Çocuk doğuruyoruz , eşin ailesi sahipleniyor :(

Valla millet kendi kv sine kızıp buraya yazıyor galiba. Yazıktır yahu, senin annen babana eşin ayda bir gönderse hakkıdır mı diyeceksin? Tamam dip dibe kimse istemez de bu kadar da eş ailesi dışlanmaz.
Konu sahibi zaten kendi ailesi ile aynı mahallede yaşıyor. 2 haftada bir kızını gönderince ne olabilir ki en fazla çocuk şımarır bir iki gün o şımarıklığı ile gezer biter gider. Kendi ailemiz şımartınca ayyy ne kadar torun sevgisi diyoruz.

Ki ben çocukların şımartılmasına hiç hoş bakmıyorum, kendi ailemi de çok eleştiriyorum. Ama bu sebeple görüştürmemek vicdansızlık resmen.

ben neye hayret ediyorum biliyor musunuz her konuda süper empati yapan anlayışlı üyeler konu elti,görümce,k.valide yani eşin tarafı olunca birden canavar kesilebiliyor.

bi 20 yıl sonra çok fena k.valideler yetişiyor görüyorum:KK70:

Bağımlılık mı, 2 haftada bir babaanneyi görmek bağımlılık mı???
Burada bahsedilen zaman degil çocuğun onlara bağımlı olmasi kendi ailesinden soğuması
Be o tanıdığımı gormesem ne var görsünler derdim
Ama adam büyürken sürekli çocuğa okuldan sonra buraya gel demeler senin annen şunu bunu yapti demeler
Çocuğun babaannesine gitmek için annesine terlik firlatmasi
Kadın söylüyor bu çocuğumu kaybettim ama digerlerinin tirnaginin ucunu göremediler onlarla cok daha bağlıyız
Ayrıca çocuğun doğum gününün nerede nasıl kutlanacagina anne baba karar verir
Bize yapılsa kiyamet koparacagimiz şeylere başkasına normal demeyelim

Burada bahsedilen zaman degil çocuğun onlara bağımlı olmasi kendi ailesinden soğuması
Be o tanıdığımı gormesem ne var görsünler derdim
Ama adam büyürken sürekli çocuğa okuldan sonra buraya gel demeler senin annen şunu bunu yapti demeler
Çocuğun babaannesine gitmek için annesine terlik firlatmasi
Kadın söylüyor bu çocuğumu kaybettim ama digerlerinin tirnaginin ucunu göremediler onlarla cok daha bağlıyız
Ayrıca çocuğun doğum gününün nerede nasıl kutlanacagina anne baba karar verir
Bize yapılsa kiyamet koparacagimiz şeylere başkasına normal demeyelim

Bahsettiğiniz olay farklı sanırım.

Doğumgünü olayında da benim yorumun şu. Eğer ki büyük doğumgünü organize ediliyorsa burada elbette kararı anne baba vermeli. Yapmak istemiyorsa saygı duyulmalı. Ama yeğenine pasta kesmek isteyen de kessin yani, ne var ki. Benim oğullarım için kv de ayrı kendi annemde ayrı pasta keseriz. Bğyük doğumgünü yapmıyorum ben. Benim annemde pasta kestiğimizde organizasyonun tamamıyla kardeşim ilgilenir. Eşimin tarafında böyle bir gönüllü yok, olsa ben sevinirim açıkçası.

Benim annem ve bazen görümcem kızıma gel bizde kal muhabbeti yaptı bir kaç kez. İkisini de tersledim,evinden başka yerde kalamaz,kızıma söylüyorsunuz ama o karar veremez bir yerde kalıp kalmayacağına,bir daha duymak istemiyorum bu cümleyi diye de ekledim. Küçücük çocuğa söylenmez bu kusura bakmasın kimse .
Benimde yiğenim var,çok severim ama demem yani gel bizde kal vs diye. Onun aklına sokamam,annesi/babası izin verirse ileride kalabilir ama şu an diyemem/demem.
Ha hastalık olur,bakmak gerekir tabiki alırım evimde bakarım ama bu bambaşka birşey.
Görümcenizin taktiğini uygulayın sizde. Kızına soyleyin sen gel bizde kal vs diye. Belliki inadına yapıyor. Yada haddini bildirin güzelce.

