- 20 Mart 2018
- 159
- 101
- 18
- 36
- Konu Sahibi smollgirl20
-
İyi de baba da çocuğun ebeveyni değil mi?
Burada baba çocuğu alıp babanneye sabah bırakıp akşam almıyor ki, baba da çocukla birlikte gidiyor. Sen çocuğunu babayla bile bir yere göndermiyor musun gerçekten? Baba da anne kadar sorumluluk sahibi değil mi çocuğun eğitiminde gelişiminde. Çocuğun gelişimiyle ilgili kararları tek başına mı alıyorsun?
Ne bileyim, örneğin blw yemek yeme yöntemini uygyluyorsunuz. Baba da bundan haberdardır muhakkak. Babanneye gittiğinde kendi annesine anne biz böyle böyle yapıyoruz sen yedirme o kendi yiyecek der olay biter. Sen de orada olsan diyeceğin bu olur zaten.
Yani bu ben yoksam çocuk bir yere gidemez mantığının arkasındaki motivasyonu anlamadım, böyle sorgular gibi yazdım diye yanlış anlamayın.
yok öyle bir şey benim kayın aile de çocuğu ver bize dediler ve aşırı ciddilerdi eski topraklar ya ,verdiğim cevap netti 30 dan sonra bu çocuğu sana doğurmadım ben çok istiyorsanız deneyin ,sıkıyorsa terbiyesiz desinler hakettiler.herkes kendi danasını gütsün.Canım maalesef ki çocuk doğunca senin değil onların oluyo.Senden çok sahipleniyorlar sanıyorum bir çok anne yaşamıştır bunu.E ne yapcaksın göndermesen çocuğunda orda mutlu ve sen aralarına giren olup kötü olacaksın.Göndersen sinirin bozuluyor.Bilemedim.Ama ben olsam hatalarını anlayana kadar göndermezdim sanırım sorduklarında da açık açık söylerdim.Anne benim ne yapıp ne yapmayacağına ben karar veririm.Bu şekilde davranmaya devam ederseniz göremezsiniz derdim yüzüne gayet açık bir şekilde hatta yanıma eşimi de alırdım.
Hayır yanlış anlamadım.
Yazarken baba açısından hiç düşünmedim gerçekten. Çünkü konu sahibinin eşini de klasik ailesine karşı pasif erkek olarak düşündüm..
Bir de acaba baba, çocuk orada olduğu her saat orada mı oturuyor? Bazıları çocuğu bırakıp çıkıyor..
Ben babası ile bir yere gönderirken hep tembih ederim. Artık çoğu zaman o düşünür zaten. Doğduğundan bu yana aktif şekilde ilgilenir.
Benim çocuğum üzerinde babası da benim kadar söz hakkına sahiptir. Söylediğim şeyleri uygulamaya, aklına yatmayanı yapmama itiraz etme hakkı tabi ki var. Zaten eşim benden daha pimpirikli..
Ama dediğim gibi konu sahibinin eşinde bu ışığı göremedim.
Öyle olmasaydı ailesi eşini bu denli rencide edebilir miydi? Bence edemezdi..
O yüzden kadının anne olarak kontrolü elden bırakmamak için aktif rol alması gerektiğini kastettim..
Ben mesela bu sene doğumgününü bu şekilde yapalım dedim o da direk onayladı. Onaylamasaydı ortak karar vermek için uğraşacaktık..
Ben de özellikle yatıya kalma durumu varsa anne ya da baba yanında olmalı muhakkak diye düşünürüm. Hani aileler arasında sorun olmasa bile böyle yapıyoruz biz. Ama diğer türlü ben neysem baba da o.
Ben konu sahibini eş ailesine karşı çok önyargılı buldum açıkçası, yaşadığı sorunları anlatmadığı için bilemem elbette. Ama kendi ailesi ile ilgili açtığı konulara bakarak tarafsız davranmadığına eminim. Hatırlatsınız belki bdv de uzun bir konusu vardı, babasını kırmamak için çocuğu soğuk baba evinde yer yatağında yatırıyordu diye çok eleştirilmişti.
Eski konularına hiç bakmadım. O konuyu hatırladım. Bana da çok tuhaf gelmişti o tutumu..
Konu sahibi genel olarak pasif hakkını savunamayan biri demekki..
Bu konuyu okurken de hatanın tek taraflı olmadığını da düşündüm detay vermediği için..
Ama hiç bir hata bir anneye kendi çocuğunun doğumgününe "istersen sen de gel" diyecek kadar bir görümceyi cüretkar yapmamalı..
Sınırlarını bilmeyen, çizemeyen insanların konusu olmuş bu..
nasıl becerdin bunu:)halasi kafayi yemis 1,5 senedir benden korkusundan cocuga yaklasamiyor
öle dedikçe anlamaz. o torunum derler. oğlumun çocuğu derler. öle demekle olmuyoçocuk benim çocuğum gondermiyorum diyeceksin ve göndermeyeceksin
Actigim konularda var bir bak istersennasıl becerdin bunu:)
benim kız halaya düşkün onu annesi biliyor. sinir oluyorum herşeyi benden önce yetişiyooo
torun tamam da sizi hiçe sayamazlar sizze sormadan cocugunuz hakkinda burda kalirsin falan diyemezler gecen bende yasasim aynisini tatile gidecegim gorumce deniz gelemez bizde kalir dedi gelemeyecegine sen degil ben karar veririm ayrica benim olmadigim yerde kalamaz sen halasi olabilirsin ama ben kocana guvenmek zorunda degilim dedim bozuldu laf soylemeyi bilin yoksa basiniza cikarlaröle dedikçe anlamaz. o torunum derler. oğlumun çocuğu derler. öle demekle olmuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?