çocuk çocuğa öpüşme konusunda ne yapmalıyım

mavimavi33

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
424
689
Merhabalar, ben ilk defa yazıyorum. 8 ve 10 yaşlarında İki kız çocuğum var. Dün akşam kızlarıma çocuk istismarı hakkında bilgi vermek için bir video izlettim biraz konuşup anlattım. Küçük kızım evet anne bize 2. sınıfta anlattılar dedi. Gece yatınca ağlamaya başladı ve anlattı.
Kuzeninin kendisini ve bir arkadaşını öptüğünü söyledi. Şu an kızım 3. sınıfa gidiyor. Kuzeni de 5. sınıfa gidiyor. Olayın ne zaman olduğunu sorunca 1. sınıfa giderken oldu dedi. Bu arada aile apartmanında oturuyoruz. Kayınvalidem ve üç eltiyiz, kayınvalidemin de eltilerimin de kız çocuğu yok. Olay şöyle olmuş.

Kuzeni yine kendinden küçük erkek kuzeniyle apartman içinde bişeyler yapıyorlarmış. Benim küçük kız ve arkadaşı apartman dışından merak etmişler ne yapıyorsunuz diye sormuşlar.
Kuzeni de gelin size göstereyim demiş. Merdivenin altında bir boşluk var, biz sındırma diyoruz. Oraya sokmuş çocukları, ikisini de dudaktan iki kere öpmüş. Aramızda sır sakın annenize söylemeyin demiş.

Kızım o zaman çok istedim ama kızarsın diye söyleyemedim diyor. Halbuki çok kızan bağıran bir anne değilim.

Bu çocuk aynı şeyi büyük kızıma da yapmıştı o zaman ikisi de 6 yaşındaydı. Eltime söylemek istemedim uyarması için Babaannesine söyledim, senin kızın neden yapmış dedi çok kızdırdı beni. Çok açıkça olmasa da çocuğu uyardım.

Şu an eşime söyledim. Ben babasıyla konuşayım diyor ama ben çocuğu kenara çekip uyarmak iyice tembihlemek istiyorum. Böyle birşey yaşayan oldu mu yada bu konu hakkında ne yapmalıyım yardımcı olun..

Sakin sessiz kalmayin sakin.5.sinifa giden bir cocuk 3 e giderken yapmis 3 sinifa giden cocuk ta kucuk degildir herşeyin farkindadir.Bence once cocugu cek bir guzel payla.Sonra da annesine babasina soyle.Onemseyin hem de cok önemseyin.Kizin büyüyünce basina birşey getirmeyecegi garanti mi allah korusun..

Merhabalar, ben ilk defa yazıyorum. 8 ve 10 yaşlarında İki kız çocuğum var. Dün akşam kızlarıma çocuk istismarı hakkında bilgi vermek için bir video izlettim biraz konuşup anlattım. Küçük kızım evet anne bize 2. sınıfta anlattılar dedi. Gece yatınca ağlamaya başladı ve anlattı.
Kuzeninin kendisini ve bir arkadaşını öptüğünü söyledi. Şu an kızım 3. sınıfa gidiyor. Kuzeni de 5. sınıfa gidiyor. Olayın ne zaman olduğunu sorunca 1. sınıfa giderken oldu dedi. Bu arada aile apartmanında oturuyoruz. Kayınvalidem ve üç eltiyiz, kayınvalidemin de eltilerimin de kız çocuğu yok. Olay şöyle olmuş.

Kuzeni yine kendinden küçük erkek kuzeniyle apartman içinde bişeyler yapıyorlarmış. Benim küçük kız ve arkadaşı apartman dışından merak etmişler ne yapıyorsunuz diye sormuşlar.
Kuzeni de gelin size göstereyim demiş. Merdivenin altında bir boşluk var, biz sındırma diyoruz. Oraya sokmuş çocukları, ikisini de dudaktan iki kere öpmüş. Aramızda sır sakın annenize söylemeyin demiş.

Kızım o zaman çok istedim ama kızarsın diye söyleyemedim diyor. Halbuki çok kızan bağıran bir anne değilim.

Bu çocuk aynı şeyi büyük kızıma da yapmıştı o zaman ikisi de 6 yaşındaydı. Eltime söylemek istemedim uyarması için Babaannesine söyledim, senin kızın neden yapmış dedi çok kızdırdı beni. Çok açıkça olmasa da çocuğu uyardım.

