• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şunuda söylim bu tarz yemesine dikkat ettiği çocuğun eline ekmek verilmez meyve verir çerez verir nebilim. Bide acıktım birşey yiyebilir miyim demesine bir ben mi üzüldüm yaa
Ben de onu yazdim bibi. Yani bilincli bir anne profili degil ki bu. Tabi elestirmek kimsenin haddine degil de, yaptigina da dogru demek olmuyor.

Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Çok canı çektiyse oturup bir kase dondurma yedirmezdim ya da her ne yiyorsam ama yazık en azından 2,3 çay kaşığı ya da tatlı kaşığı ile verirdim çocuğuma sonra hadi bakalım yeter bu kadar derdim dişlerin zarar görmesin veya bu saatte yenmez tarzı şeyler çocukla konuşarak anlatırdım durumu...Ya da çocuğuma hiç yedirmek istemiyorsam saygı duyarım ama bu sefer bende karşısına geçip yemezdim.

Şunuda söylim bu tarz yemesine dikkat ettiği çocuğun eline ekmek verilmez meyve verir çerez verir nebilim. Bide acıktım birşey yiyebilir miyim demesine bir ben mi üzüldüm yaa
Bence annesi biliyordur acikip acikmadigini. Normalde uzulurum. Fakat basimda Boyle bir cimcime var. Skldilca aciktim der. Abur cubur istiyor anlamina geliyor bizde.

Ben de onu yazdim bibi. Yani bilincli bir anne profili degil ki bu. Tabi elestirmek kimsenin haddine degil de, yaptigina da dogru demek olmuyor.
Yav sanki her anne mükemmelmis gibi kasmayada gerek yok ki neler okuyup görüyoruz açim diyen çocuğun eline ekmek diken annede çok şaapmiyordur bence

Biz onlarda değil, onlar bizde kalıyor. Nerede dedim misafirliğe gittiğimizi?
İyi de nerede yazıyor onlar size misafire geldi, ben nereden bileyim 😂 belki kadın el evinde utanmıştır, madem siz sorsaydiniz yengenize 'corba getireyim mi?' diye.
Bence biraz bilenmissiniz siz kadına. Çünkü hincla söylüyorsunuz 'yemekleri abim yapiyor' , 'anne dışardan söylüyor ' , 'paketli gıda da veriyor' falan diye.
Az sakin... Bırakın anne babası düşünsün kendi çocuklarını. Gecenin onunda dondurma yemezse ölmez çocuk. Keşke dede olacak adam çocuğun karşısında yemeseydi ama. O biraz ayıp olmus.

Evet, kahvaltıda kakaolu süt ya da meyveli yoğurt yer. Sade süt, peynir sevmiyor. Annesi de öyle. Bazen de ekmek üstüne yağ.

Öğlen, işte ne yerse. Tavukü köfte. Bizle beraber oturur. Akşam da bizle beraber yer. 20 kilo.

Burada hazır paketli gıdalar tüketmek zararlı diyenler, yeğenim ve yengemin ev yemeklerini beğenmeyip dışarıdan yemek istediğini bilmiyor. Sineklerin olduğu ortamda yapılan köfte daha sağlıklı muhtemelen.
E süpermiş eylülde 5 yaş olacak oğlumdan -16.5 kilodan- selam olsun o halde. Tavuk köfte yiyen çocuktan korkmayın. Beraber oturup kalkıyormuş daha ne?

Burda mevzu olan anne ne düşünüp bu şekilde davranıyor bilemeyiz ama herkes de süper bilinçli anne değil hanımlar. Çocuğu sürekli hazır gıdalarla besleyen, acıktım diyen çocuğu kenara itip önce ben yiyeceğim sen bekle diyen anneler var. Çocuk 3 yaşına gelmiş ben daha hiç çocuğa özel bir çorba yapmadım ek gıdaya geçtiğinden beri, sofradakilere ekmek banıyorum diyen de gördüm ben. Öyle bir yazıyorsunuz ki hepinizin çevresi sanki çocuğa hiç şeker, un vermiyor gibi. Benim etrafımda resmen ebeveyn istismarına uğrayan bir sürü çocuk var.
Konu annelerin çocuklarina olan süper yaklaşımları ya da hataları değil yalnız, anne baba dışındaki kişilerin sınırlarını bilmesi gerektigi ve müdahale edemeyeceği gerçeği

