Çocuk doğuruyoruz , eşin ailesi sahipleniyor :(

Canım maalesef ki çocuk doğunca senin değil onların oluyo.Senden çok sahipleniyorlar sanıyorum bir çok anne yaşamıştır bunu.E ne yapcaksın göndermesen çocuğunda orda mutlu ve sen aralarına giren olup kötü olacaksın.Göndersen sinirin bozuluyor.Bilemedim.Ama ben olsam hatalarını anlayana kadar göndermezdim sanırım sorduklarında da açık açık söylerdim.Anne benim ne yapıp ne yapmayacağına ben karar veririm.Bu şekilde davranmaya devam ederseniz göremezsiniz derdim yüzüne gayet açık bir şekilde hatta yanıma eşimi de alırdım.

"sora gorumcem bunu duymus aradi beni biz benim evimde hiraya parti yapicaz haberin olsun madem.sen yapmiyosun biz yapariz gelirsen gel dedi ..teli kapatip cok agladim." Telefonu kapatıp neden ağladınız eğer genel olarak bu tip diyaloglardan sonra karşınızdaki kişiye cevabını vermeyip oturup ağlıyorsanız daha çok ağlarsınız emin olun. Ben olsam ağlamazdım, biz çekirdek aile olarak kızıma bu sene farklı bir doğum günü düşündük evde parti yapmak yerine gezip eğleneceğiz ve o gün doğal olarak kızımızda bizimle olacak siz tek başınıza parti yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz tabii bu sizin seçiminiz hadi sana iyi günler der suratına kapatırdım telefonu.

İyi de baba da çocuğun ebeveyni değil mi?
Burada baba çocuğu alıp babanneye sabah bırakıp akşam almıyor ki, baba da çocukla birlikte gidiyor. Sen çocuğunu babayla bile bir yere göndermiyor musun gerçekten? Baba da anne kadar sorumluluk sahibi değil mi çocuğun eğitiminde gelişiminde. Çocuğun gelişimiyle ilgili kararları tek başına mı alıyorsun?
Ne bileyim, örneğin blw yemek yeme yöntemini uygyluyorsunuz. Baba da bundan haberdardır muhakkak. Babanneye gittiğinde kendi annesine anne biz böyle böyle yapıyoruz sen yedirme o kendi yiyecek der olay biter. Sen de orada olsan diyeceğin bu olur zaten.
Yani bu ben yoksam çocuk bir yere gidemez mantığının arkasındaki motivasyonu anlamadım, böyle sorgular gibi yazdım diye yanlış anlamayın.

Hayır yanlış anlamadım.
Yazarken baba açısından hiç düşünmedim gerçekten. Çünkü konu sahibinin eşini de klasik ailesine karşı pasif erkek olarak düşündüm..
Bir de acaba baba, çocuk orada olduğu her saat orada mı oturuyor? Bazıları çocuğu bırakıp çıkıyor..

Ben babası ile bir yere gönderirken hep tembih ederim. Artık çoğu zaman o düşünür zaten. Doğduğundan bu yana aktif şekilde ilgilenir.
Benim çocuğum üzerinde babası da benim kadar söz hakkına sahiptir. Söylediğim şeyleri uygulamaya, aklına yatmayanı yapmama itiraz etme hakkı tabi ki var. Zaten eşim benden daha pimpirikli..
Ama dediğim gibi konu sahibinin eşinde bu ışığı göremedim.
Öyle olmasaydı ailesi eşini bu denli rencide edebilir miydi? Bence edemezdi..
O yüzden kadının anne olarak kontrolü elden bırakmamak için aktif rol alması gerektiğini kastettim..

Ben mesela bu sene doğumgününü bu şekilde yapalım dedim o da direk onayladı. Onaylamasaydı ortak karar vermek için uğraşacaktık..