Şu an eşime söyledim. Ben babasıyla konuşayım diyor ama ben çocuğu kenara çekip uyarmak iyice tembihlemek istiyorum. Böyle birşey yaşayan oldu mu yada bu konu hakkında ne yapmalıyım yardımcı olun..
"Kızınıza hata dahi yapsan gel bana anlat. Sonuçta annenim, üzülsem de sana zarar gelmesini istemem" deyin ve size güvenmesini sağlayın. eşiniz bence de konuşsun ama siz de çocuğu kenara çekip "bir daha böyle bir şey yaptığını duyarsam (kime olursa olsun) kötü olur falan diye korkutun. Ailesi de ister kızsın ister küssün bu böyle devam ederse bu çocuk ileride bildiğimiz sapık olacak!!

Eşinize söylemeniz iyi olmuş başka eve geçin derim.sonuçta eltilerinin kızı yokmuş bu gün bunu yapan çocuk yarın büyüyünce başka insanlarında canını yakar tedbirinizi alın lütfen kızlarınizi uzak tutun tövbe tövbe ne günlere kaldık benimde kızım var tedirginliği anlıyorum canım kızınız anlatması iyi olmuş önleminizi erkenden alın mümkünse taşının kayinvalideye pes yani yuh ya dediğine bak süçlü çıkarıyor bide sizi yazık böyle zihniyete

bu konu direkt çocukla görüşülecek bir mesele değil. ailesinin ilgilenmesi gerekli.bu yüzden önce anne babası ile konuşmalısınız..
kızınıza da her zaman güvenmesini,bu konuyu halledeceğinizi,birşey olursa anında siiznle paylaşması gerektiğini söyleyin.ayrıca o çocukla bir daha asla yalnız olmamalı.

Yapmayın o da çocuk ama. Olay olduğunda daha da küçükmüş. Muhtemelen merakını gidermeye çalıştı. O yaşlar bu tip şeyleri merak etme yaşıdır.

Tekrar olmamış, üzerinden iki sene geçmiş. Aileyi uyarın, çocuğu uyarın ama ona da kızmayın. Görüp merak edip uygulamaya çalışıyorlar çocuklar.

daha önce büyük kızınıza da yapmış aynı şeyi,babanesine söyelyeceğinize neden ailesi ile görüşmediniz? bu önmeli bir konu. 4 sene önce olmuş bu durum.o zaman müdahale edilebilseydi belki küçük kızınız da bunları yaşamakyacaktı.
ayrıca diğeri de çocuk. üstelik görünen o ki sorunlu bir çocuk.4 sene onun hayatı için de büyük bir zaman kaybı..

Yapmayın o da çocuk ama. Olay olduğunda daha da küçükmüş. Muhtemelen merakını gidermeye çalıştı. O yaşlar bu tip şeyleri merak etme yaşıdır.

Tekrar olmamış, üzerinden iki sene geçmiş. Aileyi uyarın, çocuğu uyarın ama ona da kızmayın. Görüp merak edip uygulamaya çalışıyorlar çocuklar.
elbette diğeri de çocuk üstelik belli ki ciddi sorunları olan bir çocuk. muhtemelen ailede sorun yaşıyor,hatta belki tacize uğradı vss...araştırılmalı.ancak çocuk ,kızın ablasına da 4 sene önce aynı şeyi yapmış.bu büyük bir sorun..

Direkt çocuğun yüzüne ne yaptığını bildiğinizi söyleyin. Azarlayın. Bir daha olursa canını yakacağınızı söyleyin.

çocuk kaç yaşında,öpen çocuk yani?

siz çocuğun kenara falan çekmeyin,annesi babası konuşsun bence.

bu arada kendinizi suçlamayın sizi suçlayıcı mesajları da dikkate almayın çünkü elbette çocuklarınızı kontrol altında dışarıda oynamaya,kuzenleri ile iletişim kurmaya yollayacaksınız.bu olanlar sizin suçunuz değil.tedirgin her şeyden korkan çocuklar yetiştirmek yerine sürekli anlatarak,iyiyi ve kötüyü ayırt etmesini sağlayarak,korumacı değil gözlemci anne-babalar olarak çocuk büyütmek en doğru olanı.

bakın siz onlara anlattıktan sonra kızlarınız iyi ve kötü dokunuşu fark edip size güvenip olan biteni anlatmışlar.

Ya cinsel organını merak ederse? Annesi o çocuğu ciddi ciddi uyaracak mı sizce?

sizin öneriniz oldukça saçma kusura bakmayın,bu çocuğu yapacağı davranıştan alıkoymaz sadece o an için korkutur.

annesinin veya babasının ne tepki vereceğini bilmeden çocuğu korkut azarla canını yak demek ne denli doğru? bunlar sizce vazgeçirme yöntemi olabilir mi? yoksa geçici yöntemler mi?

Babasıyla da konuşun annesiyle de konuşun. Çocuğu da sıkıştırın. Bu konular ihmale gelecek konular değil. Hepimiz yaşadık, o zamanlar ailelerimizin haberi olsaydı, kendine daha çok güveni olan bireyler olurduk.

X