Çocuk doğdu, büyü bozuldu. Çıkmazdayım...

Bebegim kuvezdeyken agladim ve sutum gelsin diye bol bol sagim yaptim. baska bir sey yapmadim. Tamam ben normal degilim diyelim hamile kadina gece gunduz felaket tellalligi yapip psikolojisini bozan ve istemedigimi belirttigim halde yegenini evimde tutan kisi normal diyelim o zaman ne diyeyim.

Konu sahibi
İnşallah bi an önce yeğen ve kv den kurtulursunuz
Eşinizi de en son düşünürsünüz ne yapacağınizi
Az once tartistik. Birbirimizden nefret ettigimizi soyledik. Evden gidecegimi soyledim. Gidemezsin dedi ve beni tehtid etti. Cocugun kilosu dunya saglik orgutu grafiginin altindaymis ben cocugu AÇ bırakiyormusum. Emzirmeyi seref meselesi yapmisim. Cocuk 4 aylik 6900 gram. Boyu 66 cm. 6-9 ay kiyafetleri olmuyor 1 yas giydiriyorum ve cocuk 40indan sonra sadece EMİYOR. Ama ben cocugumu AÇ bırakiyormusum. Cocugumun ac oldugunu dusunsem gider ilk once ben mama veririm. Size kizdim gibi oldu ama size kizmiyorum.

Esiniz cok anlayışsız
Anne sütü en faydası besin olduğunu bilmiyor mu?

Hayir. Beslemiyor diyor.
Hiç boşuna nefes tüketmeyin.Ya sağlık ocağına ya da özel doktora beraber bir an önce gidin.Doktordan duyması lazım , annesinin laflarıyla beyni yıkanmış eşinizin.Yalnız sabır taşı olsa çatlar tebrik ederim sizi.Allahından bulsun bir lohusaya, çiçeği burnunda anneye bunları yaşatanlar da.

Esin kendi emzirsin begenmiyosa? Derdi ne bu herifin? Bi babanin bu isibu kadar inada bindirmesine ya? Anne olarak bunu dert etmek bizim isimiz.. sut mama biberon meme.. o ne anlarmis okuzcuk?

Lohusalikta ilk bir kac gun gelsin mumkunse ne kv ne anne kimse gelmiycek.. 1 haftadan sonra vs.. tabii cok agir bir dogum olmadiysa.. mumkunse yemek yapip yollasinlar yeterli.. evin camasirida dursun bulasigi temizliginide esin yapiversin bi zahmet..ne demek cocugun altini degistirmedin? Bu isi bu kadin yapacak onca zaman bi an once ogrensin hevesinide slsin diyceklerine oyuncak bebek muamelesi yapmislar.. umarim bundan sonra hersey cok daha guzel olur

Tmm lohusayken depresyonuna verelimde şmdi problemin ne? Nasıl kabul etmediğin yatılı misafiri eve getirebiliyor bu eş? Taviz vermemeliydin olmadı boşanırm die seçenek sunsaydın.

Hamileyken şöyleydi lohusayken böyleydi deme geçmişi kenara bırak şimdiki sorunlara odaklan. Bebeğine odaklan..

Anneniz ne iyi, akıllı bi kadın. Saygılar ona. özellikle biberon verildiğini okuduğumda EYVAH Dedim. Sonra annen geldiğinde emzirtmeye başladığını duyunca yemin ederim bi oh çektim. Rahatlama geldi.
Eşin ve ailesinin bunu yapmasının iki sebebi var.
1. Memeye ve sana alışmasın ki hemen işe gir ki muhtemelen bundan sonraki evre sana ise gir artik demeleri olurdu.

2. Çocuğu kendi taraflarına bağlamaya çalışıyorlar.

Ama yenidogan bir bebeğin anneye ihtiyacı vardır en çok. 9 ay 10 gün kaldığı bedenin sıcaklığını arar özellikle çünkü dış dünyada savunmasızdır, denize atılmış kedi gibi. Bu sebeple de hep meme ister, anne kucagi ister yapay bi biberon değil.

Böyle bi aile, düşman başına. Çok geçmiş olsun. Ben olsam boşardım ayrıca eşinin neden lohusa kadin gibi evde oturduğunu anlayamadım.