Benim annem ve bazen görümcem kızıma gel bizde kal muhabbeti yaptı bir kaç kez. İkisini de tersledim,evinden başka yerde kalamaz,kızıma söylüyorsunuz ama o karar veremez bir yerde kalıp kalmayacağına,bir daha duymak istemiyorum bu cümleyi diye de ekledim. Küçücük çocuğa söylenmez bu kusura bakmasın kimse .
Benimde yiğenim var,çok severim ama demem yani gel bizde kal vs diye. Onun aklına sokamam,annesi/babası izin verirse ileride kalabilir ama şu an diyemem/demem.
Ha hastalık olur,bakmak gerekir tabiki alırım evimde bakarım ama bu bambaşka birşey.
Görümcenizin taktiğini uygulayın sizde. Kızına soyleyin sen gel bizde kal vs diye. Belliki inadına yapıyor. Yada haddini bildirin güzelce.
Konu sahibi çok pasif yalnız bu cumleyi kurabileceğini sanmıyorum

Buara canimi sıkan bir mesele var..sizlerin tecrübelerini okumak cok iyi geliyor..4 yasinda kizim var..esimin ailesuyle aram iyi degil ben pek gitmiyorum kizima cok duskunler 2 haftada bir esim goturuyor birlikte oturup geliyorlar..aynu sehirdeyiz ama ben pek.gitmiyorum..gorumcemin kizi da benimkiyl3 ayni yas ve kizi bennim kizima asiri düşkün ..pesine aglar birlikte uyumak ister...buyuklerin aras iyi olmayincada kallma isi olmuyor aslada olsun istemem...son zamanda dillerinde hep bu laf var.."az daha buyuyun birlikte uyucaksiniz birbirinizin odalarinda kalcaksiniz v.s
Ama kendi kizlarina hic demiyorlar sen gider kalirsin buyunce diye...hep bennim kiz icin hira büyüsun bizde kalicak istedigi kadar falan diyor gorumcem..benim dusuncelerim.duygularim hice sayiliyor...oyle bir izlenim veriyorlarki cocugu dogurdun ama.bizim kanimizdan bizim soyadimizdan o sen sadece dogurdun izlenimi aliyorum...kizimi simdiden cezbettiler..kaynanam her aksam arar tek.lafi bize gel.bizfe cok oyuncak var kuzenin de burda gel burda yemek ye...allahim cocuk buyudukce hep onlari ister diye korkuyorum..
Benim gorusmek istememe sebeplerim var gitnek istemedimj anliyor bana kiziyor kizim ya da sen gelme.biz babamla gideriz diyor...ortada birseyler oldunu seziyor sanki ve oraya gidince yaptiklarindan bahsetmiyor susuyor eve gelince...ya gercekten cok ama cok sinir bozucu ve üzücü seyler...yollamasam.olmuyor esimin basinin etin yiyorlar özledik diye yollayincada benden kopacak saniyorum...hele ki kalma işi asla istemiyorum...ben zaten 1 saat oturmaya tahammulum yok kizim ici kalmam mumkun degil cunku kotu gunler gecirdik sarsildim unutamiyorum ve asla sevemiyorum hicbirini.....simdi 2. Cocuk fikrine bazen sicak baktigim oluyor..ama sonra korkuyorum sanki ona da ayni seyleri yapacaklar 2sini de elimden alicaklar diye korkuyorum ve bu sulaleye cocuk dogurmak bile bazen mantiksiz geliyor....oyle bir sahipleniyorlarki ve anneyi dısliyorlar...ilkel toplumlar gibi....asla konusarak çözemem bu durumu , daha once farkli sebeplerden konusarak ćözemedik hicbirseyi bende careyi uzaklasmakta buldum..hos ona da pek firsat vermiyorlarda.....ama ilerisi icin beni kotu gunler bekliyor sanirim ..korkuyorum:KK43:
Mesela kaynanam kizim oraya gidince benim ogrettigim dogrulari hice saydirip boyle yap diye ogretiyor hep sahit oliyorum daha dünki örnek mesela; dün oradaydi kizim uzun sure gormemislerdi....eve geldiginde wc ye goturdum atletinin uc kısmini ic camasirinin içine sokarim hep beli falan acilmiyor daha bir rahat ediyor sanki oyle kendi de alisto 2 senedir hep oyle yapardi wc den kalktiktan temizlendikten sonra....dun bi geldi..hayir anne atlet iće cekilmez babaannem oyle ögretti bana artik boyle yapicaz dedi.geldigin de de beli acikti üsümüs..kadin oyle yapmis yollamiş..gercejten basit gorenebilir ama inanin cok sinir bozucu oluyor..daha cok ornek var suan aklima gelmiyor sinirden...ne yapicami bilemiyorum...gorumcem sanki meydan okuyor madem sen gelmiyorsun kizin gelir gibisinden tavirlar resumer cekip sosyal.medtalara koymalar kizim da içlerinde...ben evden beri gorunce vok tuhaf oluyorum büyüt besle eziyetlerin olsun sonra gitsin diye düsünuyorum...kizima dogum gunu partisi bu sene yapmak istemedim gezdirelim hediye alalim bu sene sakin olsun dedim esimde tmm dedi..sora gorumcem bunu duymus aradi beni biz benim evimde hiraya parti yapicaz haberin olsun madem.sen yapmiyosun biz yapariz gelirsen gel dedi ..teli kapatip cok agladim..sirf orda parti yapilmasin diye hersene parti yapiyorum.evimde tehdit gibi virsey yasiyorum.sanki:KK43:..siz neler dusunurdunuz haksizmiyim:KK43:
göndermem evladımı bensiz hiçbir yere gidemez. sonu ne olursa olsun bir çocuğun yanı annesinin yanıdır. artı anneden başka bir baba dahi onu doğru düzgün yetiştiremez bence.

