Ah Ah...
İnsanları idare etmek ne kadar zor değil mi?
Öncelikle kayınvalide ve eşinizin ailesi ile ne gibi sorunlar yaşadınız bilmiyorum, ama belli ki fena sizin bamtelinize basmışlar bu kadar uzaklaşmışsınız. Eşinizin bu anlamda sizi zorluyor olmaması güzel bir durum açıkçası.
Kızınız artık birşeyleri anlayabilecek ve anlamlandırmaya çalışacak yaşta, o yüzden ona verilen herhangi bir "eğitici" amaçlı söz, hareket, tavır çok önemli. Kendi kendisine anlamlandırmaya çalışacaktır ki bu çok kötü bir durum olur, çünkü daha neyin ne demek olduğunu bilecek yaşta değil. Bu yüzden en büyük görev burada size düşüyor...
Öncelikle sakin olun, görümcenizi ve kayınvalidenizi fazla kafaya takmamaya çalışın. Çünkü siz ne yaparsanız yapın, onlar yine bildiklerini okuyacaklar, o yüzden siz onlar bildiklerini okurken çocuğunuzu nasıl sağlıklı bir şekilde yanlışlardan korursunuz onu düşünün bence. Kızarak bu konuda öfkelenerek ilerlemeyin, çünkü hataya düşen siz olacaksınız.
Ayrıca sizin görümceniz kızınızın halası, kayınvalideniz de babaannesi. Ne yaparsanız yapın bu bağı inkar edemezsiniz ve aksi aksiyon alamazsınız. Belli ki kızınızı seviyorlar, sevmeseler bu kadar isteyip, onunla vakit geçirmek için uğraşmazlar. Bu bence pozitif bir durum. Öyle değerlendirmeniz gerekiyor, burada çocuğunuzun ilişkileri ve onun istekleri de çok önemli. Eğer sizin kızınıza kötü davranıyor olsalardı veya kırıyor olsalardı emin ol senin çocuğun da onları görmek istemezdi. Belli ki hoş tutuyorlar.
Kızınızı kaybedecekmişsiniz gibi davranmayın ve bu şekilde kendinizi hissetmeyin. O sizin evladınız ve bir annenin yerini hiç birşey tutamaz. Siz annenizin yerine bir başkasını koyabiliyor musunuz? Buradan pay biçin. Çocuğunuzun sizin ile olan ilişkisini sağlam tutmak yine sizin elinizde. Kayınvalide ve görümceye öfkelenmek ve onların yaptıkları yanlışları çocuğunuz ile paylaşmak doğru değil. Siz devamlı çocuğunuza kayınvalideniz ve görümceniz hakkında iyi şeyler aşılayın, çünkü kötü şeyler aşılamanız sizin zararınıza olur, bunu hiç bir zaman unutmayın... Çocuklar pozitif enerjiyi sever ve siz ne kadar pozitif davranırsanız çocuklarda bunun nasıl bir etki yarattığını görürsünüz.
Ufak görünen ama insanın sinirini bozan bir çok şeyi yapıyor bu kayınvalideler.
Benim de başımda bir tane var emin olun.
Sizin yapacağınız tek şey, bir gün üşenmeyip kayınvalidenizi aramak.
Ben size kızımı gönderiyorum özlediğiniz için, ancak benim öğretmiş olduğum, benim onun için çabaladığım zaman harcadığım konularda aksini yaptırıyor olduğunuz sürece ben size kızımı göndermem. Annesi olarak bu hakka sahibim, siz de lütfen ona göre davranın ve kızımın değerlerini bozacak davranışlarda bulunmayın diye uyarırdım.
Görümce konusuna da gelince, onlar sizin kızınız için sürekli "gelir kalır, biraz daha büyüsün" mantığı yapıyorlarsa, siz de eşinize bunu söyleyin ve "görümcemin kızı gelsin bize kalmaya, ben zaten görüşmüyorum onlarla ne gerek var kızımı göndereceğim" gibilerinden söylemde bulunup nabız ölçebilirsiniz... Bazen nabza göre davranmak en doğrusudur.
Boşuna dememişler dostunu yakın düşmanını daha yakın tut diye.
Ama siz düşmanınızı silip atmışsınız, ne zaman ne yapacağını kestiremediğiniz bir hal almış durum.
Bence bunun da bir üzerinde düşünün derim...