Çocuk doğuruyoruz , eşin ailesi sahipleniyor :(

Bi anne çocuğundaki değişikliğin farkındadır ordan geldiğinde farklı davranıyormuş işte ya kadın her zaman hisseder yolunda gitmeyen şeyleri. Doğum günü de hafife alınacak bir şey değil...
Ben sizin gibi düşünmüyorum . Cocugum mutlu olup seviyorsa , en sevmediğim kişilerle bile gorusurum / gönderirim . Ebeveynlerin husumetlerinin bedellerini çocuklar ödüyor . Ben olsam eğer hiç guvenmiyorsam , kendim de giderdim . 15 günde bir iki saat çocuğum için yapardım .

Ben sizin gibi düşünmüyorum . Cocugum mutlu olup seviyorsa , en sevmediğim kişilerle bile gorusurum / gönderirim . Ebeveynlerin husumetlerinin bedellerini çocuklar ödüyor . Ben olsam eğer hiç guvenmiyorsam , kendim de giderdim . 15 günde bir iki saat çocuğum için yapardım .
Ki yine de konu sahibinin abarttigini düşünüyorum .
darkmore darkmore a katılıyorum . Çocuguma iki saat biri baksa kendime vakit ayiririm .

Ki yine de konu sahibinin abarttigini düşünüyorum .
darkmore darkmore a katılıyorum . Çocuguma iki saat biri baksa kendime vakit ayiririm .
Oyle valla. Dogum gunu partisini zaten konu sahibi kendi yapsin diyorum ben. Herkesin dogum gunu kendi evinde kutlanir acisindan. Ne guzel alip ilgileniyorlarmis iste daha ne? Ama ben olsam ben de cocugun yaninda giderim ara sira. Giderim,bacak bacak ustune atar kahvemi cayimi icerim keyfime bakarim onlar da cocuga baksinlar derim yani bunda da bir sey yok. Oturup neden aglayayim neden uzuleyim durduk yere. Sultan suleymanin cocugu degil ya alip da napacaklar bu kadar abartiya gerek yok

Buara canimi sıkan bir mesele var..sizlerin tecrübelerini okumak cok iyi geliyor..4 yasinda kizim var..esimin ailesuyle aram iyi degil ben pek gitmiyorum kizima cok duskunler 2 haftada bir esim goturuyor birlikte oturup geliyorlar..aynu sehirdeyiz ama ben pek.gitmiyorum..gorumcemin kizi da benimkiyl3 ayni yas ve kizi bennim kizima asiri düşkün ..pesine aglar birlikte uyumak ister...buyuklerin aras iyi olmayincada kallma isi olmuyor aslada olsun istemem...son zamanda dillerinde hep bu laf var.."az daha buyuyun birlikte uyucaksiniz birbirinizin odalarinda kalcaksiniz v.s
Ama kendi kizlarina hic demiyorlar sen gider kalirsin buyunce diye...hep bennim kiz icin hira büyüsun bizde kalicak istedigi kadar falan diyor gorumcem..benim dusuncelerim.duygularim hice sayiliyor...oyle bir izlenim veriyorlarki cocugu dogurdun ama.bizim kanimizdan bizim soyadimizdan o sen sadece dogurdun izlenimi aliyorum...kizimi simdiden cezbettiler..kaynanam her aksam arar tek.lafi bize gel.bizfe cok oyuncak var kuzenin de burda gel burda yemek ye...allahim cocuk buyudukce hep onlari ister diye korkuyorum..
Benim gorusmek istememe sebeplerim var gitnek istemedimj anliyor bana kiziyor kizim ya da sen gelme.biz babamla gideriz diyor...ortada birseyler oldunu seziyor sanki ve oraya gidince yaptiklarindan bahsetmiyor susuyor eve gelince...ya gercekten cok ama cok sinir bozucu ve üzücü seyler...yollamasam.olmuyor esimin basinin etin yiyorlar özledik diye yollayincada benden kopacak saniyorum...hele ki kalma işi asla istemiyorum...ben zaten 1 saat oturmaya tahammulum yok kizim ici kalmam mumkun degil cunku kotu gunler gecirdik sarsildim unutamiyorum ve asla sevemiyorum hicbirini.....simdi 2. Cocuk fikrine bazen sicak baktigim oluyor..ama sonra korkuyorum sanki ona da ayni seyleri yapacaklar 2sini de elimden alicaklar diye korkuyorum ve bu sulaleye cocuk dogurmak bile bazen mantiksiz geliyor....oyle bir sahipleniyorlarki ve anneyi dısliyorlar...ilkel toplumlar gibi....asla konusarak çözemem bu durumu , daha once farkli sebeplerden konusarak ćözemedik hicbirseyi bende careyi uzaklasmakta buldum..hos ona da pek firsat vermiyorlarda.....ama ilerisi icin beni kotu gunler bekliyor sanirim ..korkuyorum:KK43:
Mesela kaynanam kizim oraya gidince benim ogrettigim dogrulari hice saydirip boyle yap diye ogretiyor hep sahit oliyorum daha dünki örnek mesela; dün oradaydi kizim uzun sure gormemislerdi....eve geldiginde wc ye goturdum atletinin uc kısmini ic camasirinin içine sokarim hep beli falan acilmiyor daha bir rahat ediyor sanki oyle kendi de alisto 2 senedir hep oyle yapardi wc den kalktiktan temizlendikten sonra....dun bi geldi..hayir anne atlet iće cekilmez babaannem oyle ögretti bana artik boyle yapicaz dedi.geldigin de de beli acikti üsümüs..kadin oyle yapmis yollamiş..gercejten basit gorenebilir ama inanin cok sinir bozucu oluyor..daha cok ornek var suan aklima gelmiyor sinirden...ne yapicami bilemiyorum...gorumcem sanki meydan okuyor madem sen gelmiyorsun kizin gelir gibisinden tavirlar resumer cekip sosyal.medtalara koymalar kizim da içlerinde...ben evden beri gorunce vok tuhaf oluyorum büyüt besle eziyetlerin olsun sonra gitsin diye düsünuyorum...kizima dogum gunu partisi bu sene yapmak istemedim gezdirelim hediye alalim bu sene sakin olsun dedim esimde tmm dedi..sora gorumcem bunu duymus aradi beni biz benim evimde hiraya parti yapicaz haberin olsun madem.sen yapmiyosun biz yapariz gelirsen gel dedi ..teli kapatip cok agladim..sirf orda parti yapilmasin diye hersene parti yapiyorum.evimde tehdit gibi virsey yasiyorum.sanki:KK43:..siz neler dusunurdunuz haksizmiyim:KK43:
Sende buna ragmen iyi gönderiyosun. Belki senden soğusun diye dolduruyolardır. Göndermezdm ben zaten. Resmen seni yok sayıyolar

