Yanlış hatırlamıyorsam bu çocukta konuşma geriliği vardı. Keşke o zaman verilseydi. Ev ortamı yok, aile düzeni birliği yok, ilgi bakım yok, anne şefkati sevgisi olmadığı gibi kadın tehlikeli. Çocuk her tür istismara açık. Üstelik bir kardeşiniz daha var, onunla da siz ilgilendiniz muhtemelen. Ben size hak veriyorum, doğurmadan anne olmuşsunuz. Çocuğun üstün yararı gereği verilmesi lazım. Okul yaşı gelmiş, konuşma terapisi görmesi gerekiyor, düzen ilgi ihtiyacı var. Her gece başka başka yerde kalmasından yatmasındansa bir düzeni olur.
Aileden yana yüzünüz gülmemiş, hem kardeşinizden ayrılmak istemiyorsunuz hem de bakamayacağınız için ziyan olsun istemiyorsunuz. Siz bu konuyu aylar önce de açtınız, kardeşinizi sevmeseniz istemeseniz o zaman çeker giderdiniz. O konularınızda da hep çözüm aradınız yardım istediniz. Anneniz çocuğu kullanarak hapisten çıkıyorsa yine çocuğu kullanarak maddi yardım maaş vs peşinizi bırakmayacak. Siz bütün bağlantınızı kopartıp yeni bir hayat kurmak istiyorsunuz ama kardeşinize ne olacağı belli değil. Gelen göreviler, teyzenle anlaştık yengen mi baksa vs yapacaklarsa derdinizi sosyal medyada duyuracağınızı söyleyin. Vaktiniz kalmadı, bu çocuk bu sene okula başlayacak, bari eğitimi geri kalmasın.
Yalnız o nişanlınızı gözüm tutmadı. Durumumuz düzelince alırız yanımıza lafına asla inanmayın. Vicdanlı merhametli olsa biz bakarız büyütürüz, senin kardeşin benim de kardeşim derdi. Şimdi çok ağır durumlardan geçiyorsunuz, psikolojiniz yerinde değil, uzun değil kısa vade düşünüyorsunuz. Belki çocuk güvende olursa bir düzen kurunca daha sağlıklı düşünebilirsiniz. Benden size abla tavsiyesi, evliliği erteleyin. Yaşınız daha çok genç ve sağlıklı karar verecek durumda değilsiniz. Yağmurdan kaçıp doluya tutulacaksınız gibi.