Çocuk doğuruyoruz , eşin ailesi sahipleniyor :(

valla benim kv çocuğuma 3 yaşına kadar baktı bende çok
haz etmiyorum gidip gelmekten ama okuldan gelince onlar alıyor
yada servisini arayıp rahatlıkla buraya getirin diyebiliyor karışmıyorum
bir zarar görmüyorum çocuğum orda mutlu çünkü bahçeleri var oynuyor falan
video da atıyor sosyal medyaya fotoğrafta napım yani hatta bazen benim öğrettiğim
şeyleri kendi öğretmiş gibi yapıyor güzel olanları yani kardeşlerine falan bakın ne öğrettim falan
ama benim öğrettiğim birşeyi değiştiremez doğum günü yapmıcam dediysem kendi başlarına
karar veremezler sonuçta ben yapmıcam değil farklı şekilde kutlamak istemişim
he çok isterse alırlar pastalarını gelirler evime kutlarlar sevindirirler o ayrı. onun dışında alma
konusu bana bizzat söylenmiyorsa önemsemem ama bana söylüyorsa gerekli cevabı veririm
1 tane çocuk yetmiyorsa 1 tane daha yap derim mesela görümceme benim çocuğumdan sanane derim..

Benim anladigim; kizinin gorusmeme gibi bir durumu olamaz o halde ben olsam asla yalniz gondermem kizimi.

Ne kadar sevmesem de gider 1 saat oturur donerim.
Boylelikle gozum de cocugun uzerinde olur.

Aksi halde ....sen gelmesen de olur bize cocugun yetiyor zaten..algisi insani sinir etmeye yeter.

Kizimi gormek isteyen beni de gorecek mecbur..a getiririm ben de olayi.

Canim o ihtimali elimden aldilar gorumcem okadar saldirgan tavirli bir insanki ben korkuyorum artik esimde saolsun hic sahip cikmaz kizimi gosterip getirecem der..yollamasam kapiya dayanirlar yani bir suru laf yer bitirirler beni daha onceki gibi

simdi şöyle bir durum var göndermemek tabiki olmaz, baba tarafından akrabaları sonuçta, esiniz de üzülür aranız bozulur lakin şöyle de bir gerçek var. Sizin istemediğiniz şeyleri kesinlikle yapamazlar, ornegin parti istemiyor musunuz net bir şekilde söyleyin, kızıma parti bu sene yapmayacağım istesem ben yaparım zaten diye. Ne alaka yani sizin istemediğiniz bir şeyi yapma cesareti gösteriyorlar? Net olun bence, istemiyorum diyerek kestirip atin, ama eşinizin arkanızda olması gerek, sen karışma ben götürüyorum derse olmaz.

okudum konuları gözden geçirdim:)
bak abim 8 Aylık evli yengemde hamile bi kere gitmişim.. bi dahada gidemedim abim sürekli gel bize hiç bize gelmiyorsun diyo. rahatsiz etmek istemiyorum çünkü büyük abim boşandi onu yaşadığım için ikinci abimde yaşamak istemiyorum.
bakam gideriz diyorum kısa ve net...
konuya geçelim görümcem...
hergün aşagiya iniyor ilacini veriyo kızıma .
çok da güzel bakiyo sağolsun hakkını yiyemem.
benim içimi kemiren şu
halasina anne bilmesi. onu kendine benimsemesi onu aramasi özlemesi...
beni tersiyle itiyo. 13 aylık.. beni sitemiyo kucagima aliyo ağlıyor.
hem gezinmek istiyo serbest biraktim oynuyor hep.
hala geldi mi koşarak gidiyo gülüyo onun kucaginda işaret ediyo bu ne?
ben çok üzülüyorum nabicagimi bilmiyorum.
görümcem bekar. 24 yaşinda.
kayınvalidem bakamiyor bakabildiği kadar bakabiliyor hasta kadin. hepsini görümcem yapıyomuş yeme alt değiştme olayı.
ben neyim.. iyi anne olamadığımı düşünüyorum.
kızım 11 aylıkken ücretsiz izin bitince işe döndüm arkamdan hiç ağlamadi.
aramadi beni hiç.
daha yeni diş çikariyo. huysuz..
gerçekten morelim bozulduu.

