- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.726
- 698
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Bibi benimki yatarken neler diyor duysan kötü anne ilan edersin beni bir de sosyal hizmetleri ararsın.Şunuda söylim bu tarz yemesine dikkat ettiği çocuğun eline ekmek verilmez meyve verir çerez verir nebilim. Bide acıktım birşey yiyebilir miyim demesine bir ben mi üzüldüm yaa
haklısın tabiiki insanın içi acıyorDoğru tabi ama ben üzüldüm işte açım birşey yoyebilir miyim diyen çocuğa bilirsiniz cocuk falanda sevmem ama bi garip oldum
Evet o zaten tam bir fiyasko. Benim oğlum geçen gün anestezi alacaktı gece uyanıp su istedi yasak olduğu için vermedim ama asla ben de su içmedim operasyondan çıkana kadar, canı istemesin diye işte asıl o günah. Görümce hanım çok düşünüyor olsaydı yemeyelim çocuğun karşısında derdi, çocuklar söylediğini değil yaptığını yapar.Yorumunuza katılıyorum ama bir nokta var o zaman da geçip çocuğun karşısında yememeli anne ve evde kim varsa bence.Cunku çocuk ya hani her ne kadar düzene sokulmaya çalışılıyorsa da nasıl ben çocuğumun karşısında şapır şupur dondurmayı yiyeyim ama çocuk da düzene girsin olmaz tezatlik olur böyle işte.
Evde yiyemedikleri için olabilir mi?Ben bazen burdaki yorumlari okudugumda hayret ediyorum. Herkes bu kadar iyi de neden teneffuste butun ogrenciler kantine kosuyor o zamankimin lan bu cocuklar soyleyin
Benimki 7 yasinda 4 yaşındayken hicbirseyi yemezdi. 5 yaşından sonra toparlamaya başlıyor, kotunun iyisi oluyor en azından. Cips verme sen yinede ayni durumu kızartma yediğinde yasadim.benimki de onları yemiyor. daha peyniri, nutellayı, balı, reçeli, zeytini, tahin-pekmezi, fındık ezmesini ağzına sürmedi. sütü bilmez, meyve suyunu bilmez.
valla ilk kez cips yedi diye eşimle birbirimizi kutlamıştık. insan cipse sevinir mi? ağzından bişey içeri girdiğini gördük ya şükür demiştik
konudaki çocuğun maşallah kilosu da iyiymiş, aç kaldığını sanmıyorum. muhtemelen yemeği sevmedi ya da az yedi sonra acıktı.
benim kız 3 ay sonra 4 yaşında olacak, kilo 13. doktor boy ve kilosunu alt sınırın da altında buldu.
haftaya randevumuz var hormonlarına baktırmaya gideceğiz endokronolojiye.
hep anne yazılmış da, çocuğun babası napıyor acaba? hani çocuktan o da benzer şekilde sorumlu ya?
Benim çocuğum olabilir. Evde ne kadar yerse yesin dışarıdakinin cazibesi başka geliyor. Yani aç kaldığı için yemiyorBen bazen burdaki yorumlari okudugumda hayret ediyorum. Herkes bu kadar iyi de neden teneffuste butun ogrenciler kantine kosuyor o zamankimin lan bu cocuklar soyleyin
Kesinlikle çok doğru. Benimki de normalde olsa olsa bir köfte yer. Akşam uyku vakti yaklaşıp ışıklar kapanınca bana köfte yap diye ağlıyor. Önceden pilav diye ağlardı. Kıyamayıp yapmışmışım var. Baktı o hemen yapılası birşey köfteye geçti:)Bibi benimki yatarken neler diyor duysan kötü anne ilan edersin beni bir de sosyal hizmetleri ararsın.
Aç kaldım nasıl uyuyacağım. Sen bana akşam yemeği vermedin. Sabaha kadar karnım aç uyuyamam bari su içeyim (suya karışmıyorum oysa ki) ve feryat bir figan
Oysa ki aç değil uyumamak için yapıyor
Çocuğa verilecek hiçbir beslenme eğitiminin içinde çocuğun karşısında dondurma yiyip ona yedirmemek yer alamaz..bu ödülden mahrum bırakma değil psikolojik işkencedir.Çocuğa şeker verilmemeli diyen hemcinslerim iş kendilerine gelince nedense kaşık kaşık Nutellayı götürmeye bayılıyorlarGelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.