Son kisimlara kadar haksiz bulmustum. Kiz mutlu, ona iyi davraniyorlar ki gitmek istiyor. Akrabalik baglarini koparmak yanlis.
Amma velakin sen kimsin de benim kizima izinsiz parti yapiyorsun? Sonra kizin aklinda annem yapmadi halam yapti olarak kalacak.

Bence eşiniz duruma bir el atmalı. Anne biz çocuğu bildiğimiz ve inandığımız doğrularla yetistiriyoruz siz kafasını karistirmayin. Böyle olursa çocuğu getirip goturnem sorun olacak diye. Çünkü bir anne için gerçekten çok zor şeyler. Ne demek biz parti yapacaz.

Sanki kendiniz görüşmediğiniz için çocugunuzun ve eşinizin görüşmesini de sindiremiyor gibi geldiniz bana,biraz daha devam etseniz çocuğunuz üzerinden nispet yapılıyor diyecekmişsiniz gibi hissediyorum,ayrıca sizin yerinizi kimse alamaz on beş günde bir tam gün görseler bile sahiplenilmesi mümkün değil.

Bence ikinci çocuğu yapın. Kızınıza kardeş olur evinizi daha çok sevgi dolu yuva görür. Ben olsam ben de giderdim kızımı kocamı tek yollamazdım net.

Ya kusura bakmayin ama anlattiklariniz tamamen ben gitmiyorsam kizim da gitmesin kiskancligi.. one surdugunuz bahaneler oylesine bos ki.. bizde de dogum gunu okulda ayri, anneanne de ayri, hala da ayri, babaanne de ayri yapilir o yuzden cogu zaman ben evde bile yapmam.. bazilarina isim dolayisiyla katilamam.. kaldi ki hala sosyal medya da kizinizin fotografini paylassa ne olur ki? Halasi yahu o.. kendi egonuz yuzunden cocugu gondermeseniz ne olacak? Bu kiz buyumeyecek mi? Kuzeniyle hala- babaannesinin iliskisini gorup kendisiyle ilgilenilmedigi icin sizi suclamayacak mi? Ya kusura bakmayin da ben annelerin “benim sevgim yeter evladimin baska sevgiye ihtiyaci yok” mantigini anlayamiyorum.. ortada size karsi yapilmis en ufak bir hareket yok, bulamadiginiz icin resmen zorlamissiniz..