Bu arada sakin cocugun dogumgununde yollama cocglugu oraya partiye falan.
Bizim baska planimiz var partiyi baska zaman yaparsiniz de.

Ileriki bir tarihte yapsin.
Sakin sakin

Biraz sesin ciksin senin de bee
Kizicam bak sana da.

Ya oyle dusunmeyin. Benim oglum da 2,5 yasinda, yalniz buyuyen bir cocuk. Etrafinda kuzeni yok kardesi yok. Mecburen esimin ailesindeki insanlarla hasir nesir oluyor. Ben zaten ozellikle iliskilerimiz olsun ki cocuklar kaynassin diyorum. Esimin amcasi var 40li yaslarda,onun da cocuklari var 18 ve 13 yasinda,oglum bunlari gorunce deli oluyor kosturuyor oynuyor falan. Ben de kafa dinliyorum. Disari cikiyoruz hep birlikte onlar cocuga bakarken ben keyif catiyorum. Oyun alanlarina yalniz veremezken oglumu esimin 13 yasindaki kuzeniyle yollayabiliyorum.

Bence firsata cevirmek lazim. Kim kimin cocugunu alip da nabicak herkes cocugundan yilmis. Siz bakmayin etraftaki prens ve prenses annelerine. Ben misal oyle degilim. Zaten 7-24 beraberiz,bari arada baskalari baksin. Ne guzel siz de verin gorumceye ilgilensin,onumuz yaz parka gotursun,gezdirsin. Siz de kendinize zaman ayirmis olursunuz.

ben baktıklara şükrediyorum bişey demiyorum diyorum dişariya çik gezdirin diyorum tamam diyolar bakicidan daha güzel bakiyor. ilgileniyo yakından.. arada kaynanam yemege çagiriyo. bana iş yaptırmiyo yenge işten geldin dinlen diyo. çocuğa kendilere bakiyo ben hiç bişey demiyorum. allah onlardan razi olsun.
fakat kafama takılan tek şey kızıöım beni benimseyememesi bana düşkün degil.

Pardon neden? siz görüşmüyosanız onlarda sizinle görüşmüyorsa neden tek gitmesin ki hayır yani yabancı mı babaannesi yaa ne yapabilir ne zarar verebilir ben annesiyim benim yanımda olacak yoksa olmaz nedir yani. Gergin bir ortamda oturup bunu da çocuğa yansıtmanın ne alemi var ben doğurdum ayy ben annesiyim gibi triplere ne gerek var babasıyla tek başına parka markete de gitmiyor mu? ama yok derdiniz kaynana ona gitmesin. Ama alışması yahu zaten hep sizin yanınızda. Bir gün sizde kaynana olacaksınız belki gelininiz sizinle anlaşamayacak dese ki hayır torununu da göremezsin gerçekten anlayışlı olur musunuz merak ediyorum

Kusuruma bakmayin canım ama siz de biraz başlıkta ki gibi davraniyorsunuz.Esinizin de bir annesi,kardeşi var ama elinizden gelse sadece sizin aileniz ile görüşmesine izin vericeksiniz.Gorumceniz doğum yapıyor gitmiyor ama kurduğu watsap grubunda olmadığıniz için sıkıntı çıkarıyorsunuz.Sizin aileniz torunlarini yaz kış kar soğuk demeden sizi yatıya kaldırarak görüyor ama eşiniz iki haftada bir kendi ailesine çocuğunu götürebiliyor.Ben uzun vadede bu şekilde huzur bulacaginizi sanmiyorum

Daha cok kucuk. Buyudukce size baglanacak zaten. Bir de ara sira gorduklerine cok deger veriyir bebekler. Mesela annem varsa oglum ne babasini tanir ne beni. Her seyi anneannesiyle yapmak ister. Cok normal.

Benim kv ve gorumce ile aram cok iyidir bastan bunu soyliyim.

Ben cocugu gosterme demedim ki asla demem.

Ben konu sahibinin hissettiklerine istinaden yorum yaptim.
O yokken cocugu farkli sekilde yetistirme, farkli sekilde doldurma gibi bir durum varsa onun da yaninda gitmesini soyledim
Ben olsam oyle yapardim dedim
Evet oyle yapardim
Kv den gorumceden rahatsiz oluyorsam yalniz gondermezdim.