Bir de başkasının yanında yapmaları yok muKesinlikle çok doğru. Benimki de normalde olsa olsa bir köfte yer. Akşam uyku vakti yaklaşıp ışıklar kapanınca bana köfte yap diye ağlıyor. Önceden pilav diye ağlardı. Kıyamayıp yapmışmışım var. Baktı o hemen yapılası birşey köfteye geçti:)
Nedir bu cocuklarin ekmek aski? Ben adama bir ton zahmet edip guzel guzel yemek yapiyorum, ekmek diye agliyor. Yalniz olsak onu yapamaz tabi ama etrafta birileri olunca bildiğin gozyasi döküyor. Bir de ınsanların birak yesin, ekmek de faydali demesi yok muEvde yiyemedikleri için olabilir mi?
Mesela bizim evimize ekmek girmiyor, çocuğum her restoranda her yemek masasında görmemiş gibi ekmeğe saldırıyor, sanırsın antrikot yiyor, e görmedi çünkü
Benim oğlum astım hastası tedavi görüyor ve doktorumuz gece öksürüklerinin bazılarını reflü kaynaklı olabileceğini söyledi, reflüye de yatkılığı var doğduğundan beri aşırı gazlı bir bebek, o yüzden çok dikkatliyim. Ben oğlumun süt içmek için ağladığını biliyorum dışardan gören ne kötü anne der ama bilmiyorlar ki süt içince hastalanıyor. O yüzden kimse kimsenin anneliğine bilmişlik taslamamalısizinde mi çocuğunuz reflülü evet süte falan hep kısıtlama getirilmeli reflülü çocuğu olan annelerin bileceği yorumlar yazmışsınız dikkatimi çekti :)
dede olacak adam mı ?Kim kimde bildiğiniz halde, bana kalkın evinde durmayın demişsiniz. Yengeme her zaman soruyorum, bir istediğin var mı diye. Sormadığımı yine nereden anladınız? Yani hem bilmiyorsunuz hem de bana akıl veriyorsunuz.
Bilenmek değil rahatsız olunacak bir durum evet kendi evinde de bizim evde de yemekleri abim yapıyor.
Babası da düşünüyor ama söz hakkı yok. Dede olacak adam da karşısında değil farklı odadaydı.
İnsan bir çocuğun karşısında dondurma yiyip çocuğa nasıl vermez cidden sinirim bozuldu..Şunuda söylim bu tarz yemesine dikkat ettiği çocuğun eline ekmek verilmez meyve verir çerez verir nebilim. Bide acıktım birşey yiyebilir miyim demesine bir ben mi üzüldüm yaa
Çocuğun babası yemekleri yapan kişi oluyor. Annenin sözü geçiyor. O ne derse o.benimki de onları yemiyor. daha peyniri, nutellayı, balı, reçeli, zeytini, tahin-pekmezi, fındık ezmesini ağzına sürmedi. sütü bilmez, meyve suyunu bilmez.
valla ilk kez cips yedi diye eşimle birbirimizi kutlamıştık. insan cipse sevinir mi? ağzından bişey içeri girdiğini gördük ya şükür demiştik
konudaki çocuğun maşallah kilosu da iyiymiş, aç kaldığını sanmıyorum. muhtemelen yemeği sevmedi ya da az yedi sonra acıktı.
benim kız 3 ay sonra 4 yaşında olacak, kilo 13. doktor boy ve kilosunu alt sınırın da altında buldu.
haftaya randevumuz var hormonlarına baktırmaya gideceğiz endokronolojiye.
hep anne yazılmış da, çocuğun babası napıyor acaba? hani çocuktan o da benzer şekilde sorumlu ya?
Ben annesine akıl vermedim, versem o şekilde cevap verir dedim. Anneyi yerin diye açmadım. 1500 kere dediğim gibi başka aileleri merak ettim.Siz uzuldugumuzu duymak için mi konu açtınız?