Kusura bakmayın ama siz doğurdunuz sizin çocuğunuz diye onların görme hakkını ellerinden alamazsınız yani sürekli de değil 2 haftada bir gidiyormuş yani. 1 saate bile tahammül edemiyorum falan nedir yani o da onun babaannesi ayrıca siazin eşiniz annenizle kötü olsa kızınızı annenize götürmez misiniz annenizde kalmaz mısınız. Çocuklarınızı kendi meselelerinize alet etmeyin. Büyüyünce kuzeniyle kalsa ne olur ki yani ne zararı var ya.

Benimde annemle gelin görüşmüyorlar yakında oturuyorlar binbir naz niyazla gönderiyor gelin çocuğu. 1 ay göndermediği oldu türlü bahanelerle ama kendi ailesi daha uzak olmasına rağmen iki haftada bir gidiyor kalıyor. Ama anneme gönderirken bilerek doyurmuyor aç çocuk ağlıyor mamasını yollamıyor yanında sonra kardeşim aç ağlıyor götüreyim diyor annem üzülüyor.

Biraz kendi kininizi törpüleyin tabii ki babaannesini sevecek bir atlet içe dışa giyilirmiş dedi diye bile dert ediyorsunuz. Büyüyünce neyi nasıl giyeceğine kendi karar verecek zaten abartmayın kimsenin sen doğurdun işin bitti dediği de yok zaten çocuk hep sizin yanınızda 2 haftada bir gidiyor diye mi bu yani.

Kim cikardiysa su dogum gunu partisini valla yatacak yeri yok ha,luzumsuz insan ;)

Bence konu sahibi siz dogum gununde kendi istediginiz seyi yapin, baska bir gun kiziniz babaanneye gittiginde kendi aralarinda ne partisi yaparlarsa yapsinlar. Daha guzel. Zaten cocuklar can atiyor on defa dogum gunu kutlanmasina

Canım maalesef ki çocuk doğunca senin değil onların oluyo.Senden çok sahipleniyorlar sanıyorum bir çok anne yaşamıştır bunu.E ne yapcaksın göndermesen çocuğunda orda mutlu ve sen aralarına giren olup kötü olacaksın.Göndersen sinirin bozuluyor.Bilemedim.Ama ben olsam hatalarını anlayana kadar göndermezdim sanırım sorduklarında da açık açık söylerdim.Anne benim ne yapıp ne yapmayacağına ben karar veririm.Bu şekilde davranmaya devam ederseniz göremezsiniz derdim yüzüne gayet açık bir şekilde hatta yanıma eşimi de alırdım.
yok öyle bir şey benim kayın aile de çocuğu ver bize dediler ve aşırı ciddilerdi eski topraklar ya ,verdiğim cevap netti 30 dan sonra bu çocuğu sana doğurmadım ben çok istiyorsanız deneyin ,sıkıyorsa terbiyesiz desinler hakettiler.herkes kendi danasını gütsün.

Atleti donun içine sokma dışında hepsinde hak verdim. Rest çekin, bu arada kızınız okula başlayınca hiçbirini bu kadar sallamayacak, yeni arkadaşları olur

Hayır yanlış anlamadım.
Yazarken baba açısından hiç düşünmedim gerçekten. Çünkü konu sahibinin eşini de klasik ailesine karşı pasif erkek olarak düşündüm..
Bir de acaba baba, çocuk orada olduğu her saat orada mı oturuyor? Bazıları çocuğu bırakıp çıkıyor..

Ben babası ile bir yere gönderirken hep tembih ederim. Artık çoğu zaman o düşünür zaten. Doğduğundan bu yana aktif şekilde ilgilenir.
Benim çocuğum üzerinde babası da benim kadar söz hakkına sahiptir. Söylediğim şeyleri uygulamaya, aklına yatmayanı yapmama itiraz etme hakkı tabi ki var. Zaten eşim benden daha pimpirikli..
Ama dediğim gibi konu sahibinin eşinde bu ışığı göremedim.
Öyle olmasaydı ailesi eşini bu denli rencide edebilir miydi? Bence edemezdi..
O yüzden kadının anne olarak kontrolü elden bırakmamak için aktif rol alması gerektiğini kastettim..

