Karalamaya çalışmak değil bu konuyla ilgili düşündüğüm birkaç şey var. Birincisi eşim mental bir hastalığa sahip ya doğuştan ya da sonradan olan şekilde.IQ düşüklüğü olduğunu düşünmüyorum ama çoklu kişilik gelişimi maddelerinden birkaçının gelişemediğini düşünüyorum. Ailesinin onun bi şekilde eksik olduğunu bildiğini farkında olduklarını ve benden gizlendiğini düşünüyorum. Çünkü kötü birşey yapıp saçmasapan bir açıklamayla açıklamaya çalıştığında ama bu böyle olamaz böyle bir açıklama olamaz dediğimde anlam verilemez birkaç yerde küçük kaynım “abim biraz şey ya” diye açıklama yapmıştı. Bı da beni çok düşündürüyor neyse çözmek istiyorum anlıyor musunuz? Bu adamın bir sorunu var ve bu ne ? Merak etmek hakkım çünkü benden gizlendiğini düşünüyorum.Bak bu yazdıklarınız benim daha önceki yorumlarımı kanıtlıyor aslında. Evli olduğunuz kisiyle bosanmak için yoğun bir elle tutulur mazeret arıyorsunuz. Burdakiler size tamamen eslik edip eşinizi kotulese muhtemelen iciniz rahat edecek ve evet bak bu sebeplerden boşanıyorum ben, bunca kişi şunu boşuna demedi diyeceksiniz. Ama oyle olmayacak ve oyle olmasina da gerek yok zaten. Siz bu evlilikte yeterince mutlu degilsiniz. Karsinizdaki kisi 'sizin için' dogru kişi değil. Uyuşmuyorsunuz tam manasiyla. Ama bu, eşin kotu diye değil, hayata farklı baktığınız için, birbirinizi kaldiramadiginiz icin bu şekilde. İste bu yüzden de, bence konu acmak ve yorum, destek beklemektense, kendi içinize dönüp, hayatımı bu şekilde geçirmek istemiyorm diyerek sonlandiracaksiniz, bu en doğal hakkıniz ve hayatın da sonu değil. Her şey de bir sekilde yoluna girecek. Bu sekilde hayat geçmez, siz mutlu degilsiniz, bırakın karsi tarafi aklınızda karalamaya calismayin, bitirn gitsin.
Ama bu burada cozulebilecek bir sey degil kiKaralamaya çalışmak değil bu konuyla ilgili düşündüğüm birkaç şey var. Birincisi eşim mental bir hastalığa sahip ya doğuştan ya da sonradan olan şekilde.IQ düşüklüğü olduğunu düşünmüyorum ama çoklu kişilik gelişimi maddelerinden birkaçının gelişemediğini düşünüyorum. Ailesinin onun bi şekilde eksik olduğunu bildiğini farkında olduklarını ve benden gizlendiğini düşünüyorum. Çünkü kötü birşey yapıp saçmasapan bir açıklamayla açıklamaya çalıştığında ama bu böyle olamaz böyle bir açıklama olamaz dediğimde anlam verilemez birkaç yerde küçük kaynım “abim biraz şey ya” diye açıklama yapmıştı. Bı da beni çok düşündürüyor neyse çözmek istiyorum anlıyor musunuz? Bu adamın bir sorunu var ve bu ne ? Merak etmek hakkım çünkü benden gizlendiğini düşünüyorum.
Bu kadar sorgulatan bir durum, hayatinizin geri kalanina yetecek kadar iyilik barındırmiyordur bana kalirsa. Ancak tabii ki sizin kararınız. Umarım gönlünüzce olurçok katılıyorum size. bir de insan ilişkinin içindeyken o balonun içini tam algılayamıyor mesela, ben bu konuyu okurken ilişkiniz hakkında keskin yorumlar yapabiliyorum ama kendime gelince fos oluyor. evli değilim ancak birlikte yaşıyorduk, artan gerginlikler nedeniyle 3 gün berabersek 4 gün ayrı yaşamaya başladık. geçen sevgililer gününde gözlerini kapat dedi elime bir kutu tutuşturdu, tahmin et ne bu dedi. eyvah dedim, yüzükse sçtık, asla ne bu kişiyle ne de bir başkasıyla evlenmeye niyetim var. kolye çıktı allahtan. o an da biraz jeton düştü bende; verdiğim o anlık telaş/çaresizlik/korku tepkisini düşününce bizden olmayacağına bayağı ikna oldum.
valla güzel soru, objektif olarak kesinlikle zorunda değilim. birbirimizin iyi-kötü günlerinde çok destek olduk, birlikte çok güzel zaman geçiriyoruz, ortak zevkler ve gelecek için hedefler, gibi gibi, "iyi zamanda"yken olumsuz şeyleri akıldan silecek çok şey yaşanıyor. bir terazi olsa kesinlikle olumlu yönler ağır basar ama işte olumsuzlarında hangi noktada artık "tahammül edilemez" hale geldiğini/gelmesi gerektiğini bilmiyor da olabilirim.
