- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.217
- 898
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Beni tanıyor musunuz yok. Görümcem var mı yok mu biliyor musunuz yok. Varsa bile sınırlarımı aşabildiklerini nereden biliyorsunuz? Kendi sınır bilmezliğinizden tabii ki :) ama kötü haber görümcelerim karışamaz duracağı yeri bildiririm çünkü.Umarım görümcenden kurtulursun, kafayı görümce olmama takmışsın. Ne onun evine gittiğimizde bize yemek yapar, ne de bizim eve geldiğinde kendi tabağını kaldırır. Biz yaparız kendimize yemek, bize geldiğinde de asla kaldırmayız yerinden. İnşallah allah sana da böyle görümce nasip eder.
Uyumuyor ne yazık ki. Sürekli dondurma yemiyor, abur cubur da. Dediğim gibi dondurma çekmiş canı. Ağıza sokulmuş kaşıkları ağzına sokmak istedi. Konu sadece dondurma değil aslında. Geçen de kovaya su doldurup oynamak istedi, yarısına kadar izin verdi. Bir damla daha koymak istedi, annesi izin vermedi. Göz yaşlarını akıtıp kovaya koyuyordu.
Kova derken küçük oyun kovası yarısına kadar su vardı, balkondaydı. Ev içinde değildi.
Annesine karıştığımı nerede yazdım? Çocukları olan annelere soruyorum sizin rutininiz nasıl diye.
kızım reflü hastası midesi tutar guruldar midesi tutunca da doktor bir parça ekmek verilmesini tavsiye etti bilirsin normalde ekmek yemeyiz ama sırf ahsen için alınır ne zaman tutacağı belli olmuyor o midesini bıraz rahatlatıyor yeme saatleri çok önemli ,saatlerin dışına çıkmaması gerekiyor ,yani sürekli atıştırma yapmamalı, kuruyemiş falan hep yasaklandı mesela hele meyve geceleri özellikle asla ... mutlaka annenin bildiği vardır ,anneler genel olarak tam aksine yedirme odaklıdır o dediğin nadir oluyor canım ,çocuğun kilosu da normal...görümcenin bazı şeyleri ifade edişinden kadına bir tepkisi olduğu ve bazı şeyleri eksik bildiği belli.yemeyi seven çocuğa yeme demek çok zor ...kızım çok iştahlı yemeği bu kadar severken anne açım anne açım dediğinde ben çok ağlamıştım ,ama alıştık düzene oturttuk şimdi ahsene uzatsan en sevdiği şeyi hayır yemek saatim değil der,bazı şeyleri yapmak gerekebiliyor belki öyle birşeydir bilemeyizYav sanki her anne mükemmelmis gibi kasmayada gerek yok ki neler okuyup görüyoruz açim diyen çocuğun eline ekmek diken annede çok şaapmiyordur bence
Yatmadan önce süt vermek çok tehlikeli bir numaralı reflü hastası olur, muz enerji verir uyumakta zorlanır iki saat öncesine kadar protein bakımından zengin besinler verilip kesilmeli zaten acıkmaz karnı guruldayacak kadar ama yatmadan dört saat önce yediyse yemeği acıkması çok normal o yüzden uyku ve yemek düzeni çok önemli. Belki küçük bir kase yoğurt ve ya ayran oda çok çok acıktıysa verilebilir.Eğer o saatte uyumuyorsa hala,, 1 parça labneli ekmekle süt veririm bari karnini tutsun yatmadan yazık,günah bana göre.Ben bile yetişkin halimle yeri geliyor midem kaziniyor bir parca ekmek yiyorum bazen.Yani demem o ki otursun kebap yesin demiyoruz ama bir parca ekmek ve sütten de hicbirsey olmaz.Acliktan da yatamaz çocuk.
