Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şunuda söylim bu tarz yemesine dikkat ettiği çocuğun eline ekmek verilmez meyve verir çerez verir nebilim. Bide acıktım birşey yiyebilir miyim demesine bir ben mi üzüldüm yaa
Bibi benimki yatarken neler diyor duysan kötü anne ilan edersin beni bir de sosyal hizmetleri ararsın.
Aç kaldım nasıl uyuyacağım. Sen bana akşam yemeği vermedin. Sabaha kadar karnım aç uyuyamam bari su içeyim (suya karışmıyorum oysa ki) ve feryat bir figan
Oysa ki aç değil uyumamak için yapıyor

Evet o zaten tam bir fiyasko. Benim oğlum geçen gün anestezi alacaktı gece uyanıp su istedi yasak olduğu için vermedim ama asla ben de su içmedim operasyondan çıkana kadar, canı istemesin diye işte asıl o günah. Görümce hanım çok düşünüyor olsaydı yemeyelim çocuğun karşısında derdi, çocuklar söylediğini değil yaptığını yapar.

Ben bazen burdaki yorumlari okudugumda hayret ediyorum. Herkes bu kadar iyi de neden teneffuste butun ogrenciler kantine kosuyor o zaman kimin lan bu cocuklar soyleyin
Evde yiyemedikleri için olabilir mi?
Mesela bizim evimize ekmek girmiyor, çocuğum her restoranda her yemek masasında görmemiş gibi ekmeğe saldırıyor, sanırsın antrikot yiyor, e görmedi çünkü

Benimki 7 yasinda 4 yaşındayken hicbirseyi yemezdi. 5 yaşından sonra toparlamaya başlıyor, kotunun iyisi oluyor en azından. Cips verme sen yinede ayni durumu kızartma yediğinde yasadim.
Cocugun babasi yemeklerini yapıyormuş normalde.

Ben bazen burdaki yorumlari okudugumda hayret ediyorum. Herkes bu kadar iyi de neden teneffuste butun ogrenciler kantine kosuyor o zaman kimin lan bu cocuklar soyleyin
Benim çocuğum olabilir. Evde ne kadar yerse yesin dışarıdakinin cazibesi başka geliyor. Yani aç kaldığı için yemiyor

Kesinlikle çok doğru. Benimki de normalde olsa olsa bir köfte yer. Akşam uyku vakti yaklaşıp ışıklar kapanınca bana köfte yap diye ağlıyor. Önceden pilav diye ağlardı. Kıyamayıp yapmışmışım var. Baktı o hemen yapılası birşey köfteye geçti:)

Çocuğa verilecek hiçbir beslenme eğitiminin içinde çocuğun karşısında dondurma yiyip ona yedirmemek yer alamaz..bu ödülden mahrum bırakma değil psikolojik işkencedir.Çocuğa şeker verilmemeli diyen hemcinslerim iş kendilerine gelince nedense kaşık kaşık Nutellayı götürmeye bayılıyorlar

Bir de başkasının yanında yapmaları yok mu

Evde yiyemedikleri için olabilir mi?
Mesela bizim evimize ekmek girmiyor, çocuğum her restoranda her yemek masasında görmemiş gibi ekmeğe saldırıyor, sanırsın antrikot yiyor, e görmedi çünkü
Nedir bu cocuklarin ekmek aski? Ben adama bir ton zahmet edip guzel guzel yemek yapiyorum, ekmek diye agliyor. Yalniz olsak onu yapamaz tabi ama etrafta birileri olunca bildiğin gozyasi döküyor. Bir de ınsanların birak yesin, ekmek de faydali demesi yok mu demekki biz asilayamiyoruz anacim

sizinde mi çocuğunuz reflülü evet süte falan hep kısıtlama getirilmeli reflülü çocuğu olan annelerin bileceği yorumlar yazmışsınız dikkatimi çekti :)
Benim oğlum astım hastası tedavi görüyor ve doktorumuz gece öksürüklerinin bazılarını reflü kaynaklı olabileceğini söyledi, reflüye de yatkılığı var doğduğundan beri aşırı gazlı bir bebek, o yüzden çok dikkatliyim. Ben oğlumun süt içmek için ağladığını biliyorum dışardan gören ne kötü anne der ama bilmiyorlar ki süt içince hastalanıyor. O yüzden kimse kimsenin anneliğine bilmişlik taslamamalı

dede olacak adam mı ?
sizin canınız başka birşeye sıkkın sanırım ?

Şunuda söylim bu tarz yemesine dikkat ettiği çocuğun eline ekmek verilmez meyve verir çerez verir nebilim. Bide acıktım birşey yiyebilir miyim demesine bir ben mi üzüldüm yaa
İnsan bir çocuğun karşısında dondurma yiyip çocuğa nasıl vermez cidden sinirim bozuldu..