Çözümün nerde aranacağını biliyorum. Buraya çözüm aramak İçin yazmıyorum içimi dökmek, dertleşmek aynı zamanda benzer şeyler yaşamış veya tanık olmuş insanlardan fikir almak İçin yazıyorum. Kendimi bir mengenenin içinde sıkışmış gibi hissediyorum. Çok Zor şeyler yaşadım ve yaşıyorum ama tek bildiğim burdan medet ummadığım ama insanlarla konuşmanın ve paylaşmanın iyi geldiği. Ve gerçekten beni ve sorunumu anlamaya çalışan insanların yaklaşımları bana çok iyi hissettiriyor. Herkese çok teşekkür ederim. Tanımadan yardımcı olmaya çalışmak çok güzel bir davranış. Veya dertleşmek...Ama bu burada cozulebilecek bir sey degil kiya tedavi olmasına ikna edeceksiniz, ya da ailesiyle konuşup sizden sakladıkları konuyu net bir sekilde ogrenmeye çalışacaksınız. Ya da tamamen bırakıp, hayatiniza farkli şekilde devam edeceksiniz. Birbirinize uymuyorsaniz cok sıkıştırmanin anlami yok. Cozseniz ne kadar rahatlatacak bu sizi?
Peki bundan sonra yapacağınız ilk hamle nedir? Yani ne planlıyorsunuz?Çözümün nerde aranacağını biliyorum. Buraya çözüm aramak İçin yazmıyorum içimi dökmek, dertleşmek aynı zamanda benzer şeyler yaşamış veya tanık olmuş insanlardan fikir almak İçin yazıyorum. Kendimi bir mengenenin içinde sıkışmış gibi hissediyorum. Çok Zor şeyler yaşadım ve yaşıyorum ama tek bildiğim burdan medet ummadığım ama insanlarla konuşmanın ve paylaşmanın iyi geldiği. Ve gerçekten beni ve sorunumu anlamaya çalışan insanların yaklaşımları bana çok iyi hissettiriyor. Herkese çok teşekkür ederim. Tanımadan yardımcı olmaya çalışmak çok güzel bir davranış. Veya dertleşmek...
Beraber bir doktora gittik baya da yüklü bir ücret ödedik ama memnun kalmadık. Çünkü o kadar çok sorunumuz var ki hangi biriyle ilgili başvursak bilemedik ortaya karışık oldu sadece doktor eşimde kişilik bozukluğu olduğunu söyledi. Uzun bir tedavi süreci olur ancak kişilik değişmez sadece esnetilebilir siz karar vereceksiniz devam edip etmemeye dedi. Eşim önce bak zaten benim kişiliğim bozukmuş tüm suç bendeymiş filan dedi her zaman ki melankoliye daldı ben sana yardım edemezmişim kimse benden birşey bekleyemez filan. Yani mağdurluğu ve narinliği ve hiçbir sorunla uğraşmak istememesiyle ilgili sağlam bir dayanak buldu. Yani tam tersi etki etti faydalı olacağına. Bilmiyorum belki başka doktorlara filan gidilebilirdi ama ben çok ama çok yoruldum. Onun İçin hiçbir şey yapmak bile içimden gelmiyor çünkü iki dk konuştuğumuzda bile beni çıldırtıyor artık tahammülüm kalmamış çok yıpranmışım. Boşanma yolundayız.Peki bundan sonra yapacağınız ilk hamle nedir? Yani ne planlıyorsunuz?