Sonuçta yaşadıklarınızı en iyi siz bilirsiniz ama şöyle de bir durum var kızınız daha çocuk olayları bilemez ve çocuk şımartıldınız ilgi gördüğü yere gitmeyi ister sizin karşıt tavrınız kızınızın da tepkisini çeker ister istemez.onlar belli ki biz seni takmıyoruz sen kimsin modundalar.şimdi eşinize bunları desensiz ne var bunda abartıyorsun derler ama siz kararlı olun yanlış bi hareketleri olduğunda açın telefonu söyleyin aynı şeyi defalarca yaparlarsa o zaman bi süreliğine göndermeyin yoksa bu şekilde giderse ilerde evladınız sizi dinlemez otoritesi olmayan ve sözü geçmeyen bi anne durumuna düşersiniz

Valla bizim ailelerimizin arası iyiydi, birlikte büyüdük de ne oldu? Hepimiz ayrı uçlarda şimdi, 4-5 yıldır görmüyorum bile. Kuzen muzen hikaye, kardeş candır. Eğer 2. bebeği düşünüyorsanız ertelemeyin bence, kardeşiyle büyüsün gitsin, hem de kardeşi varken kuzeninin yüzüne bakmaz. Eşinizle de bunu konuşun, annesisiniz onun, siz ne derseniz o olur. Eşiniz anasına gittiğinde bir zahmet takip etsin çocuğunu, kaynananız sizin yetiştiriş tarzınıza ters bir şey yapmaya kalktığında müdahale etsin.

Kesinlikle böyle birşeye izin vermem. Hamileyim Allahın izniyle kucağıma almak nasip olsun ilk günden alırım tavrımı laf arasında sadece senin değil o bizimde gibi birsey söylemislerdi. Hayırlı olsun bile demediginiz bebeğe şunu demeye utanır insan ayrıca yanlış biliyorsun gayette benim çilesini ben çekiyorum dedim. Sustu sesi bile çıkmadı

Ah Ah...
İnsanları idare etmek ne kadar zor değil mi?

Öncelikle kayınvalide ve eşinizin ailesi ile ne gibi sorunlar yaşadınız bilmiyorum, ama belli ki fena sizin bamtelinize basmışlar bu kadar uzaklaşmışsınız. Eşinizin bu anlamda sizi zorluyor olmaması güzel bir durum açıkçası.

Kızınız artık birşeyleri anlayabilecek ve anlamlandırmaya çalışacak yaşta, o yüzden ona verilen herhangi bir "eğitici" amaçlı söz, hareket, tavır çok önemli. Kendi kendisine anlamlandırmaya çalışacaktır ki bu çok kötü bir durum olur, çünkü daha neyin ne demek olduğunu bilecek yaşta değil. Bu yüzden en büyük görev burada size düşüyor...

Öncelikle sakin olun, görümcenizi ve kayınvalidenizi fazla kafaya takmamaya çalışın. Çünkü siz ne yaparsanız yapın, onlar yine bildiklerini okuyacaklar, o yüzden siz onlar bildiklerini okurken çocuğunuzu nasıl sağlıklı bir şekilde yanlışlardan korursunuz onu düşünün bence. Kızarak bu konuda öfkelenerek ilerlemeyin, çünkü hataya düşen siz olacaksınız.
Ayrıca sizin görümceniz kızınızın halası, kayınvalideniz de babaannesi. Ne yaparsanız yapın bu bağı inkar edemezsiniz ve aksi aksiyon alamazsınız. Belli ki kızınızı seviyorlar, sevmeseler bu kadar isteyip, onunla vakit geçirmek için uğraşmazlar. Bu bence pozitif bir durum. Öyle değerlendirmeniz gerekiyor, burada çocuğunuzun ilişkileri ve onun istekleri de çok önemli. Eğer sizin kızınıza kötü davranıyor olsalardı veya kırıyor olsalardı emin ol senin çocuğun da onları görmek istemezdi. Belli ki hoş tutuyorlar.

Kızınızı kaybedecekmişsiniz gibi davranmayın ve bu şekilde kendinizi hissetmeyin. O sizin evladınız ve bir annenin yerini hiç birşey tutamaz. Siz annenizin yerine bir başkasını koyabiliyor musunuz? Buradan pay biçin. Çocuğunuzun sizin ile olan ilişkisini sağlam tutmak yine sizin elinizde. Kayınvalide ve görümceye öfkelenmek ve onların yaptıkları yanlışları çocuğunuz ile paylaşmak doğru değil. Siz devamlı çocuğunuza kayınvalideniz ve görümceniz hakkında iyi şeyler aşılayın, çünkü kötü şeyler aşılamanız sizin zararınıza olur, bunu hiç bir zaman unutmayın... Çocuklar pozitif enerjiyi sever ve siz ne kadar pozitif davranırsanız çocuklarda bunun nasıl bir etki yarattığını görürsünüz.

