Çocuk doğdu, büyü bozuldu. Çıkmazdayım...

Tesekkurler evet ben ogretmenim. Bi de tasinma masrafi girdi ve ev kredimiz de vardi. Biraz cepten yedik malesef.

Esimle ilk kez cesur bir sekilde kavga ettim. Salonda yatiyordu evde misafir var yanima geldi ben de yatakta onun tarafini da kapladim . Burda yatmayi planliyordum dedi. Niye dedim. Ille bu odada yatacaksan git surda yerde yat dedim. Emin misin dedi. Bagirmaya basladim. Kalk gitsene seni gordukce sinir basiyor bana dedim. Bir seyler dedi kalk.git git yamacimdan dedim. Bak hala duruyor. Kalkti kapiya gitti tam agzini acacakken yine ne sacmalayacaksin 3 yildir senin sacmalamani dinliyorum zaten dedim. Tamam hadi sacmala dedim. Hem kizarak hem de alay ederek. Her seyi bitirdin dedi. Basimdan savarak iyi her seyi ben zaten bitirdim simdi hadi nas nas gule gule dedim. Durdukca sinirimi bozuyorsun.

Misafiri bile son anda soyledi emrivaki yapti.
Artik ipin ucu koptu. Cocuk misil misil uyuyor uyandir biberon ver diyor. Boyle bir sey olabilir mi yaaa. Insan degil cunku.

Yarin kizi da postaliycam evden. Dayin defolup gidecek sen de defol git diycem. Esime karsi ilk kez bu sekilde davrandim. Simdiye kadar hep bardak kirarak en son telefon yikayarak tepki vermistim. Ya da yazisarak kavga etmistim. Simdi bagirdim cagirdim. Oooohhhh cok guzelmis icimin yaglari eridi.
Bi de biberon vermek icin uyandir diyor ama sagim yaparken sesten uyanmasinmis dengesiz..

Çocuk emiyor madem ne diye kendinize eziyet ediyorsunuz? Süt sağma makinesi benim göğüslerimi mahvetmişti, Allah dan kızım memeyi tuttu da beni eziyetten kurtardı. Annenin göğsünden tertemiz sıcacık geliyor mis gibi, biberona gerek bile yok. Ayrıca her defasında biberon yıkamak çok yorucu.

Dünya sağlık örgütünün verilerine neden bu kadar takılıyor? Her toplumun yapısı farklı. Afrikalı biriyle Avrupa’lı birinin gelişimi aynı olabilir mi? Bebeğinin kilosu gayet iyi hiç endişen olmasın. Kızım 6 aylıkken 6200 gr dı. Doktor çok iyi kilo alımı iyi bakmışsın diyordu sizin bebeğiniz 4 aylık Kilosu bile daha fazla.

Kv’den kendi emzirememiş, bu yüzden emzirmeye önem vermiyor. Çocuğun sizin kokunuza alışmasını istemediği, size düşkün olmasını istemediği için de emzirmenize karşı çıkmış olabilir.

Üzerinizdeki ölü toprağını bir atın, bir silkelenip kendinize gelin. Eşiniz çocuğun kilosu ile ilgili bir daha ağzını açacak olursa tutup kolundan hemen bir çocuk dr una götürün. Eşinize annesinin siz olduğunu, sizden daha iyi kimsenin oğlunuzu düşünmeyeceğini empoze edin.

Bebeğinizi güle güle büyütün. Eşinizle de Allah kolaylık versin insallah.

Vallahi benim bile içimin yağları eridi

bravo vallahi

evli kalmak istiyorsa o alttan alsın bundan sonra.
kızı da postaladığında psikolojik olarak daha da rahatlayacaksın.

ne yapabilir ki eşin bundan sonra?
boşar mı, zaten evli gibi değilsiniz.

eşin olur da özür dilerse biraz süründür. şimdiden evliliğin sürmesi için şart listesi hazırla. kabul ederse bir şans verirsin.

Son düzenleme:
Misafir gitsin ilk kivilcimda kizdan sinirimi cikarticam

Esim alttan almaya basladi. Kizin gitme sekli "esime su kizi gonder" diyerek olsun istemiyorum. Kizin kendisine bizzat benim defol git demem lazim. Kirilmadan giderse icimde kalir.
elbette sen hallet ki eşin gemileri yaktığını, ne kadar ciddi olduğunu anlasın.

eşin bunu 3-5 günlük öfke nöbeti sanıp ondan alttan alıyor olabilir.
ona blöf yapmadığını şartname sunarsan daha iyi anlayacaktır.

Anne ve oğlunu fazla alttan almışsınız.
Çocuğumu benden kaçırmak ne demek birkere!!! empoze edeceksiniz eşinizin beynine amma hırla amma gürle yapacak birşey yok.Çocuğun annesi sizsiniz ve kimse sizden daha iyi düşünemez.

Yo uzuntu ve stres sut uretim hormonu olan prolaktini etkilemez. Sutun salinimini saglayan oksitosin baskilanabilir ama gecici olarak o da. Uzuntu ve stresten sut kesilmez yani.
iyi canm senin icn dedim ben bilimsel olarak oyle olabilirde ben uzntuden stresten kesilene azalana cok sahit oldum

Misal ben.
Stresten sütüm hiç bizaman yeterli olmadı.
Baştn beri mamayı hiç bırakamadım.
Simdi mama ve anne sutu tartismasi cok uzar ama yine de tamamen anne sutune donebilirsiniz. Cocuk kac aylik? Emzik kullaniyor mu? Meme reddi var mi? Mama vermek de sutu azaltan sebeplerden biri cunku meme ihtiyaca gore sut uretir. Mama verince ihtiyac azalir.

8aylık.
Evet bu konu çok uzar.
Ben ilk 2 hafta mama nerdeyse hiç vermedim (çoook az vermek zorunda kaldım, gün boyu emzirdiğim halde kolostrum bile 5.gün geldiği için)
çocuk 15günde 100 gram ancak aldığı için dr mamaya başlattı.
Yani annelerin %97sinin sütü yeterlidir zaten çocuğuna.
Ben o %3lük dilimdeyim.
Ama neyse.
Konumuz bu değil.
Ki zaten aklıma geldiğinde üzülüyorum.
Oyüzden çok da konuşmak istemiyorum.
Sizin de Allah yardımcınız olsun.
Eşiniz sanırım depresyonda.
Ve ailesi çok cahil anlaşılan.
İnşallah toparlarsınız...

Pekala. Cocuklarda dil dudak bagi da sut yetmeme sebeplerinden. Cocuk yeterli emmedigi icin sut geri gidiyor. Eger kulak burun bogaza yolunuz duserse bi baktirin derim.

Tabi anne sutu varsa en sagliklisi o ama yoksa da onemli olan yavrularimizin sagligi canlari sagolsun. Uzulmeyin. Ben sutum yettigi halde gordugunuz gibi sorun yasiyorum. Herkesin sinavi farkli.

Al işte tam bizimkinin kafasinda bir eş. Allahtan bizde çocuk yok felaket senaryoları dengesiz davranışları öfkeyi kontrol, edemeyisi falan aynı. İyi şanslısın senin annen varmış yardım etmiş, benim annenin kendine hayrı yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…