Zaten size o sekilde bak işte benden bsy olmazmis zaten kimse benden bir sey bekleyemez demesi, tamamen bu psikolojik durumdan kaynaklı. Belki siz bu sürece gec karar verdiniz, belki karsi taraf hic değişmeyecek bunu bilmiyoruz ama neticede sizin bu sureci kaldıramayacağiniz ve eşinize sayginizin ve hatta sevginizin de kalmadigi aşikar. İçinizdeki kirintilari, korlari tekrar harlama ihtimali dusunduruyor bu kadar sizi ama bu mümkün değil. Birbiriniz icin dogru kişiler degilsinz belli ki. Sakin bir sekilde bitirin, herkes kendi yolunda evrilsin.Beraber bir doktora gittik baya da yüklü bir ücret ödedik ama memnun kalmadık. Çünkü o kadar çok sorunumuz var ki hangi biriyle ilgili başvursak bilemedik ortaya karışık oldu sadece doktor eşimde kişilik bozukluğu olduğunu söyledi. Uzun bir tedavi süreci olur ancak kişilik değişmez sadece esnetilebilir siz karar vereceksiniz devam edip etmemeye dedi. Eşim önce bak zaten benim kişiliğim bozukmuş tüm suç bendeymiş filan dedi her zaman ki melankoliye daldı ben sana yardım edemezmişim kimse benden birşey bekleyemez filan. Yani mağdurluğu ve narinliği ve hiçbir sorunla uğraşmak istememesiyle ilgili sağlam bir dayanak buldu. Yani tam tersi etki etti faydalı olacağına. Bilmiyorum belki başka doktorlara filan gidilebilirdi ama ben çok ama çok yoruldum. Onun İçin hiçbir şey yapmak bile içimden gelmiyor çünkü iki dk konuştuğumuzda bile beni çıldırtıyor artık tahammülüm kalmamış çok yıpranmışım. Boşanma yolundayız.
Genelde erkeklerin hastalıkla baş etme durumlarının kadınlardan daha abartılı olduğunu duymuştum. Yani canları daha çok yanıyor ve abartma eğilimindeler o acıyı filan. Ama benim ki korkuyor acaba birşey mi var neden kolum ağrıyor ki. Midesi ağrıdı mesela gayet normal bişey mide ağrıması Allah acaba neden ağrıyor. Kafamda yara çıktı doktora gittim ilaç verdi dedi geçen ben de korktum fotoğrafını atar mısın dedim ara sıra herkesin kafasında çıkan küçük yaracıklardan mikroskopla görülüyor yani.Bende konu sahibi şöyle yazayım sana sende anla
Eşim grip olur vasiyetini yazar
Yorumum bu kadar
Canım benim eşim hastalık hastasıdır aynı senin eşin gibi ayağı ağrımış hooop hastaneye grip olur hooop vasiyetini yazar midesi ağrır böbrekleri ağrır kesin kanserim der en sonunda delirdim ay bir git yat ya da kaza süsü vericem yeter be dedim çocuklardan beterlerGenelde erkeklerin hastalıkla baş etme durumlarının kadınlardan daha abartılı olduğunu duymuştum. Yani canları daha çok yanıyor ve abartma eğilimindeler o acıyı filan. Ama benim ki korkuyor acaba birşey mi var neden kolum ağrıyor ki. Midesi ağrıdı mesela gayet normal bişey mide ağrıması Allah acaba neden ağrıyor. Kafamda yara çıktı doktora gittim ilaç verdi dedi geçen ben de korktum fotoğrafını atar mısın dedim ara sıra herkesin kafasında çıkan küçük yaracıklardan mikroskopla görülüyor yani.