Zaten kayınvalide farklı şehirde değil ayrıca gittiği zaten tüm gün bile dğeil 2-3 saat belki ki konu sahibi 1 saate bile tahammül edemediğini söylüyor. O kadar zamanda da hiç kimse çocuğu farklı yetiştiremez zaten. Çocuk anne babayla daha çok vakit geçiriyor ve onların tarzıyla büyüyor zaten atlet iç dışmış yok doğumgünü kutlamak istiyorlarmış bana saçma geliyor. Bizim rahatsız olmamız çocuğumuzun dede babaanne hala ile vakit geçiremeyeceği anlamına gelmemeli yani insanlar kendi kinlerini yansıtmamalı.

Benimde yiğenim var gelin hanımla görüşmüyoruz ama ben İstanbul'a gidicem kardeşim de yiğenimi getirecek, pastasını alıcam ve bir güzel de kutlucaz doğumgününü bu hakkımı da o doğurdu diye elimdne alamaz kusura bakmasın o çocuk annemin torunu benimde yiğenim ilk doğumgünü.
Yeğeninizin doğum günü kutlama hakkı nereden sizin oluyor? Onu doğuran annesi dururken. kadın kutlama yaparsa çağırır gider hediye verirsiniz yoksa yeryüzünde halayım hakkım var diye birşey yok. Ancak hediyesini yollarsınız. Görüştürme isteği de anneyle babanın insiyatifinde. Anlaşırlarsa göstermezler de. Arada çekişme varsa çocuk için en doğrusunu anne baba düşünür zaten.
Bende halalarımla hiç görüşmedim. Anneme kötü davrandıkları için. Küçükken de bir süreden sonra gitmezdim hiç,babam da ısrar etmezdi. Çünkü her gittiğimde annemin dedikodusunu yaparlardı bende babama anlattım ve bi daha da gitmedim. Hiç de sevgi yoksunluğu yaşamadım. Konu sahibi kendisiyle çocuk üzerinden inatlaştıklarını söylüyor. Kızının doğum gününe de annesi karar verir nettir bu

Ayyy yok yok torunlardan uzak duracağım. En iyisi yetimhanedeki çocukları sevip ilgilenmek.
Gelin hanımlar kendi ailelerinin nazını çeksin kocasının ailesinden uzak dursun.