Ben mesela bu sene doğumgününü bu şekilde yapalım dedim o da direk onayladı. Onaylamasaydı ortak karar vermek için uğraşacaktık..

Ben de özellikle yatıya kalma durumu varsa anne ya da baba yanında olmalı muhakkak diye düşünürüm. Hani aileler arasında sorun olmasa bile böyle yapıyoruz biz. Ama diğer türlü ben neysem baba da o.
Ben konu sahibini eş ailesine karşı çok önyargılı buldum açıkçası, yaşadığı sorunları anlatmadığı için bilemem elbette. Ama kendi ailesi ile ilgili açtığı konulara bakarak tarafsız davranmadığına eminim. Hatırlatsınız belki bdv de uzun bir konusu vardı, babasını kırmamak için çocuğu soğuk baba evinde yer yatağında yatırıyordu diye çok eleştirilmişti.

aynı durum başımda var kufur edesım geldı en hasas noktam evladımken hemde.lohusayken elımden alır alır kendı ypardı çocuğun ıhtıyaclarını ağlasa yatak odasına damlardı eşimle ben varken sabahın koru.elımden alırdı susturudu artık dayanamadım surat astım elımden alıyor sureklı ılgılenemıyorum dedım ağladım eşim uyardı yapamadı daha ama sıklıklada olsa yaptı.bebekken vahşice bebeğimi yıkadı sudan korktu kımseye bırakmıyordu bebeği hep ben hep ben.ben yıkıcam bebeğimi dedım yıkayabılcenmı al dedı yıkadım ve bende ağlamadı bebeğim hiç.Allahıma oyle dua ettım kı su kadına yanaşmasın sevmesın dıye oylede oldu.evladımı elıme almaktan korkar olmuştum.şimdi de çalıştığım için buraya gonder bız bakarız yakına gelırsen bızde kalır diğerlerıylşe bakarmış oyle şeymı olur evladla anne ayrılırmı değimde mecbur kalınca bırakcan tabı hiç mı ayrılmıcan bağırarak sen bu çocuktan. ya daha 2 yaşında annesınden nıye ayrılsın.yanı yuz verme tek gonderme .ben katlanamıyorum sırf su yaptıklarından dolayı.ve elımden alacak gıdecek korkusu var hep bu yonden pıskolojım cıddı anlmada bozuk.10 tane çocuğum olsun bu sefer yanımda kımseyı ıstemıcem.4 ay yanımızda kaldı çekılecek bişey değil.o yuzden yardıma kayınvalıdem gelmıyor dıyenlere kızıyorum.senı çok ıyı anlıyorum ve sınırlenmekte de haklısın

Ben de özellikle yatıya kalma durumu varsa anne ya da baba yanında olmalı muhakkak diye düşünürüm. Hani aileler arasında sorun olmasa bile böyle yapıyoruz biz. Ama diğer türlü ben neysem baba da o.
Ben konu sahibini eş ailesine karşı çok önyargılı buldum açıkçası, yaşadığı sorunları anlatmadığı için bilemem elbette. Ama kendi ailesi ile ilgili açtığı konulara bakarak tarafsız davranmadığına eminim. Hatırlatsınız belki bdv de uzun bir konusu vardı, babasını kırmamak için çocuğu soğuk baba evinde yer yatağında yatırıyordu diye çok eleştirilmişti.

Eski konularına hiç bakmadım. O konuyu hatırladım. Bana da çok tuhaf gelmişti o tutumu..
Konu sahibi genel olarak pasif hakkını savunamayan biri demekki..
Bu konuyu okurken de hatanın tek taraflı olmadığını da düşündüm detay vermediği için..

Ama hiç bir hata bir anneye kendi çocuğunun doğumgününe "istersen sen de gel" diyecek kadar bir görümceyi cüretkar yapmamalı..
Sınırlarını bilmeyen, çizemeyen insanların konusu olmuş bu..