O kadar benim eşimden o kadar benim eşimden bahsettiniz ki ben yazmışım gibi şaşkınlıkla okudum . Ayrıca olumlu yönü de hiç yok denecek kadar az benimde.Arkadaşlar öncelikle sizden yargılamadan linç girişimlerinde bulunmadan cevap vermenizi rica ediyorum. Yaklaşık 5 yıldır evliyim ve kendini tükenmiş hissediyorum. Gerçekten tüm enerjim, hayat sevincim, umudum, yarınlara olan inancım bitmiş gibi. Bu evlilik tüm enerjimi emdi. Tam bir toksik ilişki diye düşünüyorum. Etrafımda eşinden şikayet edenler arasında hiç bu türlü bir konuya rastlamadığım İçin burdan sormayı uygun buldum. Belki eşi böyle olanlar veya ne bileyim psikolog psikiyatrist arkadaşlar yorum yaparlar diye. Dediğim gibi etrafımda genelde kadınlar eşlerinin şiddet yanlışlığından, çapkınlığından, kumar veya alkol bağımlılığından şikayet edip dururlar. Benim eşim tüm o diğer anlatılan erkekler ve davranışlarından çok farklı hem olumlu hem de olumsuz yönleriyle. Gerçekten çok tuhaf, değişik ve çözümlenemez bir insan olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle diğer erkeklerden farklı olumlu yönlerinden bahsetmem gerekirse; ev işlerinde bana yardımcı olur bunu Görevi gibi görür, ben ne dersem yapar mesela gezme tozma konusunda nereye gidelim dersem götürür. İkimiz de çalışıyoruz benim maaşımı vs sormaz kendisi parasını dışarıya harcamaz her ay getirir beraber hesap kitap yaparız. Kumarı dışarı hayatı aldatması vs yok. Ayrıca harama uzak durur yani menfaati için alevere çevirmez ki bu evlenirken en dikkat ettiğim şeydi. Sonra diyorum ya olumlu özellikleri genel olarak onu diğer erkeklerden ayırırken olumsuz özellikleri de tamamen diğer erkeklerden ayırıyor. Bi kere sürekli duygusal, narin, alıngan ve aşırı pasif. Hiçbir zaman bir erkek duruşu o gücü o heybeti yok. Asla kriz yönetimi yok herhangi bir olayda hemen yıkılır. Yani ben kadınım benden çok yıkılır ve o ilgi bekler. Kendine acındırmayı, acıtasyonu çok sever. Mesela elinden bir yara mı çıktı size öyle bir anlatır ki sanki kanser. Aşırı derecede ona acıyıp onunla ilgilenmemi bekler. Sonra küser buz gibi olur ve kin güder. Örnek vermem gerekirse diyelim ki büyük bir yanlış yaptı herkese göre bu yanlıştır bir erkeğin yapmaması gereken şeydir ama ona göre öyle değildir. Genel geçer birşey vardır kadın erkek tartıştığında genelde erkek yaklaşır kadına ama bizde öyle birşey yok suçlu da olsa suçsuz da olsa benden adım bekler. Mesela kavga ettik diyelim ve işinden dolayı 1 ay başka şehire gitti sörf kocam olduğu İçin beni arayıp iyi miyim diye sorması benden haberdar olması gerekir yani herkes için bu böyledir ama ona neden aramadın diye sorduğunda sen arasaydın kavga etmiştik psikolojim bozuktu aramadım diyebilir. Ben uyardıktan sonra özür dilemeye başladı ama tamamen yalandan yani içten değil hatta özür dilerken bile bana kinlenir. Diyelim ki ben ağlıyorum benim ağlamam ona birşey ifade etmediği gibi rahatsız olur bundan. Nefret eder hatta. Ondan genel olarak erkeklerden beklenen şeyler beklendiğinde rahatsız oluyor yani sanki o bir çocuk ve ona öyle davranılması gerekiyormuş gibi... Tartışıyoruz diyelim empati resmen sıfır. Çocuk gibi ben ona sen şöylesin dediğimde hemen o da bana sen de böylesin der bunun bir çözüm olmadığını çocuk gibi birbirimizi suçlamanın saçmalık olduğunu söyleyip dururum. Sizi söyledikleriyle(bencilce çocukça yaklaşımlarıyla) çıldırtır sonra siz çıldırıp laf sayarken çocuk gibi susar lafları dinler sonra konu tamamen onun yaptığı yanlıştan çıkar ve sizin söylediğiniz sözlerin ağırlığına onun bunları kaldıramamasına küsmesine döner. Yani elinizde asla konuşarak bir çözüm bulunamayan konuyla siz suçlu gibi ortada kalırsınız. Bu küsmeler bazen 1 ayı bulur. Siz onun size yaptığını hazmetmeye çalışırken hem de onun size attığı triplerle uğraşırsınız. Kendi kendine hiçbir soruna çözüm bulması yoktur. Hep benden yönlendirme şöyle yap dememi bekler. Kocalık sorumluluğuyla ilgili hiçbir fikri yok resmen. Ben