- 14 Eylül 2015
- 1.342
- 1.349
- 133
- Konu Sahibi AylanMcora
-
Tesekkurler evet ben ogretmenim. Bi de tasinma masrafi girdi ve ev kredimiz de vardi. Biraz cepten yedik malesef.Benimde bebegim altı aylık ve sadece anne sütüyle beslendi.anneniz en dogrusunu yapmıs.keske en basta anneniz gelseymiş.evet bebek ilk baslarda szin kokunuza cok ihtiyac duyuyor hata yapmıssınız cok birarada gecirmeyerek.annesinden daha iyi kimse bakamaz bebege.benimde ilk cocugum tamamen içgüdüsel bişey bu.esiniz işten ayrıldıgı dönem sanırım tazminatla gecindiniz.siz calısıyormuydunuz.işsizlik yüzünden esinizin piskolojisi bozulmus olabilir.bebeginiz daha cok minik.umarım aranızdaki sorunları atlatırsınız en kısa sürede
Esimle ilk kez cesur bir sekilde kavga ettim. Salonda yatiyordu evde misafir var yanima geldi ben de yatakta onun tarafini da kapladim . Burda yatmayi planliyordum dedi. Niye dedim. Ille bu odada yatacaksan git surda yerde yat dedim. Emin misin dedi. Bagirmaya basladim. Kalk gitsene seni gordukce sinir basiyor bana dedim. Bir seyler dedi kalk.git git yamacimdan dedim. Bak hala duruyor. Kalkti kapiya gitti tam agzini acacakken yine ne sacmalayacaksin 3 yildir senin sacmalamani dinliyorum zaten dedim. Tamam hadi sacmala dedim. Hem kizarak hem de alay ederek. Her seyi bitirdin dedi. Basimdan savarak iyi her seyi ben zaten bitirdim simdi hadi nas nas gule gule dedim. Durdukca sinirimi bozuyorsun.bence sorunun temeli; konu sahibinin silik olması.
hakkını savunmayı bilmiyor ya da korkuyor. sessiz kalarak karşı tarafın insafa gelmesini bekliyor.
çocuğun yerinin anne memesi olduğunu elbette biliyordu ama hep sustu. içine attıkça dışarı cep telefonunu suda yıkayacak kadar, kendinden geçmiş ruh haline bürününce, kv ve koca lütfedip bebeğe dokunmasına, emzirmesine izin verdiler.
eğer o deli ruh haline bürünmeseydi, susmaya ve bebeğinden uzak kalmaya devam edecekti.
eğer annesi gelip kocasıyla çatır çatır kavga etmeseydi, bebeğini hala biberonla besliyor olacaktı.
ve hala sustuğu için, kendisini en önemlisi bebeğini savunamadığı için hem koca, hem yeğen o evde, konu sahibi misafir, evladına bakıcı muamelesi görüyor.
kendini kandırmak yerine savunmayı öğrenmek için terapi alması daha iyi olur bence.
iki yıl süt izni varken, çalışıyor olması muhtemelen kocasının zorlamasıyla veya evden kaçış yolu.
zaten şimdiye kadar adama ve yeğenine rest çekememesinin nedeni de bu.
Vallahi benim bile içimin yağları eridiEsimle ilk kez cesur bir sekilde kavga ettim. Salonda yatiyordu evde misafir var yanima geldi ben de yatakta onun tarafini da kapladim . Burda yatmayi planliyordum dedi. Niye dedim. Ille bu odada yatacaksan git surda yerde yat dedim. Emin misin dedi. Bagirmaya basladim. Kalk gitsene seni gordukce sinir basiyor bana dedim. Bir seyler dedi kalk.git git yamacimdan dedim. Bak hala duruyor. Kalkti kapiya gitti tam agzini acacakken yine ne sacmalayacaksin 3 yildir senin sacmalamani dinliyorum zaten dedim. Tamam hadi sacmala dedim. Hem kizarak hem de alay ederek. Her seyi bitirdin dedi. Basimdan savarak iyi her seyi ben zaten bitirdim simdi hadi nas nas gule gule dedim. Durdukca sinirimi bozuyorsun.
Misafiri bile son anda soyledi emrivaki yapti.
Artik ipin ucu koptu. Cocuk misil misil uyuyor uyandir biberon ver diyor. Boyle bir sey olabilir mi yaaa. Insan degil cunku.
Yarin kizi da postaliycam evden. Dayin defolup gidecek sen de defol git diycem. Esime karsi ilk kez bu sekilde davrandim. Simdiye kadar hep bardak kirarak en son telefon yikayarak tepki vermistim. Ya da yazisarak kavga etmistim. Simdi bagirdim cagirdim. Oooohhhh cok guzelmis icimin yaglari eridi.
Bi de biberon vermek icin uyandir diyor ama sagim yaparken sesten uyanmasinmis dengesiz..
Tutturdu uyuyan cocugu uyandir diye.Vallahi benim bile içimin yağları eridi
bravo vallahiEsimle ilk kez cesur bir sekilde kavga ettim. Salonda yatiyordu evde misafir var yanima geldi ben de yatakta onun tarafini da kapladim . Burda yatmayi planliyordum dedi. Niye dedim. Ille bu odada yatacaksan git surda yerde yat dedim. Emin misin dedi. Bagirmaya basladim. Kalk gitsene seni gordukce sinir basiyor bana dedim. Bir seyler dedi kalk.git git yamacimdan dedim. Bak hala duruyor. Kalkti kapiya gitti tam agzini acacakken yine ne sacmalayacaksin 3 yildir senin sacmalamani dinliyorum zaten dedim. Tamam hadi sacmala dedim. Hem kizarak hem de alay ederek. Her seyi bitirdin dedi. Basimdan savarak iyi her seyi ben zaten bitirdim simdi hadi nas nas gule gule dedim. Durdukca sinirimi bozuyorsun.