Anlamadığınız nokta şu ki ne kadar uzulseniz de yapabileceğiniz hicbisey yok çünkü sizin sorumlulugunuzda olan bir çocuk değil. Kaldı ki annesiyle konusmussunuz karışmayın demis. Burda biz anneyi yerince vicdanen rahatlayacak misiniz?
Çocuk okula gitmiyor mu? anaokulu nda da yemek düzeni oluşacaktır. Sadece yemek değil birçok konuda anneyi elestiriyorsunuz burda, amacınız ne ben de anlayamadim
Gelini eleştiriyorsun yemekleri abim yapiyor' diye, sizin evde neden yemekleri abin yapiyor? Ailenin aşçısı abin mi? Çok ilginç gerçekten.Kim kimde bildiğiniz halde, bana kalkın evinde durmayın demişsiniz. Yengeme her zaman soruyorum, bir istediğin var mı diye. Sormadığımı yine nereden anladınız? Yani hem bilmiyorsunuz hem de bana akıl veriyorsunuz.
Bilenmek değil rahatsız olunacak bir durum evet kendi evinde de bizim evde de yemekleri abim yapıyor.
Babası da düşünüyor ama söz hakkı yok. Dede olacak adam da karşısında değil farklı odadaydı.
bu mesajdan olayın sizin evde geçtiğini, yemekleri abinin yaptığını (konu ile bağlantısı yok ama), yengenin çocuğu sağlıklı beslemekle ilgilenmediğini, hep dışardan ve paketli gıda yediklerini, senin yengene 'istedigin bir şey var mi' dediğini biz nereden bilelim? Evde karşı koltukta mi oturuyorduk, her yazana 'oyle olmadığını nereden biliyorsun, böyle yapmadığımı nereden biliyorsun'Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.
Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.
Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Zararlı seylerı yedırmesın tamam da bu ac bırakmak degıl mı? Ekmek vermek ne ya?Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.
Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.
Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
ayynııı , kolikti kızım ... sık sık da hastalanırdı ...doktorumuz reflüden alerjik astım oldu dedi, geceleri nefesi kesilirdi öksürükten hasta zannederdik reflü öyle öksürük yaparmış ...hem buhar maskesi verdi oksijen maskesi gibi birşey nefesini açsın diye ,hemde gece uyumadan önce toz bir ilaç verdi reflüsünü bastırsın diye hemde astım ilacı kullanıyor pıspıslardan 2 çeşit... reflü deyip geçmemek gerekiyormuş çok ciddi sıkıntı maalesef...Benim oğlum astım hastası tedavi görüyor ve doktorumuz gece öksürüklerinin bazılarını reflü kaynaklı olabileceğini söyledi, reflüye de yatkılığı var doğduğundan beri aşırı gazlı bir bebek, o yüzden çok dikkatliyim. Ben oğlumun süt içmek için ağladığını biliyorum dışardan gören ne kötü anne der ama bilmiyorlar ki süt içince hastalanıyor. O yüzden kimse kimsenin anneliğine bilmişlik taslamamalı
Sen kendinden eminsin bende o kadar okuyup gördüğüm annelerden emin olduğumdan üzüldüm ne biliyoruz ki senin gibi bir anne olduğunu belkide aç bırakılan bir çocuk sonuçta konu sahibine misafirliğe gelmiş ve dikkatini birşeyler çekmiş. Kuzenimin çocuğuna annesine sormadan 1 lokma birşey vermemiş insanım hatta aldığım şeyleri sorarım yediriyor musun diye kendiside paketli gıda falan hiç birşey yedirmiyordu ki bende çok karşıyım zaten eninde sonunda yiyorlar ne kadar geç o kadar iyiValla ben uzulmedim. Cunku tecrube. Yemek yemeyip sondasinda meyve verdigimdr oldu. O zaman begenmedigi her yemekte tokum diyip sonra tam yatar ayak meyve cerez ekmek arasi derken onu alinmiyor. Ki bu bize reflu olarak dondu. Dru aninda yasakladi uykudan 2 saat önce yemek bitecek dedi.
Ayrica meyve meyve deyip durmayin yav o da full fruktoz. Ise yarar degil yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?