Yeğeninizin doğum günü kutlama hakkı nereden sizin oluyor? Onu doğuran annesi dururken. kadın kutlama yaparsa çağırır gider hediye verirsiniz yoksa yeryüzünde halayım hakkım var diye birşey yok. Ancak hediyesini yollarsınız. Görüştürme isteği de anneyle babanın insiyatifinde. Anlaşırlarsa göstermezler de. Arada çekişme varsa çocuk için en doğrusunu anne baba düşünür zaten.
Bende halalarımla hiç görüşmedim. Anneme kötü davrandıkları için. Küçükken de bir süreden sonra gitmezdim hiç,babam da ısrar etmezdi. Çünkü her gittiğimde annemin dedikodusunu yaparlardı bende babama anlattım ve bi daha da gitmedim. Hiç de sevgi yoksunluğu yaşamadım. Konu sahibi kendisiyle çocuk üzerinden inatlaştıklarını söylüyor. Kızının doğum gününe de annesi karar verir nettir bu
biraz edep yahu. çocuk sizin malınız,değil ki. yarın birgün çıcuğunuz derse ki anne o benim hamamdı kuzenimdi, nasıl bizi ayırırsın, ne diyeceksn.

pasta da üflenemez mi annenin izni olmadan ? sanki çocuğu sana sormadan vaftiz ediyorlar. baba olmasa da olur.
bizim ülkedeki anayım ben ana fetişi de çok iğrenç

biraz edep yahu. çocuk sizin malınız,değil ki. yarın birgün çıcuğunuz derse ki anne o benim hamamdı kuzenimdi, nasıl bizi ayırırsın, ne diyeceksn.

pasta da üflenemez mi annenin izni olmadan ? sanki çocuğu sana sormadan vaftiz ediyorlar. baba olmasa da olur.
bizim ülkedeki anayım ben ana fetişi de çok iğrenç
Ne kadar kötü kelimeler bunlar. Evet çocuk benimdir tabiki. Ben onu gözümden sakınırım ne sıkıntılarla ne hasretle kavuşmuşum tabiki annelik benim için en yüce makamdır siz öyle bakmayabilirsiniz. Misal kavga edip görümcenizle görüşmediğinizde sizi arayıp ben kızının doğumgününü kutlayıp partı yapcam sen de istersen gel derse siz birşey demezsiniz ancak aynısını ben yaşasam kıyameti koparırım evet. Göndermem de çocuğumu. Aynısını benim eşimde yapar. Benim kardeşlerim arasa kocamı kızının doğumgününü kutluycam istersen gel sende derse ben kendim görüşmem. Çocuk benimdir tabiki. Mal olarak görmüyorum varoluş sebebim olarak görüyorum ta ki büyüyüp aklı erene kadar.

Valla 35 yaşındayım. Kuzenimi o kadar çok seviyorum ki anlatamam. Ama annem halamı sevmiyor diye kuzenimi sevdiğimi bile söyleyemiyorum. Onu bırak halamı özlediğimde gidip göremiyorum sırf annem üzülmesin ve bana çemkirmesin diye. Kendi egoları kendi kavgaları yüzünden.... bunu bana yaşatmaya hakkı yoktu. Bu konuda onu affetmiyorum. Hala şu yaşımdayım üzerimde psikolojik baskı kuruyor. Zaten kimsenin kimseyi sevmediği bir çağın içindeyiz. Kendi kanından canından birini sevmek niye annellere batar anlamış değilim.

Canim o ihtimali elimden aldilar gorumcem okadar saldirgan tavirli bir insanki ben korkuyorum artik esimde saolsun hic sahip cikmaz kizimi gosterip getirecem der..yollamasam kapiya dayanirlar yani bir suru laf yer bitirirler beni daha onceki gibi:KK43:

Benim bebeğim konusunda eşime dahi eyvallahım yok. Göndermem, kapıya mı dayandılar polisi ararım olur biter. Çocuğum kendi kararlarını kendisi alabilecek yaşa gelene kadar onun yerine karar almakla yükümlüyüm. Gittiğinde de çocuğumu bana karşı böyle dolduracaklarsa (annenin doğrularının yanlış olduğunu söylemek de doldurmaktır) göndermem. Bu kadar. Eşimin de beni savunmasına ihtiyacım yok, susarım susarım sonra patlar her yeri yakarım. Huyum kurusun, keşke pat pat söyleyebilsem.