Misafiri bile son anda soyledi emrivaki yapti.
Artik ipin ucu koptu. Cocuk misil misil uyuyor uyandir biberon ver diyor. Boyle bir sey olabilir mi yaaa. Insan degil cunku.
Yarin kizi da postaliycam evden. Dayin defolup gidecek sen de defol git diycem. Esime karsi ilk kez bu sekilde davrandim. Simdiye kadar hep bardak kirarak en son telefon yikayarak tepki vermistim. Ya da yazisarak kavga etmistim. Simdi bagirdim cagirdim. Oooohhhh cok guzelmis icimin yaglari eridi.
Bi de biberon vermek icin uyandir diyor ama sagim yaparken sesten uyanmasinmis dengesiz..
Misafir gitsin ilk kivilcimda kizdan sinirimi cikarticambravo vallahi
evli kalmak istiyorsa o alttan alsan bundan sonra.
kızı da postaladığında psikolojik olarak daha da rahatlayacaksın.
ne yapabilir ki eşin bundan sonra?
boşar mı, zaten evli gibi değilsiniz.
eşin olur da özür dilerse biraz süründür. şimdiden evliliğin sürmesi için şart listesi hazırla. kabul ederse bir şans verirsin.
yap.Misafir gitsin ilk kivilcimda kizdan sinirimi cikarticam
Esim alttan almaya basladi. Kizin gitme sekli "esime su kizi gonder" diyerek olsun istemiyorum. Kizin kendisine bizzat benim defol git demem lazim. Kirilmadan giderse icimde kalir.yap.
o yüzsüz haketti.
elbette sen hallet ki eşin gemileri yaktığını, ne kadar ciddi olduğunu anlasın.Esim alttan almaya basladi. Kizin gitme sekli "esime su kizi gonder" diyerek olsun istemiyorum. Kizin kendisine bizzat benim defol git demem lazim. Kirilmadan giderse icimde kalir.
Merhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.
Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Yo uzuntu ve stres sut uretim hormonu olan prolaktini etkilemez. Sutun salinimini saglayan oksitosin baskilanabilir ama gecici olarak o da. Uzuntu ve stresten sut kesilmez yani.canm cok kendini germe sutun falan kesilir
iyi canm senin icn dedim ben bilimsel olarak oyle olabilirde ben uzntuden stresten kesilene azalana cok sahit oldumYo uzuntu ve stres sut uretim hormonu olan prolaktini etkilemez. Sutun salinimini saglayan oksitosin baskilanabilir ama gecici olarak o da. Uzuntu ve stresten sut kesilmez yani.
iyi canm senin icn dedim ben bilimsel olarak oyle olabilirde ben uzntuden stresten kesilene azalana cok sahit oldum
Simdi mama ve anne sutu tartismasi cok uzar ama yine de tamamen anne sutune donebilirsiniz. Cocuk kac aylik? Emzik kullaniyor mu? Meme reddi var mi? Mama vermek de sutu azaltan sebeplerden biri cunku meme ihtiyaca gore sut uretir. Mama verince ihtiyac azalir.Misal ben.
Stresten sütüm hiç bizaman yeterli olmadı.
Baştn beri mamayı hiç bırakamadım.
Simdi mama ve anne sutu tartismasi cok uzar ama yine de tamamen anne sutune donebilirsiniz. Cocuk kac aylik? Emzik kullaniyor mu? Meme reddi var mi? Mama vermek de sutu azaltan sebeplerden biri cunku meme ihtiyaca gore sut uretir. Mama verince ihtiyac azalir.
Pekala. Cocuklarda dil dudak bagi da sut yetmeme sebeplerinden. Cocuk yeterli emmedigi icin sut geri gidiyor. Eger kulak burun bogaza yolunuz duserse bi baktirin derim.8aylık.
Evet bu konu çok uzar.
Ben ilk 2 hafta mama nerdeyse hiç vermedim (çoook az vermek zorunda kaldım, gün boyu emzirdiğim halde kolostrum bile 5.gün geldiği için)
çocuk 15günde 100 gram ancak aldığı için dr zorla mamaya başlattı.
Yani annelerin %97sinin sütü yeterlidir zaten çocuğuna.
Ben o %3lük dilimdeyim.
Ama neyse.
Konumuz bu değil.
Ki zaten aklıma geldiğinde üzülüyorum.
Oyüzden çok da konuşmak istemiyorum.
Sizin de Allah yardımcınız olsun.
Eşiniz sanırım depresyonda.
Ve ailesi çok cahil anlaşılan.
İnşallah toparlarsınız...
Al işte tam bizimkinin kafasinda bir eş. Allahtan bizde çocuk yok felaket senaryoları dengesiz davranışları öfkeyi kontrol, edemeyisi falan aynı. İyi şanslısın senin annen varmış yardım etmiş, benim annenin kendine hayrı yok :)Merhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.
Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?