Göndermem. Benim olmadığım yerde kızımında işi yok. Eşim gidip görebilir ailesini. Görmek istiyorsa ailesi gelir evime görür kızımı benim yanımda. Benim olmadığım yerde kızımın kalması söz konusu dahi olamaz de ve kapat konuyu bırak onlar sıksın canını.

Eski konularına hiç bakmadım. O konuyu hatırladım. Bana da çok tuhaf gelmişti o tutumu..
Konu sahibi genel olarak pasif hakkını savunamayan biri demekki..
Bu konuyu okurken de hatanın tek taraflı olmadığını da düşündüm detay vermediği için..

Ama hiç bir hata bir anneye kendi çocuğunun doğumgününe "istersen sen de gel" diyecek kadar bir görümceyi cüretkar yapmamalı..
Sınırlarını bilmeyen, çizemeyen insanların konusu olmuş bu..

ya ben öyle düşünmedim.
çocuğun doğumgübü diye babanne de pasta kesmek isteyebilir, ne var ki, hatta küs olmalarına rağmen annesidir deyip davet de etmişler.
he öyle konu komşu davet edilip büyük bir parti yapmak doğru olmaz da, aile arasında değişik yerlerde pasta kesilir.
biz de genelde kendi ailemde ayrı, eşimin ailesinde ayrı pasta keseriz eğer ki Türkiyedeysek, şimdi hepsini bir araya toplayıp büyük bir parti düzenlemek pek işimize gelmez açıkçası :)))

sen görümcene şunu de kızını çagir kızımla oynasin de görümcen ne tepki verecek. tepki kötüyse sende kızını gönderme kısa ve net

çocuk benim çocuğum gondermiyorum diyeceksin ve göndermeyeceksin

nasıl becerdin bunu:)
benim kız halaya düşkün onu annesi biliyor. sinir oluyorum herşeyi benden önce yetişiyooo:KK34::KK34:
Actigim konularda var bir bak istersen ;)
Ya bizimkiler vur deyince öldürür,bi ortayi bulamaz,ya mokunu cikarana kadar gorusur ya da kuser defolur gider
Bin defa uyardim oglumun ilk dogum gunu,ben kendimce cekirdek aile olarak kutlamak istiyorum dedim defalarca guzelce anlattim. Anlamadi. En son telefonlarina cikmadim artik. O zaman da geldi evimi basti noldu diye. Yakamdan dus lutfen dedim. Sen abinle gorus ama beni rahat birak dedim. Bir de her pazar bize gelmek istiyordu kocasiyla,bikmistik artik. O olaydan sonra 1,5 senedir ne oglumu goruyor ne beni ne abisini. Ama 4-5 ayda bir abisine mesaj atiyor bak hakkini yiyemem ;)

Konu çok uzun,basını okudum.. BEN İZİN VERDİĞİM sürece diye vurgula birkaç kez.. sizin kız eşinin tarafa gitmiyor mu dıye sor huzursuz et

öle dedikçe anlamaz. o torunum derler. oğlumun çocuğu derler. öle demekle olmuyo:KK43:
torun tamam da sizi hiçe sayamazlar sizze sormadan cocugunuz hakkinda burda kalirsin falan diyemezler gecen bende yasasim aynisini tatile gidecegim gorumce deniz gelemez bizde kalir dedi gelemeyecegine sen degil ben karar veririm ayrica benim olmadigim yerde kalamaz sen halasi olabilirsin ama ben kocana guvenmek zorunda degilim dedim bozuldu laf soylemeyi bilin yoksa basiniza cikarlar

çocuğunuz oraya gidiyorsa ister istemez sosyal medya paylaşımı olacaktır
bunlaa takılıp kıskanıyor gibisiniz ama yapmayın

kendi sorunlarınız yüzünden çocuğu uzaklaştırmamanız çok güzel bir hareket.. çocuğu size karşı doldurmasınlar yeter

bu arada çocuğunuz bebe daha anne çocuğu sizden falan kopmaz

Back