Bugün ben de dayanamadım artık, kayınvalidem sürekli her bka karışıyor zaten, oğlumla ilgili (10aylık) yok işte bebek daha, yemek istemiyorsa yemez, uyumak istemiyorsa uyumaz, çocukla inatlaşıyorsun dedi yüz milyonuncu kez. (Çocuğu uykusu gelince akşam 9 gibi yatırmak, açıklıktan kırıldığı için kandırarak çorba içirmek, bağırdığı zaman bağırma demek ve gerekirse ses tonunu sertleştirmek vs vs bunlar inatlaşmakmışmış.) Ben de dedim artık burası benim evim, benim kurallarım geçerli, bu kurallara uyulacak. Sonra gene bir şeyler dedi sustu. Hayır yani biliyor, oğlu da aynı şeyleri söylüyor. Ama yok yok.

Velhasıl kendi ailene söz geçiyor da eş ailesine biraz zor. Dişli olmak gerekiyor ne yazık ki böylelerine. Bence sizin de görümceye bir dur bakalım orada demeniz lazım. Ne sıfatla parti yapacakmış? Ayrıca çocuğunuzu onlarla yalnız bırakmayın, gidin hiçbiriyle muhattap olmayın ama gene de gidin. Kızınızı kandırmalarına izin vermeyin. Minik daha inanır, umutlanır. Ona da yazık olmasın.

Yani çok çiğ şeyler yaşamışsınız ama her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır.
Benim çocuğum olmadı kaynanam hep olunca köye yollarsın bana derdi. Ben de o kadar sene bekleyip köye yollayamam tabii ki derdim. Ki kendisini de severim yani ama evlat bu. Her evladı kendi annesi terbiye eder. Büyükler bu konuda biraz kibirli olabiliyor. Bazen daha doğru bazen de daha yanlış yönlendirebiliyorlar.
İnşAllah hayırla sonuçlanır sorununuz. Tavsiyem eşinizle duygularınızı sakince oturup konuşmanız. Konuşamam diyorsanız
Ayrıca teheccüd de öneririm derdinizi Allah a anlatın inşAllah hakkınızda en hayırlısını verir ;)