Ufak görünen ama insanın sinirini bozan bir çok şeyi yapıyor bu kayınvalideler.
Benim de başımda bir tane var emin olun.
Sizin yapacağınız tek şey, bir gün üşenmeyip kayınvalidenizi aramak.
Ben size kızımı gönderiyorum özlediğiniz için, ancak benim öğretmiş olduğum, benim onun için çabaladığım zaman harcadığım konularda aksini yaptırıyor olduğunuz sürece ben size kızımı göndermem. Annesi olarak bu hakka sahibim, siz de lütfen ona göre davranın ve kızımın değerlerini bozacak davranışlarda bulunmayın diye uyarırdım.

Görümce konusuna da gelince, onlar sizin kızınız için sürekli "gelir kalır, biraz daha büyüsün" mantığı yapıyorlarsa, siz de eşinize bunu söyleyin ve "görümcemin kızı gelsin bize kalmaya, ben zaten görüşmüyorum onlarla ne gerek var kızımı göndereceğim" gibilerinden söylemde bulunup nabız ölçebilirsiniz... Bazen nabza göre davranmak en doğrusudur.

Boşuna dememişler dostunu yakın düşmanını daha yakın tut diye.
Ama siz düşmanınızı silip atmışsınız, ne zaman ne yapacağını kestiremediğiniz bir hal almış durum.
Bence bunun da bir üzerinde düşünün derim...

Buara canimi sıkan bir mesele var..sizlerin tecrübelerini okumak cok iyi geliyor..4 yasinda kizim var..esimin ailesuyle aram iyi degil ben pek gitmiyorum kizima cok duskunler 2 haftada bir esim goturuyor birlikte oturup geliyorlar..aynu sehirdeyiz ama ben pek.gitmiyorum..gorumcemin kizi da benimkiyl3 ayni yas ve kizi bennim kizima asiri düşkün ..pesine aglar birlikte uyumak ister...buyuklerin aras iyi olmayincada kallma isi olmuyor aslada olsun istemem...son zamanda dillerinde hep bu laf var.."az daha buyuyun birlikte uyucaksiniz birbirinizin odalarinda kalcaksiniz v.s
Ama kendi kizlarina hic demiyorlar sen gider kalirsin buyunce diye...hep bennim kiz icin hira büyüsun bizde kalicak istedigi kadar falan diyor gorumcem..benim dusuncelerim.duygularim hice sayiliyor...oyle bir izlenim veriyorlarki cocugu dogurdun ama.bizim kanimizdan bizim soyadimizdan o sen sadece dogurdun izlenimi aliyorum...kizimi simdiden cezbettiler..kaynanam her aksam arar tek.lafi bize gel.bizfe cok oyuncak var kuzenin de burda gel burda yemek ye...allahim cocuk buyudukce hep onlari ister diye korkuyorum..
Benim gorusmek istememe sebeplerim var gitnek istemedimj anliyor bana kiziyor kizim ya da sen gelme.biz babamla gideriz diyor...ortada birseyler oldunu seziyor sanki ve oraya gidince yaptiklarindan bahsetmiyor susuyor eve gelince...ya gercekten cok ama cok sinir bozucu ve üzücü seyler...yollamasam.olmuyor esimin basinin etin yiyorlar özledik diye yollayincada benden kopacak saniyorum...hele ki kalma işi asla istemiyorum...ben zaten 1 saat oturmaya tahammulum yok kizim ici kalmam mumkun degil cunku kotu gunler gecirdik sarsildim unutamiyorum ve asla sevemiyorum hicbirini.....simdi 2. Cocuk fikrine bazen sicak baktigim oluyor..ama sonra korkuyorum sanki ona da ayni seyleri yapacaklar 2sini de elimden alicaklar diye korkuyorum ve bu sulaleye cocuk dogurmak bile bazen mantiksiz geliyor....oyle bir sahipleniyorlarki ve anneyi dısliyorlar...ilkel toplumlar gibi....asla konusarak çözemem bu durumu , daha once farkli sebeplerden konusarak ćözemedik hicbirseyi bende careyi uzaklasmakta buldum..hos ona da pek firsat vermiyorlarda.....ama ilerisi icin beni kotu gunler bekliyor sanirim ..korkuyorum:KK43:
Mesela kaynanam kizim oraya gidince benim ogrettigim dogrulari hice saydirip boyle yap diye ogretiyor hep sahit oliyorum daha dünki örnek mesela; dün oradaydi kizim uzun sure gormemislerdi....eve geldiginde wc ye goturdum atletinin uc kısmini ic camasirinin içine sokarim hep beli falan acilmiyor daha bir rahat ediyor sanki oyle kendi de alisto 2 senedir hep oyle yapardi wc den kalktiktan temizlendikten sonra....dun bi geldi..hayir anne atlet iće cekilmez babaannem oyle ögretti bana artik boyle yapicaz dedi.geldigin de de beli acikti üsümüs..kadin oyle yapmis yollamiş..gercejten basit gorenebilir ama inanin cok sinir bozucu oluyor..daha cok ornek var suan aklima gelmiyor sinirden...ne yapicami bilemiyorum...gorumcem sanki meydan okuyor madem sen gelmiyorsun kizin gelir gibisinden tavirlar resumer cekip sosyal.medtalara koymalar kizim da içlerinde...ben evden beri gorunce vok tuhaf oluyorum büyüt besle eziyetlerin olsun sonra gitsin diye düsünuyorum...kizima dogum gunu partisi bu sene yapmak istemedim gezdirelim hediye alalim bu sene sakin olsun dedim esimde tmm dedi..sora gorumcem bunu duymus aradi beni biz benim evimde hiraya parti yapicaz haberin olsun madem.sen yapmiyosun biz yapariz gelirsen gel dedi ..teli kapatip cok agladim..sirf orda parti yapilmasin diye hersene parti yapiyorum.evimde tehdit gibi virsey yasiyorum.sanki:KK43:..siz neler dusunurdunuz haksizmiyim:KK43:
ilgilensinler boşver ilgilenmemelerinden iyidir
sahiplensinler yarın sana bir şey olursa o çocuğa sahip çıkacak birileri olsun
kıskançlık duygunu içinde sakla ben anlıyorum seni ama o çocuğun iyiliği için de buna ihtiyacı var
ha bir de üstün dökmen bir konuşmasında şunu demişti eğer byüüklerin evine gidildğinde doğrular değişiyorsa bırakın orada değişsin eve geldiğinde yine burada böyle deyip kendi kurallarınıza devam edin diye
her ülkenin kendi yasası gibi her ailenin kendi kuralları vardır çocuk bunu ayırt edecektir diyordu

