkegi var. Kadından ev istenmez bir de taleo de ettiler o zaman ben de eşimin evi yok evlenmem derdim. Ev önemli degil kirada da huzur saglanirdi olmadı
Ben çalışmak istedigim halde kendisi kadının evde oturmasından yanayım diyen geri kafali biri. Onların işine geldi annemin dugunde bir sey yapmaması..orda burda konustular. Evet kadın erkek üzerine maddi anlamda düşeni yapmali ama bana 10 bin cekersin demedi 4 5 bin dusunduk. Sonra ev alamayiz ben almam dedi. Yani sadece krediyi benim üstlenmemi istedi Ev fiyatlari da bu kadar uçuk değildi. Bu adamın savunulacak bir seyi yok.Eşinizin her dediğini doğru mu kabul etmemiz lazım? Sizin hayır demeniz gerekirdi. Ev kredisini ne kadar bekliyorsunuz ki? Bütçenizi mi bilmiyorsunuz ev fiyatlarını mı? Size ev aldırıp üstüne çökecek değillerdir ki nasıl talep etmişler. Birlikte yaşayacağınız eve de bir zahmet yardımda bulunun. Sözün özü sizin işinize gelmiş maddi konularda sizden yardım beklenmemesi ama doğrusu bu değil. Kadını erkeği yok evet totosuna güvenmeyen evlenmeyecek.
Kendi cevaplarınızı kendiniz verip eşinizi yerin dibine gömecekseniz niye çocuk için evlilik devam eder mi diye konu açıyorsunuz? Etmeyecek belli ki ve etmemeli de. Niye soruyorsunuz o zamanBen çalışmak istedigim halde kendisi kadının evde oturmasından yanayım diyen geri kafali biri. Onların işine geldi annemin dugunde bir sey yapmaması..orda burda konustular. Evet kadın erkek üzerine maddi anlamda düşeni yapmali ama bana 10 bin cekersin demedi 4 5 bin dusunduk. Sonra ev alamayiz ben almam dedi. Yani sadece krediyi benim üstlenmemi istedi Ev fiyatlari da bu kadar uçuk değildi. Bu adamın savunulacak bir seyi yok.
Ben çalışmak istedigim halde kendisi kadının evde oturmasından yanayım diyen geri kafali biri. Onların işine geldi annemin dugunde bir sey yapmaması..orda burda konustular. Evet kadın erkek üzerine maddi anlamda düşeni yapmali ama bana 10 bin cekersin demedi 4 5 bin dusunduk. Sonra ev alamayiz ben almam dedi. Yani sadece krediyi benim üstlenmemi istedi Ev fiyatlari da bu kadar uçuk değildi. Bu adamın savunulacak bir seyi yok.
Çünkü bazı kisilere gore sabretmeliyim. Cocuk icin sabret diyenler oluyorKendi cevaplarınızı kendiniz verip eşinizi yerin dibine gömecekseniz niye çocuk için evlilik devam eder mi diye konu açıyorsunuz? Etmeyecek belli ki ve etmemeli de. Niye soruyorsunuz o zaman