- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.976
- 798
- Konu Sahibi AylanMcora
-
bence sorunun temeli; konu sahibinin silik olması.Sütünüz yetiyor ama konu süt değil ki
Altını değiştirtmediler üstünü giydirtmediler diyorsunuz
Bebeği mesela kim yıkadı
Bunları yapmamayı normal görmeniz garip bunları o Zaman araştırmamıştım demeniz garip
Öğretmensiniz yani hiç mi çocuk gelişimi duymadınız
Onu da geçtim hiç mi burada konu okumadınız
Ben bebeğiniz kuvözde olunca olağan dışı tepkiler verdiğinizi ve bu nedenle bebeğin köşe bucak sizden kaçırıldığını düşünüyorum
Zira telefonu yıkayarak tepkimi gösterdim vs de olağan değil
Siz gidin bir uzmana siz sağlıklı olduğunuzu duyun, biz abartıyor olalım
Kv nizin olağan olmadığı da tescillenmiş olur hem
bence sorunun temeli; konu sahibinin silik olması.
hakkını savunmayı bilmiyor ya da korkuyor. sessiz kalarak karşı tarafın insafa gelmesini bekliyor.
çocuğun yerinin anne memesi olduğunu elbette biliyordu ama hep sustu. içine attıkça dışarı cep telefonunu suda yıkayacak kadar, kendinden geçmiş ruh haline bürününce, kv ve koca lütfedip bebeğe dokunmasına, emzirmesine izin verdiler.
eğer o deli ruh haline bürünmeseydi, susmaya ve bebeğinden uzak kalmaya devam edecekti.
eğer annesi gelip kocasıyla çatır çatır kavga etmeseydi, bebeğini hala biberonla besliyor olacaktı.
ve hala sustuğu için, kendisini en önemlisi bebeğini savunamadığı için hem koca, hem yeğen o evde, konu sahibi misafir, evladına bakıcı muamelesi görüyor.
kendini kandırmak yerine savunmayı öğrenmek için terapi alması daha iyi olur bence.
iki yıl süt izni varken, çalışıyor olması muhtemelen kocasının zorlamasıyla veya evden kaçış yolu.
zaten şimdiye kadar adama ve yeğenine rest çekememesinin nedeni de bu.
peki kendin ve evladının iyiliği için daha güçlü, dimdik bir kadın olmak istemez misin?Tespitleriniz yuzde yuz dogru. Her noktasina kadar.
Evet istiyorum. Daha once psikolog meselesini esimle konusmustum zaten lohusayken telefonumu yikadigim zaman. O da tamam arastiralim demisti.peki kendin ve evladının iyiliği için daha güçlü, dimdik bir kadın olmak istemez misin?
eşini boşver.Evet istiyorum. Daha once psikolog meselesini esimle konusmustum zaten lohusayken telefonumu yikadigim zaman. O da tamam arastiralim demisti.
Aynen su yazdigimda bile ona bagimli oldugumu kendimle ilgili kararlar alamadigimi anliyorum.eşini boşver.
sen sadece kendin için iyi bir psikolog bul. her şeyi eşinden beklemek yerine sen yap.
kitaplar oku.
annen güçlü bir kadına benziyor, onu örnek alabilirsin. kalabildiği kadar çok kalsın yanında.
neden bu kadar suskun kaldığını iyice düşün. seni korkutan şeyler neler onları bul.
neden korktuğunu sor kendine.
mesela hakkını korursan, seni döverler mi, küfür mü ederler, meslekten mi men ederler, saldırırlar mı?
ne yapabilirler ki sana?
sen okumuş, meslek sahibi, çocuklara bir şeyler öğreten bir kadın ve annesin.
kim sana ne zarar verebilir?
şu yaşadığın hayatın daha iyisine layıksın.
ve gördüğün gibi yine eşin seni umursamıyor.Aynen su yazdigimda bile ona bagimli oldugumu kendimle ilgili kararlar alamadigimi anliyorum.
Su an lohusa degilim. Cocuk 4 aylik.
Artik hayir. Cocuk dogmadan once asla beni ezdirmezdi ama simdi annesi de o da bu da su da istedigi lafi bana soyleyebiliyor.Eşiniz varken sizin kayınvalideye ihtiyacınız yok ,yemin ederim kendisi 10 tane haset ve kötü niyetli kayınvalide gücünde.Bu ne ya benim içim daraldı okudukça hele de en son biberon ısrarını aman Allahım.Bu adamın sizi sevdiğine emin misiniz?
Böyle kayinvalideler oğlu ile göbek kordonunu hala kesememis! Üstelik yüksek oranda haset insanlar!Merhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.
Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Bence eşin seni devre dışı bırakıp, annesi ve bebeğiyle yaşamak istiyor.
Bi gece seni uykunda boğmasın dikkat etÖzür dilerim ama eşindeki bu sana olan sevgisizliği başka şekilde yorumlayamıyorum
Benimde bebegim altı aylık ve sadece anne sütüyle beslendi.anneniz en dogrusunu yapmıs.keske en basta anneniz gelseymiş.evet bebek ilk baslarda szin kokunuza cok ihtiyac duyuyor hata yapmıssınız cok birarada gecirmeyerek.annesinden daha iyi kimse bakamaz bebege.benimde ilk cocugum tamamen içgüdüsel bişey bu.esiniz işten ayrıldıgı dönem sanırım tazminatla gecindiniz.siz calısıyormuydunuz.işsizlik yüzünden esinizin piskolojisi bozulmus olabilir.bebeginiz daha cok minik.umarım aranızdaki sorunları atlatırsınız en kısa süredeMerhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.
Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?