Evet bunlari su an cok iyi biliyorum ama o zamanlar bilmiyordum. Dunyaya gelen bebek gurbete dusmus gibidir tek tanidigi kisi annesi tek yapmayi bildigi eylem de emmek. O yuzden hep anne kucagi ister tika basa tok olsa da emmek ister. Cocuk icin cok onemli iki sey var biri beslenmek digeri de guvende hissetmek. Ikisini de annesinin kucaginda ve memesinde bulur. Emmek istemesi aclik belirtisi degildir her zaman. Ahh ahh. Bunlari cok iyi arastirdim deli gibi. Ayrica ilk 6 ay icinde dogum kilosunu ikiye katlayan bebek normal kabul edilir. Gunluk doyma kriteri de 1 margarin agirligindaki cisli bezlerdir. Inanin evde cocuk tartisi var bezlerini bile tartiyorum. Oglum 3180 gram dogdu 3 aylikken kilosunu ikiye katladi simdi dort aylik ve 7 kiloya yaklasti. Daha ne yapayim? Uzaya mi cikayim? Falancanin cocugu 2900 dogmus simdi 7200mus napayim yani? Saglikli beslenip normal kiloda olan cocuk mu iyidir yoksa fast food yiyip obez olan mi? O cocuk da anne sutu icmis sadece ama benim esim diyor ki bir sekilde kilo alsin da mamayla mi alir senin sutunle mi ek gidayla mi bilmiyorum. Dunya saglik orgutu grafiginin altindaymis kilosu. Onu yakalayacakmis. "Ya ben ölcem ya da bu cocuk 7500 gram olacak bu ay" ded. insallah o zaman sen ölürsün dedim napayim artik?

Ahahaha çok iyi demişsiniz :))) ya yarın üçünüz beraber bi hastahaneye gidip çocuk doktoruyla konuşun bence. Eşiniz sinir bozucu ve biraz değişik ama eğlenceli bi tipe benziyor. Yani evliliğinizi aranızdaki sorunları düzeltebilirsiniz. Gidin bi çocuk doktoruna o da anlasın gerçekleri duysun artık. Benim kizim 7.5 aylık bak Ekim 9'da 8 aylık olcak en son tartildigimizda geçen ay 8.840 gramdi şuan 9.5 olmuştur. Sizinkinin kilosu da gayet iyi

Eşinizin yeğeni neler yapiyor? Sana yardımcı oluyor mu?
Valla artik inanin takmiyorum onu. Gecen yil bulantilarim varken hicbir sey yapmadi evde. Iki uc gun bulasiklarin masada durdugu oluyordu. Bulantilarim gecince ben yaptirmadim bilerek cunku mutfagi b*k ediyor benim kurulu duzenimi bozuyordu. Evimin isini kendim yapmak istedim. Bu yil cocugu falan tutuyor arada yardimi dokunuyor iyi kotu. Bir sey demiyorum.

Bu saat oldu uyuyamiyorum.
Ya evet bi de o var yazıyı yazarken uyumanız gerektiğini düşündüm bebeğiniz uyurken. Bu arada bi ara lphusa değilim artık 4 aylık oldu demişsiniz ama lohusalik çok uzun dönem sürebilir. Depresyona yakalandığınizi geç anlarsınız aman diyeyim.

Evet etkileri uzun suruyor dogru. Uc ay rapor alanlar bile oluyor. Dogumum cok cok cok guzeldi. Normal dogum yaptim. Hayatimda yasadigim en guzel seydi. Rahat ve cok guzel bir dogumdu. Aklima geldikce mutlu oluyordum. Ama delilerle manyaklarla ugrasmaktan kafayi yedim. Cocuk da kuvezde kaldi. O da beni sarsti. Depresyona girmis ve cikamamis olabilirim. Psikolog sart aslinda.

Aynen olabilir ama eşinizle de bi oturup ciddi ciddi konuşun gerilmeden sakin sakin. Kayinvalidenin sizi yenmesine müsade etmeyin. Sizi tazyikli suyla ittirdikce ittiriyor gibi geldi bana günahını almayayım tanımıyorum ama. Siz geri adım değil ileri ileri gidin. Allah bebeğinize sağlıklı bi ömür versin anne babasıyla beraber inşallah.

Cocugi emzirdim doyurdum. Bir yandan da sagdim sutumu koydum biberona. Verdim biberonu esimin eline cocuk icmedi. Kiyametleri kopardi karni doyduktan sonra icmedi. Midesi kuculmus ondan icmiyormus. Gerekirse emzirme biberonla ver dedi bana. Boyle bir mantksizlik boyle bir zihniyet olabilir mi? Memeden icmeyi beceremiyormus. Madem beceremiyor o zaman biberondan neden icmedi? Memeden ictiginden daha fazlasini mi icecek biberondan? Sabaha kadar memedeydi. Sabaha kadar git sag isit yika o kaptan bu kaba aktar, biberonla ver. Daha mi iyi daha mi saglikli daha mi steril??

Ben en çok siz bu durumdayken eve yerleşen üçüncü şahısa takıldım Geçen sene üniversite hazırlığı için kaldı diyorsunuz bu sene neden kalıyor peki ? Ailesi çok mu uzakta Sizin ev musait mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…