• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk diye direten eş

Tavuk_suyu_

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2015
12.939
50.909
598
34
Gunaydin sevgili kk nin degerli kadinlari, uzatmadan konuya geciyorum.

Dun esimle kucuk bir atismamiz oldu ailesiyle. Sonra konu kapandi uzatmadik.

Ben 2. cocugu istemiyorum. Defalarca da dile getirdim. Esim daha onceleri hakli buluyordu beni dun birden parladi bana karsi. " Senin niyetin farkli, sen kpss yi kazaninca beni de bosarsin. Ondan cocuk yapmiyorsun. Millet soruyor 2. cocugu ne zaman yapacaksiniz , ben gecistiriyorum. " vs vs diye uzatti. Ben de kesin ve net bir dille " Millet icin cocuk yapilmaz millete ne ? Ben hazir degilim. Istemiyorum. Zorla mi ?" dedim. Diger odaya gittim ve konusmadim. Esim resmen diretiyor, evde soguk bir savas basladi. Dun baya hissettim bunu.

Suan bana resmen trip atiyor , 2.cocugu yapmiyorum diye. Arkadaslar ne diyeyim, nasil ikna edeyim ?

Bu arada yasim 28, 5. yilizi dolduracagiz evliligimizde. 3 yasinda da bir oglumuz var.

Çocuk bakımında çok yardımcı olan bir eşse haksızlık bu kararı tek başınıza almak. Belki yaşım geçiyor diye de düşünüyordur. Ama köşe yastığı tarzında bir adamsa, şu zamana kadar istemiyorum diyin sebebide açıklayın yeter. Zorla yapacak değil ya.

Çocuk bakımında çok yardımcı olan bir eşse haksızlık bu kararı tek başınıza almak. Belki yaşım geçiyor diye de düşünüyordur. Ama köşe yastığı tarzında bir adamsa, şu zamana kadar istemiyorum diyin sebebide açıklayın yeter. Zorla yapacak değil ya.
Oglumuzla cok guzel ilgilenir Allah var.
Fakat suan sifirdan bir cocuk buyutmek cok zor geliyor. Oglumuzun masrafi baya fazla kresi, kiyafeti, ayakkabisi vs. vs. aylik 1500 tl den fazla neredeyse.
Bir cocuk daha olunca masraflar ikiye katlanacak. Bu defa ne birikim yapabileegiz ne de ev alabiliriz.

Yani hiç mi istemiyorsunuz? Yoksa zaman olarak size uymuyor mu?
Hani 2 sene sonra diye mi düşünüyorsunuz?
Bilemiyorum bizde de ısrar eden taraf eşimdi ama ben hep seneye diyordum,kızım ilkokula başlayacağı için bu sene olmaz diye düşünüyordum. Hatta üzüldüm hamile olduğumu anladığımda ilk etapta.
Hiç istemiyorsanız bunu acıkça konuşun.
İleride düşünüyorsanız sebepleriniz ve planlarınız hakkında konuşun eşinizle.
Tek tarafın istemesi yeterli değil tabiki,ikinizde hazır olmalısınız.

Haklısınız. Çocuk daha 3 yaşında ne acelesi varmış?
Borç harç içinde çocuk yapmanın ne manası var hiç anlamam. Çocuk rızkıyla gelir düşüncesi bence yanlış. O rızkı çocuğuna sen bulmak zorundasın.
Ben de sizin gibi dusunuyorum. Cocuk riskiyla gelir sozune de hic inanmiyorim. Cocuklarimiza hayat sartlarini biz sunuyoruz cunku.
Adama anlatamiyorum bunu anlamiyor.

Yani hiç mi istemiyorsunuz? Yoksa zaman olarak size uymuyor mu?
Hani 2 sene sonra diye mi düşünüyorsunuz?
Bilemiyorum bizde de ısrar eden taraf eşimdi ama ben hep seneye diyordum,kızım ilkokula başlayacağı için bu sene olmaz diye düşünüyordum. Hatta üzüldüm hamile olduğumu anladığımda ilk etapta.
Hiç istemiyorsanız bunu acıkça konuşun.
İleride düşünüyorsanız sebepleriniz ve planlarınız hakkında konuşun eşinizle.
Tek tarafın istemesi yeterli değil tabiki,ikinizde hazır olmalısınız.
Hic istemiyorum. Tek cocugun yeterli oldugunu dusunuyorum.
Konustum acikca adam anlamiyor. Bu defa bana senin niyetin baska bosancaksin o yuzden yapmiyorsun diye sacmaliyor.

Siz de evladinizi saglikla kucaklayin insallah :)

Oglumuzla cok guzel ilgilenir Allah var.
Fakat suan sifirdan bir cocuk buyutmek cok zor geliyor. Oglumuzun masrafi baya fazla kresi, kiyafeti, ayakkabisi vs. vs. aylik 1500 tl den fazla neredeyse.
Bir cocuk daha olunca masraflar ikiye katlanacak. Bu defa ne birikim yapabileegiz ne de ev alabiliriz.
Bi çocuğa her ay 1500 yatırmak çok fazla değil mi? Her ay kıyafet eşya almazsınız. Büyümesi zaten yavaşlıyor eskiye göre. E birde onun eskileride vardır. 100 kıyafeti olan çocukta büyüyor 10 kıyafeti olan da. Ne güzel çocuğunuz kreşe gidiyor, tam sosyalleşme dönemi. Eşiniz yardımcı, siz gençsiniz. Verebilecek enerji, sabır ve sevginiz varken bi daha düşünün bence. Borçlar hiiiç bitmiyor. O düzlük zaten hiç gelmiyor.

Hic istemiyorum. Tek cocugun yeterli oldugunu dusunuyorum.
Konustum acikca adam anlamiyor. Bu defa bana senin niyetin baska bosancaksin o yuzden yapmiyorsun diye sacmaliyor.

Siz de evladinizi saglikla kucaklayin insallah :)
Sen tek çocuk yeter dersin, eşin üç çocuk hayali kurar.
Zor bir durum bence.

Bi çocuğa her ay 1500 yatırmak çok fazla değil mi? Her ay kıyafet eşya almazsınız. Büyümesi zaten yavaşlıyor eskiye göre. E birde onun eskileride vardır. 100 kıyafeti olan çocukta büyüyor 10 kıyafeti olan da. Ne güzel çocuğunuz kreşe gidiyor, tam sosyalleşme dönemi. Eşiniz yardımcı, siz gençsiniz. Verebilecek enerji, sabır ve sevginiz varken bi daha düşünün bence. Borçlar hiiiç bitmiyor. O düzlük zaten hiç gelmiyor.
Krese gidiyor ama inanin hic masrafi bitmiyor . Her hafta etkinkikleri oluyor. Tiyatro ucreri, sinema ucreti vs. Ektra masraflari oluyor hep.
Bir de ben bir daha cocuk istemiyorum diye oglumun tum kiyafetlerini, besigini, oyun halilarini akliniza gelebilecek tum esyalarini dagittim.

Yok sadece ev degil. Psikolojik olarak da istemiyorum. Hic istemiyorum.
Hamileligimde esimin ailesi yuzunden de zor zamanlar yasadim. Suan es kisisi akillansa da o gunler hic aklimdan cikmiyor.
Geçmişe takılıp kalmak sana zarar, eşine haksızlık.
Bu konu da istemiyorum diye kestirip atılacak bir konu değil.
Bir tarafın ikna olması lazım.

Back