Açıkçası hepsini okumadım. Ama kızınin gitmesine engel olamiyorsan sen de gideceksin bu kadar net. Senin olmadığın ortamda kızına neler söylüyorlar bilemezsin. O yüzden istemesen de gitmen lazım. Ayrıca çocuk büyüdükçe sana daha çok bağlanır. Evet onları da çok sever ama bir çocuğun hayatında öncelikli kişi hep annesidir üzme kendini

Doğm gününe göndermeyip çocuğu mahrum ederseniz çocuğa zarar verirsiniz. O anıları yaşamak o sevgiyi yaşamak hakkı. Hem o çocugun annesi olduğu kadar babası da var, götürdüğü insanlarda kendi annesi ve kardeşi.
Çocuğunuz için kendiniz dizginlemeye çalışın onun hayatında bir tek sizin olmanız iyi bişey değil, sadece anne ile olmaz. Atlet konusu gibi konularda ufacık cocugu ciddiye almayın, hoşgörüyle açıklayın, iki ev arasındaki farkı o tutturacaktır.

Canim o ihtimali elimden aldilar gorumcem okadar saldirgan tavirli bir insanki ben korkuyorum artik esimde saolsun hic sahip cikmaz kizimi gosterip getirecem der..yollamasam kapiya dayanirlar yani bir suru laf yer bitirirler beni daha onceki gibi:KK43:
siz bu kafada olursanız kısa süre sonra kızınızı kaybedeceksiniz. çok çok yakınımda bu olayların çok benzerini yaşadım gördüm.bir süre sonra çocuk anneden nefret etti, sürekli babannede kalma için aglamalar evde olaylar,çocuğun evden kaçıp babanneye gitmesi.tabii babanne ve halalar çocugun destekçisi oldu. çok büyük sorunlar yaşadılar.böyle olmak istemiyorsanız,evladınızı kaybetmek istemiyorsanız testinizi çekip göndermeyeceksiniz.ya benim kurallarım uygulanır yada göremezsiniz kusura bakmayın deyin. kapıya mı geldiler polis çağırın.eşinizede resti çekin ki anlasın.

Back