Yorumunuza katılıyorum ama bir nokta var o zaman da geçip çocuğun karşısında yememeli anne ve evde kim varsa bence.Cunku çocuk ya hani her ne kadar düzene sokulmaya çalışılıyorsa da nasıl ben çocuğumun karşısında şapır şupur dondurmayı yiyeyim ama çocuk da düzene girsin olmaz tezatlik olur böyle işte.Yatmadan iki saat önce hiç bir şey yedirilmez reflüye sebep olduğu için bizim doktorumuz özellikle hep bunu vurguluyor. Ben acıksa da vermiyorum. Bazı şeylerde kuralcı olmak gerek dediğiniz gibi yemek yemede mızmız bir çocuksa şu zaman acıktım ver dediğinde verirse bu mızmızlık daha kötü artacak o yüzden yemesi gerektiği besini annesi belirlediğinde yememenin neye sebep olacağını öğrenir ve bir daha ki öğünde bunu yiyeyim de böyle açlık çekmeyeyim diye düşünür çok da küçük değil 5,5 yaşında çocuk bunu rahatlıkla kavrar. Lakin öğünler protein bakımından doyurucu olmalı ki daha uzun süre tok kalabilsin. Aburcubur konusunda katı olmak şart olabilen annelerin ellerinden öpüyorum. Anne olunca anlayacaksınız, bir çocuğu annesinden başka hiç kimse daha fazla düşünemez, o yüzden annesi doğru olanı yapıyor çocuğu için en iyi olanı.
benimki de onları yemiyor. daha peyniri, nutellayı, balı, reçeli, zeytini, tahin-pekmezi, fındık ezmesini ağzına sürmedi. sütü bilmez, meyve suyunu bilmez.Benimki hala yemez ekmek sadece cokokrem bal reçelle yiyorbende istese veririm ekmegi de istemiyor, yeterki alışsın azicik diye. Yemegide azicik yer doydum der.
Kendi adıma cevap vereyim öyle on numara anne değilim dondurma severim kizimada arada alırım, çikolata ekmek yediririm, meyve sever ara öğünlerde veririm , rutinim bu asla değiştirmem demem gittiğim yerde esnek davranırım her bütçe kaldırmaya bilir dikkat ederim birçok şeye cips vermemeye çalışırım, karnını abur cubur la doyurmasina izin vermem, ama atistirmasina kızmam .ben çayın yanına gofret koydu isem bir tanede yesin bir paket olmaz ama bir iki yer ben anne değilim sanirimGeçmedi. Yiyen ben değil, ninesi ve dedesiydi. Onlar da başka odadaydılar.
Yemekleri o yapmıyor zaten, abim yapıyor. O da çekinmez. Ben konuyu yengeme akıl vermek için açmadım aslında. Başka ailelerin rutini ne merak ettim.
İnşallah böyledir yorumunuzu görünce yüreğime su serpildi. Gerçekten üzüldüm konudaki çocuğakızım reflü hastası midesi tutar guruldar midesi tutunca da doktor bir parça ekmek verilmesini tavsiye etti bilirsin normalde ekmek yemeyiz ama sırf ahsen için alınır ne zaman tutacağı belli olmuyor o midesini bıraz rahatlatıyor yeme saatleri çok önemli ,saatlerin dışına çıkmaması gerekiyor ,yani sürekli atıştırma yapmamalı, kuruyemiş falan hep yasaklandı mesela hele meyve geceleri özellikle asla ... mutlaka annenin bildiği vardır ,anneler genel olarak tam aksine yedirme odaklıdır o dediğin nadir oluyor canım ,çocuğun kilosu da normal...görümcenin bazı şeyleri ifade edişinden kadına bir tepkisi olduğu ve bazı şeyleri eksik bildiği belli.yemeyi seven çocuğa yeme demek çok zor ...kızım çok iştahlı yemeği bu kadar severken anne açım anne açım dediğinde ben çok ağlamıştım ,ama alıştık düzene oturttuk şimdi ahsene uzatsan en sevdiği şeyi hayır yemek saatim değil der,bazı şeyleri yapmak gerekebiliyor belki öyle birşeydir bilemeyiz
Doğru tabi ama ben üzüldüm işte açım birşey yoyebilir miyim diyen çocuğa bilirsiniz cocuk falanda sevmem ama bi garip oldumkızım reflü hastası midesi tutar guruldar midesi tutunca da doktor bir parça ekmek verilmesini tavsiye etti bilirsin normalde ekmek yemeyiz ama sırf ahsen için alınır ne zaman tutacağı belli olmuyor o midesini bıraz rahatlatıyor yeme saatleri çok önemli ,saatlerin dışına çıkmaması gerekiyor ,yani sürekli atıştırma yapmamalı, kuruyemiş falan hep yasaklandı mesela hele meyve geceleri özellikle asla ... mutlaka annenin bildiği vardır ,anneler genel olarak tam aksine yedirme odaklıdır o dediğin nadir oluyor canım ,çocuğun kilosu da normal...görümcenin bazı şeyleri ifade edişinden kadına bir tepkisi olduğu ve bazı şeyleri eksik bildiği belli.yemeyi seven çocuğa yeme demek çok zor ...kızım çok iştahlı yemeği bu kadar severken anne açım anne açım dediğinde ben çok ağlamıştım ,ama alıştık düzene oturttuk şimdi ahsene uzatsan en sevdiği şeyi hayır yemek saatim değil der,bazı şeyleri yapmak gerekebiliyor belki öyle birşeydir bilemeyiz
Milletin analıgindan size ne ? Çokta yegeniniz olsun sizi ilgilendirir mi ? İster vegan yetiştirir ister gdo luBaştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.
Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.
Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
sizinde mi çocuğunuz reflülü evet süte falan hep kısıtlama getirilmeli reflülü çocuğu olan annelerin bileceği yorumlar yazmışsınız dikkatimi çekti :)Yatmadan önce süt vermek çok tehlikeli bir numaralı reflü hastası olur, muz enerji verir uyumakta zorlanır iki saat öncesine kadar protein bakımından zengin besinler verilip kesilmeli zaten acıkmaz karnı guruldayacak kadar ama yatmadan dört saat önce yediyse yemeği acıkması çok normal o yüzden uyku ve yemek düzeni çok önemli. Belki küçük bir kase yoğurt ve ya ayran oda çok çok acıktıysa verilebilir.
Kim kimde bildiğiniz halde, bana kalkın evinde durmayın demişsiniz. Yengeme her zaman soruyorum, bir istediğin var mı diye. Sormadığımı yine nereden anladınız? Yani hem bilmiyorsunuz hem de bana akıl veriyorsunuz.İyi de nerede yazıyor onlar size misafire geldi, ben nereden bileyimbelki kadın el evinde utanmıştır, madem siz sorsaydiniz yengenize 'corba getireyim mi?' diye.
Bence biraz bilenmissiniz siz kadına. Çünkü hincla söylüyorsunuz 'yemekleri abim yapiyor' , 'anne dışardan söylüyor ' , 'paketli gıda da veriyor' falan diye.
Az sakin... Bırakın anne babası düşünsün kendi çocuklarını. Gecenin onunda dondurma yemezse ölmez çocuk. Keşke dede olacak adam çocuğun karşısında yemeseydi ama. O biraz ayıp olmus.
Örnek olarak belirttim söylediğim besinleri. Tabii bu anneye babaya kalmış yoğurt olur ya da hafif başka bir şey olur farketmez ya da hiçbir şey olmaz ama geçip de çocuğun karşısında dondurma yemek de olmazYatmadan önce süt vermek çok tehlikeli bir numaralı reflü hastası olur, muz enerji verir uyumakta zorlanır iki saat öncesine kadar protein bakımından zengin besinler verilip kesilmeli zaten acıkmaz karnı guruldayacak kadar ama yatmadan dört saat önce yediyse yemeği acıkması çok normal o yüzden uyku ve yemek düzeni çok önemli. Belki küçük bir kase yoğurt ve ya ayran oda çok çok acıktıysa verilebilir.
Siz uzuldugumuzu duymak için mi konu açtınız?Aynen bir tek siz üzüldünüz.
Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.
Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.
Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Valla ben uzulmedim. Cunku tecrube. Yemek yemeyip sondasinda meyve verdigimdr oldu. O zaman begenmedigi her yemekte tokum diyip sonra tam yatar ayak meyve cerez ekmek arasi derken onu alinmiyor. Ki bu bize reflu olarak dondu. Dru aninda yasakladi uykudan 2 saat önce yemek bitecek dedi.Şunuda söylim bu tarz yemesine dikkat ettiği çocuğun eline ekmek verilmez meyve verir çerez verir nebilim. Bide acıktım birşey yiyebilir miyim demesine bir ben mi üzüldüm yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?