Evet gelinle ilgili bir şey dedim mi diyen konu sahibinin geldiği son nokta 😵‍💫
Umarım görümcenden kurtulursun, kafayı görümce olmama takmışsın. Ne onun evine gittiğimizde bize yemek yapar, ne de bizim eve geldiğinde kendi tabağını kaldırır. Biz yaparız kendimize yemek, bize geldiğinde de asla kaldırmayız yerinden. İnşallah allah sana da böyle görümce nasip eder.
Abur cubur, hazır paketli gıdalar, hazır dondurma büyükler için dahi sağlıklı değil.
Bu saatte de çocuğun çoktan uyumuş olması gerekirdi.
Öğünlerde yemek yemediği için acıkıyordur, annesi de abur cuburu alternatif olarak görmesin diye yasaklama getirmiş olabilir.
Uyumuyor ne yazık ki. Sürekli dondurma yemiyor, abur cubur da. Dediğim gibi dondurma çekmiş canı. Ağıza sokulmuş kaşıkları ağzına sokmak istedi. Konu sadece dondurma değil aslında. Geçen de kovaya su doldurup oynamak istedi, yarısına kadar izin verdi. Bir damla daha koymak istedi, annesi izin vermedi. Göz yaşlarını akıtıp kovaya koyuyordu.

Kova derken küçük oyun kovası yarısına kadar su vardı, balkondaydı. Ev içinde değildi.
Ben de onu merak ediyorum annesinin işine neden karisiyosun? Bir bildiği vardır psikopat ya da manyak değilse
Annesine karıştığımı nerede yazdım? Çocukları olan annelere soruyorum sizin rutininiz nasıl diye.
Ben ve görümceden çekmek 🤣 görümcemin çocuk yetiştirmeme karışmak haddi değil😌
Aynı şekilde gelinlerimizin çocuk yetiştirmesinede bir gün dahi karışmışlığım yoktur olamaz çünkü onlar benim çocuğum değiller :KK58:

Yav sanki her anne mükemmelmis gibi kasmayada gerek yok ki neler okuyup görüyoruz açim diyen çocuğun eline ekmek diken annede çok şaapmiyordur bence
Ben bazen burdaki yorumlari okudugumda hayret ediyorum. Herkes bu kadar iyi de neden teneffuste butun ogrenciler kantine kosuyor o zaman 😆 kimin lan bu cocuklar soyleyin 😆

Dogru yapiyor kadin. Bu aksam benim ki de aksam yemeginde mizikladi. Yememek seni. Tercihin ama sabah kahvaltisina kadwr baska yemek yok dedim. Tamam dedi. 2 saat sonra muz yokmu demeye başladı vermedim. Sabah hunharca yer kahvaltisini cunku ac. Duzen iyidir. Boyle boyle yemek saatini kuralini ogrenecek cocuk.

Geç yatıyor 23.30 gibi. Çocuğunuz acıktım dese böyle gurulduyor dese, bir şey vermiyor musunuz?

Ya gözünün önünde değil, farklı oda da dedesi yerken gördü. Bir kaşıktan ne olacak ki? Her gün yemiyor.
Eğer o saatte uyumuyorsa hala,, 1 parça labneli ekmekle süt veririm bari karnini tutsun yatmadan yazık,günah bana göre.Ben bile yetişkin halimle yeri geliyor midem kaziniyor bir parca ekmek yiyorum bazen.Yani demem o ki otursun kebap yesin demiyoruz ama bir parca ekmek ve sütten de hicbirsey olmaz.Acliktan da yatamaz çocuk.

Hay Allah razı olsun ya, evde çocuğuna özel dondurma yapmaktan tutun her anını eğitimiyle geçiren anneler burada genellikle ve herkesi öyle sanıyorlar. Keşke olsa ama değil. Berbat anneler de var bu bir gerçek.