Küçüklüğünden beri yemek yeme sorunu biri olarak yorum yapmak istiyorum
1) küçükken komşuya gitmeden önce annem tembihlemisti hicbisey yemiceksin icmiceksin diye.gittik güzel güzel şeyler vardı herkes yedi önümde ben izledim.nasil canım çekmişti komşu ye diye ısrar etti de annemin korkusundan yiyemedim.hala aklıma geldikçe ağlarım. Çünkü Bizim evde öyle şeyler yapilmazdi sıradan yemekler yapılırdı. Evet kurallar önemli ama insan da canı isterken yer. Biz de robot değil insanız ve küçük bı çocuktan bahsediyoruz.
2) benim anladığım kadarıyla konu sadece bundan ibaret değil. sağlıktan ziyade Kadın genel olarak yemek olayını önemsemiyor.useniyor bence. Nerden mi biliyorum,annemden. 5.5 yaşında çocuğun bı dilim ekmek yemek için izin alması bence normal değil. Bı de ne biliyim karnının guruldadigini falan söylemiş sanki aç olduğuna annesi inansin da yemek versin diye.onu soylemese hiç vermiyecegini biliyor gibi.
3)bence sorgulamadan altan Altan niye böyle davranıyor öğrenin.ben de hiç yemek yemezdim.hatta sırf annemin dikkatini çekmek için yemek yemezdim.annemin de umrunda olmazdı.bi şeyler ye der geçerdi.ergenlik donemim domates salatalık yemekle geçti. Küçük yaşta yeme sorunu ilerde daha büyük sorunlara sebep oluyor

Çocuğun babası yemekleri yapan kişi oluyor. Annenin sözü geçiyor. O ne derse o.
Ben annesine akıl vermedim, versem o şekilde cevap verir dedim. Anneyi yerin diye açmadım. 1500 kere dediğim gibi başka aileleri merak ettim.

Baharatla ilgili soru soran olmuş. Yemeklerimizi ayrı yapıyoruz, yine de sevmiyor bizim yaptığımızı. O nedenle babası yapıyor.

Gelini eleştiriyorsun yemekleri abim yapiyor' diye, sizin evde neden yemekleri abin yapiyor? Ailenin aşçısı abin mi? Çok ilginç gerçekten.
Dede madem yerken çocuğun yanında değildi çocuk nereden gördü? Tazi köpeği mi bu çocuk kokusundan dondurmayı bulacak. Demek ki dedeyi gördü ki çekmiş canı.
Bir de suncacik mesaj yazmışsınız,
bu mesajdan olayın sizin evde geçtiğini, yemekleri abinin yaptığını (konu ile bağlantısı yok ama), yengenin çocuğu sağlıklı beslemekle ilgilenmediğini, hep dışardan ve paketli gıda yediklerini, senin yengene 'istedigin bir şey var mi' dediğini biz nereden bilelim? Evde karşı koltukta mi oturuyorduk, her yazana 'oyle olmadığını nereden biliyorsun, böyle yapmadığımı nereden biliyorsun'
Kim nereden bilsin,bildiğimiz üç beş satır yazdigin işte...
Neyse, yani akşam çocuğun karnı guruldayip annesine 'cok acim' diye ağladığında sen 'yenge çorba ısıtayim mi?' dedin, yengen de 'yok,kuru ekmek verecegim' mi dedi?

Zararlı seylerı yedırmesın tamam da bu ac bırakmak degıl mı? Ekmek vermek ne ya?

ayynııı , kolikti kızım ... sık sık da hastalanırdı ...doktorumuz reflüden alerjik astım oldu dedi, geceleri nefesi kesilirdi öksürükten hasta zannederdik reflü öyle öksürük yaparmış ...hem buhar maskesi verdi oksijen maskesi gibi birşey nefesini açsın diye ,hemde gece uyumadan önce toz bir ilaç verdi reflüsünü bastırsın diye hemde astım ilacı kullanıyor pıspıslardan 2 çeşit... reflü deyip geçmemek gerekiyormuş çok ciddi sıkıntı maalesef...
mide bağırsak hassassa çocuk bronşiyal astım olurmuş ,hatta habire orta kulak iltihabı oluyordu... mide asiti artınca rahat nefes alamazmış, rahat nefes alamayınca geniz eti şişermi,ş o şişince östaki borusu dolarmış hepsi ondanmış ay

Sen kendinden eminsin bende o kadar okuyup gördüğüm annelerden emin olduğumdan üzüldüm ne biliyoruz ki senin gibi bir anne olduğunu belkide aç bırakılan bir çocuk sonuçta konu sahibine misafirliğe gelmiş ve dikkatini birşeyler çekmiş. Kuzenimin çocuğuna annesine sormadan 1 lokma birşey vermemiş insanım hatta aldığım şeyleri sorarım yediriyor musun diye kendiside paketli gıda falan hiç birşey yedirmiyordu ki bende çok karşıyım zaten eninde sonunda yiyorlar ne kadar geç o kadar iyi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…