ona canım diye seslenirsem o da bana canım der ben ona ismiyle seslenirsem o da bana ismimle seslenir. Çocuk gibi işte.Yani çok uzun oluyor genel olarak bir profil çizebildiğimi düşünüyorum. Cinsellik konusunda isteksizliği var erken boşalması var ara ara da iktidarsızlığı var yani hiçbir zaman bir erkek gibi istekli tutkulu olduğunu görmedim uykuya aşırı düşkün. Düşünün birgün telefonda tartışırken uyuyakalmışlığı var. Her zaman uykuyu cinselliğe tercih eder. İnsanların olduğu cafe, düğün gibi ortamlarda çok gerilir biran önce eve gelmeye çalışır. Arkadaş ortamı filan yok. Hiç arkadaşı bile yok diyebilirim. İş yerinde konuştukları dışında. Beraber tatile filan gittiğimizde asla eğlenemeyiz çünkü suratı hep donuk ve ifadesiz sanki zevk almak nedir bilmiyor gibi. Ne bir esprisi ne bir sempatik davranışı yani tatildeyiz gülüp eğlenelim bu suratsızlık neden. Bir sohbeti muhabbeti yoktur. Paylaşımı yoktur. Hep kendi içinde yaşıyor gibi. Ben kendimi onun hayatında bir figüran gibi hissediyorum. Gerçekten çok yoruldum. Yani sanki evli değiliz de o benim çocuğum gibi yaşıyoruz. Ki çocuklar bile yaptığı şeylerin sorumluluğunu alabiliyor yer yer. Yemek yaparım dünyanın en güzel yemeği olsa da farketmez makarna da olsa... yahu bir tepkin olsun bir neşen olsun. Fiziksel hareketleri 70 beyin yaşı da 12 gibi. Artık dayanacak halim kalmadı arkadaşlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Olumlu yönleri çoğu kadının arayıp bulamadığı şeylerden olumsuz yönleri de onu eş olmaktan çıkarıyor. Bana lütfen yardımcı olur musunuz. Bu adam neden böyle. ? Boşanmayı düşünüyorum çünkü hiç mutlu değilim.
Durun tahmin edeyim. Evlenirken efendi iyi niyetli biraz safça ama olsun diye evlendiniz değil mi? Hiç böyle tuhaf davranışlarını fark etmedinizO kadar benim eşimden o kadar benim eşimden bahsettiniz ki ben yazmışım gibi şaşkınlıkla okudum . Ayrıca olumlu yönü de hiç yok denecek kadar az benimde.
Ve galiba bizde yeni evli sayılırız ama bende boşanmayı düşünüyorum çünkü düzeleceğine inanmıyorum
Hangi konu acababenim cok yakinim da boyle bahsettiginiz garip bir karaktere sahip esle imtihan oluyor. erkegi taniyorum. garip olan kadin.. evle ilgili cogu sorumlulugunu yerine getiremeyen bir tip. cok sorunlar yasadilar. adam cok anlamaya calisti derdinin ne oldugunu. uzun yillar sonra su kaanate vardi. annesi babasi teyze cocuklari. aklinda belli ki bir sorun var dedi. normal degil cunku hareketleri. belki psikiyatra gitse belli bir derece özür bulacak. cocuk oldugu icin bosanamadi. ben size cocuk yapmamanizi oneririm ancak o tanidigi hatirlattiniz bana. herkes esiyle ilgili bir seylerle imtihan oluyor ama sizinki epey garip. burada benzer bir konu daha vardi belki denk gelmissinizdir.
Vallahi de öyle. Tam üstüne bastınız ama o nasıl anlayışlı nasıl efendi sakın herkesin parmakla göstereceği tarzda ilgi sevgi lavaboya bile yanlız gitmem kapıda beklerdi öyle korur kollardı güya . Ama nasıl evlendik o gitti değişik bişey geldi anlamlandıramiyorum . Ama bunu nasıl çekerim ömür boyu bilmiyorm Elim hep kapıda malesef çok mutsuzum yaşlı bir insan dan bile daha tepkisiz sömürdü herşeyiyle beni .Durun tahmin edeyim. Evlenirken efendi iyi niyetli biraz safça ama olsun diye evlendiniz değil mi? Hiç böyle tuhaf davranışlarını fark etmediniz
ozelden yazayim.Hangi konu acaba
Off gerçekten size sarılmak istedim şuan beraber ağlamak... Kaderimiz diyebiliyorum ancak ya da annemin dediği gibi sınav. Başka türlü içinden çıkamıyorum çok zor yaşayan bilir. Biraz bahşeder misiniz eşinizdenVallahi de öyle. Tam üstüne bastınız ama o nasıl anlayışlı nasıl efendi sakın herkesin parmakla göstereceği tarzda ilgi sevgi lavaboya bile yanlız gitmem kapıda beklerdi öyle korur kollardı güya . Ama nasıl evlendik o gitti değişik bişey geldi anlamlandıramiyorum . Ama bunu nasıl çekerim ömür boyu bilmiyorm Elim hep kapıda malesef çok mutsuzum yaşlı bir insan dan bile daha tepkisiz sömürdü herşeyiyle beni .