Yeğenimin yemeklerini babası yapıyor. Yeğenim bizim yaptığımızı sevmiyor baharat nedeniyle tadı farklı geliyor.

Bu saatte yemek yesin demedim ama bir dilim ekmek dışında başka bir seçenek de vardır belki. Bir dilim ekmek vermesine bile sevindim gerçi.
Sizin çocuğunuz yok sanırım. Baharat yemiyorsa bir noktada ayırırsınız yemeği kendinizinkine baharat atarsınız. Gelin de dışardan söylemiş siz böyle yapmayınca. Ben de öyle yapabilirdim. Siz sağlıklı yemekler yapın çocukların sevdiği yemekler diye sorun isterseniz bir sürü seçenek çıkar.

1-Çocuk benim değil, onun.
2- Adım görümce değil
3- Annesinin işine neden karışayım?

Üzülüyorum evet ama karışamam.
Çocuğun yemediği dondurmayı nasıl yediniz,nasıl bogazınızdan geçti ?
Anne çocuğunu sizden daha iyi tanıyordur bazen masaya oturmayan ,yemek yemeyen evladıma taviz vermediğim oluyor ama ona zarar veren atıştırmalıkları oturup eve sokmuyor yemiyorum

Şimdi yeniden yorum yapasim geldi☺️ ilk yorumumda misafirden yoruldu da artık hani bununla idare etsin diye mi düşündü dedim, sizde kalıyorlar sanırım belki düzenleri bozulmuştur o da artık ne yapacağını bilemez duruma gelmiştir , burda herkes mükemmel anne değil öyle anlar geliyor ki paketli ürün yedirmedigimiz çocuğumuza o an ortamdan kaynaklı açlığını bastırmak adına vermek zorunda kalabiliyoruz, mutfağınızı kullanmaya cekinmis olabilir, belkide gerçekten vurdumduymaz iyi anneyim bak dondurma vermem diye göze sokmaya çalışan annelerdendir, biz bilemeyiz söz bilirsiniz uzun süredir bir arada iseniz yengen ile konus

ekmek ekmek diye küçümsemeyin :KK70: benimki kuru ekmek yiyor, yıllarca yemedi şimdi ekmek isterse hemen veriyorum. yemeyen çocuğun nasıl bir dert olduğunu bilemez yaşamayanlar.
Benimki hala yemez ekmek sadece cokokrem bal reçelle yiyor 😂😂 bende istese veririm ekmegi de istemiyor, yeterki alışsın azicik diye. Yemegide azicik yer doydum der.

Çocuğun yemediği dondurmayı nasıl yediniz,nasıl bogazınızdan geçti ?
Anne çocuğunu sizden daha iyi tanıyordur bazen masaya oturmayan ,yemek yemeyen evladıma taviz vermediğim oluyor ama ona zarar veren atıştırmalıkları oturup eve sokmuyor yemiyorum
Geçmedi. Yiyen ben değil, ninesi ve dedesiydi. Onlar da başka odadaydılar.
Şimdi yeniden yorum yapasim geldi☺️ ilk yorumumda misafirden yoruldu da artık hani bununla idare etsin diye mi düşündü dedim, sizde kalıyorlar sanırım belki düzenleri bozulmuştur o da artık ne yapacağını bilemez duruma gelmiştir , burda herkes mükemmel anne değil öyle anlar geliyor ki paketli ürün yedirmedigimiz çocuğumuza o an ortamdan kaynaklı açlığını bastırmak adına vermek zorunda kalabiliyoruz, mutfağınızı kullanmaya cekinmis olabilir, belkide gerçekten vurdumduymaz iyi anneyim bak dondurma vermem diye göze sokmaya çalışan annelerdendir, biz bilemeyiz söz bilirsiniz uzun süredir bir arada iseniz yengen ile konus
Yemekleri o yapmıyor zaten, abim yapıyor. O da çekinmez. Ben konuyu yengeme akıl vermek için açmadım aslında. Başka ailelerin rutini ne merak ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back