Bu benim fikrim
Sizce bir mahsuru yoksa boyle dusunuyorum hala

Son düzenleme:
Kızın şimdi anlamasada ileride anlar görüşmeme sebebinizi.kesinlikle kalma işine izin vermeyin ve bunu şimdiden belirtin.sizin öğrettiğinizin aksine bir durum olursa ısrarla kendi istediğiniz gibi yapın.çocuğun annesi sizsiniz babası bile koparamaz sizden.

Bence ikinci çocuk düşünün. Bir kardeşi olduğunda kuzen filan dışarıda kalıyor, hiç aramıyor. Şu anda da tam zamanı, yaş farkı büyüdükçe, yine oyun oynayamaz ve kuzenlerini tercih eder.

Benim oğlum tek çocuk, 9 yaşında. Görümcelerimle istesem de istemesem de görüşmek durumundayım, çünkü oğlum kuzenlerinin yolunu gözlüyor. Ayrı bir yere taşınmam bile şu anda oğlum için çok olumsuz görünüyor.

Üstelik eskiden ben de oynayıp oyalabiliyordum ama artık yetmiyoruz, kesinlikle kendi denklerinin muhabbetini arıyor. Hatta 1 yaşında yeğenim geldiğinde bile çok eğleniyor.

Kardeşi olup, onunla bağ kurması size de çok iyi gelecektir, çocuğunuza da.

Kuzenleri oğlumun yaşıtı, 2 kardeş. Bizi 1 ay görmeseler özlerler ama çok da umurlarında olmaz. Oğlumsa onları 1 hafta görmese, mecburi ziyaret, ya da onların gelmesi gerekiyor.

Büyüklerin küslüğünden dolayı "kuzen" kavramını hiç yaşayamamış bir insan olarak sizi haksız buluyorum.. Kız istememde yanımda 2 arkadaşım vardı çok isterdim kuzenimin olmasını. Bırakın çocuk o anneyi bırakıp babaanneyi ana bilecek hali yok ya..

Zaten kayınvalide farklı şehirde değil ayrıca gittiği zaten tüm gün bile dğeil 2-3 saat belki ki konu sahibi 1 saate bile tahammül edemediğini söylüyor. O kadar zamanda da hiç kimse çocuğu farklı yetiştiremez zaten. Çocuk anne babayla daha çok vakit geçiriyor ve onların tarzıyla büyüyor zaten atlet iç dışmış yok doğumgünü kutlamak istiyorlarmış bana saçma geliyor. Bizim rahatsız olmamız çocuğumuzun dede babaanne hala ile vakit geçiremeyeceği anlamına gelmemeli yani insanlar kendi kinlerini yansıtmamalı.

Benimde yiğenim var gelin hanımla görüşmüyoruz ama ben İstanbul'a gidicem kardeşim de yiğenimi getirecek, pastasını alıcam ve bir güzel de kutlucaz doğumgününü bu hakkımı da o doğurdu diye elimdne alamaz kusura bakmasın o çocuk annemin torunu benimde yiğenim ilk doğumgünü.

Hee ayni olay sizin de basinizda desene

Saygi duyarim
...Dogumgunu hakkinizi ...sonuna kadar kullanin o halde ne diyim

size şunu soyleyeyım hiçbir çocuk anne babasını bırakmaz ya da başka birine tercih etmez ... çocuğunuzu kv ile sizin aranızda bırakmayın siz kendi yetiştirmek istediğiniz gibi devam edin ona karşı doldurmayın ... mesela atletını içine koymak istemezse ona diyin ki annecim hasta olursun o zaman babaannenlere gıtmen zor olur...

Kusurabakma ama o ladar gerizekalı bi aile ki... Kv ye uyuz oldum! Bence gönderme! Çocuğun ayarlarıyla oynuyosun yok size torun morun de!

benimde kızım olacak Allah nasip ederse..kayınbabam erkek olsaydı adını xxx koyardım demiş..sanki kendi doğuruyor..hala aklıma geldikçe sinir olurum..seni anlıyorum daha az göndermeye çalış dicem ama oda nasıl olacak Allah yardımcın olsun..eşinin tutumu önemli bu noktada

Doğum günü kutlamak istemiyorsa kutlamaz hanımefendi bu kadar net.
Sevebilirsiniz vakit geçirebilirsiniz ama karar veremezsiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…