Buara canimi sıkan bir mesele var..sizlerin tecrübelerini okumak cok iyi geliyor..4 yasinda kizim var..esimin ailesuyle aram iyi degil ben pek gitmiyorum kizima cok duskunler 2 haftada bir esim goturuyor birlikte oturup geliyorlar..aynu sehirdeyiz ama ben pek.gitmiyorum..gorumcemin kizi da benimkiyl3 ayni yas ve kizi bennim kizima asiri düşkün ..pesine aglar birlikte uyumak ister...buyuklerin aras iyi olmayincada kallma isi olmuyor aslada olsun istemem...son zamanda dillerinde hep bu laf var.."az daha buyuyun birlikte uyucaksiniz birbirinizin odalarinda kalcaksiniz v.s
Ama kendi kizlarina hic demiyorlar sen gider kalirsin buyunce diye...hep bennim kiz icin hira büyüsun bizde kalicak istedigi kadar falan diyor gorumcem..benim dusuncelerim.duygularim hice sayiliyor...oyle bir izlenim veriyorlarki cocugu dogurdun ama.bizim kanimizdan bizim soyadimizdan o sen sadece dogurdun izlenimi aliyorum...kizimi simdiden cezbettiler..kaynanam her aksam arar tek.lafi bize gel.bizfe cok oyuncak var kuzenin de burda gel burda yemek ye...allahim cocuk buyudukce hep onlari ister diye korkuyorum..
Benim gorusmek istememe sebeplerim var gitnek istemedimj anliyor bana kiziyor kizim ya da sen gelme.biz babamla gideriz diyor...ortada birseyler oldunu seziyor sanki ve oraya gidince yaptiklarindan bahsetmiyor susuyor eve gelince...ya gercekten cok ama cok sinir bozucu ve üzücü seyler...yollamasam.olmuyor esimin basinin etin yiyorlar özledik diye yollayincada benden kopacak saniyorum...hele ki kalma işi asla istemiyorum...ben zaten 1 saat oturmaya tahammulum yok kizim ici kalmam mumkun degil cunku kotu gunler gecirdik sarsildim unutamiyorum ve asla sevemiyorum hicbirini.....simdi 2. Cocuk fikrine bazen sicak baktigim oluyor..ama sonra korkuyorum sanki ona da ayni seyleri yapacaklar 2sini de elimden alicaklar diye korkuyorum ve bu sulaleye cocuk dogurmak bile bazen mantiksiz geliyor....oyle bir sahipleniyorlarki ve anneyi dısliyorlar...ilkel toplumlar gibi....asla konusarak çözemem bu durumu , daha once farkli sebeplerden konusarak ćözemedik hicbirseyi bende careyi uzaklasmakta buldum..hos ona da pek firsat vermiyorlarda.....ama ilerisi icin beni kotu gunler bekliyor sanirim ..korkuyorum:KK43:
Mesela kaynanam kizim oraya gidince benim ogrettigim dogrulari hice saydirip boyle yap diye ogretiyor hep sahit oliyorum daha dünki örnek mesela; dün oradaydi kizim uzun sure gormemislerdi....eve geldiginde wc ye goturdum atletinin uc kısmini ic camasirinin içine sokarim hep beli falan acilmiyor daha bir rahat ediyor sanki oyle kendi de alisto 2 senedir hep oyle yapardi wc den kalktiktan temizlendikten sonra....dun bi geldi..hayir anne atlet iće cekilmez babaannem oyle ögretti bana artik boyle yapicaz dedi.geldigin de de beli acikti üsümüs..kadin oyle yapmis yollamiş..gercejten basit gorenebilir ama inanin cok sinir bozucu oluyor..daha cok ornek var suan aklima gelmiyor sinirden...ne yapicami bilemiyorum...gorumcem sanki meydan okuyor madem sen gelmiyorsun kizin gelir gibisinden tavirlar resumer cekip sosyal.medtalara koymalar kizim da içlerinde...ben evden beri gorunce vok tuhaf oluyorum büyüt besle eziyetlerin olsun sonra gitsin diye düsünuyorum...kizima dogum gunu partisi bu sene yapmak istemedim gezdirelim hediye alalim bu sene sakin olsun dedim esimde tmm dedi..sora gorumcem bunu duymus aradi beni biz benim evimde hiraya parti yapicaz haberin olsun madem.sen yapmiyosun biz yapariz gelirsen gel dedi ..teli kapatip cok agladim..sirf orda parti yapilmasin diye hersene parti yapiyorum.evimde tehdit gibi virsey yasiyorum.sanki:KK43:..siz neler dusunurdunuz haksizmiyim:KK43:
Mesafe koyun, kızınızı da göndermeyin, ne demek biz parti yapıyoruz istersen gel istemezsen gelme! Sırf bu cümleyi ve sizin doğrularınızın tam tersini öğretmeye çalışmalarını bile gerekçe olarak kullanabilirsiniz Koparın tüm bağları Ezdirmeyin kendinizi Göndermiyorum diyin niye diye sorarlarsa da açın ağzınızı yumun gözünüzü çatır çutur sebeplerinizi söyleyin Kızınıza da anlayacağı şekilde açıklayın durumu Eşinizle de gerekirse tartışın o sizin yanınızda olmak ZORUNDA! İnanın çok sinirlendim okuyunca
Ablam daha iki gün önce doğum yaptı ve ben doğumuna girdim o sancılarını gördüm Anne olmak kolay mı?! Sizin beseninizden gelen parçanız o ya Herkes haddini bilsin bilmeyene de siz bildirin naif olmayın kimse size madalya takmayacak bunun için Dişinizi gösterin çok ciddiyim

Hala babanne kuzen teyze dede annane ve hatta baba bile bir yere kadar. Annenin yeri başka... kimse sevgi dolu ve ilgili bir annenin elinden çocuğunu alamaz içiniz rahat olsun. Ama orda çocuğu dolduruyorlarsa eşiniz aracılığıyla engel olmaya çalışın. Onlar kendi doğrularını öğretsin siz kendinizinkişeri tekrar öpretin. Sizi her gün görüyor onları iki haftada bir. Kalam işine gelince rest çekersiniz. Kızım bensiz hiçbir yerde kalamaz dersiniz. Taviz vermez biraz lafa söze kavgaya göğüs gererseniz kalma işi yalan olur. Ama kızınızın babannesi galası ve kuzeniyle görüşme hakkını elinden almayın sakın. Kızınıza iyilik değil kötülük etmiş olırsunuz.

Bir anne olarak cok haklisin kim olsa istemez

Back